بررسی هوندا سیتی
هوندا سیتی در واقع یکی از محصولات قدیمی و نامآشنای این خودروساز ژاپنی است که نخستینبار در سال 1981 میلادی پا به عرصه رقابت گذاشت وتاکنون هفت نسل از آن تولید و عرضه شده است. شایان ذکر است که هوندا سیتی در ابتدا در کلاس بدنه هاچبک معرفی شد و به لطقف ابعاد کوچک و مصرف سوخت بهینهای که داشت، بسیار مورد توجه قرار گرفت. اما این هاچبک اقتصادی سرانجام بعد از گذراندن دو نسل، در سال 1994 میلادی توقف تولید شد و پس از دو سال دوری از بازار، در سال 1996 در قامت یک سدان اقتصادی و به عنوان نسل سوم هوندا سیتی مجددا روانه بازار شد. به عبارت دیگر هوندا سیتی به عنوان یک سدان چهار در ساب کامپکت، با ابعادی کوچکتر از هوندا سیویک، برای بازارهای در حال توسعه در آسیا احیا شد. شایان ذکر است هوندا سیتی از پلتفرمی مشترک با هوندا Jazz برخوردار است.
هوندا سیتی نسل هفتم یا به عبارتی نسل آخر هوندا سیتی (نسل پنجم به عنوان یک سدان)، در 25 نوامبر 2019 در بانکوک تایلند به صورت رسمی به بازار معرفی شد. این خودرو نیز از پلتفرم مشترک Fit/Jazz بهره گرفته است. در حالی که ابعاد آن به حدی رسیده است که کمی بزرگتر از سدان سیویک نسل نهم (2011-2016) است، هوندا سیتی همچنان به عنوان یک خودروی ساب کامپکت یا سگمنت B به بازار عرضه میشود. همچنین پس از 26 سال، سرانجام در نوامبر 2020، نسخه هاچبک آن نیز مجددا معرفی شد.
داخل هوندا سیتی
با نگاه کلی به فضای کابین هوندا سیتی بار دیگر هویت اقتصادی آن به ما گوشزد میشود. چرا که طرح کلی فضای کابین و داشبورد با پیروی از الگوهای قدیمی و از مد افتاده چندان خوشایند به نظر نمیرسد. این در حالی است که خودروهای چینی همرده با ارزش دلاری مشابه و یا پایینتر، آنچنان پیشرفت کردهاند که سطح توقع مصرفکنندگان را بالا بردهانمد. به همین دلیل ممکن است هوندا سیتی در نگاه اول نتواند نظر مخاطبان را به خود جلب کند. با این حال نباید از کیفیت قابل قبول متریال مصرفی در این بخش به سادگی گذشت. چرا که این موضوع میتواند در طولانی مدت، طراحی ساده و قدیمی کابین هوندا سیتی را توجیه کند. گفتنی است تریم مشکی رنگ داخلی به همراه تودوزی پارچهای از دیگر مواردی است که باید به آنها اشاره کرد. همچنین استفاده از تریم آلومینیومی در برخی از قسمتهای داشبورد و کنسول میانی، تاحدودی سادگی این بخشها را جبران کرده است.
هوندا سیتی دریچههای عمودی ورودی هوا به کابین در این خودرو به گونهای است که توجه سرنشینان را به خود جلب میکنند. علت آن هم ابعاد بزرگ و طراحی قدیمکی و کلاسیک آن است. در مرکز داشبورد یک نمایشگر لمسی 8 اینچی قرار داشته که کمی پایینتر از آن کنترلرهای سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک قرار گرفته است. اما موضوعی که در این قسمت وجود دارد، خروجی برق 12 ولت و 2 پورت USB است که به دلیل جانمایی در کنسول میانی روی داشبورد، چندان خوشایند به نظر نمیرسد. به طور کلی هوندا سیتی به دلیل ابعاد جمع و جوری که دارد، خودرویی مناسب کاربری شهری است که به لطف فاصله بین محوری 2590 میلیمتری که دارد، دارای کابین بزرگ و جاداری است. به عبارتی یکی از مهمترین مزایای این سدان ژاپنی فضای مناسب کابین و راحتی آن است.
طراحی هوندا سیتی
نسل هفتم هوندا سیتی در سال 2019 به صورت رسمی به بازارهای جهانی معرفی شد و از آن زمان تاکنون یک فیسلیفت نسبتا سبک را تجربه کرده است. اما با این حال با توجه به اینکه با یک خودروی اقتصادی و ارزان قیمت سروکار داریم، ویژگی متمایزی در طراحی ظاهری آن مشاهده نمیشود. هرچند که در نسخه جدید این خودرو طراحی نمای جلو کمی مهیجتر از قبل به نظر میرسد اما سبک کلی طراحی به چند سال قبل باز میگردد و المانهای مدرن طراحی در آن به چشم نمیخورد. نمای جلوی هوندا سیتی شباهت زیادی با سایر محصولات این خودروساز ژاپنی دارد و رگههایی از سیویک در آن مشاهده میشود. چراغهای بزرگ و کشیده در طرفین جلوپنجره مشبک لانهزنبوری بیش از هر چیز دیگری در این بخش خودنمایی میکنند که طبق اطلاعات مندرج در کاتالوگ رسمی منتشر شده توسط شرکت واردکننده، از تکنولوژی LED پشتیبانی میکنند. در نمای جانبی این سدان ژاپنی پیچیدگی خاصی مشاهده نمیشود. با این حال خط شانه سراسری که از گلگیر جلو آغاز شده تا تا انتهای گلگیر عقب امتداد یافته، بازرترین المان طراحی در این قسمت است. همچنین رینگهای 16 اینچی آلومینیومی از دیگر مواردی است که در نمای جانبی توجه بیننده را به خود جلب میکند.
هوندا سیتی اما با نگاهی به نمای عقب هوندا سیتی نیز به خوبی میتوان ذات اقتصادی این خودرو را دریافت. چرا که در این بخش نیز طراحی به سادگی تمام صورت گرفته و از هرگونه تجملگرایی اجتناب شده است. چراغها در این قسمت مانند نمای جلو به صورت کشیده و بزرگ در طرفین قرار گرفتهاند که از گرافیک داخلی جذابی برخوردار هستند. همچنین فرم کلی سپر کمی حجیم و بزرگ طراحی شده که تاحدودی از سادگی و یکنواخت بودن این بخش کاسته است. همچنین دیفیوزر پلاستیکی مشکی رنگ در قسمت زیرین سبب شده تا حس اسپرت بودن به این بخش القا شود.
مشخصات هوندا سیتی
هوندا سیتی برای تامین نیروی پیشران خود از یک موتور چهار سیلندر تنفس طبیعی با حجم دقیق 1498 سیسی بهره میگیرد که قادر است نیرویی معادل 121 اسببخار در 6600 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور 145 نیوتن متر در 4300 دور در دقیقه را تولید کند. این نیرو از طریق جعبهدنده اتوماتیک CVT به چرخهای جلو منتقل میشود. سیستم تعلیق در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع نیمه مستقل محور پیچشی است.
هوندا سیتی همچنین سیستم ترمز در این خودرو برای محور جلو از نوع دیسکی خنک شونده و برای محور عقب از نوع کاسهای است. شتاب صفر تا صد این سدان ساب کامپکت 1189 کیلوگرمی 10.85 ثانیه و حداکثر سرعت آن 198 کیلومتر در ساعت اعلام شده است. شایان ذکر است حجم باک هوندا سیتی 40 لیتر و سیکل ترکیبی مصرف سوخت ان 6.2 لیتر در هر 100 کیلومتر پیمایش برآورد شده است. گفتنی است سیستم سوخت رسانی در پیشرانه درونسوز هوندا سیتی از نوع PGM-FI (Programmed Fuel Injection System) است که عملکرد بهینهای را به همراه دارد.
امکانات و تجهیزات هوندا سیتی
هوندا سیتی با توجه به اینکه در کلاس سدانهای ساب کامپکت اقتصادی قرار است به بازار ایران راه پیدا کند، اما از لیست قابل قبولی از امکانات و تجهیزات رفاهی و ایمنی برخوردار است که میتواند در استقبال خریداران و موفقیت آن در بازار ایران تاثیرگذار باشد. از جمله امکانات و تجهیزات ایمنی در این خودرو میتوان به 6 کیسه هوای ایمنی در 10 نقطه شامل کیسه هوای راننده و سرنشین، کیسه هوای جانبی و کیسه هوای پردهای، سیستم کنترل پایداری (VSA)، سیستم ترمز (ABS)، سیستم کنترل خودرو در سربالایی، سیستم ھشدار فشار تایر، کروز کنترل، سیستم ھشدار ایمنی، اتصال صندلی کودک ISOFIX، فرمان کمکی برقی و ایموبلایزر اشاره کرد.
هوندا سیتی همچنین از جمله امکانات رفاهی هوندا سیتی میتوان به مواردی شامل روشنایی صندوق عقب، سیستم ورود بدون کلید، سیستم استارت بدون کلید، دوربین دید عقب، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، فرمان با تنظیم عمق و ارتفاع، صندلی راننده با تنظیم ارتفاع، بالابر برقی شیشهھای جانبی جلو و عقب، نمایشگر مرکزی لمسی 8 اینچی، پشتیبانی از Apple CarPlay & Android Auto، درگاه USB، شارژر 12 ولت در کنسول جلو، سنسور نور، تنظیم برقی آینههای جانبی، چراغھای جلو LED، چراغھای عقب LED، چراغھای مهشکن LED جلو، چراغهای روشنایی در روز DayLight، دستیگرههای در با پوشش کرومی، آنتن بالچه کوسهای، رینگهای آلومینومی 16 اینچی، چرخ زاپاس و ... اشاره کرد.
رقبای هوندا سیتی در بازار
هوندا سیتی وارداتی توسط شرکت آذریوردسال به بازار ایران قرار است از نوع سدان ساب کامپکت باشد که از یک پیشرانه تنفس طبیعی و جعبهدنده اتوماتیک CVT برخوردار است. بنابراین این سدان اقتصادی در میان رقبای وارداتی خود چند رقیب سرسخت پیش روی خود دارد که هریک از آنها مزایا و معایب خاص خود را دارند. به عنوان مثال یکی از رقبای سرسخت هوندا سیتی در بازار ایران، نیسان سانی است که مانند هوندا سیتی اصالتی ژاپنی داشته و میتواند نزدیکترین رقیب با آن شناخته شود. همچنین میتوان هیوندای اکسنت و کیا پگاس را از دیگر رقبای جدی هوندا سیتی برشمرد.
هوندا سیتی نیسان سانی به موتور ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی مجهز است که قدرت و گشتاور آن به ترتیب به ۱۰۸ اسببخار و ۱۳۴ نیوتن متر میرسد. گیربکس ۴ سرعته AT نیروی موتور را به چرخهای جلو میرساند. همچنین زیر کاپوت کیا پگاس موتور 1.4 لیتری تنفس طبیعی چهار سیلندر قرار دارد که حداکثر 94 اسببخار قدرت و 132 نیوتن متر گشتاور تولید میکند. گیربکس در نظر گرفته شده برای کیا پگاس نیز از نوع چهار سرعته اتوماتیک است. از طرفی هیوندای اکسنت 2023، پیشرانهای مشابه نسل قبل آن قرار دارد. این پیشرانه از نوع 1.6 لیتری تنفس طبیعی چهارسیلندر است که حداکثر 121 اسببخار قدرت و 150 نیوتنمتر گشتاور آزاد میکند. جعبه دنده 6 سرعته اتوماتیک نیز وظیفه انتقال قدرت به چرخهای جلو را در هیوندای اکسنت 2023 برعهده دارد.
تمایز هوندا سیتی نسبت به رقبا
هوندا سیتی خودرویی سدان با ابعاد مناسب جهت استفاده شهری و خانواده است که به لطف فاصله بین محوری مناسبی که دارد، فضای جاداری را برای سرنشینان فراهم ساخته است. در واقع یکی از مزایای هوندا سیتی نسبت به رقبای همرده خود، فضای بزرگ محفظه بار و فضای داخل کابین است. همچنین طراحی ارگونومیک صندلیها و فضای داخل کابین، تجربهای لذتبخش از راندن یک سدان ساب کامپکت اقتصادی را فراهم ساخته است. از طرفی مصرف سوخت بهینه و اقتصادی این خودرو از دیگر مشخصههای بارزی است که سبب میشود هوندا سیتی در مقابل رقبای همرده خود نظیر نیسان سانی، هیوندای اکسنت و کیا پگاس، حرفهای بسیاری برای گفتن داشته باشد. این در حالی است که عملکرد و توان خروجی موتور 1.5 لیتری تنفس طبیعی آن نیز به خوبی از پس جثه نه چندان بزرگ آن بر آمده و میتواند انتظارات خریداران را برآورده سازد.
هوندا سیتی اما از آنجا که طراحی ظاهری و داخل کابین هوندا سیتی برای سال 2019 است، در مقایسه با برخی از رقبا از جمله هیوندای اکسنت چندان جذاب به نظر نمیرسد. اما در مقایسه با نیسان سانی و کیا پگاس میتواند توجهات بیشتری را به خود جلب کند. همچنین لیست امکانات رفاهی و ایمنی این خودرو از دیگر مزیتهایی است که میتواند نظر خریداران را برای انتخاب از میان این گزینههای موجود در این رده، مجاب کند.
شرایط استفاده از هوندا سیتی
هوندا سیتی به دلیل بهره بردن از پیشرانه 1.5 لیتری تنفس طبیعی، در مقابل کیفیت نامرغوب سوخت چندان چالشی پیش روی خود ندارد، هرچند که این پیشرانه هم به دلیل نوع پاشش سوخت از حساسیت بالاتری نسبت به پیشرانههای درونسوز قدیمی برخوردار است، اما در مقایسه با پیشرانههای مجهز به سیستم توربوشارژر از حساسیت کمتری برخوردار است. به همین دلیل خریداران و دارندگان این خودرو دغدغه کمتری بابت تامین سوخت با کیفیت خواهند داشت. یکی دیگر از مواردی که در نگهداری خودرو بسیار تاثیرگذار است، تامین قطعات یدکی موردنیاز و دریافت خدمات پس از فروش استاندارد است که با توجه به اینکه شرکت آذریوردسال به عنوان واردکننده هوندا سیتی به بازار ایران، از شرکتهای تازه تاسیس به شمار میرود، نمیتوان در این زمینه اظهار نظر درستی داشت و باید منتظر ماند و دید که مدیران این شرکت برای خدمات پس از فروش و تامین قطعات یدکی مورد نیاز خودروهای هوندا در ایران چه تدابیری اندیشیدهاند. اما به هر حال انجام به موقع سرویسهای دورهای و استفاده از قطعات یدکی اورجینال و تکنسینهای حرفهای و دوره دیده میتواند سلامت فنی این خودرو را تضمین کند و موجب اقزایش عمر مفید هوندا سیتی شود.
تغییرات هوندا سیتی نسبت به مدل قبلی
هوندا سیتی در حال حاضر هفتمین نسل از دوران حیات خود را پشت سر میگذارد. این محصول که قدمتی بیش از 40 سال را دارد، طی این سالها تغییرات بسیار وسیعی را به خود دیده است. این در حالی است که هوندا سیتی در هر نسل به لحاظ طراحی، امکانات و آپشنها و مشخصات و عملکرد فنی بهبود و ارتقا یافته است. با بررسی نسل هفتم هوندا سیتی در مییابیم که این سدان ساب کامپکت در مقایسه با نسل ششم خود تغییراتی را در ظاهر و داخل کابین تجربه کرده است که این تغییرات باعث شده چهره نهایی هوندا سیتی مهیجتر و اسپرتتر از قبل به نظر برسد. گفتنی است این تغییرات در نمای جانبی و نمای عقب کمتر بوده و تفاوت چندانی با گذشته ندارد. اما داخل کابین بیشترین تغییرات را نسبت به گذشته داشته است. با وجود آنکه طراحی داخلی نسل آخر هوندا سیتی همچنان مدرن و به روز نیست، اما نسبت به نسل قبلی خود بهبود یافته و از طراحی جذابتری برخوردار شده است. همچنین پیشرانه و عملکرد فنی این خودرو نسبت به گذشته بهینهتر شده و تجربهای دلنشین از راندن را فراهم ساخته است. به طور کلی میتوان گفت هوندا سیتی با گذشت زمان به پختگی طراحی و عملکرد فنی نزدیکتر شده و به عنوان محصولی قابل اعتماد در بازارهای جهانی ایفای نقش میکند.