بررسی هایما S7 پلاس
هایما S7 در ابتدا با مدل دو لیتری تنفس طبیعی عرضه شد که توانایی پایین موتور آن در مقابل رقبا باعث شد تا ایران خودرو به سرعت هایما اس ۷ توربوشارژ جایگزین نسخه قبلی کند؛ اما هنوز خبری از هایما S7 پلاس نبود.
نمای جانبی هایما S7 پلاس هایما اس 7 توربو به موتور 1.8 لیتری مجهز شده که توانایی حرکتی بهتری دارد و از نظر ظاهر، تغییرات اندکی را تجربه کرده است. اما در نهایت با بازگشت تحریمها، تولید هایما برای چند سالی متوقف شد تا اینکه در سال 1400 ایران خودرو مجدد تولید هایما را از سر گرفت؛ اما این بار هایما اس ۷ پلاس به بازار عرضه شد. خودرویی که از نظر پیشرانه کاملاً مشابه هایما S7 توربوشارژ بوده و به همان موتور 1.8 لیتری توربوشارژ مجهز است و تنها تفاوت آن به چند آپشن بیشتر در داخل خودرو خلاصه میشود.
داخل هایما S7 پلاس
خوشبختانه در طراحی داخل هایما S7 پلاس، حجم تغییرات نسبت به نسخه قبل از فیسلیفت بیشتر است و مهمترین تغییر را نیز باید در بزرگتر شدن ابعاد نمایشگر مرکزی خودرو جستجو کرد که اکنون چیدمانی عمودی دارد و به همین دلیل هم چند کلید و دکمه سنتی فیزیکی، جای خود را به کلیدهای لمسی دادهاند. متریال درون کابین هایما اس۷ پلاس، کیفیت نسبتاً مناسبی با توجه به رنج قیمتی خود دارد و در مقایسه با خودروهای ارزان قیمتتر داخلی و چینی، احساس به نسبت خوبی را به سرنشینان منتقل میکند. هرچند باید تأکید کرد که با پلاستیک خشک طرف هستید و برخلاف خودرویی مانند تیگو ۷ پرمیوم اثری از پوشش چرمی بر روی سطح فوقانی داشبورد دیده نمیشود.
نمای داخل هایما S7 پلاس استفاده از قطعات داخلی پلاستیکی سبب شده تا برخی از مالکین از سرو صدای زیاد کابین در زمان حرکت بر روی مسیرهای ناهموار گلهمند باشند که این عیب در نسخه قبلی هایما هم وجود داشت. مسئله دیگر میتواند کمبود فضای پا برای سرنشینان عقب باشد که متأسفانه در نسخه جدید هم به قوت خود باقیست. هرچند احتمالاً این مسئله برای خانوادههای جوان یا مسافرتهای کوتاه، چندان هم مشکل ساز نباشد. لازم به تأکید است که قابلیت تنظیم زاویه پشتی صندلیهای عقب وجود دارد که یک ویژگی خاص و جالب در میان خودروهای همرده محسوب میشود. روکش چرمی صندلیها نیز این بار با رنگ مشکی و دوخت قرمز انتخاب شدهاند و دیگر خبری از ترکیب رنگی نه چندان جذاب مشکی و نارنجی قبلی٬ نیست. همچنین فضای درونی کابین و محفظه بار هایما S7 پلاس برای یک مسافرت خانوادگی نسبتا مناسب به نظر میرسد.
طراحی هایما S7 پلاس
بدون شک هایما S7 پلاس را باید یک کراس اوور خوش استایل قلمداد کرد که برخلاف سایر مدلهای موجود در بازار، چندان از طراحی نرم و منحنی شکلی برخوردار نیست و تلاش کرده تا در بعضی از قسمتها از اروپاییها کپی کند، به خصوص در نمای عقب و فرم خاص چراغ های عقب که تاحدی میتواند هایما S7پلاس را یادآور المانهای شاخص طراحی بی ام و قلمداد کرد. این مورد به خصوص در شب هنگام و تاریکی هوا بیشتر نمود پیدا میکند و بعید نیست که از فاصله دور، ماشین هایما را با خودروهای بی ام و اشتباه بگیرید. البته فرم چراغهای عقب هایما اس 7 پلاس بیشتر از آنکه به کراس اوورهای بی ام و شبیه باشد، به طراحی چراغهای نسل قدیمی بی ام و سری هفت شباهت دارد.
عکس هایما S7 پلاس از نمای سه رخ عقب تفاوت ظاهری هایما S7 پلاس و معمولی بسیار اندک بوده و بعید است که افراد عادی در خیابان، متوجه تفاوت ظاهری این دو خودرو شوند. تنها المان جدید در ظاهر بیرونی S7 پلاس، آینههای کناری هستند که از نوع قدیمی و به فرم آینههای هایما S5 تغییر شکل دادهاند. این آینهها نسبت به نسخه قبلی، آیرودینامیکتر و زیباتر به نظر میرسند. تغییر ظاهری بعدی که البته چندان هم به نظر نمیآید، نصب گل پخش کن بر روی گلگیرهای جلو و عقب است. در کنار این دو تغییر نه چندان مهیج، یک لوگو پلاس نیز بر روی درب صندوق عقب اضافه شده است. هایما S7+ در نمای جلو از طراحی نسبتاً ساده و هماهنگی برخوردار است و برخلاف کراساوورهای جدید چری و جک، از چراغهای باریک و جلوپنجره عظیم الجثهای که در طراحی خودروهای 2020 به بعد مشاهده میشود نیز خبری نیست. از این رو شاید طراحی ظاهری هایما اس۷ به شکل قابل توجهی عامه پسند و البته کمی قدیمی جلوه کند که در مقایسه با سایر کراساوورهای بازار از ماندگاری بیشتری برخوردار است. در نمای جانبی ماشین هایما S7 پلاس، گلگیرها کاملا برجسته و متورم طراحی شدهاند و این قضیه در ترکیب با خطوط مستحکم کناری و حالت نسبتاً جعبهای ستونها، حس و حال روبهرو شدن با یک شاسی بلند واقعی را در ذهن انسان تداعی میکند. وجود روف ریلها نیز در بلندتر دیده شدن و القای بیشتر این حس، بیتأثیر نیست.
مشخصات هایما S7 پلاس
موتور هایما S7 پلاس تفاوتی با نسخه قبلی ندارد و همچنان از موتور 1.8 لیتری توربو با قدرت 170 اسب بخار و 230 نیوتن متر بهره میبرد که نیرو را به واسطه گیربکس 6 سرعته اتوماتیک به چرخهای جلو میرساند اما ایران خودرو اعلام کرده که براساس تغییرات نرم افزاری، مصرف سوخت هایما S7 پلاس حدود یک لیتر کاهش یافته و به 8.6 لیتر در 100 کیلومتر رسیده است که البته رقمی خوشبینانه برای یک کراساوور نسبتاً بزرگ به نظر میرسد. همچنین باید گفت که هایما S7 براساس یکی از پلتفرمهای قدیمی مزدا شکل گرفته است و از این نظر در برخی از قسمتها همچون هندلینگ و سیستم تعلیق، وضعیت مناسبی دارد. اما در عین حال نتایج تست تصادف این خودرو نیز چندان روشن نیست.
تجربه رانندگی
در شرایطی که اکثر کراساوور چینی موجود در بازار از موتورهای 1.5 لیتری توربو بهره میبرند خودرو هایما S7 پلاس با موتور حجیم تر 1.8 لیتری و گیربکس 6 سرعته تمام اتوماتیک ساخت گروه هیوندای (بدون استفاده از گیربکس دوبل کلاچ یا CVT) عملکرد قابل قبولی را ارائه میدهد. هرچند مسئله همیشگی در مورد کیفیت بنزین موجود در ایران، همچنان وجود دارد و به صورت کلی عملکرد پیشرانه با بنزین سوپر بهتر از بنزین معمولی است. اما در عوض گیربکس هایما اس 7 پلاس عملکرد خوبی دارد و تعویضهای مناسبی را در تمامی شرایط رانندگی انجام میدهد. همچنین شتاب و عملکرد کلی نیز مناسبت زیادی با وزن و ابعاد بدنه دارد و اگر قرار به قیاس هایما S7 توربو با نسخه فاقد توربو باشد، میتوان نتیجه را کاملاً متفاوت توصیف کرد؛ به شکلی که هایما S7 بدون توربو با صفر تا صد حدود 20 ثانیه، بسیار کند محسوب میشود، اما نسخه توربو با شتاب حدود 11 ثانیهای، عملکرد مناسبی را ارائه میدهد. سیستم تعلیق هایما S7 پلاس بیش از آنکه خشک و اسپرت باشد، تنظیمی نرم و مناسب استفاده شهری دارد. همچنین کم فرمانی محسوسی نیز در گذر از پیچ ها دیده میشود که به لطف وجود سامانه ESP مشکل چندانی را در زندگی روزمره ایجاد نمیکند.
امکانات و تجهیزات هایما S7 پلاس
هایما S7 پلاس از نظر مشخصات فنی خودرو کاملی است و طیفی از آپشن های متداول از سانروف گرفته تاESP و سیستم کنترل حرکت در سربالایی و دوربین ۳۶۰ درجه و ... را ارائه می دهد. همچنین در نسخه پلاس مانتیور 7 اینچی قبلی با نسخه جدید 8 اینچی جایگزین شده است و شاهد افزوده شدن امکانات ساده ای نظیر چراغ مخصوص داشبورد، فندک برای سرنشینان عقب و امکان جمع شدن برقی آینه های جانبی به خودرو هستیم. تجهیزاتی مانند صندلی برقی راننده، تهویه مطبوع اتوماتیک، کنترل کشش، فرمان برقی و چهارکیسه هوا از جمله دیگر امکاناتی هستند که در نسخه قبلی هایماS7 نیز موجود بودند و همچنان در نسخه پلاس نیز به قوت خود باقی هستند.
رقبای هایما S7 پلاس در بازار
هایما اس ۷ پلاس در حال حاضر با قیمت یک میلیارد و 214 میلیون تومان از درب کارخانه به فروش میرسد و از این حیث گزینهای جذاب در مقایسه با کراس اوورهای توربو بالاتر از 1.5 میلیارد تومان بازار به شمار میآید. در واقع قیمتگذاری این خودرو توسط ایران خودرو به شکلی انجام شده که از ارزش خرید بالایی در مقایسه با رقبای آن داشته باشد و بتواند با یک تیر، مشتریان هر دو سگمنت کراساوورهای نیمه لوکس و اقتصادی را مورد هدف قرار دهد. به عبارت دیگر عملاً هایما S7 پلاس از نظر قیمت گذاری به خودروهایی نظیر ام وی ام ایکس 55 نزدیک است، اما عملکرد و امکاناتی نزدیک به تیگو 7 پرمیوم، فیدلیتی پرایم و کی ام سی X5 را ارائه میدهد که به وضوح خودروهای گران قیمتتری هستند. البته این موضوع را نیز نباید فراموش کرد که طراحی ماشین هایما S7 پلاس، قدیمی و تکراری به نظر میرسد. بنابراین اگر به دنبال یک خودرو بهروز و زیبا میگردید، این خودرو گزینه چندان مناسبی برای شما نخواهد بود.