بررسی هایما S7
هایما S7 یک کراساوور سایز متوسط دیفرانسیل جلو چینی است که در ابتدا تنها با پیشرانه 2 لیتری تنفس طبیعی به بازارمان عرضه شد اما شتاب نهچندان مناسب و کشش متوسط این محصول، مسئولان ایرانخودرو را برآن داشت تا با ارائه مدل توربو که از موتور به مراتب قویتر و گیربکس جدیدتر و چند آپشن اضافه بهره میبرد، نقطهضعفهای نسخه قبلی را جبران نمایند. میزان استقبال از S7 توربو به حدی بود که پس از مدتی نمونه ساده از چرخه تولید کنار رفت و حالا چند سالی است که نماینده ایرانخودرو تنها با پیشرانه مجهز به پرخوران تولید میگردد. با این حال نسخههای دست دوم S7 اتمسفریک هم در مدلهای تولیدی سال 1394 الی 1397 قابل خریداری هستند که هرچند از نظر لذت رانندگی و تواناییهای حرکتی به پای برادر قویتر خود نمیرسند اما با قیمت ارزانتر و حساسیت کمتر به کیفیت سوخت وشرایط نگهداری، میتوانند انتخاب قابل قبولی به حساب آیند.
هایما S7 از جمله نکات مثبت هایما S7 میتوان به مواردی نظیر: آپشنهای پرشمار، کابین و صندوق نسبتاً جادار، کیفیت سواری مناسب و گستردگی قابلقبول شبکه خدماتی یاد نمود؛ هرچند همانطور که گفتیم این محصول خودرو چندان چالاکی نیست و در بحث لذت و دینامیک رانندگی، فاصله زیادی با حالت ایدهآل دارد. در خصوص ایمنی هم باید گفت که متاسفانه گزارش رسمی از عملکردش در تصادفات منتشر نشده است و درنتیجه نمیتوان در خصوص میزان امنیت واقعی اتومبیل اظهار نظر کرد.
داخل هایما S7
هایما S7 از دیزاین داخلی زیبا و شکیل بهره میبرد که هرچند در قیاس با خودروهای جدیدتر بازار (از جمله نسخه پلاس خودش) مقداری قدیمی و از مد افتاده شده اما همچنان قادر است نظرات بسیاری را به خود جلب نماید. داشبورد حجیم در تلفیق با کنسول برآمده مرکزی حس قرار گرفتن داخل یک خودرو امن و مستحکم را به سرنشینان منتقل میکند و نشانگرهای اسپرت پشتآمپر در کنار آپشنهای مناسب موجود در جایجای کابین کمک کردهاند تا S7 تاحدودی مدرن و امروزی به چشم آید. از نظر کیفیت هم اوضاع راضیکننده است و قسمت فوقانی نرم داشبورد و مونتاژ قابل قبول قطعات حداقل برای این رده قیمتی امیدوارکننده به نظر میرسد.
هایما S7 از لحاظ فضای کابین نیز شرایط مناسب ارزیابی شد. البته با توجه به طول ماشین توقع جای پای بیشتری در قسمت عقبی داشتیم اما همین حالا هم میتوان از هایما S7 به عنوان خودرویی مناسب برای خانواده و مسافرتهای دسته جمعی یاد کرد. صندوق عقب 400 لیتری نیز برای نیازهای معمول کارآمد به نظر میرسد، بخصوص که با خواباندن صندلیهای عقب میتوان به فضای بسیار مناسبی دست یافت. از لحاظ ارگونومی مشکل حادی روئیت نشد، فقط به دلیل ارتفاع زیاد ماشین، در برخی شرایط دید پیرامونی محدود میگردد که این مورد در نسخههای توربو با اضافه شدن دوربین 360 درجه برطرف شده است.
طراحی هایما S7
هایما S7 از نظر ظاهری به خودروهای شاسیبلند واقعی شباهت دارد. در واقع برای این محصول از اِلمانهای فانتزی و ظریفکاریهای رایج در کراساوورهای این رده استفاده نشده و تمرکز طراحان روی خصلتهای قدرتی و پایبندی بر اصل سادگی بوده است. درب موتور و گلگیرهای برجسته، خطوط عضلانی کناری و قطعات درشت و زمخت ماشین دست به دست هم دادهاند تا ظاهر هایما S7 خیلی مردانه و قوی به چشم آید و ارتفاع مناسب از سطح زمین در کنار لاستیکهای نسبتاً فاقبلند، چهرهای آفرودی به ماشین بخشیدهاند.
هایما S7 البته نسخه توربو با سپر و جلوپنجره جدید، رینگهای متفاوت و برخی ریزهکاریهای دیگر ظاهر شکیلتری به خود گرفته اما همین مدل ساده هم از نظر طراحی به راحتی نمره قبولی را دریافت خواهد نمود. تنها مشکل در کپیکاری برخی قسمتهاست که کمبود اصالت ماشین را لو میدهد. مثلاً چراغهای عقب S7 به وضوح از روی محصولات بامو تقلید شدهاند.
مشخصات هایما S7
زیر کاپوت هایما S7 اتمسفریک یک پیشرانه 4 سیلندر 2 لیتری 16 سوپاپ قرار گرفته که قادر است در بهترین حالت 148 اسب بخار قدرت و 180 نیوتنمتر گشتاور تولید نماید. اعدادی که شاید برای یک خودرو سدان سبکوزن قابل قبول باشند اما در برابر جثه 1545 کیلوگرمی S7 چندان کافی به نظر نمیرسند و به همین علت در آغاز حرکت شاهد شتابگیری کند اتومبیل هستیم. در واقع همین مشکل باعث شد که ایرانخودرو خیلی زود به فکر جایگزینکردن مدل ساده با نسخه توربو بیفتد چراکه در نوع مجهز به پرخوران، علیرغم کاهش 200 سیسی از حجم موتور، قدرت به میزان 22 اسب بخار و گشتاور 50 نیوتنمتر افزایش یافته و گیربکس 5 سرعته اتوماتیک هم با نوع 6 سرعته با ضرائب بهتر تعویض شده است.
موتور هایما S7 تمامی این موارد در کنار ثبات نسبی وزن ماشین به بهبود شتابگیری و کشش قابل توجه و همچنین کاهش نسبی مصرف سوخت در نسخه توربو منتهی گشته است. پس اگر ذرهای به شتاب اهمیت میدهید باید حتماً به بودجه خود اضافه کرده و مدل توربو را انتخاب کنید؛ البته نمونه اتمسفریک هم از مزیتهایی مثل حساسیت کمتر به عدد اکتان بنزین برخوردار است که شاید برای برخی مهمتر از تواناییهای حرکتی باشد.
برای سیستم تعلیق هم در جلو از مدل رایج مکفرسون و عقب مولتیلینک استفاده شده که در مجموع سواری نرم و راحتی برای ماشین به ارمغان آوردهاند اما همین نرمی به افزایش حرکات عرضی در پیچها منجر شده و فرمانپذیری خودرو را کاهش داده است؛ هرچند خوشبختانه سیستم کنترل پایداری الکترونیکی روی این محصول قرار دارد و اجازه نمیدهد که به این سادگیها کنترل ماشین از دستان راننده خارج شود.
امکانات و تجهیزات هایما S7
درست است که نسخههای توربو و توربوپلاس هایما با چند آپشن اضافه نظیر دوربین 360 درجه به بازارمان عرضه شدهاند اما حتی همین مدل ساده تنفسطبیعی هم از نظر سطح امکانات شرایط بسیار خوبی دارد و با ارائه گزینههایی نظیر: "ترمزهای چهارچرخ دیسکی مجهز به ABS و EBD، سیستم کمکی حرکت در سربالاییها HSA، کنترل پایداری الکترونیکی ESP، کنترل کشش TCS، کیسه هوا برای راننده و سرنشین کناری بهمراه ایربگهای جانبی (جمعاً چهار عدد)، تهویه مطبوع اتوماتیک، نمایشگر لمسی مرکزی مجهز به رهیاب ماهوارهای، دوربین دید عقب و بلوتوث، چراغهای روشنایی در روز، مهشکنهای جلو و عقب، تنظیم ارتفاع چراغهای جلو از داخل، آینههای جانبی برقی تاشونده، آینه وسط ضد انعکاس نور با قابلیت نمایش فاصله تا موانع عقب و نظارت بر فشار باد تایرها، تودوزی چرمی، ایموبلایزر، ایزوفیکس، صندلی راننده با تنظیمات برقی و گرمکن، صندلیهای قابل تنظیم و تاشو عقب، سیستم ورود و استارت بدون کلید، کروزکنترل، سانروف برقی و کامپیوتر سفری" شما را تا حدود زیادی راضی نگاه خواهد داشت.
از جمله رقبای قیمتی S7 تنفسطبیعی میتوان به خودروهایی نظیر: جک S5 دندهای و رنو داستر تکدیفرانسیل اشاره نمود؛ کراساوورهایی که هرکدام مزایا و معایب خاص خودشان را در برابر نماینده هایما خواهند داشت. مثلاً رنو داستر با توجه به گشتاور بالاتر و وزن سبکتر مقداری چالاکتر است و از لحاظ دوام و استحکام هم یک سر و گردن بالاتر از S7 قرار میگیرد، اما در عوض در بحث زیبایی (بخصوص کابین) و آپشنهای جانبی حرف چندانی برای گفتن نخواهد داشت.
جک S5 منوال هم علیرغم سواری اندکی خشکتر و گیربکس دندهای و دردسرهای نگهداری از پیشرانه توربو، از شتاب بسیار بهتر و دینامیک رانندگی برتر بهره میبرد. البته چری تیگو 5 نیز از بسیاری جهات شرایطی نزدیک به هایما S7 اتمسفریک دارد و در مدلهای مشابه میتواند رقیب شایسته و قابل احترامی محسوب شود.