بررسی هاوال H6 هیبرید
برند هاوال به عنوان زیرشاخه تولید محصولات شاسی بلند شرکت گریت وال موتورز چین است که فعالیت خود را به صورت رسمی از مارس 2013 آغاز کرد و تاکنون توانسته سهم قابل توجهی از بازار خودروهای کراس اوور و شاسی بلند چین را به خود اختصاص دهد. همچنین علاوه بر بازار داخلی چین، محصولات این نشان تجاری چینی به برخی از کشورها از جمله نیوزلند، آرژانتین، روسیه، آفریقای جنوبی، عربستان سعودی، مالزی، تایلند، عراق، کشورهای خلیج فارس و ایران نیز عرضه می شود. اکنون پس از چندین سال غیبت مجدد شاهد ورود این برند با کیفیت چینی با مدل هاوال H6 هیبرید به بازار ایران توسط شرکت بی ام کارز هستیم. هاوال H6 یکی از پرفروش ترین و محبوب ترین تولیدات این برند است که تاکنون سه نسل از آن تولید و عرضه شده است. نسل اول هاوال H6 در سال 2011 معرفی شد و توانست به صورت محدود به بازار ایران هم راه پیدا کند. نسل دوم آن نیز در سال 2017 معرفی شد که آن هم قرار بود روانه بازار کشور شود و با وجود پشت سر گذراندن مراحل فنی، اما موفق به راهیابی به جاده های کشور نشد.
هاوال H6 هیبرید نسل سوم این خودرو برای اولین بار در سال ۲۰۲۰ در نسخه بنزینی معرفی شد و پس از آن نسخههای دیگر شامل نسخه هیبریدی در سال 2021 در نمایشگاه خودرو بانکوک به صورت رسمی معرفی شد. اما اکنون با ازسرگیری واردات خودرو به کشئر شاهد آن هستیم که جدیدترین نسل هاوال H6 هیبرید به صورت وارداتی در صف انتظار ورود به بازار خودرو ایران قرار گرفته و به زودی پس از پشت سر گذاشتن مراحل قانونی و دریافت مجوز فروش، پا به خیابانهای کشور خواهد گذاشت.
داخل هاوال H6 هیبرید
فضای داخل کابین هاوال H6 هیبرید با توجه به اینکه در سال 2020 طراحی شده است، مانند بسیاری از خودروهای چینی جدید، دستخوش تغییرات فراوان نشده و می توان اثراتی از دکمه ها و کنترلرهای فیزیکی را در آن مشاهده کرد که این موضوع برای بسیاری از علاقهمندان خوشایند است. با این وجود میتوان طراحی کلی کابین را زیبا برشمرد و کیفیت متریال مصرفی در آن را قابل قبول ارزیابی کرد. دو نمایشگر مرکزی سیستم مولتی مدیا در مرکز داشبرد و کلاستر دیجیتالی پشت فرمان را می توان تنها المانهای مدرن داخلی هاوال H6 هیبرید دانست. استفاده از خطوط افقی در اکثر بخش های کابین سبب شده تا عرض بیشتری برای کابین در ذهن مخاطب متصور شود. هرچند که فضای داخل کابین هم به خوبی خود جادار و بزرگ برآورد میشود. طراحی مینیمال داخل کابین یکی از مهارتهای طراحان هاوال بوده که در داخل کابین هاوال H6 هیبرید هم به وضوح مشاهده میشود.
هاوال H6 هیبرید کنسول میانی این خودرو که با شیبی ملایم به سمت نمایشگر مرکزی امتداد یافته، با تبدیل اهرم تعویض دنده به کلید چرخشی، تقریبا تمامی المانهای شلوغ کننده محیط را حذف کرده است. صندلیها با روکش چرمی تعبیه شدهاند که برای سرنشینان جلو قابلیت تنظیم برقی و گرمکن فراهم شده است، همچنین طراحی ارگونومیک این صندلیها، حمایت خوبی از بدن سرنشینان دارند. غربیلک فرمان در هاوال H6 هیبرید به صورت دایره ای و سه شاخه طراحی شده که روی آن ها فانکشنهای سیستم صوتی و کروز کنترل درنظر گرفته شده است. اما با توجه به طراحی کلی فضای کابین، انتظار میرود طراحی غربیلک فرمان نیز به صورت D-Cut صورت بگیرد تا نمایی جذابتر از آن را شاهد باشیم. فضای داخلی این خودرو با حجم صندوق عقب 407 لیتر (که در صورت تا کردن صندلیهای ردیف دوم به 1445 لیتر افزایش مییابد)، گنجایش مناسبی را برای خانوادههای پرجمعیت و سفرهای طولانی فراهم میآورد.
طراحی هاوال H6 هیبرید
هاوال هم مانند بسیاری دیگر از خودروسازان چینی با پشت سر گذاشتن دوران کپی کاری از خودروسازان مطرح، اکنون به زبان طراحی اختصاصی خود رسیده و محصولات جدید این برند با ظاهری مدرن و جذاب روانه بازار می شوند. نسل سوم هاوال H6 هیبرید همان طور که پیش تر گفته شد، در سال 2020 به صورت رسمی معرفی شد و نسخه ای قرار است توسط بی ام کارز به بازار عرضه شود، از همان نسل خواهد بود. بنابراین می توان گفت که طراحی این خودرو با وجود دارا بودن المان های مدرن و به روز، کمی قدیمی به نظر می رسد. چرا که این زبان طراحی مربوط به چهار سال پیش بوده و اکنون خودروسازان چینی از الگوهای جدیدترین پیروی می کنند. با این حال هاوال H6 هیبرید از چهره ای خشن و با ابهت بهره می گیرد که به لطف جلوپنجره بزرگ و مشبک، رقم خورده است.
هاوال H6 هیبرید چراغهای بزرگ و کشیده با گرافیک داخلی متشکل از دو لنز در طرفین و کمی بالاتر از جلوپنجره قرار گرفته که نمایی جسور و جوان پسند را ایجاد کرده اند. استفاده از خطوط تند و تیز، نوارهای کرومی و سپر با طراحی تهاجمی همگی در تناسب هر چه بیشتر نمای جلویی کمک کرده اند. در نمای کناری شاهد خطوط سیال و روان روی درها ، قوس گلگیرها و ستون C هستیم که به لطف آن ها هاوال H6 هیبرید از آنچه که هست عضلانی تر به نظر می رسد همچنین رینگ های ۱۹ اینچی ۵ پر دوبل در این نما به خوبی به چشم میآیند و ظاهری مدرن را به این کراس اوور داده اند. در نمای عقب روی در فضای بار لوگوتایپ HAVAL در نگاه نخست توجه را به خود جلب میکند. چراغهای عقب مانند اکثر خودروهای چینی جدید توسط یک نوار نورانی به هم متصل شدهاند و در روی در محفظه بار، یک زه کرومی دو چراغ مهشکن عمودی زیر چراغها را به هم متصل میکند. همچنین دیفیوزر پلاستیکی مشکی رنگ نیز از دیگر المان های تاثیرگذار در این بخش است که جای خالی خروجیهای اگزوز در آن به شدت احساس میشود.
مشخصات هاوال H6 هیبرید
هاوال H6 خودرویی است که در بازار داخلی چین و سایر کشورها علاوه بر پیشرانه بنزینی با نسخههای دیگری از جمله هیبرید، پلاگین هیبرید و الکتریکی در دسترس است. اما با توجه به سیاستگذاریهای گروه بهمن، بی ام کارز در نظر دارد تا هاوال H6 هیبرید را به صورت وارداتی به بازار ایران عرضه کند. قلب تپنده هاوال H6 هیبرید، موتور بنزینی 1.5 لیتری توربوشارژ آن است که قدرتی معادل 147.5 اسب بخار را تولید میکند. این پیشرانه بنزینی، به همراه موتور برقی 130 کیلوواتی معادل 174 اسب بخار، ترکیبی از توان سوخت فسیلی و شتاب نیروی الکتریکی را در اختیار این خودرو قرار میدهد. توان تولید شده از طریق جعبه دنده DHT (مخصوص خودروهای هیبرید یا e-CVT) به چرخ های جلو منتقل می شود. گفتنی است همکاری هماهنگ این دو منبع نیرو، علاوه بر افزایش شتاب و پرفورمنس خودرو، باعث کاهش قابل توجه مصرف سوخت نیز شده است. با مصرف سوخت ترکیبی تنها 5.2 لیتر در هر 100 کیلومتر، هاوال H6 هیبرید یکی از کم مصرفترین خودروهای شهری در بازار به شمار میرود. مصرف پایین سوخت، حاصل بهکارگیری فناوریهای پیشرفته در زمینه بهینهسازی مصرف و کاهش آلایندگی است که این خودرو را به یک گزینه مناسب برای مالکانی تبدیل میکند که علاوه بر توجه به مسائل زیستمحیطی، به دنبال صرفهجویی در هزینههای سوخت نیز هستند. انتظار می رود با توجه به بکارگیری سیستم تعلیق مک فرسون در محور جلو و مولتی لینک در محور عقب، سواری نرم و دلنشینی در این خودرو شاهد باشیم.
امکانات و تجهیزات هاوال H6 هیبرید
هاوال H6 هیبرید علاوه بر مشخصات فنی قابل قبولی که دارد، لیست متنوعی از امکانات و تجهزات رفاهی و ایمنی را برای سرنشینان خود فراهم کرده است. از جمله تجهیزات ایمنی این خودرو می توان به سیستم ترمز EBA-EBD-ABS، سیستم کنترل پایداری خودرو حین گردش (CBC)، سیستم کمکی ترمز (BA)، کنترل خودرو هنگام فشردن همزمان پدالهای گاز و ترمز (BOS)، ترمز پارک برقی (EPB) به همراه سیستم توقف خودکار (Auto Hold)، سیستم کنترل کشش (TCS) و سیستم کنترل پایداری الکترونیکی خودرو (ESC)، سیستم کنترل حرکت خودرو در سربالایی (HAC)، سیستم کنترل حرکت خودرو در سراشیبی (HDC)، سیستم نمایش لحظهای فشار باد تایرها (TPMS)، باز شدن خودکار قفل دربها در تصادف، سیستم تشخیص مانع (سنسور پارک عقب و جلو)، چراغ مهشکن عقب، سیستم ضد سرقت الکترونیکی (Immobilizer) و کیسههای هوای متعدد اشاره کرد.
هاوال H6 هیبرید امکانات رفاهی دیگری همچون سیستم هوشمند ورود بدون کلید (Keyless)، اتو لایت، سیستم حفاظتی ضد مانع شیشه بالابر، صندلی کودک ایزوفیکس، چراغ روشنایی در روز (DRL)، تنظیم برقی ارتفاع چراغهای جلو، سیستم ضد واژگونی (Anti Rollover System) و کمربندهای ایمنی مجهز به پیش کشنده نیز، رانندگی با این خودرو را بسیار راحت و لذتبخش میسازند. سیستمهای کمک رانندگی پیشرفته یا ADAS در هاوال H6 هیبرید نیز از جامعیت بالایی برخوردار هستند. سیستم رادار تشخیص نقطه کور (BSD)، رادار هشدار عدم برخورد با مانع هنگام باز کردن درب خودرو (DOW)، سیستم هشدار دهنده حرکت بین خطوط (LDW)، رادار کمکی کروز یکپارچه (ICA)، هشدار برخورد از جلو (FCW)، سیستم هشدار تصادف از عقب (RCW)، سیستم پایش خستگی راننده، اصلاح هوشمند لاین حرکتی خودرو پس از سبقت از خودروی طویل و حفظ حرکت خودرو داخل لاین در شرایط اضطراری (ELK)، از جمله این سیستمهای پیشرفته هستند که به راننده برای کنترل بهتر خودرو در شرایط مختلف کمک میکنند.
رقبای هاوال H6 هیبرید در بازار
در حال حاضر با توجه به ورود خودروهای وارداتی جدید و همچنین سرعت گرفتن روند واردات خودروهای پاک با آلایندگی کمتر نظیر خودروهای الکتریکی، هیبرید و پلاگین هیبرید، شاهد تنوع بخشی در این بخش از بازار هستیم که همین موضوع کار را برای هاوال H6 هیبرید در بازار ایران دشوار خواهد کرد. چرا که با توجه شرایط فعلی بازار، از رقبای این خودرو میتوان لاماری ایما HEV، تیگو 7 پرو e پلاس و تیگو 8 پرو e پلاس اشاره کرد. همچنین خودروهای وارداتی جدید از جمله سوزوکی ویتارا هیبرید و بی وای دی سانگ پلاس هیبرید از دیگر گزینه های احتمالی ورود به بازار هستند که به زودی پایشان به خیابان های ایران باز خواهد شد. بنابراین هاوال H6 هیبرید چالش های بسیاری را پیش روی خود خواهد داشت. اما از آن جایی که هاوال سابقه حضور در بازار ایران را در سال های گذشته دارد، مصرف کننده ایرانی به خوبی با این نشان تجاری چینی آشنا بوده و به مزیتهای آن اشراف دارد. به همین خاطر دست اندر کاران بی ام کارز به خوبی به این موضوع واقف هستند و به پشتوانه سابقه عرضه محصولات هاوال توسط گروه بهمن در گذشته، دست به واردات مجدد این برند زدهاند.
تمایز هاوال H6 هیبرید نسبت به رقبا
هاوال یکی از برندهای معتبر چینی است که در سال های گذشته توانست به صورت نه چندان وسیع پا به بازار رقابتی ایران بگذارد. این در حالی است که در آن زمان هاوال H2 به صورت مونتاژی توسط بهمن موتور به بازار عرضه می شد و رقبای قدرتمندی از جمله جک اس 5 و تیگو 5 را پیش روی خود داشت. اما با این حال با وجود تیراژ تولید به مراتب کمتر و مدت زمان محدود حضور در بازار، نشان داد که محصولات این برند پتانسیل رقابت و سهم خواهی از بازار را دارند. اکنون نیز یکی از مزیتهای رقابتی هاوال H6 هیبرید نسبت به رقبایش در بازار ایران، همین سابقه حضور برند هاوال در ایران است که می تواند نظر طیف وسیعی از خریداران را به خود جلب کند. چرا که مصرف کننده ایرانی اکنون نه تنها به بررسی پارامترها و ویژگی های فنی خودروی مدنظر خود می پردازند، بلکه پارامترهای جانبی دیگر از جمله سابقه حضور در بازار، خدمات پس از فروش و وضعیت خودرو در بازار را نیز پیش از خرید خودرو مورد ارزیابی قرار می دهد.
هاوال H6 هیبرید هاوال H6 هیبرید به لحاظ کیفیت ساخت و مونتاژ و همچنین قابلیتهای فنی که دارد، می تواند رقبای خود را در بازار ایران به چالش بکشد. هرچند که برخی از رقبا از جمله فونیکس تیگو 7 پرو e پلاس و فونیکس تیگو 8 پرو e پلاس به دلیل دارا بودن شبکه وسیع خدمات پس از فروش شرکت مدیران خودرو در سراسر کشور، می تواند در جلب رضایت مشتریان موفقتر عمل کنند. اما باید در ادامه منتظر ماند و دید که گروه بهمن برای توسعه شبکه خدمات پس از فروش بی ام کارز چه تدابیری اندیشیده تا خریداران با آسودگی خاطر بیشتری اقدام به خرید محصولات وارداتی این برند کنند.
شرایط استفاده از هاوال H6 هیبرید
با توجه به اینکه هاوال H6 هیبرید نسبت به نسخه بنزینی خود از تکنولوژی پیشرفتهتری برخوردار است، حساسیت و دقت بالاتری را هم در شرایط نگهداری و استفاده می طلبد. چرا که سیستم هیبریدی این خودرو علاوه بر موتور الکتریکی پیشرفته، از پکیجهای باتری هم برخوردار است که علاوهبر سیستم فنی رایج خودروها، نیازمند بازرسی و بررسی جداگانه هستند. گفتنی است موتور درونسوز بنزینی این خودرو از نوع توربوشارژ بوده که نسبت به کیفیت سوخت مصرفی نیز حساسیت داشته که همین موضوع نیازمند رسیدگی و توجه بیشتری هم خواهد بود. علاوهبر آن موتور درونسوز بنزینی آن نیز به دلیل آن که نیروی موردنیاز جهت شارژ کردن باتریها و سیستم هیبریدی را برعهده دارد، باید به طور منظم سرویسهای دورهای آن انجام شود تا سلامت فنی آن دچار مشکل نشود. زیرا در این صورت ممکن است دچار کاهش بازدهی شود و نتواند به خوبی از پس تامین نیروی موردنیاز موتورهای الکتریکی و پکیج باتریها برآید. در نتیجه سیستم هیبریدی با مشکل مواجه میشود و هزینه هنگفتی را برای مالک به همراه خواهد داشت. چرا که عدم در دسترس بودن باتری و برخی قطعات مجموعه موتورهای الکتریکی در کشور، از بزرگترین معضلات استفاده از خودروهای هیبریدی و برقی در ایران است. بنابراین شرایط استاندارد استفاده و نگهداری خودروها دقیقا به انجام منظم سرویسهای دورهای و استفاده از سوخت با کیفیت و یا در صورت لزوم استفاده از مکملهای افزاینده عدد اکتان و بهبود دهنده وضعیت سوخت دارد. از طرفی مصرف سوخت بهینه و اقتصادی شاین مکس هیبریدی یکی از مواردی است که میتواند توجیهی برای شرایط فعلی استفاده از خودروهای هیبریدی در کشور باشد.
تغییرات هاوال H6 هیبرید نسبت به مدل قبلی
کمپانی هاوال از سال 2013 تاکنون سه نسل از مدل H6 را تولید و عرضه کرده که این محصول طی این سال ها تغییرات وسیعی را تجربه کرده است. نسل سوم هاوال H6 هیبرید که قرار است به زودی توسط شرکت بی ام کارز به صورت وارداتی به بازار ایران راه پیدا کند، در واقع جدیدترین و آخرین نسل این محصول است که با بهره گیری از تکنولوژی هیبرید، نیروی پیشران خود را تامین می کند. اولین نکته در هاوال H6 هیبرید افزایش نسبی سایز و پهنای خودرو نسبت به نسل های پیشین می باشد که این موضوع را از کاپوت حجیم با دو خط برآمده روی گوشه ها می توان متوجه شد. اما همانطور که بخش طراحی اشاره شد، این خودرو نسبت به سایر رقبا از طراحی ساده تری برخوردار بوده که علت آن هم سال ساخت و طراحی آن است که مربوط به سال 2020 می شود. با این وجود عمده تفاوت طراحی نسخه هیبرید و نسخه استاندارد بنزینی این خودرو در قسمت جلوپنجره و رینگها مشهود است و در زوایای دیگر، شاهد تغییرات خاصی در طراحی خودرو نیستیم. همچنین طراحی تریم داخلی نیز مانند نسخه بنزینی، تغییر خاصی را تجربه نکرده است. اما این تغییرات را اگر بخواهیم در مقایسه با نسل قبلی یا همان نسل دوم هاوال H6 بررسی کنیم، باید بگوییم که این کراس اوور چینی دستخوش تغییرات گسترده ای شده و برای نسل سوم با چهره ای کاملا متفاوت راهی بازارهای هدف شده است.