بررسی نیسان رونیز
نیسان رونیز نخستین بار در سال 1382 وارد بازار کشور شد و تا سال 1389 که خودروسازان تصمیم به توقف تولید خودروهای فاقد ترمز ABS گرفتند روی خط تولید پارس خودرو قرار داشت. رونیز البته نامی ایرانی است و در بازار جهانی با نام اکسترا شناخته میشود. این خودرو روی شاسی همان نیسان پیکاپ طراحی و ساخته شده است و به همین دلیل یک اس یو وی تمام عیار سنتی است. در حقیقت این خودرو نسخه اس یو وی از همان نیسان پیکاپ است. رونیز با ظاهری که ما دیدیم بین سالهای 1999 تا 2004 روی خط تولید جهانی قرار داشت و البته ظاهر آن در برخی بازارها متفاوت است. نسخه عرضه شده در ایران ظاهری دقیق مشابه نسخه آسیایی اکسترا دارد که در بازار چین با نام نیسان پالادین عرضه شده بود.
داخل نیسان رونیز
با وارد شدن به کابین نیسان رونیز متوجه خواهید شد که این کابین تقریبا هیچ فرقی با نیسان پیکاپ ندارد. داشبورد طرحی کاملا قدیمی دارد و کاملا نشان میدهد که از طرحهای دهه 90 میلادی است. آمپرها و غربیلک فرمان چهار شاخه نیز قدیمی، ساده و فاقد هرگونه جذابیت هستند. در بخش فضای داخلی اما رونیز نمره خوبی میگیرد به خصوص که بازار ایران پیش از این خودرو اتومبیلی ناراحت به نام پاترول را تجربه کرده بود. در بخش عقبی نه تنها فضای پای خوبی وجود دارد بلکه به دلیل بالا بودن سقف فضای سر نیز بسیار مناسب است. صندلیهای ردیف عقب در رونیز مانند سینما کمی بالاتر از صندلیهای ردیف جلو هستند و همین باعث شده است تا سرنشینان عقب دید خوبی هم به اطراف داشته باشند که این برای آفرود رفتن و طبیعت گردی یک نکته مثبت است. صندوق عقب نیز بزرگ و کاربردی است و به دلیل حالت جعبهای خودرو فضای آن مکعبی بوده و میتوان استفاده خوبی از آن کرد. به طور کلی رونیز در بخش طراحی داخلی نمره پایین ولی در بخش فضای داخلی نمره بالایی را دریافت میکند و تنها چیزی که کم دارد یک ردیف سوم صندلی است.
طراحی نیسان رونیز
طراحی خارجی بدون شک اولین نقطهای است که بیننده را به سمت رونیز جلب میکند. در زمانی که ما فقط اس یو ویهای جعبهای مانند پاترول و لندروور را دیده بودیم، رونیز با طراحی مدرن خود، یک اس یو وی فوق زیبا و جدید برای بازار بود. ظاهر این خودرو البته آنقدر طراحی معقول و متناسبی دارد که حتی امروز نیز مورد پسند بسیاری از خریداران است. در طراحی خارجی بدون شک جالبترین نکته سقف برآمده قسمت عقب است که البته در فضای داخلی نیز تاثیر مثبت خود را گذاشته است. همچنین دستگیره در عقب به جای مکان متداول روی کنارهی در قرار گرفته است و جذابیتی زیادی برای بیننده ایجاد میکند. نمای جلوی خودرو پر قدرت و مانند اس یو وی های آن زمان نیسان است. در نمای عقبی نیز گرچه رونیز طرح سادهای دارد ولی ایراد چندانی هم نمیتوان با توجه به قدیمی بودن خودرو وارد دانست. یکی از جذابیتهای ظاهری رونیز گلگیرهای پف کرده این خودرو هستند که هم در عضلانی دیده شدن اتومبیل تاثیر زیادی دارند و هم باعث عریض تر دیده شدن خودرو شده اند.
مشخصات نیسان رونیز
زیر کاپوت نیز نیسان رونیز هیچ فرقی با پیکاپ ندارد. موتور 2.4 لیتری 4 سیلندر این خودرو از نوع تنفس طبیعی انژکتوری میتواند 150 اسب بخار قدرت و 208 نیوتن متر گشتاور تولید کند. این نیرو توسط توسط گیربکس 5 دنده دستی به هر دو محور خودرو انتقال می یابد. نیسان رونیز از آنجایی که یک اس یو وی واقعی و نه یک کراس اوور است به امکانات لازم برای آفرود مانند دنده کمی و پلوس خلاص کن نیز مجهز است. موتور نیسان رونیز که با کد KA24DE شناخته میشود از موتورهای قابل اطمینان و با کیفیت نیسان است و اگر به خوبی از آن نگهداری کنید میتواند با اطمینان سالها برایتان کار کند. این دوام و کیفیت ساخت اصلیترین برگ برنده رونیز در برابر خودروهای بی کیفیت جدید بازار است.
امکانات و تجهیزات نیسان رونیز
نیسان رونیز در بخش تجهیزات داخلی اصلا خودروی خوبی نیست و امکانات بسیار کمی در آن دیده میشوند. در بخش امکانات رفاهی یا ایمنی این خودرو نیز تنها میتوان به چهار شیشه برقی، فرمان هیدرولیک، سیستم صوتی کاستی با چهار بلندگو، تهویه دستی، صندلیهای پارچهای، تنظیم دستی صندلیهای جلو و در نهایت آینههای جانبی با تنظیم برقی اشاره کرد. این خودرو در امکانات حتی پایینتر از رنو تندر است و مواردی مانند ایربگ و ترمز ABS نیز در آن وجود ندارند. به همین خاطر هیچ وقت نباید رونیز را به خاطر امکانات آن انتخاب کرد.
رقبای نیسان رونیز در بازار
رقبای رونیز در بازار نیسان سرانزا، پاژن و کاپرا هستند. از بین این رقبا جذابترین آنها از نظر ظاهری پاژن است که ظاهری مانند لندروور دارد ولی در بخش فنی خود هیچ بویی از لندروور نبرده و نه تنها خودروی با کیفیتی نیست بلکه بسیاری از دارندگان آن نیز از استهلاک بالا و توانایی پایین این خودرو گله مندند. کاپرا محصول چینی بهمن خودرو هم اتومبیلی مدرن با موتوری کپی شده از میتسوبیشی است. تواناییهای حرکتی و مشخصات فنی کاپرا بسیار به رونیز نزدیک است ولی کاپرا از پول خلاص کن برقی هم بهره مند است و ایربگ هم دارد. در سمت مقابل، کاپرا یک وانت است و فضای داخلی خوبی ارائه نمیکند. همچنین کیفیت مونتاژ آن بهتر از رونیز نیست. به همین خاطر اگر فقط سن خودرو خیلی برایتان مهم است کاپرا را به رونیز ترجیح دهید. آخرین رقیب از خود پارس خودرو یعنی سرانزا است. سرانزا نسخه اس یو وی هفت نفره از نیسان پیکاپ است. این خودرو در مقایسه با رونیز مزایایی همچون قیمت پایین و سه ردیف صندلی دارد. در مقابل ظاهر معمولی و طرفدار کمتر در بازار از ایرادات سرانزا هستند به طوری که بیشتر مشتریان آن ادارات و بانکها بودند تا مردم معمولی. سرانزا همچنین طولی بیشتر از رونیز دارد که این مورد در آفرود میتواند دست و پای خودرو را بیشتر ببندند. در بخش فنی هیچ فرقی بین نیسان رونیز و سرانزا دیده نمیشود.