بررسی کلوت
مکث موتور قصد دارد در سال 1400 شمسی، تیراژ خود را به 1200 دستگاه برساند و سهم بازار خود را در سال 1401 به 50 درصد برساند، سهم بازاری که به نظر می رسد کار دشواری برای مکث موتور باشد. دایون 7امین تجاری ساز چین است و سابقه زیادی در تولید خودروهای تجاری در بزرگ ترین بازار خودروی جهان دارد، اما نیم نگاهی به خودروهای شاسی مستقل نیز داشته و قرعه دایون V5 نیز به مکث موتور رسیده تا به عنوان اولین محصول خود در ایران به بازار عرضه شود.
پیکاپ کلوت دایون در سال 1987 کار خود را آغاز کرده و با تولید محصولاتی مثل موتورسیکلت، کامیون و پیشرانه وارد بازار چین شد. البته جالب است بدانید که دایون به تازگی مشغول تولید خودروهای برقی نیز شده و مکث موتور به عنوان یکی از طرف های چینی، ممکن است دیگر محصولی از دایون را در سگمنت خودروهای برقی به بازار عرضه کند.
داخل کلوت
با نشستن داخل کابین کلوت، به سرعت چند نکته را متوجه خواهید شد. ابتدا شباهت بسیار طراحی غربیلک فرمان و پشت آمپرهای این خودرو با جک S5 است که سال ها در بازار ایران حضور دارد. نکته بعدی، طراحی داشبورد نسبتاً ساده و البته مملو از پلاستیک خشک است که ممکن است کمی توی ذوق بزند. بی شک استفاده از حجم وسیعی از پلاستیک خشک در طراحی های امروزی و مخصوصاً در مقایسه با بعضی رقبا ممکن است برای دایون نقطه منفی محسوب شود. اگرچه استفاده از یک صفحه نمایش بزرگ 9 اینچی لمسی باعث شده تا کمی از سادگی این کابین کاسته شود.
داخل کلوت فاصله بین دو محور خوب کلوت باعث شده تا فضای خوبی برای سرنشینان عقب ایجاد شود و به راحتی سه نفر می توانند در ردیف عقب بنشینند. همچنین استفاده از روکش چرمی صندلی ها کمی به لوکس تر شدن فضای کابین کمک کرده است.
طراحی کلوت
طراحی کلوت را باید بسیار محافظه کارانه و ساده بدانیم. روندی که در بسیاری از پیکاپ های داخلی دیده می شود و با وجود اینکه نمی توان هیجانی در چهره آن دید، اما از سادگی و کاربردی بودن این طراحی نیز نمی توان ایرادی گرفت. اگرچه به وضوح مشخص است که این طراحی مربوط به یک نسل پیش است و در پیکاپ های روز دنیا، شاهد طراحی هایی بسیار مدرن تر و بروزتر هستیم، اما با توجه به رقبای داخلی، به طراحی کلوت باید نمره قبولی داد.
طراحی کلوت اما پیکاپ کلوت سعی داشته تا در اعداد و ارقام عملکردی کمی کارت برنده را روی میز بگذارد. به طول مثال عرض این خودرو 1610 میلیمتر است که با توجه به رقبای داخلی، به همراه کاپرا بهمن موتور بیشتری عرض را بین رقبا دارد. همچنین عمق اتاق بار کلوت 530 میلیمتر است که بیشتری عمق در بین رقبا است. اگرچه این اعداد برای استفاده های شخصی آنچنان مهم نیست، اما بی شک اعدادی بسیار مهم برای استفاده های سازمانی و کاربردی است که می تواند بعده ها برای مکث موتور کارت برنده محسوب شود.
مشخصات کلوت
همانطورکه احتمالاً می دانید، ابتدا مکث موتور قصد داشت تا این خودرو را با پیشرانه 2 لیتری عرضه کند، اما با کمی تاخیر، بالاخره کلوت با یک پیشرانه 2.4 لیتری 4 سیلندر توربوشارژ راهی بازار شد تا کارت برنده ای جدی برای رقبای پیکاپ داخلی باشد. پیشرانه بکار رفته روی کلوت از شرکت میتسوبیشی با کد 4K22D4T است که به کمک سیستم پرخوران نصب شده می تواند حداکثر 215 اسب بخار و 320 نیوتن متر را تولید کند.
مکث موتور کلوت گیربکس نصب شده روی این خودرو 6 سرعته دستی است شاسی این خودرو مستقل است تا بتواند اولین ملزومات اصلی یک پیکاپ برای آفرود را داشته باشد. همچنین همانند رقبایی چون جک T8 و یا آمیکو آسنا، کلوت نیز دارای قفل دیفرانسیل است و سه حالت مختلف برای تنظیمات دیفرانسل در نظر گرفته شده است. وزن بار قابل حمل برای کلوت 1 تن است که به همراه پیکاپ آمیکو آسنا بیشترین وزن بار قابل حمل در بین رقبا است. تعلیق های بکار رفته روی محور عقب فنر شمش است که در حقیقت بهترین و تنها مکانیزم مناسب برای پیکاپ های شاسی مستقل است که قصد حمل بارهای سنگین را دارند. همچنین ترمزهای جلوی این خودرو دیسکی و عقب کاسه ای هستند.
کلوت به سیستم های کمکی ABS و CBS و BAS و ESC مجهز تا آن را در حرکت های جاده ای یاری دهد. کلوت تنها به 2 کیسه هوا برای سرنشینان جلو مجهز شده و در داخل کابین تجهیزاتی مثل صفحه نمایش لمسی 9 اینچی، سیستم ورود بدون کلید و دکمه استارت، کروز کنترل، روکش چرمی صندلی ها، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، چراغ های مخصوص روز و یا رول بار فلزی مجهز شده است. در لیست زیر می توانید این امکانات کلوت را مطالعه کنید.
مکث موتور قصد دارد قیمت کلوت را در محدوده 800 میلیون تومان اعلام کند و فروش آن را در آبان ماه با شرایط تحویل فوری 30 روزه آغاز کند. گارانتی کلوت 3 سال یا 60 هزار کیلومتر است و در رنگ های مشکی، سفید، نقرهای، آبی قابل سفارش است. البته با توجه به رنگ کردن بدنه در خط تولید مکث موتور احتمالاً به زودی شاهد عرضه رنگ های بیشتری نیز خواهیم بود. کلوت فعلاً با گیربکس دستی عرضه شده اما اینطورکه کلوت اعلام کرده، کلوت اتوماتیک تابستان سال 1401 به بازار عرضه می شود.
در صورت تمایل، خریدار می تواند از امکانات مکث موتور برای تجهیز پیکاپ خود برای آفرود استفاده کند و با توجه به رعایت استانداردها در این شرکت، مشکل گارانتی نیز بوجود نخواهد آمد که می تواند نقطه مثبتی برای مکث موتور در مقابل رقبا باشد.
مکث موتور بال آسیایی ماموت است و با توجه به روابط مستقیم این شرکت با دایون چین و همچنین سفارش گذاری اولیه برای قطعات کلوت، به نظر می رسد که تمهیدات لازم برای موجودی خدمات پس از فروش نیز انجام شده است.
به نظر می رسد که پیکاپ کلوت تا به اینجای کار قدرتمندترین پیکاپ دنده دستی بازار ایران خواهد بود و در کنار رقبایی چون جک T8 کرمان موتور، آمیکو آسنا ارس خودرو دیزل، کاپرا بهمن موتور و یا فوتون ایران خودرو دیزل، به بازار بسیار پررقابت 5 هزار دستگاهی پیکاپ ها وارد شده تا با کارت های برنده خود، این رقابت را بیش از پیش دیدنی کند.