بررسی کیا سلتوس
کیا سلتوس محصول جوانی در سبد محصولات خودروساز کرهای محسوب میشود و از سال 2019 به برنامه تولید کیا اضافه شده است. کیا سلتوس در سبد محصولات خودروساز کرهای، جایگاهی بین کیا سونت و کیا اسپورتیج را به خود اختصاص داده است. سلتوس یک نام یونانی است و به نظر میرسد با توجه به چهره خشن این کراساوور، کیا قصد دارد تا به مشتریان القا کند با یک خودرو افسانهای روبرو شدهاند!
کیا سلتوس کیا سلتوس در دو نسخه به تولید میرسد که شامل نسخه فول آپشن و نسخه معمولی میشوند. نسخههای فول آپشن این خودرو در کره جنوبی به تولید میرسند و برای عرضه به بازار آمریکای شمالی در نظر گرفته میشوند. در سوی دیگر نسخههای معمولی سلتوس در هندوستان ساخته میشوند و هدف آنها فروش در کشورهای آسیایی است. کیا سلتوس در بازار اروپا حضور ندارند و به همین دلیل یک مدل منحصر به فرد در بازار ما به حساب خواهد آمد.
داخل کیا سلتوس
طراحان کیا برای خلق فضای داخلی سلتوس، از سدانهای میانرده این شرکت الهام گرفتهاند. در حقیقت فضای داخلی سلتوس بیش از آنکه به یک کراساوور شبیه باشد، به مدلهای سدان کیا همچون کیا سراتو یا کیا اپتیما شباهت دارد. دو پنل دیجیتالی در کابین کیا سلتوس به چشم میخورند که یکی از آنها برای نمایش اطلاعات سیستم چندرسانهای و دیگری برای نمایش اطلاعات حیاتی خودرو است. این دو نمایشگر به صورت مجزا از یکدیگر طراحی شدهاند و نمایشگر سیستم سرگرمی به صورت جداگانه روی داشبورد قرار گرفته است. طراحی سایر اجزا همچون اهرم تعویض دنده، کلیدهای کنترلی و دریچههای سیستم تهویه نیز در کاربردیترین حالت ممکن صورت گرفته است.
داخل کیا سلتوس فاصله محوری کیا سلتوس معادل 2610 میلیمتر است و صندوق عقب آن نیز 433 لیتر فضا را در اختیار کاربران قرار میدهد. بنابراین از این نظر میتوان گفت که فضایی معادل هیوندای الانترا یا کیا سراتو را در این خودرو شاهد خواهید بود. بنابراین کیا سلتوس برای استفاده یک خانواده چهار نفره به همراه لوازم آنها کاملا مناسب خواهد بود.
طراحی کیا سلتوس
کیا سلتوس یکی از معدود مدلهای این شرکت است که در مقایسه با سایر خودروهایش، ظاهر منحصر به فردی دارد. برای مثال جلوپنجره مرسوم کیا موسوم به دماغه ببر در سلتوس وجود دارد اما برخلاف سایر مدلها، خطوط منحنی آن با خطوط تند و تیز جایگزین شدهاند. این مساله به تقویت حس خشونت سلتوس کمک کرده است، چرا که ترکیب چراغها و جلوپنجره این خودرو بیش از حد اغراق شده نیستند و کاملا متناسب خلق شدهاند. با این حال در نمای جانبی کیا سلتوس به وضوح با یک خودرو اقتصادی روبرو هستیم. هیچگونه طرح و خط فانتزی در این قسمت به کار نرفته است تا تنها جذابیت این بخش به زههای پایین درب و رینگهای آلیاژی خلاصه شود. البته با توجه به ذات اقتصادی سلتوس، نباید توقع پیچیدگی طراحی را از این خودرو داشته باشید.
کیا سلتوس در نهایت به نمای عقب سلتوس میرسیم، جایی که طراحان کیا دست از ظاهر اسپرت و جوان پسند کشیدهاند و به جای آن از الگوهای مشابه در شرکت همکار خود یعنی هیوندای استفاده کردهاند. سبک طراحی قسمت عقب کیا سلتوس شباهت بسیار زیادی به کراساوورهای کوچک هیوندای دارد و همین مساله باعث شده است تا خودرو بزرگتر از آنچه هست به نظر برسد.
مشخصات کیا سلتوس
در شرایطی که کراساوورهای رنگارنگ چینی با موتورهای 1.5 لیتری توربوشارژر بازار ما را احاطه کردهاند، کیا سلتوس تصمیم دارد تا دوام و ماندگاری خود را به تصویر بکشد. این خودرو به پیشرانه 1.6 لیتری تنفس طبیعی مجهز است که حداکثر 123 اسب بخار قدرت و 151 نیوتن متر گشتاور تولید میکند. این ارقام از نمونههای مشابه چینی با موتورهای 1.5 لیتری توربوشارژر کمتر هستند اما نماینده کیا در این رقابت، بر دوام و پایداری در بلندمدت تمرکز کرده است. موتور سلتوس پیچیدگیهای خاص پیشرانههای توربو را ندارد و بنابراین تمامی کاربران به راحتی قادر به استفاده از آن هستند. برای انتقال قدرت در کیا سلتوس از گیربکس شش سرعته خودکار استفاده شده است که گزینه مطلوبی برای یک کراساوور اقتصادی محسوب میشود. کیا سلتوس در دو نسخه تک دیفرانسیل و دو دیفرانسیل به بازارهای جهانی عرضه شده است که انتظار داریم نسخههای موجود در بازار ما از نوع تک دیفرانسیل باشند. با این حال حتی عرضه نسخه دو دیفرانسیل سلتوس نیز باعث نمیشود که آن را مناسب آفرود بدانیم، چرا که موتور 1.6 لیتری تنفس طبیعی گشتاور مناسبی را برای عبور از معابر دشوار فراهم نمیکند.
کیا سلتوس آنچه در فرآیند تولید کیا سلتوس برای خودروساز کرهای اهمیت داشته است، عملکرد اقتصادی این خودرو است. کیا سلتوس در سیکل ترکیبی به ازای 100 کیلومتر پیمایش 6.7 لیتر بنزین میسوزاند که رقمی مطلوب برای این خودرو محسوب میشود. حداکثر سرعت کیا سلتوس نیز 185 کیلومتر بر ساعت عنوان شده است.
امکانات و تجهیزات کیا سلتوس
کیا سلتوس را برای مقابله با رقبای چینی، به تعدادی از بهترین امکانات رفاهی و ایمنی مجهز کرده است. از جمله تجهیزات این کراساوور میتوان به موارد زیر اشاره کرد: رینگهای آلومینیومی 17 اینچی، کروز کنترل، حالات مختلف رانندگی، سیستم تهویه مطبوع دستی، سیستم چندرسانهای به همراه نمایشگر 8 اینچی با اندروید اتو و اپل کارپلی، سیستم ورود و استارت بدون کلید، استارت موتور از راه دور، تریم چرمی کابین، سانروف، دو کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری و دوربین دنده عقب.
قیمت کیا سلتوس در بازار جهانی از حدود 13 هزار دلار آغاز میشود و خرید بالاترین تیپ آن نیز 21 هزار دلار هزینه در برخواهد داشت. با توجه به تغییرات نرخ ارز و عوارض واردات خودرو، قیمت کیا سلتوس در بازار ما فراتر از یک میلیارد تومان خواهد بود. علاوه برآن فروش خودرو در بورس و رقابت بر سر خرید آن نیز ممکن است موجب افزایش بیشتر قیمت کیا سلتوس در بازار ایران شود. انبوهی از کراساوورهای چینی را میتوان به عنوان رقیب کیا سلتوس عنوان کرد که از جمله مهمترین آنها، جک S5 نیوفیس از کرمان موتور و ام وی ام تیگو 7 (نسل نخست تیگو 7) از مدیران خودرو هستند. کیا سلتوس در این رقابت بر کیفیت ساخت و اعتبار برند خود تکیه دارد، در حالی که رقبای چینی با امکانات بیشتر و موتور قویتر نماینده اقتصادی کیا را به چالش میکشند. با این حال اگر عرضه کیا سلتوس به بازار در حد مطلوبی صورت گیرد، رقابت جذابی را میان کراساوورهای چینی و سلتوس شاهد خواهیم بود.