بررسی تیگو 7 پرو مکس
تیگو 7 در ابتدا به عنوان یک پرچمدار به سبد محصولات چری اضافه شد و توانست ظرف مدت کوتاهی سهم عمده ای از بازار را به خود اختصاص دهد. اما پس از مدتی و همزمان با معرفی زیر برند جدید چری تحت عنوان اکسید، محصولات چری نیز دستخوش تغییرات زیادی شد و توسعه پیدا کردند. تیگو 7 نیز از این قاعده مستثنی نبود و با نسخه جدید با نام تیگو 7 پرو به بازارهای هدف عرضه شد. این کراس اوور چینی در ابتدا با نسخه دیفرانسیل جلو به بازار عرضه شد. اما مدتی بعد شاهد معرفی نسخه دو دیفرانسیل و ارتقا یافته آن تحت عنوان تیگو 7 پرو مکس هستیم. از آن جایی که محصولات چری در ایران مدتی است با برند فونیکس عرضه می شود، این خودرو هم قرار است به زودی با نام فونیکس تیگو 7 پرو مکس روانه بازار شود.
تیگو 7 پرو مکس گفتنی است نسل اول این خودرو با وجود عرضه نسل دوم همچنان روی خط تولید قرار دارد و این روزها با نام ام وی ام تیگو 7 به دست مشتریان میرسد. نسل دوم تیگو 7 در سال 2020 وارد بازار جهانی شد و از آن زمان تاکنون در کشورهای مختلف به تولید میرسد. اکنون که حدود دو سال از عرضه تیگو 7 پرو به بازار ایران میگذرد، مدیران خودرو تصمیم گرفته است تا نسخهای قویتر و مجهزتر از این خودرو را روانه بازار کند. تمامی رقبا در حال بهروزرسانی محصولات خود هستند و مدیران خودرو نیز فونیکس تیگو 7 پرومکس را برای رقابت با آنها روانه بازار خواهد کرد. با توجه به سابقه فروش و محبوبیت دو نسل تیگو 7 در بازار ایران، انتظار داریم تا تیگو 7 پرومکس نیز آمار فروش مطلوبی را به نام خود ثبت کند.
داخل تیگو 7 پرو مکس
فونیکس تیگو 7 پرو مکس برخلاف طراححی ظاهری که تفییرات جزئی را نسبت به قبل به خود دیده است، در داخل کابین با تحولی اساسی همراه شده و با طراحی به روز رسانی شده به دست مشتریان خواهد رسید. طراحی فضای داخل کابین فونیکس تیگو 7 پرو مکس از الگوهای مشابه با محصولات بزرگتر و لوکس تر خانواده یعنی تیگو 8 پرو و تیگو 8 پرومکس پیروی کرده است. نمایشگرهای ۱۲.۳ اینچی به هم چسبیده که بخش بزرگی از داشبورد را در اختیار دارند، مشخصه بارز این سبک از طراحی هستند. طراحی فضای داخلی تیگو 7 پرومکس براساس اصول سادهسازی انجام گرفته است، از این رو دکمههای فیزیکی به کار رفته در کابین بسیار معدود هستند. حتی پنل تهویه نیز از کنترلرهای لمسی استفاده میکند. همچنین دریچه های سیستم تهویه نیز دیگر جدا از هم نبوده به صورت نواری و افقی به هم پیوسته در قسمت بالای داشبورد تعبیه شده اند. فرمان خودرو نیز از نوع دیکات است که اکثر دکمههای فیزیکی کابین روی آن قرار گرفتهاند.
تیگو 7 پرو مکس تریم داخلی تیگو 7 پرومکس از رنگهای تیره تشکیل شده است و برخی قسمتها به رنگ خاکستری تیره و روشن طراحی شدهاند. با وجود تغییر داشبورد، پلتفرم این خودرو همچنان یکسان است. بنابراین مواردی همچون فاصله محوری و همچنین حجم صندوق بار، مشابه تیگو 7 پرو خواهند بود. اما کابین این خودرو با وجود شباهتی که با تیگو 8 پرو دارد، از فضای کمتری نسبت به آن برخوردار است. اما فضای کافی برای پنج سرنشین بزرگسال و قد بلند به خوبی وجود دارد. همچنین حجم فضای صندوق عقب تیگو ۷ پرو مکس معادل ۴۷۵ لیتر است. هرچند که این حجم نسبت به ابعاد بدنه و سگمنتی که تیگو 7 پرو مکس در آن رقابت می کند، زیاد نبوده، اما می تواند از پس خواسته ها و نیازهای یک خانواده به خوبی بر آید.
طراحی تیگو 7 پرو مکس
فونیکس تیگو 7 پرو مکس در بخش طراحی ظاهری نسبت به نسخه پرو تغییرات اندکی را تجربه کرده است. اما به لطف همین تغییرات کوچک، ظاهر پخته تر و جذاب تری نسبت به گذشته پیدا کرده است. از جمله مهم ترین تغییرات صورت گرفته در نمای خارجی این خودرو می توان به باز طراحی سپر جلو و طراحی دماغه آن اشاره کرد. جلوپنجره کهکشانی، چراغ های کشیده با گرافیک داخلی متفاوت، چراغ های دی لایت و مه شکن جدید و همچنین دریچه های ورودی هوا به موتور که در طرفین سپر تغبیه شده اند، همگی نقش بسزایی در ایجاد چهره ای خشن و جذاب تر نسبت به تیگو 7 پرو دارند. اما برخلاف نمای جلوی فونیکس تیگو 7 پرو مکس، سایر بخش های خودرو تغییرات چندانی نداشته و با همان ظاهر قبلی مشاهده شده در تیگو 7 پرو، روانه بازار خواهد شد.
تیگو 7 پرو مکس در نمای جانبی همان طراحی قبلی به کار گرفته شده است که در آن المان های تزئینی نظیر ستون های C مشکی رنگ و زه های کرومی دور شیشه ها که تا شیشه عقب خودرو امتداد یافته، بیش از هر چیز دیگری خودنمایی می کنند. هرچند که انتظار می رفت طرح رینگ ها در نسخه پرو مکس نسبت به نسخه پرو متفاوت باشد، اما همچنان همان رینگ های قبلی نیز در این نسخه به کار رفته است. همچنین در نمای عقب نیر هیچ تغییری جز جایگزینی لوگوتایپ FONIX با لوگوی قبلی و اضافه شدن بج 290T و پسوند Pro Max به انتهای نام تیگو 7، تغییر دیگری در نسخه دو دیفرانسیل فونیکس تیگو 7 پرو مکس مشاهده نمی شود. با وجود تمام این تغییرات، تیگو 7 پرو مکس با توجه به موفقیت به دست آمده توسط تیگو 7 پرو طی مدت عرضه به بازار ایران، آینده ای روشن را در بازار کراس اوورها پیش روی خود دارد.
مشخصات تیگو 7 پرو مکس
همان طور که گفته شد فونیکس تیگو 7 پرو مکس نسبت به گذشته تغییرات قابل توجهی را داشته که از مهم ترین آن ها باید به تغییرات مشهصات فنی و قابلیت های آن اشاره کرد. این خودرو اکنون از پیشرانه 1.6 لیتری چهارسیلندر TGDi استفاده میکند که راندمان بالاتری نسبت به موتور 1.5 لیتری توربوشارژر قبلی دارد. حداکثر توان این موتور 197 اسببخار و حداکثر گشتاور آن 290 نیوتنمتر خواهد بود. این پیشرانه روی تیگو 8 پرو و همچنین فونیکس FX نیز نصب شده است و در آریزو 6 جیتی نیز به کار گرفته خواهد شد. تغییرات فنی تیگو 7 پرومکس در بخش فنی ادامه دارند، چرا که سیستم انتقال قدرت این خودرو اکنون از گیربکس هفت سرعته دوکلاچه استفاده میکند. این گیربکس سرعت بیشتر و بالاتری هنگام تعویض دندهها دارد و بنابراین شتاب و کشش بهتری را از نسخه پرومکس تیگو 7 شاهد خواهید بود. بنابر اندازهگیریهای انجام شده، شتاب صفر تا صد تیگو 7 پرومکس حدود 9 ثانیه است که تقریبا دو ثانیه بهتر از شتاب تیگو 7 پرو خواهد بود.
تیگو 7 پرو مکس در حال حاضر مدیران خودرو تیگو 7 پرومکس را تنها با سیستم انتقال قدرت دیفرانسیل جلو به تولید میرساند اما در نوبتهای بعدی، این خودرو با سیستم انتقال قدرت تمام چرخ محرک یا AWD نیز به دست مشتریان خواهد رسید. بنابراین قابلیتهای حرکتی تیگو 7 پرومکس در آینده نزدیک افزایش خواهد یافت. مصرف سوخت ترکیبی تیگو 7 پرومکس با مشخصات یاد شده و وزن 1.5 تنی، 8 لیتر در صد کیلومتر عنوان شده است که رقم مناسبی برای این خودرو با حجم باک 51 لیتری آن محسوب میشود. البته باید توجه داشت که پیشرانه این خودرو از استاندارد عدم آلایندگی یورو 6 پیروی میکند و برای فعالیت صحیح به سوخت باکیفیت نیاز دارد. سایر بخشهای فنی این خودرو همانند سیستم تعلیق و ترمزها نیز مشابه تیگو 7 پرو هستند.
امکانات و تجهیزات تیگو 7 پرو مکس
فونیکس تیوگ 7 پرو مکس در بخش تجهیزات و امکات رفاهی و ایمنی نیز دستخوش تغییر و بهبودهایی شده است که از مهم ترین آن ها می توان به اضافه شدن سیستم های دستیار رانندگی یا همان ADAS به لیست امکانات رفاهی و ایمنی اشاره کرد که با فعالسازی این سیستم، میتوان یک رانندگی نیمه خودکار را با تیگو 7 پرومکس تجربه کرد. از جمله مهم ترین تجهیزات ایمی این خودرو می توان به مواردی از قبیل شش کیسه هوای ۱۰ نقطه ای، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، ترمز اضطراری اتوماتیک، رادار خط خوان و رادار نقطه کور اشاره کرد.
تیگو 7 پرو مکس از امکانات رفاهی و آپشن های فونیکس تیگو 7 پرو مکس می توان به سقف پانورامای برقی، استارت دکمه ای، ترمز پارک برقی، اتوهلد، فرمان کمکی برقی، کروز کنترل تطبیقی، رانندگی خودکار بین خطوط، سنسور نور، سنسور باران، کلاستر دیجیتال، تنظیم حالت رانندگی، صندلی های برقی جلو، سردکن و گرمکن صندلی های جلو، حافظه صندلی راننده، تهویه اتوماتیک دو کاناله، پاکسازی هوای کابین، نور بالای اتوماتیک، سیستم استارت استاپ اتوماتیک، درب صندوق عقب برقی، سنسور پارک جلو و عقب، تریم داخلی چرم مصنوعی، نور پردازی کابین و سیستم صوتی حرفه ای سونی اشاره کرد.
رقبای تیگو 7 پرو مکس در بازار
فونیکس تیگو 7 پرو مکس به صورت پیش فرض در ابتدا به صورت نسخه تک دیفرانسیل محور جلو عرضه خواهد شد که همین موضوع رقبای سرسختی را پیش رویش قرار خواهد داد. اما در صورتی که نسخه دو دیفرانسیل آن هم پس از مدتی به بازار ایران عرضه شود، شرایط کاملا تغییر خواهد کرد. چرا که در این رده گزینه دو دیفرانسیل چندانی به چشم نمی خورد و فونیکس تیگو 7 پرو مکس یکه تاز بازار خواهد شد. اما در حال حاضر با توجه به اینکه نسخه تک دیفرانسیل محور جلو در یک قدمی ورود به بازار قرار دارد، می توان به خودروهایی نظیر فیدلیتی پرستیژ، فونیکس FX پریمیوم، هایما ۸S، لاماری ایما، دیگنیتی پرستیژ و… اشاره کرد.
تیگو 7 پرو مکس همچنین از گزینه های وارداتی هم می توان به خودروهایی نظیر هیوندای توسان، کیا اسپورتیج و نیسان قشقایی اشاره کرد که با توجه به محدودیت هایی که بر سر راه واردکنندگان وجود دارد، این خودروها هم به صورت تک دیفرانسیل در دور جدید واردات به بازار ایران راه پیدا کرده اند. اما در صورت عرضه نسخه دو دیفرانسیل فونیکس تیگو 7 پرو مکس، باید گفت که گزینه چندانی پیش رویش وجود ندارد و این مراس اوور چینی شانس موفقیت بیشتری نسبت به نسخه تک دیفرانسیل خواهد داشت.
تمایز تیگو 7 پرو مکس نسبت به رقبا
فونیکس تیگو 7 پرو مکس از آن دسته از خودروهایی است که به واسطه عرضه نسخه پرو در گذشته، تصویری مثبت و روشن را در ذهن مخاطبان خود ایجاد خواهد کرد. بنابراین می توان موفقیت این خودرو را پیش از عرضه به بازار هم انتظار داشت. اما از آن جایی که رقبای پیش روی این خودرو از گزینه های مطرح و شناخته شده بازار هستند، رقابت میان این خودروها از جذابیت بالایی برخوردار خواهد بود. لاماری ایما X که نسخه فولآپشن این خودرو است، جدیترین رقیب تیگو 7 پرومکس خواهد بود. محصول جدید ایران خودرو یعنی هایما 8S نیز میتواند کراساوور جدید فونیکس را از نظر قوای فنی و همچنین امکانات رفاهی به چالش بکشد. دیگر رقیب تیگو 7 پرومکس، دیگنیتی پرستیژ خواهد بود که با تکیه بر قوای فنی قابل توهی که دارد، یک چالشگر جدی در بازار کراساوورهای کوچک به حساب میآید. تیگو 7 پرو مکس چون ظاهر چندان متفاوتی نسبت به نسخه قبلی خود یعنی تیگو 7 پرو ندارد و با تغییرات اندکی به بازار معرفی شده است، می توان گفت که نسبت به برخی از رقبا از جمله هایما 8S و فیدیلیتی پرستیژ، از طراحی قدیمی تری برخوردار است و این یکی از نکات منفی این خودرو نسبت به رقبایش است. اما از طرفی وجود سیستم های دستیار کمکی رانندگی که به ADAS شهرت دارند و و با فعالسازی این سیستم ها، میتوان یک رانندگی نیمه خودکار را با تیگو 7 پرومکس تجربه کرد، از مهم ترین ویزگی ها و مزایای این کراس اوور چینی جدید بازار ایران است که ارزش خرید آن را دو چندان می کند.
شرایط استفاده از تیگو 7 پرو مکس
شرایط استفاده از هر خودرو متفاوت بوده و نسبت به نوع کاربری می تواند متغیر باشد. اما از آنجایی که فونیکس تیگو 7 پرو مکس به دلیل آن که از تکنولوژی به روز در ساختار فنی و قوای محرکه اش برخوردار است، نیازمند مراقبت و نگهداری دقیق تری است که از جمله این مراقبت ها می توان به انجام به موقع سرویس های دوره ای توسط نمایندگی های مجاز شرکت مدیران خودرو اشاره کرد. چرا که استفاده از قطعات اصلی و استاندارد کمپانی مادر در این دسته از خودرو بسیار اهمیت داشته و می تواند ضامن سلامتی و افزایش عمر مفید مجموعه های فنی شود. از طرفی دیگر حساسیت پیشرانه 1.6 لیتری توربوشارژر به کار رفته در این خودرو به نوع و کیفیت سوخت دیگر مساله ای است که باید دارندگان این خودرو به آن توجه ویژه ای داشته باشند. استفاده از روغن موتور با کیفیت و توصیهشده توسط شرکت سازنده و بررسی منظم سطح روغن و خنککننده موتور از جمله اقداماتی است که باید به طور مرتب انجام شود. استفاده از سوخت با کیفیت بالا و اکتان مناسب، برای حفظ عملکرد بهینه موتور توربوشارژر فونیکس تیگو 7 پرو مکس ضروری است. سوختهای با اکتان پایین میتوانند به عملکرد موتور آسیب زده و مصرف سوخت را افزایش دهند.
تغییرات تیگو 7 پرو مکس نسبت به مدل قبلی
همان طور که ابتدای مقاله اشاره شد، این خودرو نسبت به مدل قبلی خود یعنی همان فونیکس تیگو 7 پرو، تغییرات ظاهری چندانی نداشته و تنها در نمای جلو پذیرای تغییرات اندکی از جمله جلوپنجره جدید کهکشانی با نوار کرومی، چراغ های دی لایت جدید در طرفین سپر و سپر باز طراحی شده بوده است. بنابراین چهره کلی فونیکس تیگو 7 پرو مکس تفاوت چندانی با نمونه قبلی ندارد. در سایر بخش های بدنه هم این تغییرات چندان چشمگیر نبوده و با همان ظاهر قبلی پا به عرصه رقابت گذاشته است. این بدان معناست که شاید تشخیص تفاوت های موجود میان این دو نسخه برای بسیاری از مخاطبان قابل لمس نباشد. اما مهم ترین تغییر در بخش طراحی این خودرو، به فضای داخل کابین اختصاص دارد. جایی که شباهت بسیار زیادی با فونیکس تیگو 8 پرو داشته که همین موضوع می تواند برای دارندگان این خودرو خوشایند باشد.
تیگو 7 پرو مکس اما مهم ترین تفاوت این خودرو نسبت به نسخه قبلی، تغییر مشخصات فنی است. در واقع در این خودرو شاهد استفاده از پیشرانه 1.6 لیتری توربوشارژری هستیم که در سایر محصولات این برند از جمله فونیکس اف ایکس و فونیکس تیگو 8 پرو به کار رفته است. همچنین این خودرو در ابتدا به صورت تک دیفرانسیل به بازار عرضه خواهد شد، اما احتمال می رود در آینده نیز نسخه دو دیفرانسیل آن هم به بازار ایران راه پیدا کند. که در صورت بروز این اتفاق، باید شاهد استقبال خریداران بیشتری از این خودرو باشیم. چرا که در این رده کراس اوور دو دیفرانسیل صفر کیلومتر وجود ندارد و فونیکس تیگو 7 پرو مکس برای دوره ای به یکه تازی در بازار خواهد پرداخت.