بررسی تیگو 7 پرو e پلاس
خانواده کراساوورهای چری با نام تیگو شناخته میشوند و در این بین تیگو 7 جایگاه ویژهای دارد. این خودرو در زمان معرفی به عنوان پرچمدار محصولات چری شناخته میشد اما اکنون جای آن با تیگو 8 عوض شده است و البته تیگو 8 نیز جایگاه خود را به زودی تقدیم تیگو 9 خواهد کرد. با این حساب در حال حاضر نسل دوم تیگو 7 به عنوان یک کراساوور متوسط به بالا در سبد محصولات چری شناخته میشود. این خودرو در کشور ما با برند فونیکس عرضه شده است و یک پله پایینتر از تیگو 8 پرو قرار میگیرد. نسل دوم تیگو 7 که با پسوند پرو در کشورمان شناخته میشود، نسخههای متعددی دارد. نمونه ساده این خودرو با نام پرو به فروش میرسد، در حالی که نمونه قویتر با سیستم انتقال قدرت تمام چرخ محرک پسوند پرومکس را یدک میکشد. در نهایت نسخه هیبریدی این خودرو نیز با پسوند پرو هیبرید به بازار عرضه شده است که در کشور ما با نام فونیکس تیگو 7 پرو e+ عرضه خواهد شد.
تیگو 7 پرو e پلاس فونیکس تیگو 7 پرو e+ خودرویی جدید در سبد محصولات چری و مدیران خودرو محسوب میشود. نخستین تصاویر این خودرو در تابستان سال گذشته منتشر شدند و اکنون نوبت به رونمایی و عرضه آن رسیده است. این خودرو به همراه چند محصول دیگر، اتومبیلهای جدید مدیران خودرو در سال 1402 را تشکیل میدهند.
داخل تیگو 7 پرو e پلاس
تغییرات داخلی فونیکس تیگو 7 پرو e+ در مقایسه با تغییرات ظاهر خارجی آن محدودتر هستند. کابین این خودرو از طرح کلاسترهای دوگانه به هم چسبیده پیروی میکند که در نسخههای دیگر تیگو 7 نیز مشاهده میشود. با این حال تغییر مشخصات فنی سبب شده است تا سبک طراحی کنسول میانی و اهرم تعویض دنده تغییر کند. علاوه بر تغییرات جزئی کابین، تصاویر منتشر شده از این خودرو تریم جدیدی را برای فضای داخلی فونیکس تیگو 7 پرو e+ نشان میدهند. فضای داخلی این خودرو از رنگهای آبی، سفید و مشکی تشکیل شده است که نمای مجللی را در ترکیب با یکدیگر شکل دادهاند. با این حال امکان دارد صندلیهای سفید رنگ در بلندمدت مستعد جذب آلودگیها باشند. فاصله بین محور و فضای بار فونیکس تیگو 7 پرو e+ همانند نسخه عادی است، هر چند باید انتظار داشت برخی قسمتهای داخلی اندکی به سمت بالا متمایل شده باشند. این تغییرات به دلیل قرارگیری پیشرانه الکتریکی و باتریها رخ میدهد.
طراحی تیگو 7 پرو e پلاس
هنگامی که خودروسازان نسخه هیبریدی از یک خودرو درونسوز را عرضه میکنند، نباید منتظر تفاوتهای ظاهری چشمگیری در نسخه هیبریدی باشیم. فونیکس تیگو 7 پرو e+ نیز از همین رویه پیروی میکند و طراحی خارجی آن تفاوت چشمگیری در مقایسه با نسخه درونسوز ندارد. این خودرو همچنان یک تیگو 7 پرو است هر چند اندکی تغییرات را در ظاهر آن میتوان مشاهده کرد. در نمای جلو شاهد جلوپنجرهای هستیم که به جای الگوی کهکشانی، از خطوط موازی بهره میبرد و حاشیه کرومی آن نیز حذف شده است. چراغهای روشنایی اصلی بدون تغییر سرجای خودشان قرار دارند اما چراغهای مه شکن در دو طرف سپر از گرافیک جدیدی بهره میبرند. این الگوی طراحی در واقع متعلق به تیگو 7 پلاس است که در نسخه هیبریدی نیز از آن استفاده شده است.
تیگو 7 پرو e پلاس در نمای جانبی رینگهای متفاوت خودنمایی میکنند که مخصوص نسخه هیبریدی هستند. با این حال خطوط طراحی با دو نسخه دیگر یکسان است و تغییری در این بخش مشاهده نمیشود. در نمای عقب خودرو نیز انتظار تغییرات گستردهای را نداریم. همچنین با توجه به هیبریدی بودن این خودرو، به نظر میرسد دیگر نیازی به خروجیهای دوگانه اگزوز واقعی نخواهد بود.
مشخصات تیگو 7 پرو e پلاس
فونیکس تیگو 7 پرو e+ از نظر قوای فنی، یکی از تیپهای قدرتمند این خودرو محسوب میشود و میتواند سایر خودروهای همرده را به تسلیم وادار کند. انرژی این خودرو از سیستم پلاگین هیبریدی تامین میشود که شامل یک موتور بنزینی و یک موتور الکتریکی است. پیشرانه درونسوز از نوع 1.5 لیتری چهار سیلندر توربوشارژر است که وظیفه شارژ باتریها و تامین نیروی موتور الکتریکی را برعهده دارد. دو موتور الکتریکی نیز وظیفه به پیش راندن خودرو را برعهده دارند. حداکثر راندمان این پیشرانه به 325 اسب بخار قدرت و 545 نیوتن متر گشتاور میرسد. گیربکس متعلق به خودروهای هیبریدی چری موسوم به جعبه دنده DHT نیز وظیفه انتقال قدرت به چرخها را برعهده دارد. این گیربکس سه سرعته است و در دیگر خودروهای هیبریدی برند چری و همچنین برندهای زیرمجموعه آن مورد استفاده قرار میگیرد. این جعبه دنده در فونیکس تیگو 8 پرو e+ و فیدلیتی XB1 نیز مورد استفاده قرار گرفته است. شتاب صفر تا صد فونیکس تیگو 7 پرو e+ به صورت رسمی 7 ثانیه اعلام شده است که در شرایط مختلف این شتاب تغییر خواهد کرد. باک سوخت این خودرو نیز 60 لیتر ظرفیت دارد که با توجه به هیبریدی بودن آن، در فواصل کوتاه مدت نیاز به پر کردن آن نخواهید داشت. پکیج باتریهای این خودرو 19.27 کیلووات ساعت ظرفیت دارد و با استفاده از برق شهری قابلیت شارژ شدن دارد. در صورتی که بخواهید باتری فونیکس تیگو 7 پرو e+ را با استفاده از برق شهری شارژ کنید، به زمانی در حدود 7 الی 8 ساعت نیاز خواهید داشت. همچنین اگر باتری خودرو به طور کامل خالی نباشد و با این خودرو در مسیرهای شهری رانندگی کنید، امکان ثبت رکورد مصرف سوخت کمتر از 2 لیتر در صد کیلومتر را خواهید داشت.
امکانات و تجهیزات تیگو 7 پرو e پلاس
فونیکس تیگو 7 پرو e+ از نظر امکانات رفاهی و ایمنی، در سطح مشابهی با نسخه درونسوز آن قرار دارد. با این حال خودروهای پلاگین هیبریدی از تجهیزات ایمنی بیشتری بهره میبرند که از جمله آنها میتوان به دستیارهای رانندگی خودکار اشاره کرد. این سیستمها شامل رادار نگهدارنده بین خطوط، هشدار خروج از خط، کروز کنترل تطبیقی و سیستمهای جلوگیری از برخورد میشوند. علاوه بر موارد یاد شده فونیکس تیگو 7 پرو e+ به شش کیسه هوا، سیستمهای کنترل پایداری و کنترل کشش، سامانه کمک به حرکت در سربالایی و همچنین حفظ سرعت در سرازیری مجهز است. از جمله تجهیزات رفاهی فونیکس تیگو 7 پرو e+ نیز میتوان به این موارد اشاره کرد: دوربین 360 درجه، سقف پانوراما به همراه سانروف، سنسورهای نور و باران، ترمزدستی برقی و اتوهلد، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دو کاناله با دریچه جداگانه برای ردیف عقب، سیستم ورود و استارت بدون کلید، چراغ خوشآمدگویی و چراغ بدرقه، سیستم پایش فشار باد تایرها، فرمان برقی، شارژ وایرلس، آینه الکتروکرومیک، صندلیهای برقی به همراه گرمکن و آینههای تنظیم شونده تاشو برقی.
رقبای تیگو 7 پرو e پلاس در بازار
فونیکس تیگو 7 پرو e+ به همراه برادر بزرگترش یعنی تیگو 8 پرو پلاگین هیبریدی، دو محصول جدید مدیران خودرو با پیشرانه پاک و مصرف سوخت اقتصادی هستند. با این حال خودروهای هیبریدی همواره در مقایسه با نسخههای درونسوز از قیمت بالاتری برخوردار هستند. بنابراین انتظار داریم تا قیمت فونیکس تیگو 7 پرو e+ بیشتر از نسخه پرو تعیین شود. جدیترین رقیب فونیکس تیگو 7 پرو e+ در بازار ایران، نسخه مشابه آن از برند جتور است که با نام فیدلیتی XB1 و توسط بهمن موتور به بازار ایران عرضه میشود. علاوه برآن ممکن است در آینده نزدیک سایر خودروسازان خصوصی نیز نسخههای هیبریدی از محصولات فعلی را روانه بازار کنند. به همین دلیل برخلاف فونیکس تیگو 8 پرو e+، تیگو 7 رقبای سرسختتری را پیش روی خود خواهد دید.