موضوعات داغ

ماشین فردا SX5 پلاس

(3.2/5) 57 رای

فردا SX5 یکی از محصولات شاخص فردا موتورز برای بازار ایران است. این خودرو که در اصل محصولی از برند دانگ فنگ به شمار می‌رود، از سال 1400 روی خط تولید فرداموتورز رفته است و با نام و نشان اختصاصی این شرکت به تولید می‌رسد. با وجود نام و نشان نه‌چندان معروف فردا SX5، این خودرو توانست به عنوان یک کراس‌اوور میان‌رده چینی فروش مناسبی را خصوصاً در شهرستان‌های کشور تجربه کند. نقطه قوت این خودرو، نقطه ضعف آن نیز بود. پیشرانه 1.6 لیتری تنفس طبیعی مالکان را از دردسرهای نگهداری موتور توربوشارژر بی‌نیاز می‌کرد، اما از سوی دیگر، قدرت و کشش کمتری را در اختیار راننده قرار می‌داد. از این رو فرداموتورز تصمیم گرفت تا نسخه توربوشارژر این خودرو را با نام فردا SX5 پلاس روانه بازار کند. با برطرف شدن بزرگترین نقطه ضعف ماشین SX5 پلاس، این خودرو اکنون می‌تواند به عنوان یکی از کراس‌اوورهای مطرح چینی در بازار عرض اندام کند.

160 km/h
حداکثر سرعت
7.4 liter/100km
مصرف سوخت
1499 cc
حجم موتور

مشخصات فردا SX5 پلاس

کلاس بدنه
کراس اوور
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
نوع جعبه دنده
CVT
حداکثر توان
147 اسب بخار
تنفس موتور
توربوشارژ
تعداد سیلندر
4 سیلندر

مزایا و معایب فردا SX5 پلاس

مزایا

شرایط فروش مناسب، مصرف سوخت معقول

معایب

طراحی قدیمی نسبت به رقبا، امکانات کمتر نسبت به رقبا

بررسی فردا SX5 پلاس

شرکت خودروسازی فردا موتورز پس از سال‌ها مونتاژ محصولات مختلف، تصمیم گرفت تا در سال 1400 با نام و نشان اختصاصی خود وارد بازار شود. دو محصول نخست این شرکت فردا SX5 و فردا SX6 بودند که در سال 1400 به بازار عرضه شدند. از بین این دو محصول، فردا SX5 موفق شد تا حضور ادامه‌داری در خط تولید این شرکت داشته باشد و اندک اندک، مشتریان ایرانی شناخت مناسبی از این خودرو پیدا کردند. حال پس از چند سال حضور موفق این کراس‌اوور در بازار، فردا موتور قصد دارد نسخه پلاس آن را روانه بازار کند. مشخصات SX5 پلاس در بخش فنی، تفاوت‌هایی را نسبت به SX5 قبلی دارد.

عکس ماشین SX5 پلاسگرافیک چراغ جلو فردا SX5 پلاس

ماشین SX5 در واقع دانگ فنگ X5 است که در چین توسط یکی از برندهای زیرمجموعه این خودروساز بزرگ به تولید می‌رسد. فردا SX5 کراس‌اوور متمایزی در بازار ایران به شمار می‌رود. این خودرو از نظر امکانات رفاهی و ایمنی با خودروهای گران‌تر رقابت می‌کرد؛ اما از نظر قوای فنی، به موتور تنفس طبیعی متکی بود. این پیشرانه با وجود استهلاک کمتر نسبت به موتورهای توربو، راندمان کمتری را نیز تولید می‌کرد. به همین دلیل در بازخوردهای مشتریان همواره از شتاب و کشش متوسط این خودرو به عنوان یک نقطه ضعف یاد می‌شد. فرداموتورز نیز برای برطرف کردن این نقطه ضعف، فردا SX5 پلاس را با موتور 1.5 لیتری توربوشارژر در سال 1401 به بازار معرفی کرد. این خودرو به همراه فردا T5 پلاس در نهایت در نمایشگاه خودرو شهر آفتاب تهران در سال 1403 برای بازدید عموم به نمایش گذاشته شد.

داخل فردا SX5 پلاس

فردا موتورز طی نیمه دوم سال 1401 نسخه جدیدی از ماشین فردا SX5 را با آپشن‌های بیشتر به بازار معرفی کرده است که داشبورد آن مقداری با نسخه‌های اولیه تفاوت دارد. طراحی داخل ماشین SX5 پلاس نیز از همین الگوها پیروی می‌کند.

عکس داخل ماشین SX5 پلاسنمای داخل ماشین SX5 پلاس

برای مثال نمایشگر SX5 پلاس با نمونه بزرگتر جایگزین شده است که از سیستم عامل اندروید بهره می‌برد و کیفیت روکش صندلی‌ها نیز بهبود یافته است. به جز این موارد، سایر بخش‌های کابین فردا SX5 پلاس شبیه به نسخه اصلی است و تفاوتی در آن مشاهده نمی‌شود.

طراحی فردا SX5 پلاس

از نظر طراحی خارجی، تفاوت خاصی میان فردا SX5 پلاس و نسخه ساده آن مشاهده نمی‌شود. بنابراین انتظار می‌رود تا تفاوت میان دو تیپ این دو خودرو به برچسب‌های بدنه خلاصه شوند. این مساله ممکن است برای مشتریان ایرانی اندکی عجیب باشد اما باید بدانید که نسخه اصلی این خودرو در چین از ابتدا با موتورهای 1.6 لیتری تنفس طبیعی و 1.5 لیتری توربوشارژر در دسترس مشتریان بوده است و تیپ‌های آن تفاوت ظاهری چندانی با یکدیگر ندارند. البته شرکت فردا موتورز قصد دارد با استفاده از رینگ‌های آلیاژی فردا T5 روی SX5 پلاس، طراحی نمای جانبی این مدل را نسبت به نسخه اولیه، ارتقاء ببخشد.

عکس SX5 پلاسنمای جانبی فردا SX5 پلاس

جدای از شباهت بسیار زیاد تیپ پلاس و قبلی ماشین SX5 طراحی خارجی فردا SX5 پلاس، معقول و منطقی است و می‌توان گفت که ظاهر خارجی این خودرو، حد وسط بین طراحی اسپرت و محافظه کارانه را رعایت کرده است. قسمت‌های مختلف این خودرو هماهنگی خاصی با یک‌دیگر دارند و از الگوهای فانتزی در ظاهر آن خبری نیست. همانطور که اشاره شد بزرگ‌ترین تغییر ظاهر خارجی فردا SX5 پلاس نسبت به نسخه عادی، رینگ‌های جدید آن هستند که از طرح پنج پره دوبل بهره می‌برند.

مشخصات فردا SX5 پلاس

بزرگترین تغییر فردا SX5 پلاس نسبت به نسخه عادی را باید در مشخصات فنی SX5 پلاس جستجو کرد، جایی که پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژر جایگزین موتور 1.6 لیتری تنفس طبیعی شده است. این پیشرانه از خانواده موتورهای میتسوبیشی است که با کد A91T4 شناخته می‌شود. حداکثر راندمان این پیشرانه به 150 اسب بخار و 200 نیوتن متر گشتاور می‌رسد که ارقام قابل قبولی برای یک کراس‌اوور کوچک هستند. با این حال تغییری در قسمت انتقال قدرت رخ نداده است و همچنان گیربکس اتوماتیک CVT وظیفه انتقال قدرت به محور جلو خودرو را برعهده دارد. مصرف سوخت SX5 پلاس نیز نسبت به نسخه تنفس طبیعی اندکی بیشتر است و در حالت ترکیبی به حدود 7.2 لیتر در 100 کیلومتر می‌رسد.

ابعاد خودرو فردا SX5 پلاس

ابعاد فردا SX5 پلاس برای علاقمندان به این ماشین، در جدول زیر قابل مشاهده است:

نوع بدنهکراس‌اوور
حجم پیشرانه1499 سی‌سی
حداکثر گشتاور200 نیوتن متر
حجم صندوق عقب515 لیتر
طول4515 میلی‌متر
عرض1812 میلی‌متر
ارتفاع1725 میلی‌متر
فاصله محوری2720 میلی‌متر
تعداد سرنشین5 نفر
حجم باک55 لیتر

مشخصات فنی فردا SX5 پلاس

نام خودرو
فردا SX5 پلاس
کشور سازنده
پرچم کشورچین
سال (طراحی)
1401
موتور
4 سیلندر 16 سوپاپه
حجم موتور
1499 سی سی
تنفس موتور
توربوشارژ
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت
147 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور
200 نیوتن متر در 2000 دور در دقیقه
جعبه دنده
CVT
شتاب 0 تا 100
-
حداکثر سرعت
160 کیلومتر در ساعت
وزن
1545 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر)
4515 طول - 1812 عرض - 1725 ارتفاع
فاصله بین دو محور
2720 میلیمتر

مصرف سوخت ماشین فردا SX5 پلاس

  • داخل شهر
  • خارج از شهر
  • ترکیبی
  • حجم باک
  • استاندارد آلایندگی
  • میزان تولید CO2
  • استاندارد امنیت
  • -
  • -
  • 7.4 لیتر در هر صد کیلومتر
  • 55 لیتر
  • یورو 5
  • -

امکانات و تجهیزات فردا SX5 پلاس

در بخش تجهیزات، فردا SX5 پلاس از امکانات مشابه با نسخه بهینه شده سری تنفس طبیعی بهره‌مند است. بنابراین نباید از ماشین SX5 پلاس، انتظارات عجیب‌وغریبی در بخش امکانات رفاهی داشت.

عکس ماشین فردا SX5 پلاساهرم تعویض دنده فردا SX5 پلاس

از جمله تجهیزات این خودرو می‌توان به مواردی همچون سیستم چندرسانه‌ای به همراه نمایشگر لمسی 9 اینچی با سیستم عامل اندروید، رینگ‌های آلیاژی 17 اینچی، کنترل پایداری، کروز کنترل، کنترل ایستایی در سربالایی، سنسور پارک و دوربین عقب، دو کیسه هوا، فرمان برقی، تریم چرمی کابین، سانروف، سیستم تهویه دیجیتال، آینه جانبی تاشو برقی و استارت دکمه‌ای اشاره کرد.

امکانات فردا SX5 پلاس

کیسه هوا
کیسه هوا برای سرنشینان جلو، جانبی و پرده‌ای (مجموعاً 6 کیسه هوا)
سیستم صوتی
صفحه نمایش 8 اینچی لمسی، 6 عدد بلندگو، دکمه کنترل سیستم صوتی روی فرمان
ترمز و پایداری
سیستم کنترل پایداری ESP - سیستم توزیع نیرو EBD - ترمز کمکی ASR و TCS - سیستم کمک در سربالایی HAS
دیگر امکانات
سنسور پارک عقب، سانروف، سیستم ورود بدون کلید، کروز کنترل، دکمه استارت، دوربین دنده عقب، فرمان برقی، سیستم کنترل باد لاستیک‌ها TPMS

رقبای فردا SX5 پلاس در بازار

فردا موتورز در اسفندماه 1401 فروش فردا SX5 پلاس را به صورت محدود آغاز کرد. قیمت خودرو فردا SX5 پلاس در همان طرح فروش، یک میلیارد و 350 میلیون تومان اعلام شد، اما اکنون پس از گذشت بیش از دو سال (فروردین 1404) فروش و قیمت جدید آن در هاله‌ای از ابهام است. بنابراین، ماشین SX5 پلاس در رده کراس‌اوورهای میان‌رده بازار ایران قرار می‌گیرد. به این ترتیب رقبای مستقیم فردا SX5 پلاس در بازار ایران می‌توانند کراس‌اوورهای چینی همچون جک S5 نیوفیس و ام وی ام X55 پرو باشند. البته فیس لیفت S5، یعنی کی ام سی X5 نیز می‌تواند به عنوان رقیب سرسخت فردا SX5 پلاس معرفی شود.

جدول مقایسه فردا SX5 پلاس با رقبا

برخی از رقبای ماشین SX5 پلاس در جدول زیر آورده شده‌اند و می‌توانید مشخصات این خودروها را با یک‌دیگر مقایسه کنید:

نام ماشینکلاس بدنهحجم موتورتعداد سیلندرحداکثر توانحداکثر سرعتمصرف سوختتنفس موتور
فردا SX5 پلاسکراس‌اوور1499 cc4 سیلندر147 اسب بخار160 km/h7.4 liter/100kmتوربوشارژ
ام وی ام X55 پروکراس‌اوور1498 cc4 سیلندر156 اسب بخار180 km/h7.1 liter/100kmتوربوشارژ
جک S5 نیوفیسکراس‌اوور1499 cc4 سیلندر174 اسب بخار190 km/h8.6 liter/100kmتوربوشارژ
کی ام سی X5کراس‌اوور1499 cc4 سیلندر172 اسب بخار170 km/h7.9 liter/100kmتوربوشارژ
ام وی ام X33 کراسکراس‌اوور کامپکت998 cc3 سیلندر112 اسب بخار172 km/h6.1 liter/100kmتوربوشارژ

مقایسه SX5 با X33 کراس

با توجه به اینکه قیمت SX5 پلاس در زمان نگارش این گزارش (فروردین 1403) تغییر نیافته و آخرین قیمت موجود از این خودرو، همان نرخ یک میلیارد و 350 میلیون تومانی است، بنابراین می‌توان ام وی ام X33 کراس را رقیب قیمتی ماشین SX5 پلاس دانست. در بخش فنی، X33 کراس از موتور سه سیلندر یک لیتری توربوشارژ بهره می‌برد که قدرت و گشتاور به مراتب پایین‌تری نسبت به موتور چهار سیلندر 1.5 لیتری فردا SX5 پلاس تولید می‌کند؛ اما در مقابل مصرف سوخت ترکیبی آن حدود یک لیتر پایین‌تر از ماشین SX5 است. با این حال، ام وی ام X33 کراس از طراحی ترند جهانی بهره می‌برد و به صورت کلی، ظاهر و کابین جذاب‌تری دارد. همچنین کراس‌اوور فردا موتور به امکاناتی همچون کیسه هوای پرده‌ای و تنظیم برقی صندلی‌ها مجهز است که در X33 کراس به چشم نمی‌خورند. به صورت کلی، خرید فردا SX5 پلاس، گزینه منطقی‌تری به نظر می‌رسد، اما خدمات پس از فروش نامعلوم شرکت عرضه کننده و بازار دست دوم ضعیف محصولات فردا موتورز باعث می‌شود که خریداران ماشین SX5 پلاس، تعلل بیشتری هنگام انتخاب این خودرو داشته باشند.

قیمت و نمایندگی

  • قیمت
  • نمایندگی

سوالات متداول

تفاوت SX5 با SX5 پلاس چیست؟

بزرگترین تفاوت فردا SX5 پلاس نسبت به نسخه عادی، بهره مندی از موتور 1.5 لیتری توربوشارژر است که توان و گشتاور بیشتری را در اختیار راننده قرار می‌دهد.

آیا امکانات جدیدی به فردا SX5 پلاس اضافه شده است؟

فردا SX5 پلاس به امکاناتی که در سری جدید این خودرو معرفی شده‌اند، مجهز شده است. از جمله این امکانات می‌توان به مانیتور با سیستم عامل اندروید و رینگ‌های 17 اینچی با طرح جدید اشاره کرد.

موتور فردا SX5 پلاس چیست؟

پیشرانه 1.5 لیتری چهار سیلندر توربوشارژر در فردا SX5 پلاس حداکثر 150 اسب بخار قدرت و 200 نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند.

گیربکس فردا SX5 پلاس چیست؟

همان گیربکس اتوماتیک CVT موجود در نسخه اولیه، روی SX5 پلاس نیز قرار دارد که قدرت تولیدی موتور را به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند.

آیا خودرو SX5 پلاس سانروف دارد؟

بله، ماشین SX5 پلاس فردا موتو مجهز به سانروف برقی است.

ابعاد خودرو فردا SX5 چقدر است؟

این خودرو دارای ابعادی معادل 4515 میلی‌متر طول، 1812 میلی‌متر عرض و 1725 میلی‌متر ارتفاع است.

مصرف سوخت SX5 پلاس چقدر است؟

مصرف سوخت فردا SX5 پلاس به طور متوسط حدود 7.4 لیتر بنزین در هر 100 کیلومتر است.

حجم صندوق عقب فردا SX5 پلاس چقدر است؟

حجم صندوق SX5 پلاس به 515 لیتر می‌رسد.

حداکثر سرعت ماشین SX5 پلاس چقدر است؟

بیشترین سرعت فردا SX5 پلاس در شرایط استاندارد به 160 کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

آیا ماشین فردا SX5 پلاس برای آفرود مناسب است؟

خیر؛ با توجه به گیربکس CVT، سیستم انتقال قدرت محور جلو و شاسی غیرمستقل فردا SX5 پلاس، کراس‌اوور فردا موتور مناسب استفاده‌های آفرودی نخواهد بود.

نظرات کاربران

1 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1402/11/5
دیگنیتی بهمن موتور ، لاماری ارین پارس ، لاماری ایما ، sx5 , t5 و شاین مکس ایرانخودرو ... از تولیدات برند دانگ فنگ که از برند های خوب چین هستند
sx5 موتور میتسوبیشی
گیربکس نسل سه cvt نیسان
خودرو ساده و اقتصادیه ک در بلند مدت نگهداریش سادست و دردسر های موتورهای توربو نداره
و در رنج خودش بین جک s3 ,کراس x33 واقعا هم موتور هم گیربکس هم طراحی بدنه واقعا بهتره
من یکسال و نیمه ک دارمش جاده جواهرده و چالوس گردنه حیران اسالم ب خلخال در بازه های زمانی مختلف معمولا با پنج سرنشین و وسایل ب راحتی طی کردم و اصلا مشکل تو سربالایی نداره در اتوبان هم شتاب اولیش کمه ولی بعدش تا 170به راحتی میره مشکلی هم نداشته 20 هزارکیلومتر طی کردم فقط سرویس روغن موتور انجام دادم
در ضمن بنده درحال حاضر x22 مدل 1400 هم دارم و برادرم هم جک s3 داره و واقعا sx5 خیلی بهتر