بررسی تورس
سانگ یانگ قدیمیترین خودروساز کره جنوبی است که به طور تخصصی در زمینه تولید خودروهای شاسی بلند و کراساوور فعالیت دارد. این برند در طول حیات خود، فراز و نشیبهای بسیاری را پشت سر گذاشته است. آخرین اتفاق ناگوار برای سانگ یانگ، ورشکستگی این شرکت طی سالیان گذشته بود که در نهایت با خرید سهام سانگ یانگ توسط گروه کرهای KG خاتمه یافت. البته این خرید بدون تاثیر نبوده است، چرا که نام این کمپانی کهن به کی جی موبیلیتی تغییر خواهد کرد. یکی از خودروهای جدید سانگ یانگ در دور جدید فعالیت خود، سانگ یانگ رکستون است. این خودرو از نظر ابعاد و اندازه شباهت بسیاری به سانگ یانگ کوراندو دارد اما زبان طراحی آن با سایر محصولات این شرکت متفاوت است. تورس نقش مهمی در آینده برند سانگ یانگ ایفا خواهد کرد، چرا که KG Mobolity تصمیم دارد در آینده نزدیک به یک برند کاملا الکتریکی تبدیل شود و سبد محصولات جدیدی را به بازار معرفی کند. خودروهای سانگ یانگ از دو دهه پیش تاکنون، به صورت محدود در بازار ایران حضور داشتهاند. با این حال برخلاف سایر برندها، حضور سانگ یانگ در بازار ایران تداوم داشته است. حال در دور جدید واردات، شرکت نورا موتور تصمیم دارد تا سانگ یانگ تورس را برای مشتریان ایرانی به ارمغان بیاورد. این خودرو یکی از معدود اتومبیلهای وارداتی سری جدید با مبدا کشور دیگری غیر از چین است. همچنین خاص بودن ظاهر آن، کمک قابل توجهی به موفقیت سانگ یانگ تورس در بازار ایران خواهد کرد.
داخل تورس
الگوبرداری سانگ یانگ از خودروهای روز جهانی در کابین تورس نیز مشاهده میشود. البته طراحان کرهای برای خلق فضای داخلی سانگ یانگ تورس، تمایل بیشتری به الگوهای اروپایی داشتهاند. نخستی موردی که پس از ورود به کابین سانگ یانگ تورس جلب توجه میکند، تریم رنگی این خودرو است. قطعات کابین تورس از دو رنگ مشکی و مارون تشکیل شدهاند و مواد اولیه به کار رفته در ساخت این کابین نیز جنس باکیفیتی دارند. یک فرمان بزرگ دی کات با انبوهی از دکمههای کنترلی و طراحی دو شاخه، دیگر المان جذاب فضای داخلی سانگ یانگ تورس است.
تورس طراحان سانگ یانگ از اصول طراحی آسیایی در تورس استفاده کردهاند و بنابراین دکمههای چندانی را در کابین این خودرو نخواهید یافت. تنظیمات سیستم چندرسانهای و همچنین سیستم تهویه از طریق لمس انجام خواهند شد و تنها تعداد محدودی دکمه برای کنترلرهای وضعیت سیستم چندرسانهای در کنار مانیتور لحاظ شده است. سانگ یانگ تورس با دارا بودن فاصله بین دو محور 2680 میلیمتر و ظرفیت پنج سرنشین، یک خودرو خانوادگی مطلوب به حساب میآید. فضای بار این خودرو نیز قابل توجه است و حدود 700 لیتر فضا را در این بخش به شما ارائه میدهد.
طراحی تورس
یکی از اولین خودروهایی که با برند سانگ یانگ به بازار ایران عرضه شد، نسل دوم سانگ یانگ کوراندو بود که در کشورمان به نام جیپ کرهای معروف شد. این لقب به دلیل شباهت غیر قابل وصف کوراندو به جیپ آمریکایی به این خودرو اعطا شده بود. طراحان سانگ یانگ طی دهههای بعدی خطوط طراحی متفاوتی را برای اتومبیل خود استفاده کردند، با این حال پس از سالها، بار دیگر به اصول طراحی قدیمی بازگشتهاند و محصولی شبیه به شاسیبلندهای مطرح بازار جهان خلق کردهاند.
تورس سانگ یانگ تورس از نمای جلو، به صورت کامل یک جیپ است. سبک طراحی چراغها و همچنین جلوپنجره خودرو شباهت بسیار زیادی به الگوهای طراحی نسل جدید خودروهای جیپ دارد. این سبک از طراحی باعث شده است تا نمای جلو خودرو ماجراجویانه و البته متفاوت باشد. در نمای جانبی سانگ یانگ تورس، ظاهر ساده شاسیبلندهای کوچک و متوسط را میبینیم که البته با الگوهای طراحی لندروور و رنجروور ترکیب شده است. این الگو شامل قطعهای نقرهای رنگ روی ستون C خودرو است که در مدلهای پیشین لندروور و رنجروور به کار گرفته شده بود. شباهتهای ظاهری میان سانگ یانگ تورس و رنجروور در نمای عقب نیز ادامه مییابد، جایی که الگوی کاسه چراغ به طور کامل شبیه به لندروور رنجروور 2020 است. روی درب پنجم خودرو نیز یک برجستگی مشاهده میشود که یادآور آفرودرهای قدیمی است و محل قرارگیری زاپاس روی درب پنجم را یادآوری میکند. روی این برجستگی، نام تورس با حروف بزرگ درج شده است.
مشخصات تورس
برخلاف ظاهر اسپرت و ماجراجویانه سانگ یانگ تورس، خبری از پیشرانههای حجیم زیر کاپوت این خودرو نیست و موتور کوچک 1.5 لیتری توربوشارژر روی این خودرو نصب شده است. این پیشرانه حداکثر 163 اسب بخار قدرت و 280 نیوتن متر گشتاور تولید میکند که ارقام قابل توجهی هستند. با این حال نصب موتور کم حجم و توربوشارژر بر پیچیدگی نگهداری خودرو میافزاید و تردیدهایی را در مورد دوام آن ایجاد میکند. این پیشرانه علاوه بر سیستم توربوشارژر، به سیستم تزریق مستقیم سوخت یا GDi نیز مجهز است و بنابراین نیاز به بنزین باکیفیت به همراه مکملهای سوخت دارد.
تورس گیربکس شش سرعته خودکار، وظیفه انتقال قدرت به چرخها را در سانگ یانگ تورس برعهده دارد. این گیربکس عملکرد بسیار بهتری در مقایسه با جعبه دنده اتوماتیک CVT یا دو کلاچه دارد و به طور همزمان در رانندگی عادی و سفرهای ماجراجویانه قابل استفاده است. خوشبختانه قدرت و گشتاور در سانگ یانگ تورس به هر چهار چرخ فرستاده میشود و بنابراین این خودرو قابلیت آفرود خواهد داشت. سیستم انتقال قدرت در این خودرو از نوع چهار چرخ تمام وقت یا AWD است که به صورت الکترونیکی، توزیع قدرت و گشتاور بین محور جلو و عقب را تحت کنترل دارد. ارتفاع تورس از سطح زمین نیز 1.7 متر است که رقم مطلوبی برای یک کراساوور محسوب میشود. بنابر اطلاعات رسمی، سانگ یانگ تورس میتواند در 9.5 ثانیه به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برسد. مصرف سوخت سانگ یانگ تورس با مشخصات فنی یاد شده و همچنین وزن 1.6 تنی، حدود 10 لیتر در صد کیلومتر به صورت ترکیبی اعلام شده است که رقم واقعگرایانهای به نظر میرسد. باک سوخت خودرو نیز 50 لیتر حجم دارد که اندکی کوچک است، بنابراین در فواصل زمانی منظم نیاز به تجدید سوخت خواهید داشت.
خودروسازان کرهای به واسطه ارائه خودروهایی با سطح امکانات رفاهی بالا شناخته میشوند و سانگ یانگ نیز تصمیم ندارد این رویه را نقض کند. به همین سبب در سانگ یانگ تورس شاهد انبوهی از امکانات ایمنی و رفاهی هستیم. بدیهی است که مجهز بودن سانگ یانگ تورس میتواند به موفقیت آن در رقابت با سایر کراساوورهای پر زرق و برق چینی بازار کمک کند.
تورس از جمله تجهیزات و امکانات سانگ یانگ تورس، میتوان به این موارد اشاره کرد: هشت کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری، رادار نگهدارنده بین خطوط، کنترل ایستایی در سربالایی و کنترل سرعت در سرازیری، سیستم صوتی به همراه نمایشگر 9 اینچی، اندروید اتو و اپل کارپلی، تهویه مطبوع دوگانه، سیستم ورود و استارت بدون کلید، شارژر بیسیم موبایل، رادار نقطه کور، درب صندوق برقی، گرمکن و سردکن صندلیهای جلو و کروز کنترل تطبیقی. علاوه برآن سانگ یانگ تورس 5 ستاره ایمنی از موسسه ANCAP یا انکپ استرالیا دریافت کرده است.
سانگ یانگ تورس در بین گزینههای جدید واردات خودرو، رقیب مستقیمی تا این لحظه ندارد. با این حال نسلهای پیشین شاسی بلندهای وارداتی و مونتاژی با پیشرانههای قویتر و ابعاد بزرگتر، این خودرو را تحت فشار قرار خواهند داد. از جمله این خودروها میتوان به کیا سورنتو، هیوندای سانتافه، سانگ یانگ رکستون و تویوتا پرادو اشاره کرد. با این حال در بازار خودروهای صفر کیلومتر، یک رقیب قدرتمند پیش روی سانگ یانگ تورس قرار دارد. این خودرو فونیکس تیگو 8 پرومکس است که پیشرانهای قویتری نسبت به تورس دارد و از سیستم انتقال قدرت تمام چرخ محرک بهره میبرد. در این رقابت تورس بر کیفیت ساخت، ایمنی تایید شده و همچنین برند کرهای خود تاکید خواهد داشت. در حالی که تیگو 8 پرو مکس با مشخصههایی همچون کابین بزرگتر، گستردگی خدمات و همچنین پیشرانه قویتر مشتریان را به سمت خود میکشاند.