بررسی رکستون امپرور
سالها پیش و هنگامی که هنوز بازار خودرو از انبوه کراساوورهای کوچک و ضعیف انباشته نشده بود، خودروسازان معروف جهان سگمنت اتومبیلهای شاسیبلند را به بازار معرفی کردند. مرسدس کلاس M یکی از خودروهای شاسیبلند معروف بازار در آن روزها بود که امروزه اثری از آن مشاهده نمیشود. با این حال ورود مرسدس کلاس M به بازار آنقدر تاثیرگذار بود که خودروسازان کرهای را به فکر تولید نمونههای مشابه با قیمت کمتر بیندازد.
سانگ یانگ که در آن دوران رابطهای دوستانه با مرسدس بنز داشت، تصمیم گرفت تا پلتفرم شاسیبلند مرسدس کلاس M را خریداری کند و محصول خود را براساس آن توسعه دهد. محصول تولیدی سانگ یانگ رکستون نام گرفت که نسل اول آن با کد Y200 و در سال 2001 معرفی شد.
نسل اول سانگ یانگ رکستون تا سال 2017 روی خط تولید قرار داشت که با توجه به معیارهای امروزی دنیای خودروسازی، زمانی طولانی به حساب میآید. سانگ یانگ در سال 2006 این خودرو را مورد فیس لیفت قرار داد تا بلکه بتواند چهرهای عامهپسند برای این خودرو مهیا کند. تلاشی که به نظر نمیرسد در بازاریابی بهتر این محصول چندان مفید بوده باشد. دومین فیسلیفت این خودرو در سال 2012 انجام شد و اینبار چهره نه چندان آشنای رکستون شبیه به شاسیبلندهای مرسوم بازار شد. اقدامی مثبت که دیرهنگام انجام شد و نتوانست در فاصله سالهای 2012 تا 2017 موقعیت این خودرو را در بازار بهبود بخشد، چرا که سانگ یانگ رکستون اکنون بیش از حد کهنه شده بود.
سانگ یانگ رکستون امپرور نسل نخست سانگ یانگ رکستون تحت لیسانس مرسدس بنز به تولید میرسید و برخی نسخههای آن نیز وارد بازار کشورمان شدند که به دلیل طراحی عجیب و غریب خود چندان مورد استقبال قرار نگرفتند. نسل دوم سانگ یانگ رکستون با کد Y400 در سال 2017 رونمایی شد و مدت کوتاهی پس از معرفی، زمزمههای ورود آن به بازار ایران نیز شنیده شد. عرضه نسل دوم رکستون یا همان رکستون G4 با افزایش مشکلات مالی سانگ یانگ همراه شد که در نتیجه آن عرضه این خودرو بسیار محدودتر از نسل اول صورت گرفت. اکنون و پس از گذشت چهار سال از عرضه نسل دوم این شاسیبلند کرهای، نسخههای فیسلیفت آن وارد بازار ایران شدهاند، فیسلیفتی که بی شباهت به برادر همسان این خودرو یعنی ماهیندرا آلتوراس G4 نیست.
داخل رکستون امپرور
امروزه استفاده از پنلهای دیجیتالی به جای صفحه کیلومترشمار سنتی، اقدامی رایج بین خودروسازان مطرح محسوب میشود اما سانگ یانگ علاقهای به این المان مدرن نشان نداده است و با وجود استفاده از صفحه نمایش 12.3 اینچی، همچنان فاصله قابل توجهی با مدلهای معمول بازار دارد. در کل میتوان گفت که کابین رکستون فیسلیفت تفاوت چندانی را نسبت به نسخه قبلی تجربه نکرده و به جز تغییر رنگ، مورد مشهود دیگری را نمیتوان ذکر کرد.
بهرهمندی از فضای بزرگ و جادار همچنان بزرگترین نقطه قوت رکستون است که سبب میشود تا رانندگیهای طولانیمدت با این خودرو خستهکننده نباشد. نمایشگر سیستم سرگرمی در قسمت میانی خودرو قرار گرفته و همچنان تنظیمات آن با چند دکمه فیزیکی انجام میشود. پایینتر از آن نیز تنظیمات مربوط به سیستم تهویه قرار دارد.
داخل رکستون امپرور رکستون فیسلیفت یک خودرو هفتنفره است و سه ردیف صندلی دارد. به نظر میرسد فضای پا و سر سرنشینان ردیف سوم رکستون برخلاف کیا سورنتو و هیوندای سانتافه برای افراد متوسط قامت کافی و رضایتبخش باشد، هرچند سرنشینان ردیف سوم قادر به مشاهده فضای بیرون نیستند. صندلیهای ردیف دوم و سوم قابلیت جمع شدن دارند و راننده میتواند نوع انتقال قدرت خودرو را با استفاده از یک اهرم چرخشی تنظیم کند. همچنین نسخههای مونتاژ شده در ایران به فرمان دی کات مجهز هستند که نسبت به فرمان عادی از زیبایی بیشتری برخوردار است.
طراحی رکستون امپرور
سانگ یانگ در طی دهه گذشته با روندی آرام به سمت خلق خودروهایی زیبا گام برداشته است. برخی از محصولات این شرکت همچون تیوولی به کلی با مدلهای قدیمی سانگ یانگ متفاوت هستند و نشان از تغییر دیدگاه طراحان این برند کرهای دارند. فیسلیفت رکستون G4 نیز سبب شده تا ظاهر این خودرو زیباتر از گذشته شود، هرچند همچنان طراحی این خودرو را میتوان آسیایی دانست.
طراحی رکستون امپرور همانند اکثر فیسلیفتها، بخش عمده تغییرات سهم نمای جلو شده است، جایی که جلوپنجره چند ضلعی مشبک بزرگ با تزیینات کرومی جایگزین جلوپنجره کوچک قبلی شده است. ظاهر رکستون اکنون بسیار شبیه به خودروهای لوکس ژاپنی شده است، به گونهای که ممکن است برخی مشتریان آن را با محصولات آکورا (برند لوکس هوندا) اشتباه بگیرند. سهم نمای جانبی و عقبی از فیسلیفت چندان زیاد نبوده است و تنها برخی اصلاحات ظاهری در این قسمتها مشاهده میشوند. نکته منفی فیسلیفت سانگ یانگ رکستون عدم تغییر سایز رینگهای این خودرو است و همچنان رینگ های 20 اینچی وزن این خودرو را به دوش میکشند.
مشخصات رکستون امپرور
زیر کاپوت سانگ یانگ رکستون فیسلیفت، همان پیشرانه قبلی قرار دارد که دو لیتر حجم داشته و مجهز به توربوشارژر است. حداکثر قدرت تولیدی توسط این پیشرانه 222 اسببخار و حداکثر گشتاور آن نیز 350 نیوتنمتر است و برای انتقال قدرت نیز از جعبه دنده شش سرعته سه حالته استفاده شده است. شتاب صفر تا صد رسمی 11.5 ثانیه، حداکثر سرعت 185 کیلومتر بر ساعت و مصرف سوخت ترکیبی 10.4 لیتر در صد کیلومتر از دیگر مشخصات فنی رکستون است. علاوه برآن این خودرو با استاندارد آلایندگی یورو 5 پلاس وارد بازار ایران شده است.
امکانات و تجهیزات رکستون امپرور
صندلیهای جلو رکستون از تنظیمات برقی پشتیبانی میکنند و قابلیت تنظیم گودی کمر و ارتفاع در آنها تعبیه شده است. صفحه نمایش نه اینچی سیستم سرگرمی، سنسورهای پارک، رادار جلو، رادار بین خطوط و رادار نقطه کور، روکش چرم مصنوعی صندلیها، پنل 12.3 اینچی دیجیتالی برای مجموعه نشانگرها، اندروید اتو و اپل کارپلی، بلوتوث و نه کیسه هوا، چراغهای جلو و مه شکن LED، سیستم کمکی LCA، سیستم تنظیم فاصله از جلو، هشدار خواب آلودگی راننده، زاپاس فولسایز و سیستم نور بالا اتوماتیک از دیگر تجهیزات سانگ یانگ رکستون فیسلیفت هستند. این خودرو در تیپ امپرور وارد بازار ایران شده است.
رقبای رکستون امپرور در بازار
طی سالهای اخیر و در پی بسته شدن یک شبه واردات خودرو، واردات سانگ یانگ دچار حواشی بسیاری شد و روند تحویل خودروها به شدت دچار مشکل شد. حال پس از گذشت بیش از 3 سال، به نظر میرسد که دوباره تحویل خودروهای معوق شروع شده و نه تنها سانگ یانگ رکستون امپرور وارد بازار شده که به واقع تنها خودروی واقعی 2021 بازار است، بلکه به زودی سانگ یانگ تیوولیهای جدید نیز با چهره فیسلیفت و تغییرات فنی و رفاهی روانه بازار خواهند شد.
سانگ یانگ رکستون امپرور با قیمتی بیش از 3.5 میلیارد تومان یکی از گرانترین خودروهایی است که این روزها در بازار به صورت صفر کیلومتر وجود دارد و باید دید که این خودرو تا چه حدی میتواند در بین رقبای سرسخت و قدیمی همچون ولوو XC90 و یا تویوتا لندکروزر خودی نشان دهد.