بررسی دانگ فنگ شاین مکس هیبرید
شاین مکس محصولی از زیر برند آئولوس از گروه دانگ فنگ است که در سال 2021 تولید و عرضه شده است. دانگفنگ از سال 1969 فعالیت خود را در چین آغاز کرد اما زیرمجموعه تازه تاسیس دانگفنگ یعنی آئولوس حدود ۱۵ سال پیش در سال ۲۰۰۹ تاسیس شده است. این خودرو در بازار چین با نام آئولوس یی ژوان مکس نیز شناخته میشود که با دو نسخه بنزینی و هیبریدی تولید و عرضه میشود. نام آئولوس نیز به یکی از اساطیر یونان باستان تعلق دارد. دانگ فنگ برای تولید محصولاتی باکیفیت در زیرشاخه آئولوس، از همکاری خود با پژو سیتروئن سود میبرد. این خودرو براساس پلتفرم ماژولار و جدید دانگ فنگ توسعه یافته است که DSMA یا Dongfeng Superior Modular Architecture نام دارد. شایان ذکر است آئولوس همکاری مشترکی با پژو و سیتروئن دارد. آئولوس شاین مکس در حال حاضر تنها در چین تولید میشود و به بازار کشورهای دیگر صادر میشود. این در حالی است که با آغاز فرآیند مونتاژ این محصول توسط ایرانخودرو، دومین سایت تولیدی این سدان چینی در جهان راهاندازی خواهد شد. در حال حاضر محصولات آئولوس علاوهبر بازار داخلی چین، در بازارهای روسیه و عربستان سعودی نیز حضوری پررنگی دارد.
دانگ فنگ شاین مکس هیبرید شاین مکس هیبریدی سدانی است که در رده D قرار خواهد گرفت و به عنوان یکی از سدانهای لوکس چینی میتواند تجربهای تازه را برای مصرف کنندگان در بازار ایران رقم بزند. چرا که پیش از این در رده D گزینههای چندانی به بازار عرضه نشده و شاین مکس رقبای نه چندان زیادی پیش روی خود خواهد دید. با این حال باید منتظر ماند و دید که در ادامه سایر شرکتهای واردکننده و تولیدکننده خودرو در کشور به سراغ این سگمنت خواهند رفت یا نه!
داخل دانگ فنگ شاین مکس هیبرید
با نگاه نخست به کابین شاین مکس هیبریدی میتوان متوجه شد که طراحی فضای داخل کابین آن شباهت زیادی با نسخه بنزینی دارد. طراحان دانگفنگ سعی گردهاند از الگوهای ترند روز در طراحی کابین این خودرو استفاده کنند و ظاهری مدرن به آن ببخشند، که باید گفت در این زمینه توانستهاند ماموریت خود را به درستی انجام دهند. غربیلک فرمان D کات در این خودرو یکی از مواردی است که همان ابتدا نگاه را به سمت خود میکشاند. چرا که نشان آئولوس در مرکز آن خودنمایی میکند و نوع چیدمان کنترلرهای آن کمی متفاوتتر از سایر خودروهاست. همچنین رنگ فسفری که پیشتر در بخشهای از نمای ظاهری خودرو مشاهده کرده بودیم نیز در تیریم داخلی این خودرو به چشم میخورد که این موضوع نشان میدهد طراحان دانگفنگ سعی کردهاند این رنگ را به نشانی از طراحی شاین مکس هیبریدی تبدیل کنند. گفتنی است تریم چرمی مشکی در کنار دیزاین فیبرکربنی و رنگ فسفری، نمایی جذاب و متفاوت را ایجاد کرده است.
دانگ فنگ شاین مکس هیبرید استفاده از کلاستر دیجیتالی با قابلیت انتخاب تم و همچنین نمایشگر 10.2 اینچی لمسی در مرکز داشبورد به ما گوشزد میکند که با خودرویی مدرن سر و کار خواهیم داشت. در شاین مکس هیبریدی بر خلاف بسیاری از خودروها کنترلرهای سیستم تهویه در قسمت بالای نمایشگر مرکزی تعبیه شدهاند که ممکن است در ابتدا کمی برای راننده و سرنشینان گمراه کننده باشد. به لحاظ جادار بودن فضای کابین نیز باید گفت که شاین مکس هیبریدی به لطف فاصله بین محوری 2770 میلیمتری که دارد، کابینی بزرگ و جادار را برای سرنشینان خود مهیا کرده که این موضوع در قسمت عقب کابین نیز به خوبی نمایان است. به طور کلی میتوان کابین شاین مکس هیبریدی را با کیفیت و طراحی مدرن ارزیابی کرد که این موضوع امروزه برای بسیاری از خریداران از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین طیف مناسبی از امکانات رفاهی و ایمنی سبب میشود تا احساس آسودگی و خرسندی در کابین این خودرو به سرنشینان القا شود.
طراحی دانگ فنگ شاین مکس هیبرید
شاین مکس هیبریدی یک محصول لوکس چینی است که با ابعاد 4797 میلیمتر طول، 1870 میلیمتر عرض و 1475 میلمتر ارتفاع، سدانی نسبتا بزرگ در رده D به حساب میآید. نکته قابل توجه در طراحی ظاهری این محصول، ظاهر فست بک مانند آن است که به واسطه شیب نسبتا زیاد سقف شگل گرفته است. در واقع در نمای جانبی به خوبی میتوان دید که شیب سقف به آرامی به انتهای درب صندوق امتداد یافته و نمایی فستبک را برای شاین مکس رقم زده است. پیش از این نیز طرحی مشابه را در سدان KMC J7 دیدهایم. با این تفاوت که در جی 7 شیشه عقب و در صندوق به صورت یکپارچه با هم باز میشوند که اصطلاحا لیفتبک نامیده میشود. شاین مکس هیبریدی در نمای جلو چهرهای تهاجمی و خشن دارد که به واسطه جلوپنجره بزرگ مشکی رنگ و چراغهای کشیده در طرفین ایجاد شده است. گرافیک داخلی جذاب چراغها، تریم کرومی نصب شده در جلوپنجره و تزئینات فسفری رنگ در این بخش نیز از دیگر شاخصههای بارز در طراحی نمای جلو به شمار میروند. همچنین دو دریچه ورودی هوا در طرفین سپر نمایی اسپرت به این سدان لوکس چینی دادهاند.
دانگ فنگ شاین مکس هیبرید در نمای جانبی همانطور که گفته شد مهمترین المان طراحی فستبک و سقف شیبدار است که نمایی خاص و متفاوت به شاین مکس هیبریدی داده است. تریم کرومی دور شیشههای جانبی که تا ستون C امتداد یافتهاند نیز سعی بر لوکستر نشان دادن این محصول دارند. همچنین رینگهای اسپرت دودی رنگ نیز در این بخش توجه را به خود جلب میکنند. اما مهمترین نکته در نمای عقب این خودرو چراغهای یکپارچهای است که این روزها به موضوع ترند طراحی خودروسازان چینی تبدیل شده اسن. همچنین شبرنگهای عمودی در طرفین سپر و طرخ دیفیوزر مانند در قسمت زیرین سپر از دیگر المانهای برجسته این بخش به شمار میروند.
مشخصات دانگ فنگ شاین مکس هیبرید
دانگ فنگ شاین مکس در دو نسخه بنزینی و هیبریدی به بازار ایران راه پیدا کرده و اکنون به عنوان یکی از سدانهای لوکس چینی بازار ایفای نقش میکند. نسخه هیبریدی این خودرو از پیشرانه درونسوز بنزینی 1.5 لیتری توربوشارژر و موتور الکتریکی برای تامین نیروی پیشران خود بهره میگیرد که در مجموع قادر به تولید نیرویی معادل 174 اسببخار در 5200 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور 300 نیوتن متر در 1500 دور در دقیقه است. جعبه دنده E-CVT که محتص خودروهای هیبریدی طراحی شده است، در این خودرو وظیفه انتقال نیرو به چرخهای جلو را برعهده دارد. طبق اطلاعات مندرج در کاتالوگ رسمی این خودرو، سیکل ترکیبی مصرف سوخت به ازای هر 100 کیلومتر پیمایش مسافت، تنها 4.3 لیتر است که نسبت به نسخه بنزینی حدودا 2.5 لیتر بهینهتر است. همچنین شتاب صفر تا صد این سدان 1560 کیلوگرمی حدود 7.5 ثانیه و حداکثر سرعت آن 160 کیلومتر بر ساعت اعلام شده است.
دانگ فنگ شاین مکس هیبرید همچنین سیستم تعلیق این خودرو نیز در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع چنداتصاله یا مولتی لینک است که سواری نرمی را به سرنشینان ارائه خواهند داد. ترمزهای دیسکی چهار چرخ و رینگهای آلیاژی نیز از دیگر مشخصات فنی دانگ فنگ شاین مکس هستند. شایان ذکر است موتور بنزینی شاین مکس هیبریدی دقیقا مشابه با نسخه بنزینی است با این تفاوت که نوع پاشش سوخت در نسخه هیبریدی GDi نبوده که همین امر سبب شده توان خروجی نسخه هیبریدی کمی کمتر از نسخه بنزینی باشد. هرچند که مصرف سوخت کمتر و بهینه در این نسخه توجیه مناسبی برای توان کمتر خواهد بود.
امکانات و تجهیزات دانگ فنگ شاین مکس هیبرید
یکی از مشخصههای بارز خودروی دانگ فنگ شاین مکس امکانات رفاهی و ایمنی متعددی است که ارائه میکند. همانطور که پیش تر گفته شد این خودرو در دو نسخه بنزینی و هیبرید پا به بازار ایران گذاشته که علاوهبر تفاوتهای فنی که با یکدیگر دارند، در بخش امکانات رفاهی و ایمنی نیز کمی با یکدیگر تفاوت دارند. از جمله امکانات رفاهی و ایمنی این خودرو میتوان به مواردی از قبیل سیستمهای ترمز ABS و EBD، سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش، سیستم پایش فشار باد تایرها، ایربگهای جلو و جانبی (چهار عدد-ایربگ پردهای در تیپ فول)، دوربین 360 درجه، سنسور پارک عقب و جلو، دوربین پارک عقب، تریم چرمی کابین، سانروف و سقف پانوراما، سیستم صوتی با 11 بلندگو به همراه نمایشگر 12.5 اینچی، پنل ابزار دیجیتال 12.3 اینچی، آینههای جانبی تاشو برقی به همراه گرمکن، سنسور نور و باران، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، رینگهای 17 اینچی آلومینومی و سیستم ورود و استارت بدون کلید اشاره کرد.
دانگ فنگ شاین مکس هیبرید گفتنی است دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم کمکی حرکت بین خطوط، کروز کنترل هوشمند، اخطار باز کردن درها در صورت وجود مانع، هشدار برخورد از جلو، سیستم تشخیص نقاط کور، پاور ویندوز، آنتی ترپ، صندلی برقی راننده و سرنشین جلو در فهرست امکانات نسخه بنزینی سدان چینی دیده میشود، در صورتی که این آپشنها در شاین مکس هیبریدی وجود ندارد.
رقبای دانگ فنگ شاین مکس هیبرید در بازار
شاین مکس هیبریدی از جمله سدانهای لوکس چینی است که در سگمنت D به رقابت با سایر خودروهای موجود در بازار خواهد پرداخت. همین ابعاد بزرگ سبب شده تا رقبای مستقیم این خودرو به حداقل رسیده و چالش زیادی در رده پیش روی خود نداشته باشد. با این وجود میتوان گفت که از اصلیترین رقبای شاین مکس در بازار ایران، فونیکس آریزو 8 و KMC J7 هستند که هر دو رقابت مستقیمی با نسخه بنزینی شاین مکس خواهند داشت. اما شاین مکس هیبریدی به دلیل بهره بردن از یک موتور الکتریکی در کنار موتور بنزینی خود، انرژی بهینهتری برای تامین نیروی پیشران خود صرف خواهد کرد. همچنین از رقبای وارداتی غیر چینی این خودرو نیز میتوان به نیسان سیلفی هیبریدی، کیا اپتیما بنزینی و هیوندای الانترا بنزینی اشاره کرد.
دانگ فنگ شاین مکس هیبرید شاین مکس هیبریدی به دلیل بهرهبردن از تکنولوژی هیبریدی در واقع گزینهای اقتصادیتر در سگمنت خود در بازار ایران خواهد بود که علاوهبر امکانات رفاهی قابل قبولی که دارد، با سیکل ترکیبی مصرف سوخت کمتر از 5 لیتر در هر 100 کیلومتر، میتواند گزینهای معقولانه به شمار آید.
تمایز دانگ فنگ شاین مکس هیبرید نسبت به رقبا
همانطور که در بخش مشخصات فنی و امکانات رفاهی و ایمنی گفته شد، شاین مکس هیبریدی یک سدان لوکس چینی با طیف وسیعی از امکانات رفاهی و ایمنی است که به لطف سیستم هیبریدی قادر به عملکرد بهینهتر نسبت به رقبای بنزینی همرده و حتی نسخه بنزینی خود است. این خودرو با وجود پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژ و یک موتور الکتریکی، میتواند مسافت 100 کیلومتر را تنها با سوزاندن 4.3 لیتر بنزین بپیماید که این عدد برای یک سدان 1560 کیلوگرمی با ابعاد نسبتا بزرگ، بسیار قابل توجه است. همچنین امکانات رفاهی مناسب از جمله صفحه پشت آمپر دیجیتالی، نمایشگر لمسی مرکزی، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، مود رانندگی اکو و اسپرت، کروز کنترل، تریم داخلی چرمی و… از دیگر مواردی هستند که شاین مکس هیبریدی را در میان انبوه خودروهای چینی موجود در بازار میتوان شاخص و برجسته سازد. هرچند که نبود برخی امکانات نسبت به نسخه بنزینی میتواند به عنوان نقطه ضعف آن شناخته شود.
دانگ فنگ شاین مکس هیبرید از طرف دیگر زبان طراحی به کار رفته در این خودرو گویای مدرن و بروز بودن آن است که همین مساله از دید برخی از علاقهمندان و خریداران نیز حائز اهمیت است. چرا که امروزه داشتن یک خودروی مدرن و به روز در بازار محدود و بسته ایران میتواند یک برگ برنده و مولفه تمایز به حساب آید. گفتنی است مشخصات فنی نسخه هیبریدی این سدان چینی، کاملا مشابه با خودروی لاماری ایما هیبریدی است که دلیل این امر هم یکسان بودن کمپانی سازنده هر دوی این خودروهاست. از این رو بسیاری از دارندگان این خودرو میتوانند بابت ارائه خدمات و تامین قطعات فنی خودرو خود از آسودگی خاطر بیشتری برخوردار باشند. هرچند که شبکه گسترده خدمات پس از فروش ایران خودرو در سراسر کشور، گواهی بر این موضوع خواهد بود.
شرایط استفاده از دانگ فنگ شاین مکس هیبرید
با توجه به اینکه شاین مکس هیبریدی نسبت به نسخه بنزینی خود از تکنولوژی پیشرفهتتری برخوردار است، حساسیت و دقت بالاتری را هم در شرایط نگهداری و استفاده میطلبد. چرا که سیستم هیبریدی این خودرو علاوهبر موتور الکتریکی پیشرفته، از پکیجهای باتری هم برخوردار است که علاوهبر سیستم فنی رایج خودروها، نیازمند بازرسی و بررسی جداگانه هستند. گفتنی است موتور درونسوز بنزینی این خودرو که از نوع پرخوران مجهز به سیستم توربوشارژر است، نسبت به کیفیت سوخت مصرفی نیز حساسیت بیشتری داشته که همین موضوع نیازمند رسیدگی و توجه بیشتری هم خواهد بود. علاوهبر آن موتور درونسوز بنزینی آن نیز به دلیل آن که نیروی موردنیاز جهت شارژ کردن باتریها و سیستم هیبریدی را برعهده دارد، باید به طور منظم سرویسهای دورهای آن انجام شود تا سلامت فنی آن دچار مشکل نشود. زیرا در این صورت ممکن است دچار کاهش بازدهی شود و نتواند به خوبی از پس تامین نیروی موردنیاز موتورهای الکتریکی و پکیج باتریها برآید. در نتیجه سیستم هیبریدی با مشکل مواجه میشود و هزینه هنگفتی را برای مالک به همراه خواهد داشت. چرا که عدک در دسترس بودن باتری و برخی قطعات مجموعه موتورهای الکتریکی در کشور، از بزرگترین معضلات استفاده از خودروهای هیبریدی و برقی در ایران است. بنابراین شرایط استاندارد استفاده و نگهداری خودروها دقیقا به انجام منظم سرویسهای دورهای و استفاده از سوخت با کیفیت و یا در صورت لزوم استفاده از مکملهای افزاینده عدد اکتان و بهبود دهنده وضعیت سوخت دارد. از طرفی مصرف سوخت بهینه و اقتصادی شاین مکس هیبریدی یکی از مواردی است که میتواند توجیهی برای شرایط فعلی استفاده از خودروهای هیبریدی در کشور باشد.