بررسی جتا VS7
برند جتا براساس نام فولکس واگن جتا شکل گرفته است، خودرویی محبوب و پرفروش در چین که دو نسل آن در این کشور به تولید رسیدهاند. فولکس واگن پس از مشاهده محبوبیت خودروهای اقتصادیاش در چین، تصمیم گرفت تا کسب و کار خود را در این کشور توسعه دهد. فولکس واگن و فاو در سال 2019 میلادی برند مشترک جتا را تاسیس کردند. این برند به تولید و عرضه نسخههای مقرون به صرفه از محصولات فولکس واگن اختصاص دارد. پلتفرم و بخش فنی خودروهای جتا توسط فولکس واگن تامین میشود اما در بخش تولید بدنه و طراحی داخلی، چینیها زمام امور را در دست دارند تا از قیمت تمام شده خودروها بکاهند. خودروهای جتا در حال حاضر تنها در بازار چین عرضه میشوند اما در آینده نزدیک به سایر کشورهای در حال توسعه نیز عرضه خواهند شد.
جتا VS7 زیرمجموعه اقتصادی فولکس واگن در حال حاضر سه محصول دارد که شامل سدان جتا VA3 و دو کراساوور جتا VS5 و جتا VS7 هستند. جتا VS7 در حال حاضر گرانترین، لوکسترین و بزرگترین محصول این برند به شمار میآید. البته جتا VS7 همچنان یک کراساوور شهری است و نباید انتظار کراساوورهای متوسط یا شاسی بلندهای بزرگ را از آن داشت. با این حال جتا VS7 میتواند به خوبی توجه خانوادههای کوچک را به خود جلب نماید. این خودرو در زمینه امکانات رفاهی و همچنین مشخصات فنی عملکرد قابل قبولی را به اجرا میگذارد، با این حال نباید انتظار یک خودرو پر زرق و برق را از محصول اقتصادی فولکس واگن داشته باشید.
داخل جتا VS7
کابین جتا VS7 نیز همانند ظاهر خارجی آن، طراحی ساده و منظمی دارد که مطلوب اکثریت مشتریان قرار خواهد گرفت. پنل ابزار خودرو از نوع دیجیتالی است و نمایشگر بزرگی نیز برای سیستم چندرسانهای در نظر گرفته شده است. با این حال دو نمایشگر یاد شده به یکدیگر متصل نیستند.
جتا VS7 داشبورد جتا VS7 از قسمت میانی به سمت راننده متمایل شده است تا او کنترل بیشتری بر ابزارهای رفاهی خودرو داشته باشد. پنل سیستم تهویه جتا VS7 نیز به صورت اتوماتیک است که دکمههای لمسی دارد. در قسمت زیرین آن نیز درگاه USB به همراه شارژر بیسیم تلفن همراه قرار گرفتهاند. کابین جتا VS7 از تریم دو رنگ مشکی – نقرهای بهره میبرد که این تریم به طور همزمان در داشبورد و همچنین روکش صندلیها رعایت شده است. روکش فرمان خودرو و روکش صندلیها از جنس چرم مصنوعی هستند و قسمت میانی داشبورد نیز از پلاستیک نرم تشکیل شده است. با این حال قسمت بالایی داشبورد از پلاستیک خشک ساخته شده است تا مشتریان فراموش نکنند که با نسخه اقتصادی محصول فولکس واگن روبرو هستند! فاصله بین دو محور جتا VS7 معادل 2730 میلیمتر است. این خودرو از آرایش پنج صندلی بهره میبرد و بنابراین سرنشینان فضای کافی برای سر و پای خود را در اختیار خواهند داشت. حجم فضای بار این خودرو نیز برای سفرهای میان مدت خانوادگی کافی به نظر میرسد.
طراحی جتا VS7
جتا VS7 براساس پلتفرم کراساوورهای فولکس واگن توسعه یافته است و بنابراین از نظر طراحی ظاهری نیز به محصولات این برند شباهت دارد. لوگو برند جتا شامل حرف J است که به صورت ذوزنقه طراحی شده است. این الگوی ذوزنقهای شکل در بسیاری از قطعات نمای خارجی همچون کاسه چراغها، جلوپنجره و حتی روی رینگها بازآفرینی شده است.
جتا VS7 علاوه بر طراحی لوگو J، چراغهای دیلایت در جلو و عقب خودرو به شکل حرف Y طراحی شدهاند تا نمای جلو و عقب خودرو با یکدیگر تناسب داشته باشند. رینگهای خودرو در نمونه تست رنگ دودی داشتند که این مساله به تقویت حس اسپرت خودرو کمک کرده است. سبک طراحی چراغهای عقب جتا VS7 برخلاف سایر قسمتها به خودروهای آسیایی از جمله نسل قبلی محصولات هیوندای شباهت دارد. این خودرو در نمای جانبی نیز بسیار کشیده است و بیش از آن که به کراساوور شباهت داشته باشد، به خودروهای استیشن واگن شباهت دارد. در مجموع میتوان گفت که طراحی جتا VS7 ساده، منظم و شکیل است و میتواند مورد پسند اکثر مخاطبان قرار گیرد.
مشخصات جتا VS7
جتا VS7 براساس پلتفرم MQB گروه فولکس واگن توسعه یافته است و میتوان آن را نسخه ارزانقیمت اشکودا کودیاک قلمداد کرد. این پلتفرم در نسل پیشین فولکس واگن تیگوان نیز مورد استفاده قرار گرفته بود که این خودرو نیز طی دورههای پیشین واردات خودرو توسط ماموت خودرو به بازار ایران عرضه شد.
جتا VS7 علاوه بر پلتفرم، پیشرانه این خودرو نیز با محصولات فولکس واگن مشترک است. موتور 1.4 لیتری توربوشارژر فولکس واگن با کد EA211، زیر کاپوت جتا VS7 قرار دارد. این پیشرانه از سال 2011 تاکنون در خودروهای مختلف خانواده فولکس واگن مورد استفاده قرار گرفته است که از جمله آنها میتوان به نسل قبل فولکس واگن گلف اشاره کرد. این پیشرانه حداکثر 150 اسب بخار قدرت و 250 نیوتن متر گشتاور آزاد میکند. با توجه به وزن 1.4 تنی جتا VS7، شتاب و کشش این خودرو قابل قبول هستند اما نباید انتظار عملکرد اسپرت را از این خودرو داشته باشید. گیربکس در نظر گرفته شده برای جتا VS7 نیز از نوع شش سرعته خودکار است که در دو محصول دیگر این برند نیز مورد استفاده قرار گرفته است. این گیربکس توسط شرکت مشهور آیسین توسعه یافته است و با موتورهای فولکس واگن به خوبی هماهنگ میشود. هماهنگی مجموعه موتور و گیربکس در جتا VS7، سبب شده است تا این خودرو مصرف سوخت اقتصادی داشته باشد و حدود 7.2 لیتر در صد کیلومتر بنزین بسوزاند. البته باید توجه داشت که پیشرانه جتا VS7 به توربوشارژر مجهز است و از استاندارد عدم آلایندگی یورو 6 نیز پیروی میکند. از این رو بایستی باک سوخت جتا VS7 را با بنزین باکیفیت پر کنید.
جتا VS7 سیستم انتقال قدرت در جتا VS7 به صورت دیفرانسیل جلو عمل میکند، بنابراین این خودرو قابلیت عبور از مسیرهای خارج جادهای را نخواهد داشت. با این حال سواری جتا VS7 در مسیرهای معمول نرم و راحت ارزیابی میشود. سیستم تعلیق این خودرو در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع مولتی لینک است. رینگهای خودرو نیز از نوع 18 اینچی آلومینیومی در نظر گرفته شدهاند.
امکانات و تجهیزات جتا VS7
جتا VS7 محصول پرچمدار این برند به حساب میآید و از نظر امکانات رفاهی در بالاترین سطح ممکن قرار دارد. این خودرو به سیستمهای ایمنی استاندارد روز جهان مجهز است. سیستم کنترل پایداری، کنترل کشش، ترمز اضطراری و سیستم کمک به حرکت در سربالایی از جمله سیستمهای ایمنی این خودرو هستند. همچنین تیپ فول آپشن این خودرو به شش کیسه هوا مجهز است.
جتا VS7 تجهیزات رفاهی جتا VS7 نیز قابل توجه هستند و میتوانند مخاطبین ایرانی را راضی نگه دارند. البته این خودرو در چند تیپ به بازار عرضه میشود که امیدواریم نسخه فول آپشن آن به بازار ایران وارد شود. از جمله تجهیزات رفاهی جتا VS7، میتوان به این موارد اشاره کرد: رینگهای آلیاژی، پنل ابزار دیجیتال، سیستم چندرسانهای به همراه نمایشگر، سیستم تهویه دوگانه، سیستم ورود و استارت بدون کلید، چراغهای روشنایی در روز، تریم چرمی کابین و فرمان، نور بالا اتوماتیک، پاور ویندوز، سقف پانوراما، آینههای تاشو برقی، سنسور نور و سنسور باران.
جتا VS7 یک کراساوور کوچک شهری است که رقبای بسیاری را در این پیش روی خود میبیند. فونیکس تیگو 7 پرو، کی ام سی K7، لاماری ایما، فردا T5 و حتی فونیکس FX برخی از رقبای پر تعداد این خودرو را تشکیل میدهند. قیمت جتا VS7 در بازار جهانی حدود 23 هزار دلار است که با توجه به تعرفه واردات و تلاطم نرخ ارز، بایستی انتظار داشت این خودرو با نرخی بیش از 1.5 میلیارد تومان به دست مصرفکنندگان ایرانی برسد. بنابراین جتا VS7 از اکثر رقبای مونتاژی خود در بازار ایران، قیمت بیشتری خواهد داشت. نقطه قوت جتا VS7 در مقایسه با رقبای مونتاژی خود، بهرهمندی از مشخصات فنی فولکس واگن است. بنابراین در بخش پیشرانه و ساختار، با خودرویی باکیفیت روبرو هستیم که میتواند در بلندمدت دوام و کیفیت خود را حفظ کند. با این حال در بخش امکانات رفاهی رنگارنگ، جتا VS7 از رقبای خود عملکرد ضعیفتری دارد تا رقابت بین جتا VS7 و سایر رقبای چینی برابر باشد.