بررسی تویوتا لندکروز GXR
تویوتا لندکروزر سری 200 در سال 2007 و به عنوان جایگزین سری J100 معرفی شد. این خودرو علاوه بر ژاپن، در چین نیز به تولید میرسید و نسخه مجهزتر آن نیز تحت قالب لکسوس LX به بازار عرضه شد. در سال 2012 و در میانه نسل تویوتا لندکروزر، شرکت سازنده تصمیم گرفت تا این خودرو را مورد فیسلیفت قرار دهد. نسخههای فیس لیفت این خودرو موسوم به تویوتا لندکروزر GXR در فاصله سالهای 2012 الی 2014 وارد بازار ایران شد که اکثر آنها به پیشرانه شش سیلندر چهار لیتری مجهز بودند. تویوتا لندکروزر سری 200 در سال 2015 نیز فیس لیفت دیگری را تجربه کرد که به دلیل ممنوعیت واردات، این خودرو به دست مصرف کنندگان نرسید.
داخل تویوتا لندکروز GXR
اگر از طراحیهای مینیمالیستی و ساده امروزی خسته شدهاید، لازم است تا یک تویوتا لندکروزر GXR بخرید. طراحی کابین این خودرو با شلوغی منحصر به فرد خود، شما را به یک یا دو دهه پیش میبرد. به جرات میتوان گفت که طراحی کابین تویوتا لندکروزر شش سیلندر حس و حال خودروهای آمریکایی را در شما زنده میکند، چرا که صندلیهای جلو آن با یک کنسول بزرگ از یکدیگر جدا شدهاند.
داخل کابین تویوتا لندکروزر کابین تویوتا لندکروزر شش سیلندر تریم مشکی – کرم دارد و برای جداسازی قسمتهای مختلف کابین آن از طرحهای دکوراتیو چوبی استفاده شده است. قطعات میانی کابین از جمله سیستم صوتی و سیستم تهویه نیز طرح مشکی و نقرهای دارند. کابین تویوتا لندکروزر GXR سرشار از کلیدهای کنترلی مختلف است و مجموعه نشانگرهای آن نیز ترکیبی از عقربههای آنالوگ و یک صفحه دیجیتال کوچک هستند. فاصله بین دو محور تویوتا لندکروزر شش سیلندر 2850 میلیمتر است و از این رو فضای کافی برای پنج سرنشین به همراه وسایلشان را در این خودرو میتوان یافت.
طراحی تویوتا لندکروز GXR
طراحی تویوتا لندکروزر GXR برای دنیای امروز کهنه و قدیمی به نظر میرسد اما نمیتوان وقار و استحکام موجود در ظاهر این خودرو را انکار کرد. فرم بدنه جعبهای شکل، جلوپنجره برآمده با چراغهای بزرگ و لاستیکهای قطور، مشخصه بارز یک خودرو آفرودی هستند که تمامی آنها را در تویوتا لندکروزر GXR میتوان مشاهده کرد. به طور کلی میتوان گفت که طراحی تویوتا لندکروزر GXR ساده و کاربردی است. چراغهای مه شکن این خودرو در قاب محافظی درون سپرها قرار گرفتهاند تا از ضربات در امان باشند. فاصله چراغها با سطح زمین نیز بسیار زیاد است و اندازه بزرگ لامپها محدوده دید قابل توجهی را برای راننده فراهم میکند.
نمای کناری تویوتا لندکروزر در قسمت قبل اشاره کردیم که تویوتا لندکروزر GXR حاصل فیس لیفت اول این خودرو است که در سال 2011 صورت گرفت. از جمله تغییرات این مدل در مقایسه با نسخههای قبل از فیسلیفت میتوان به چراغهای LED، جلوپنجره مشکی رنگ، سپرهای جدید و مه شکنهای دایرهای جلو اشاره کرد. متاسفانه بسیاری از نسخههای تویوتا لندکروزر شش سیلندر طی بهینهسازیهای غیرتخصصی در طول سالیان اخیر، چهره اصلی خود را از دست دادهاند.
مشخصات تویوتا لندکروز GXR
بسیاری تویوتا لندکروزر سری 200 را با موتور هشت سیلندر میشناسند اما اکثر نسخههای موجود از این خودرو در ایران به پیشرانههای شش سیلندر مجهز هستند. موتور نصب شده روی تویوتا لندکروزر GXR نیز از نوع شش سیلندر چهار لیتری تنفس طبیعی است که 271 اسببخار قدرت و 385 نیوتن متر گشتاور تولید میکند. گیربکس پنج سرعته اتوماتیک نیز وظیفه ارسال قدرت به چهار چرخ را برعهده دارد.
موتور تویوتا لندکروزر سیستم انتقال قدرت تویوتا لندکروزر GXR به صورت دو دیفرانسیل یا 4WD است و قفل الکترونیکی و محدود کننده لغزش نیز روی آن نصب شدهاند. وزن 2.5 تنی تویوتا لندکروزر GXR امکان شتابگیری سریع را از این خودرو سلب میکند، با این حال رقم 11 ثانیه به عنوان شتاب رسمی تویوتا لندکروزر شش سیلندر ثبت شده است. بزرگترین معضل تویوتا لندکروزر GXR برای مصرفکنندگان ایرانی، مصرف سوخت این خودرو است که در حالت ترکیبی معادل 13.4 لیتر است اما در رانندگی شهری به نزدیک 20 لیتر خواهد رسید.
امکانات و تجهیزات تویوتا لندکروز GXR
تویوتا لندکروزر GXR خودرویی توانا برای آفرود است اما در زمینه امکانات رفاهی متوسط ظاهر میشود. این کار هوشمندانه بخشی از استراتژی بازاریابی تویوتا است، چرا که مشتریان علاقمند به آپشن میتوانند لکسوس LX را به جای تویوتا لندکروزر بخرند و آپشنهای بیشتری دریافت کنند. از جمله امکانات رفاهی و ایمنی تویوتا لندکروزر شش سیلندر میتوان به این موارد اشاره کرد: کروز کنترل، وینچ جلو و عقب، سنسور پارک جلو و عقب، دیلایت، چراغ شور، سیستم صوتی به همراه شش بلندگو و نمایشگر هشت اینچی، مانیتور سقفی، دوربین عقب، دوربین 360 درجه، شش کیسه هوا، سیستم استارت و ورود بدون کلید، صندلیهای تاشو دو تکه، خروجی برقی، سانروف، آینههای جانبی تاشو برقی به همراه گرمکن و روکش چرمی صندلیها.
رقبای تویوتا لندکروز GXR در بازار
رقیب نزدیک تویوتا لندکروزر در بازار جهانی، همواره نیسان پاترول بوده است. با این حال ما به نسلهای جدید نیسان پاترول در ایران دسترسی نداریم و از همین رو باید لقب رقیب اصلی تویوتا لندکروزر GXR در کشورمان را باید به لکسوس LX570 اعطا کنیم که نسخه مجهزتر لندکروزر است. دو رقیب دیگر این خودرو در بازار ایران نیز پورشه کاین و بی ام و X5 هستند. تمامی خودروهایی که به عنوان رقیب تویوتا لندکروزر GXR شناخته میشوند، در بازه زمانی مشابهی وارد بازار کشورمان شدهاند و اکنون سالخورده محسوب میشوند. در بین این خودروها شهرت تویوتا لندکروزر GXR و دوام فنی آن در کنار سادگی آپشنها، سبب شده است تا این خودرو محبوب خریداران باقی بماند.