موضوعات داغ

ماشین تانک 300

(3.8/5) 49 رای

دور جدید واردات خودرو همزمان با اعلام واردات خودروهای جانبازان با اتفاقات جدیدی رو به رو شده است. پس از عرضه برندهای مطرح اروپایی در سامانه خودروهای جانبازان، اکنون نوبت به یک برند مطرح چینی است که به صورت تخصصی به تولید و عرضه خودروهای آفرودر می‌پردازد. گریت وال تانک 300 جدیدترین گزینه واردات خودرو به کشور است که به تازگی وارد سامانه خودروهای جانبازان شده است. این آفرودر توانمند چینی قرار است به زودی توسط شرکت شتابان خودرو پرشیا به کشور وارد و عرضه شود. با آمدن تانک 300 به بازار رقابت جدیدی میان خودروهای دو دیفرانسیل آفرودی در بازار شکل خواهد گرفت که برای علاقه‌مندان به این رشته بسیار حائز اهمیت است. شایان ذکر است تانک 300 محصولی نسبتا جدید است که برای سهم‌خواهی از خودروهای دو دیفرانسیل آفرودی پا به عرصه رقابت گذاشته است. بزرگ‌ترین بازار گریت وال بازار داخلی چین است، اما با این وجود بازار استرالیا، آسیای شرقی، روسیه، عربستان و عراق را نیز از آن خود کرده است. بنابراین با ورود این خودرو به بازار ایران، گریت وال سهم بیشتری از بازار آسیا را از آن خود خواهد کرد.

170 km/h
حداکثر سرعت
9.9 liter/100km
مصرف سوخت
1967 cc
حجم موتور

مشخصات تانک 300

کلاس بدنه
شاسی بلند
انتقال نیرو
دو دیفرانسیل
نوع جعبه دنده
8 سرعته دوکلاچه ZF
حداکثر توان
227 اسب بخار
تنفس موتور
توربوشارژ
تعداد سیلندر
4 سیلندر

فیلم بررسی تانک 300

مزایا و معایب تانک 300

مزایا

پیشرانه قوی با قابلیت‌های آفرودی، امکانات رفاهی و ایمنی قابل قبول، مصرف سوخت مناسب

معایب

قیمت بالا نسبت به خودروهای موجود در بازار، وضعیت نامعلوم خدمات پس از فروش

بررسی تانک 300

شرکت خودروسازی گریت وال در سال 2020 در نمایشگاه خودرو چنگدو از یک محصول جدید تحت عنوان WEY Tank 300 رونمایی کرد. اما در سال 2021 و همزمان با برگزاری نمایشگاه خودرو شانگهای که یکی از مهم‌ترین رویدادهای خودرویی چین است، این شرکت اعلام کرد که زین پس TANK به عنوان یک زیر برند مستقل به فعالیت خود ادامه می‌دهد. بنابراین تانک 300 نخستین محصول از زیر برند تانک محسوب می‌شد که در آن زمان به دلیل پاندمی کرونا نتوانست به صورت انبوه تولید و عرضه شود. لذا تانک 300 در سه ماه نخست سال 2022 توانست به لطف تولید انبوه پا به بازارهای مختلف بگذارد و توانایی‌های آفرودی خود را به عرصه نمایش درآورد.

تانک 300

تانک در ابتدا با معرفی دو مدل 300 و 500 که بر مبنای جیپ رانگلر و مرسدس بنز جی کلاس توسعه یافته‌اند، برای رقابت با خودروهای مطرحی نظیر تویوتا لندکروزر با تکیه بر قابلیت‌های آفرودی بالا و امکانات رفاهی و ایمنی متعدد، به عنوان یک رقیب تازه وارد به بازار راه پیدا کردند. گریت وال برنامه‌های بزرگی برای تانک 300 دارد. نسخه‌های جدید و الکتریکی از این خودرو در حال توسعه هستند و انتظار می‌رود که تانک 300 به زودی به بازارهای بیشتری در سراسر جهان راه پیدا کند. تانک 300 به سرعت به یکی از محبوب‌ترین شاسی‌بلندهای آفرود در چین تبدیل شد. این محبوبیت به زودی به دیگر بازارها نیز سرایت کرد و تانک 300 در حال حاضر در کشورهای مختلف از جمله استرالیا، نیوزیلند، عربستان سعودی، عراق و امارات متحده عربی عرضه می‌شود.

داخل تانک 300

اما داخل کابین کاملا فضایی متفاوت را شاهد هستیم که با تبعیت کردن از الگوهای طراحی مرسدس بنز خصوصا شاسی‌بلند جی کلاس، نمایی بسیار جذاب و مدرن را پدید آورده است. در این بخش کلاستیر دیجیتال که از دو نمایشگر متصل به هم تشکیل شده است، در همان ابتدا توجه را به خود جلب می‌کند. همچنین دریچه‌های ورودی هوا به درون کابین نیز کاملا مشابه با محصولات مرسدس بنز است که می‌تواند برای عده‌ای از علاقه‌مندان خوشایند باشد. انتخاب‌گر دایره‌ای حالات رانندگی و دریچه‌های دایره‌ای به همراه صفحه آمپر دیجیتالی که تا میانه داشبورد کشیده شده است، همگی از ویژگی‌های جالبی هستند که داحل کابین توجه را به خود جلب می‌کنند. به طور کلی طراحی داشبورد و تریم داخلی با استفاده از متریال با کیفیت از دیگر ویژگی‌های شاخص در داحل کابین تانک 300 است. گفتنی است در برخی از تصاویر تریم داخلی این خودرو به صورت دو رنگ است که باید منتظر ماند و دید که شتابان خودرو پرشیا قصد دارد این خودرو را با چه تریمی وارد بازار ایران کند.

تانک 300

به طور کلی طراحی کابین بسیار مدرن‌تر و جذاب‌تر از طراحی ظاهری خودرو برآورد می‌شود. همچنین لیست قابل قبولی از امکانات رفاهی و ایمنی سبب می‌شود که لذت رانندگی آفرودی با این خودرو دوچندان شود. شایان ذکر است تانک 300 به لحاظ ابعاد دارای طول 4760 میلی‌متر، عرض 1930 میلی‌متر و ارتفاع 1903 میل‌متر است. همچنین فاصله بین دو محور 2750 میلی‌متر سبب شده تا فضای مناسبی برای سرنشینان در داخل کابین مهیا شود. از طرفی حجم فضای بار در تانک 300 معادل 400 لیتر است که با توجه به ابعاد کلی خودرو مناسب به نظر می‌رسد. هر چند با تغییر حالت صندلی‌های عقب و خواباندن آن‌ها، این فضا افزایش چشم‌گیری پیدا می‌کند.

طراحی تانک 300

همانطور که پیش‌تر گفته شد، تانک 300 یک خودروی شاسی‌بلند سایز متوسط است که ظاهری آشنا به واسطه الهام گیری از خودروهای مطرحی چون جیپ رانگلر و فورد برانکو دارد. به همین خاطر می‌توان گفت که این خودرو در دید عموم می‌تواند از مقبولیت نسبی برخوردار باشد. در نمای جلو با طرحی مکعبی شکل که از یک جلوپنجره مستطیلی شکل تشکیل شده است، سروکار داریم. چراغ‌های دایره‌ای و دی‌لایت نواری در مرکز چراغ‌ها، اصلی‌ترین المان‌ها در این بخش هستند که چهره تانک 300 را بی شباهت با فورد برانکو نکرده‌اند. سپر کوتاه و ساده یکی از نکات مثبتی است که بالا بردن راندمان آفرودی این خودرو تاثیر بسزایی دارد. در این قسمت پیچیدگی خاصی مشاهده نمی‌شود و تنها جانمایی چراغ‌های مه‌شکن در طرفین سپر پلاستیکی خاکستری رنگ توجه را به خود جلب می‌کند. اما نمای جانبی تانک 300 جایی است که بیترین باهت را با جیپ رانگلر دارد. گلگیرهای برجسته و عضلانی با بچه گلگیرهای خاکستری رنگ، سعی در تقویت ذات آفرودی تانک 300 دارند. همچنین آینه‌های جانبی و دستگیره درها نیز از جنس پلاستیک خاکستری رنگ هستند که با فلاپ دور گلگیر و رکاب‌ها هارمونی خوبی پیدا کرده‌اند. همچنین رینگ‌های 17 اینچی آلومینومی به همراه لاستیک‌های گل درست آفرودی، چهره‌ای مهیج و جذاب به این شاسی‌بلند چینی داده‌اند.

تانک 300

نمای عقب تانک 300 نیز از طرحی بسیار ساده بهره بردهد که به طور کلی بی شباهت با جیپ رانگلر نیست، اما طراحان گریت وال سعی داشته‌اند با استفاده از چراغ‌های عمودی LED، ظاهری مدرن و به روز به این بخش بدهند. با این حال می‌توان گفت که تنها بخش جذاب در نمای عقب، کاور مشکی پیانویی براق روی لاستیک زاپاس نصب شده روی در صندوق است که دوربین دنده عقب را در میان خود جای داده است. سپر عقب نیز مانند سپر جلو از ارتفاع کوتاهی برخوردار بوده که در مسیرهای حارج از جاده‌ای می‌تواند بسیار کارآمد باشد.

مشخصات تانک 300

تانک 300 درون سینه خود یک نیروگاه متشکل از یک موتور 2 لیتری چهار سیلندر توربوشارژر GDi با کد فنی E20CB دارد ‌‌‌‌‌که در 5500 دور در دقیقه قادر است نیرویی معادل 227 اسب‌بخار و حداکثر گشتاور 387 نیوتن متر را در بازه 1800 تا 3600 دور در دقیقه تولید کند. نیرو و گشتاور تولید شده موتور به وسیله جعبه‌دنده 8 سرعته اتوماتیک ساخت کمپانی ZF به هر چهار چرخ خودرو منتقل می‌شوند که همین موضوع یکی از نقاط قوت در مشخصات فنی تانک 300 به شمار می‌رود. همچنین سیستم انتقال قدرت در این خودرو از نوع دو دیفرانسیل به همراه قفل الکترونیکی دیفرانسیل عقب است که سبب می‌شود توانایی آفرودی آن ارتقا پیدا کند.

تانک 300

طبق اعلام رسمی کمپانی سازنده، سیکل ترکیبی مصرف سوخت تانک 300 با وزن خالص 2155 کیلوگرمی حدود 9.9 لیتر در هر 100 کیلومتر پیمایش است. همچنین ظرفیت مخزن سوخت آن 75 لیتر است. گفتنی است شتاب صفر تا 2د آن نیز 9.6 ثانیه و حداکثر سرعت آن 170 کیلومتر بر ساعت اعلام شده است که با توجه به سگمنتی که در ان حضور دارد، انتظار بیشتری هم از آن نمی‌رود. سیستم نعلیق در قسمت جلو از نوع دوبل جناقی و در قسمت عقب از نوع مالتی لینک است. بد نیست بدانیم زاویه ورود تانک 300 با عملکرد سیستم تعلیق فعال 36.3 درجه و زاویه خروج آن 37.2 درجه است که این میزان برای یک خودرو آفرودی قابل قبول به نظر می‌رسد. همچنین طبق ادعای کمپانی، تانک 300 قادر به 900 میلی‌متر پیشروی در عمق آب است. این در حالی است که ارتفاع سیستم تعلیق به میزان 96.5 میلی‌متر افزایش یافته باشد. از طرفی حداکثر شیب قابل صعود توسط این خودرو 45 درجه ارزیابی می‌شود.

مشخصات فنی تانک 300

نام خودرو
تانک 300
کشور سازنده
پرچم کشورچین
سال (طراحی)
2020
موتور
4 سیلندر 16 سوپاپه
حجم موتور
1967 سی سی
تنفس موتور
توربوشارژ
انتقال نیرو
دو دیفرانسیل
حداکثر قدرت
227 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور
387 نیوتن متر در 1800 دور در دقیقه
جعبه دنده
8 سرعته دوکلاچه ZF
شتاب 0 تا 100
9.3 ثانیه
حداکثر سرعت
170 کیلومتر در ساعت
وزن
2155 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر)
4760 طول - 1930 عرض - 1903 ارتفاع
فاصله بین دو محور
2750 میلیمتر

مصرف سوخت ماشین تانک 300

  • داخل شهر
  • خارج از شهر
  • ترکیبی
  • حجم باک
  • استاندارد آلایندگی
  • میزان تولید CO2
  • استاندارد امنیت
  • -
  • -
  • 9.9 لیتر در هر صد کیلومتر
  • 75 لیتر
  • یورو 6
  • -

امکانات و تجهیزات تانک 300

تانک 300 با وجود آن‌که ذاتا یک خودروی دو دیفرانسیل آفرودی است، اما لیست متنوعی از امکانات رفاهی و ایمنی را در اختیار راننده و سرنشینان می‌گذارد که این موضوع می‌تواند در انتخاب خریداران بسیار تاثیرگذار باشد. به عنوان مثال از جمله امکانات رفاهی این خودرو می‌توان به مواردی از قبیل سیستم ورود و استارت بدون کلید، نمایشگر 12.3 لینچی لمسی مالتی مدیا، کلاستر پشت آمپر دیجیتالی، تنظیم برقی صندلی راننده در 6 جهت و سرنشین جلو در 4 جهت، گرمکن و ماساژور صندلی‌های جلو، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دو نقطه‌ای، سیستم صوتی به همراه 9 بلندگو، نورپردازی داخل کابین (Ambientlight)، روکش چرمی صندلی‌ها، شیشه‌های عایق صدا و سانروف اشاره کرد.

تانک 300

همچنین از امکانات و تجهیزات ایمنی این خودرو نیز باید به سیستم کمکی ترمز (ABS) و (BAS)، سیستم کنترل پایداری (ESP)، کیسه هوای راننده، سرنشین جلو و جانبی، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی (HAS)، سیستم کنترل فرود از شیب، کروز کنترل تطبیقی (ACC)، سیستم پیشگیری تصادف از جلو، سیستم حرکت بین خطوط، دوربین 360 درجه، سیستم کنترل فشار باد تایرها (TPMS)، سیتم هشدار خواب آلودگی راننده و سیستم تشخیص تابلوهای محدودیت سرعت اشاره کرد.

امکانات تانک 300

کیسه هوا
کیسه هوای راننده، سرنشین جلو و جانبی
سیستم صوتی
نمایشگر 12.3 اینچی لمسی، 9 بلندگو
ترمز و پایداری
ABS - BAS - ESP - HSA
دیگر امکانات
کروز کنترل تطبیقی، سیستم حرکت بین خطوط، دوربین 360 درجه، سیستم کنترل فشار باد لاستیک ها TPMS، سیستم هشدار خواب آلودگی راننده، سیستم تشخیص تابلوهای محدودیت سرعت، سیستم ورود بدون کلید و دکمه استارت، گرمکن و ماساژور صندلی های جلو، روکش چرمی صندلی ها، سانروف، قفل دیفرانسیل عقب

رقبای تانک 300 در بازار

با توجه به اینکه تانک 300 یک شاسی بلند دو دیفرانسیل آفرودی است، رقبای چندان زیادی در بازار ایران پیش روی خود ندارد. اما از آن‌جایی که شرکت دیار خودرو هم قصد دارد بایک BJ40، BJ60 و BJ80 را به زودی وارد بازار کند، شاهد رقابتی جذاب میان این چهار چرخ محرک‌های چینی خواهیم بود. همچنین سوزوکی جیمنی دیگر شاسی‌بلند دو دیفرانسیل آفرودی است که چندی پیش توسط شرکت راسا موتور خاورمیانه به صورت رسمی به بازار معرفی شده است. هر چند که این خودر به لحاظ ابعاد و تجهیزات رفاهی و ایمنی در رده تانک 300 نیست، اما به لحاظ قابلیت‌های آفرودی می‌تواند این خودروی چینی را به چالش بکشد.

تانک 300

گفتنی است تانک 300 به دلیل آن‌که در بازارهای جهانی قیمتی حدود 35 تا 40 هزار دلار دارد، اصولا خودرویی ارزان قیمت نبوده و به عنوان یک خودرو لوکس باید در بازار ایران ایفای نقش کند که همین موضوع شاید کار را برایش کمی دشوار کند. هرجند که رقبای نام‌برده به جز سوزوکی جیمنی نیز خودروهای ارزان قیمتی نیستند. گفتنی است از دیگر رقبای این خودرو نیز می‌توان به پیکاپ‌های دو دیفرانسیل چینی و کره‌ای اشاره کرد که به دلیل سیستم انتقال نیرو دو دیفرانسیل، از قابلیت آفرودی هم برخوردار هستند.

قیمت و نمایندگی

  • قیمت
  • نمایندگی

تمایز تانک 300 نسبت به رقبا

تانک 300 خودرویی مدرن و به روز با تکیه بر تکنولوژی و امکانات پیشرفته‌ای است که می‌تواند تجربه‌ای لذتبخش از سفرهای بیراهه نوردی را به همراه داشته باشد. بنابراین می‌توان یکی از مهم‌ترین مزیت‌های این خودرو را در مقایسه با رقبا در بازار ایران همین مورد برشمرد. هر چند که در لیست رقبای این خودرو بایک BJ60 با طیف وسیعی از امکانات رفاهی و ایمنی به عنوان رقیبی سرسخت حضور دارد. همچنین با توجه به اینکه گروه خودروسازی گریت وال دسته خودروهای آفرودی و دو دیفرانسیل خود را به زیربرند تانک انتقال داده است، می‌توان دریافت که این خودروساز چینی در این زمینه مدعی خواهد بود، چرا که ادعا کرده محصولات این زیر برند همگی قابلیت آفرودی داشته و می‌توانند تجربه‌ای خاص از بیراهه نوردی را به ارمغان آورند.

تانک 300

از آنجایی که شرکت شتابان خودرو پرشیا یک مجموعه نوپا در زمینه واردات خودرو است، هیچ سابقه‌ای از ارائه خدمات پس از فروش و تامین قطعات در دسترس نبوده، به همین خاطر می‌توان گفت که تانک 300 نسبت به رقبای خود در این زمینه وضعیت نامشخصی دارد و تا زمان ورود به بازار نمی‌توان در این خصوص اظهار نظر درستی داشت. هرچند که مدیران ارشد این شرکت سابقه حضور در شرکت‌های گروه ماموت و مکث موتور را در کارنامه کاری خود دارند. یکی از وجوه مشترک میان تانک 300 و رقبای خود نظیر بایک BJ40 و بایک BJ80، الگوهای طراحی مشابه با برندهای مطرح جهانی نظیر جیپ و فورد است. این موضوع شاید برای بسیاری از علاقه‌مندان و صاحب نظران در صنعت خودرو خوشایند نباشد، اما به لحاظ موفقیت محصول در زمینه فروش و سهم خواهی از بازار می‌تواند تاثیر گذار باشد. چرا که همین ظاهر مشابه به جیپ رانگلر و فورد برانکو می‌تواند تانک 300 را در نظر خریداران به خودرویی جذاب و دوست داشتنی تبدیل کند.

شرایط استفاده از تانک 300

تانک 300 به دلیل توانایی‌های آفرودی بالایی که دارد، طبیعتا متقاضیان خاص خود را دارد که با هدف بیراهه نوردی و آفرود به سراغ این خودرو خواهند آمد. بنابراین انتظار می‌رود تانک 300 پس از مدتی کوتاه در کنار خودروهای آفرودی موجود در کشور، پا به کویر، جنگل، مناطق کوهستانی و به طور کلی مناطق خارج از جاده‌ای بگذارد که به واسطه آن فشارهای زیادی را متمحل خواهند شد. بنابراین باید گفت که پس از مدتی می‌توان در خصوص کیفیت و دوام این خودرو زیر فشارهای وارده در سفرهای آفرودی اظهار نظر درست و منطقی داشت. اما از آن‌جا که قوای محرکه این خودرو از موتور توربوشارژر با سیستم پاشش سوخت مستقیم تشکیل شده است، حساسیت بالایی نسبت به کیفیت سوخت، شرایط آب و هوایی و انجام به موقع سرویس‌های دوره‌ای دارد. لذا یکی از شروط مهم در نگهداری این خودرو، استفاده از سوخت با کیفیت با عدد اکتان بالا و استاندارد است که عمر مفید قطعات داخلی موتور کاهش نیابد. از طرفی انجام به موقع سرویس‌های دوره‌ای تحت نظارت شرکت عرضه کننده و طبق استانداردها کمپانی مادر از دیگر مواردی است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشت. با توجه به اینکه در ایران مراکز معتبری اقدام به تیونینگ خودروهای آفرودی طبق استانداردهای جهانی می‌کنند، قطعا پس از مدتی شاهد ارائه انواع تجهیزات افتر ماترکت برای این خودرو خواهیم بود که موجب ارتقا عملکرد ان در مسیرهای خارج از جاده‌ای می‌شود. اما باید به این مورد توجه داشت که استفاده از تجهیزات غیراستاندارد و نامعتبر، می‌تواند ضمن آسیب رساندن به بخش‌های فنی خودرو، ایمنی و سلامتی سرنشینان را نیز به خطر بیاندازد. به همین خاطر باید دارندگان این خودرو به این نکات نیز توجه داشته باشند.

تغییرات تانک 300 نسبت به مدل قبلی

تانک 300 در حال حاضر نخستین نسل خود را تجربه می‌کند و مدت زمان زیادی از معرفی و عرضه آن نمی‌گذرد. بنابراین نمی‌توان درخصوص تغییرات این خودرو طی مدت زمانی مشخص اظهار نظر کرد. اما باید به این نکته اشاره کرد که تانک 300 در ظاهر شاید چندان مدرن و به روز به نظر نرسد و از طراحی ساده مکعبی شکلی برخوردار باشد. اما در باطن با بهره‌گیری از تکنولوژی و فناوری‌های روز در زمینه تامین نیروی پیشران از طریق موتور و تجهیزات رفاهی و ایمنی، حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد. طراحی مدرن داخل کابین از دیگر مواردی است که می‌توان به آن اشاره داشت.

تانک 300

چرا که برخلاف ظاهر ساده و به دور از آلایش، مطابق با استانداردهای روز طراحی شده و فضایی مدرن و جذاب را به نمایش گذاشته است. این خودرو در مقایسه با سایر خودروهای چینی موجود در بازار، از کیفیت قابل قبولی برخودار بوده و در ازای مبلغی که به عنوان قیمت پایه برایش اعلام خواهد شد، عملکرد مناسبی از خود نشان خواهد داد که همین موضوع می‌تواند تانک 300 را به یکی از گزینه‌های جذاب بازار خودروهای دو دیفرانسیل آفرودی تبدیل کند. هر چند که بسیاری از علاقه‌مندان به رشته مهیج آفرود معتقدند خودروهای چینی همچنان فاصله زیادی با برندهای ژاپنی در این زمینه دارند.

سوالات متداول

تانک 300 چه موتوری دارد؟

پیشرانه در نظر گرفته شده برای تانک ۳۰۰ از نوع ۲ لیتری ۴ سیلندر توربوشارژر GDi است. این پیشرانه ۲۲۷ اسب‌بخار قدرت و ۳۸۷ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. این پیشرانه با جعبه‌دنده ۸ سرعته اتوماتیک ZF هماهنگ شده است.

تانک 300 چه امکاناتی دارد؟

از امکانات ایمنی و رفاهی این خودرو می‌توان به سیستم کمکی ترمز، سیستم کنترل پایداری، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی، سیستم کمکی حرکت در سراشیبی، رادار بین خطوط، دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم هشدار خواب آلودگی راننده، رادار تابلو خوان و… اشاره کرد.

تفاوت تانک 300 نسبت به مدل قبلی چیست؟

تانک 300 در حال حاضر نخستین نسل خود را تجربه می‌کند و مدت زمان زیادی از معرفی و عرضه آن نمی‌گذرد. بنابراین نمی‌توان درخصوص تغییرات این خودرو طی مدت زمانی مشخص اظهار نظر کرد.

تانک 300 را چه شرکتی در ایران عرضه می کند؟

شرکت شتابان خودرو پرشیا قصد دارد تانک 300 را به صورت وارداتی (CBU) به بازار ایران عرضه کند.

نظرات کاربران

0 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد