بررسی GAC GS3
گک ترامپچی GS3 که به صورت کوتاه گک GS3 نام دارد، یکی از محصولات جوان این شرکت خودروسازی به شمار میآید. نخستین نسل گک GS3 در سال 2017 رونمایی شد و به دلیل محدودیتهای واردات، شانس حضور در بازار ایران را نداشت. خودروسازی GAC در سال 2022 میلادی، نسل دوم GAC GS3 را در نمایشگاه خودرو گوانگژو به صورت رسمی معرفی کرد. خودرویی که راسا موتور قصد عرضه آن به بازار ایران را دارد نیز نسل دوم GAC GS3 است. همانند دیگر خودروهای چینی، نسل دوم گک GS3 نیز در واقع نسخه فیسلیفت نسل اول این خودرو است. با این حال طراحان و مهندسان گک کار خود را به بهترین نحو انجام دادهاند تا نسل دوم خودرو برای مشتریان کاملا جدید به نظر برسد.
GAC GS3 شرکتی که قصد عرضه گک GS3 به بازار ایران را دارد نیز یکی از فعالان جدید این عرصه است. راسا موتور خاورمیانه در ابتدا خود را به عنوان تامینکننده قطعات خودرو معرفی کرد اما اکنون تصمیم دارد تا به عنوان واردکننده خودرو در بازار ایران نقش ایفا کند. علاوه بر گک GS3، برخی مدلهای سوزوکی نیز توسط این شرکت به بازار ایران عرضه خواهند شد. عملکرد این شرکت تازهوارد را نیز طی چند سال آینده در بازار تجربه خواهیم کرد.
داخل GAC GS3
کابین گک GS3 نیز همانند ظاهر خارجی آن، جذابیتهای منحصر به فردی دارد. رنگبندی تریم داخلی این خودرو با توجه به نوع سفارشگذاری متفاوت است، با این حال در اکثر نسخهها شاهد ترکیب سه رنگ در کنار یکدیگر هستیم. رنگ آبی اقیانوسی در کنار نارنجی و سفید، ظاهری لوکس را برای کابین گک GS3 ترتیب دادهاند.
GAC GS3 کلاسترهای دوگانه دیجیتال امضای طراحی مدرن خودروها هستند و در گک GS3 نیز شاهد استفاده از این آپشن هستیم. البته کلاسترهای دوگانه بالاتر از سطح داشبورد قرار نگرفتهاند و درون داشبورد ادغام شدهاند. فرمان خودرو نیز از نوع دیکات است که یک قسمت استیل شکل در بخش پایینی آن قرار گرفته است. کنسول میانی گک GS3 ابعاد بزرگی دارد و باعث میشود تا سرنشینان احساس برخورد با خودرویی بزرگتر از ابعاد واقعی آن را داشته باشند. فاصله محوری گک GS3 نیز معادل 2.65 متر است که نویدبخش کابینی راحت برای چهار نفر خواهد بود، به شرطی که انتظار یک مینیون را از این خودرو نداشته باشید.
طراحی GAC GS3
سبک طراحی گک GS3، خودرویی مدرن و آیندهنگرانه را به نمایش میگذارد. سرتاسر بدنه این خودرو از خطوط تیز و شکسته به همراه حجمهای فانتزی تشکیل شده است. این سبک از طراحی را پیش از این در خودروهایی همچون تویوتا C-HR دیده بودیم و اکنون چینیها نسخه افراطی آن را در گک GS3 پیاده کردهاند. چهره گک GS3 در بخش جلو، شباهت زیادی به ساختههای اخیر پژو دارد. سبک طراحی چراغها و جلوپنجره خودرو به گونهای است که گویا تنها یک نشان شیر کم دارد! این مدل از طراحی اسپرت و جذاب است و میتواند به راحتی حس قدرت و سرعت را به بیننده القا کند.
GAC GS3 نمای جانبی GAC GS3 سرشار از خطوط صاف و شکسته است که در همدیگر فرو رفتهاند و حس کاغذ تا شده را برای شما تداعی میکنند. هیچگونه زه و محافظ در بخش جانبی خودرو قرار ندارد اما قسمت پایینی دربها از پلاستیک مشکیرنگ تشکیل شده است تا در برابر ضربات احتمالی مقاوم باشد. همانند تویوتا C-HR و بسیاری دیگر از کراساوورهای کامپکت ژاپنی، ستون C خودرو بیش از حد شیبدار طراحی شده است تا ظاهر خودرو اسپرتتر از کراساوورهای متوسط یا بزرگ خلق شود. در نمای عقب گک GS3، ترکیبی از طراحی مزدا و چانگان به همراه خلاقیت را میبینیم. الگوی طراحی درب پنجم و سپر عقب شبیه به کراساوورهای خانواده Uni چانگان است. چراغهای خودرو نیز به محصولات مزدا شباهت دارند. البته این شباهت در هیچکدام از بخشها به طور کامل رعایت نشده است، چرا که طراحان گک ظرافتهای خاصی را در قطعات این بخش به کار گرفتهاند تا ظاهر متمایزی برای محصول خود خلق کنند. به مانند بسیاری دیگر از خودروهای این روزها، خروجیهای اگزوز فیک نیز در گک GS3 مورد استفاده قرار گرفتهاند.
مشخصات GAC GS3
زیر کاپوت GAC GS3 اتفاق جدیدی در انتظار ما نیست. پیشرانه 1.5 لیتری چهارسیلندر توربوشارژر همانند بسیاری دیگر از خودروهای چینی، وظیفه تامین قوای این کراساوور را برعهده دارد. البته این پیشرانه به سیستم تزریق مستقیم سوخت مجهز است و میتواند راندمان قابل قبولی تولید کند. حداکثر قدرت ارائه شده از سوی این پیشرانه 175 اسببخار و حداکثر گشتاور آن 270 نیوتنمتر خواهد بود.
GAC GS3 سیستم انتقال قدرت گک GS3 از ترکیب گیربکس هفت سرعته اتوماتیک دوکلاچه یا WDCT تشکیل شده است که قدرت و گشتاور را به محور جلو انتقال میدهد. وزن این خودرو در فولترین نسخه کمتر از 1.4 تن است، بنابراین انتظار داریم تا این کراساوور کوچک شتاب قابل توجهی را به نام خود ثبت کند. شتاب رسمی گک GS3 معادل 7.5 ثانیه اعلام شده است. با توجه به موتور کوچک گک GS3، مصرف سوخت این خودرو چندان زیاد نیست و کراساوور گک در سیکل ترکیبی به ازای صد کیلومتر پیمایش 6.18 لیتر بنزین میسوزاند. باک سوخت این خودرو نیز 47 لیتر حجم دارد که بردی حدود 760 کیلومتر را برای این خودرو فراهم میکند. ترمزهای GAC GS3 در چهار چرخ از نوع دیسکی هستند. سیستم تعلیق مکفرسون در جلو و میله پیچشی در عقب نیز وظیفه مدیریت سواری خودرو را برعهده دارند. بنابراین بایستی هنگام گذر از پیچهای تند، سرعت خود را کنترل کنید. فرمان گک GS3 نیز از نوع الکتریکی است.
امکانات و تجهیزات GAC GS3
در شرایطی که محدودیت ارزی واردات موجب شده است تا خودروهای ژاپنی و اروپایی با امکانات محدود به بازار ایران برسند، خودروهای چینی به لطف قیمت کمتر با لیست بلندبالایی از آپشنها عرضه میشوند. گک GS3 نیز یکی از خودروهای چینی پرآپشن است که در بخش تجهیزات ایمنی و رفاهی، رضایت مشتری را به طور کامل جلب میکند.
GAC GS3 در بخش ایمنی شاهد نصب دو کیسه هوا، سیستم ترمز ضدقفل و توزیع نیروی ترمز، سیستم کنترل پایداری، کنترل کشش و کروز کنترل هوشمند روی گک GS3 هستیم. علاوه برآن کراساوور گک موفق شده است تا پنج ستاره ایمنی را از انکپ چین دریافت کند. گک GS3 به طیف وسیعی از رادارها و دستیارهای رانندگی نیز مجهز است که میتوانند امکان رانندگی خودکار سطح دوم را در اختیار مالک قرار دهند. رادار نگهدارنده بین خطوط، سیستم هشدار تعویض خط، محدودکننده سرعت، سیستم هشدار تصادف از جلو و رادار تابلوخوان از جمله این سیستمها هستند. در بخش تجهیزات رفاهی، گک GS3 عملکرد مناسبی را از خود به نمایش میگذارد و میتواند موجب دردسر رقبایش شود. سیستم ورود و استارت بدون کلید، سیستم صوتی به همراه وای فای، بلوتوث و نمایشگر، سیستم فرمان صوتی، سیستم تهویه خودکار، تریم چرمی کابین، صندلی برقی راننده، سنسور پارک جلو و عقب، دوربین عقب، کلاستر دیجیتال و پورت USB برای ردیف جلو و عقب از جمله تجهیزات این خودرو هستند.
گک GS3 یک کراساوور جمعوجور محسوب میشود، از این رو موفقیت آن به قیمت و همچنین نحوه عرضه در سطح بازار بستگی دارد. رقبای گک GS3 در بازار ایران محدود هستند اما در صورت عدم عرضه صحیح، این رقبا میتوانند برای گک GS3 دردسرساز شوند. ام وی ام X55 پرو، تیگارد X35، هایما S5 و کی ام سی X5 برخی از رقبای گک GS3 در بازار ایران به شمار میروند. تمامی رقبای GAC GS3 همانند این خودرو به پیشرانه 1.5 لیتری چهارسیلندر توربوشارژر مجهز هستند و تفاوت فنی میان این خودروها در بخش گیربکس و نحوه عملکرد رانندگی است. همچنین تفاوتهای کوچکی در بخش تجهیزات رفاهی بین این خودروها مشاهده میشود که بایستی باتوجه به قیمت خودرو آنها را تفسیر کرد. در صورتی که گک GS3 با قیمتی رقابتی و خدمات پس از فروش گسترده به بازار ایران عرضه شود، شانس به چالش کشیدن سایر خودروهای همرده را دارد. در غیر اینصورت، حضور برند گک در ایران مطابق رویه گذشته موقتی خواهد بود.