بررسی هیوندای آزرا گرنجور
نسل پنجم هیوندای آزرا که در کشور ما با نام کرهای خود یعنی گرنجور شهرت یافته یک سدان خانوادگی نیمهلوکس است که میتواند از بسیاری جهات نیازهای کامل یک خانواده را برطرف نماید. ظاهر شیک بدنهاش هنوز هم بعد از گذشت این همه سال مدرن به چشم میآید و فضای جادار کابین و صندوق عقب آن برای سفرهای خانوادگی ایدهآل به نظر میرسند. کیفیت ساخت قابل قبول، ایمنی بسیار خوب، سیستم تعلیق مناسب و سطح تجهیزات عالی، از دیگر ویژگیهایی هستند که تجربه سواری با نسل پنج گرنجور را لذت بخش مینمایند و پیشرانه قدرتمند 6 سیلندر 3 لیتری ماشین هم خیالمان را از بابت تواناییهای حرکتی اتومبیل آسوده ساخته. البته آزرا به چالاکی امثال کیا کادنزا نیست اما اگر قصد مسابقه دادن نداشته باشید، به اندازه کافی قدرت و گشتاور در اختیارتان قرار میدهد و نمیگذارد کمبودی احساس کنید.
هیوندای آزرا در میان تمامی این خوبیها مشکلاتی هم روئیت میشوند. مثلاً برخی از قطعات تزئینی و فنی این محصول دوام رقبای ژاپنی را ندارند و مقداری زودتر از خودرویی مثل تویوتا آریون دچار استهلاک میشوند؛ مصرف سوخت درون شهری ماشین هم نسبتاً بالاست و این قضیه در کنار دید پیرامونی نه چندان مناسب، گرنجور را به خودرویی تقریباً دست و پاگیر برای استفادههای شهری بدل نموده. در سرعتهای بالاتر متوجه میشوید که ترمزها نیز عملکرد متوسطی دارند و تا حدودی حس سنگینی خودرو را به راننده منتقل میکنند. با این حال باید اعتراف کرد که هیوندای آزرا نسل پنج، همچنان یکی از زیباترین، ایمنترین، مجهزترین و راحتترین گزینههایی است که در این رده قیمتی میتوانید خریداری نمائید. درست است که دوام آریون را ندارد اما در عوض بسیار مجهزتر از سدان تویوتا ظاهر میشود و اگر شتاب و هندلینگ کادنزا را ارائه نمیکند بجایش سواری نرمتر و راحتتری به شما هدیه خواهد داد و خلاصه مطلب اینکه خوبیهایش حسابی به نقاط ضعف مورد اشاره میچربند.
داخل هیوندای آزرا گرنجور
محصولات قدیمی هیوندای از طراحی داخلی ساده و بیروح رنج میبردند و این قضیه همواره به عنوان یک نقطه ضعف برای خودروساز کرهای مطرح بود؛ اما خوشبختانه هیوندای متوجه این مشکل شد و با یک بازنگری انقلابی در دیزاین کابین خودروهایش توانست به فرمی بسیار جذابتر از قبل دست یابد. خودرو مورد بررسی اولین نسل از آزرا است که از این فرم دگرگون شده و مدرن استفاده نموده.
داخل هیوندای آزرا مشخصه اصلی کابین این نسل از گرنجور به فرم V شکل کنسول مرکزی و قرار گرفتن دریچهها در دو سمت نمایشگر بازمیگردد؛ فرم برآمده این قسمت حس قدرت را در ذهن تداعی میکند و چیدمان منظم و هیجانانگیز ادوات، حالتی مدرن و شیک را بوجود آوردهاند که انصافاً تحسین برانگیز است. نکته دیگر استفاده از خطوط منحنی و حجمهای اغراقآمیز پرشماری است که به ایجاد هماهنگی میان داخل و بیرون خودرو ختم شده. نشانگرهای پشتآمپر نیز در اوج سادگی، زیبا و خوانا به چشم میآیند و غربیلک فرمان خوشدست ماشین، حس تسلط مناسبی به راننده ارائه میکند. البته شاید از دوام نسبتاً پایین روکشهای چرم و یا کیفیت متوسط برخی از کلیدها گلایه کنید اما وجود آپشنهای پرشمار و صندلیهای راحت و جادار ماشین باعث شدهاند که اندک مشکلات موجود بدست فراموشی سپرده شوند. صندوق عقب هم فضای کارآمدی دارد و برای استفادههای خانوادگی عالی به نظر میرسد. از لحاظ عایقبندی نیز میتوان اوضاع را روبهراه توصیف کرد چراکه گرنجور به نسبت سن و سال و حجم پیشرانه، سکوت مناسبی به همسفرانش هدیه میدهد. تنها مشکل در محدودیت دید اطراف خلاصه میگردد که آن هم به کمک دوربین و سنسورها و رادارهای کمکی تا حدود زیادی برطرف شده است.
طراحی هیوندای آزرا گرنجور
نسل پنجم آزرا همانند برادرش سوناتا طراحی آیندهنگرانهای داشته و از این رو حتی پس از گذشت یک دهه از تولید، هنوز هم مدرن به چشم میآید. جلوپنجره بزرگ، سپرهای حجیم، خطوط سیال بدنه و حالت عضلانی گلگیرهای عقب، ترکیبی شکوهمند را پدید آوردهاند و هارمونی بسیار خوب میان قطعات، ظاهری بینقص به ماشین هدیه داده است. ابعاد کلی آزرا فقط اندکی بزرگتر از سوناتا میباشد اما با این حال میتوانیم به وضوح برتری ابهت را در مقابل برادر کوچکترش حس کنیم. نکته مهم دیگر چراغهای پیوسته عقبی است که به نوعی اصالت گرنجور را به رخ میکشد. در واقع خیلی قبلتر از آنکه این سبک طراحی توسط چینیها ترند شود، هیوندای به تقلید از ماشینهای امریکایی چنین فرمی را برای آزرا برگزیده بود تا نظر مشتریان یانکی را به خود جلب نماید.
مشخصات هیوندای آزرا گرنجور
همانطور که اشاره کردیم هیوندای گرنجور، قبل از قانون منع واردات خودرو با موتور حجیم، جواز حضور در کشور را بدست آورد و از این رو برخلاف نسل بعدی خود، با پیشرانه 6 سیلندر 3 لیتری به بازارمان عرضه شد. البته حتی این نسخه 6 سیلندر هم یارای رقابت با حریفان قویتر 3.5 لیتری حاضر در این رده (نظیر تویوتا آریون و کیا کادنزا) را ندارد و به راحتی از آنها شکست میخورد اما اگر واقعبین باشیم باید اعتراف کنیم که همین 250 اسببخار قدرت و 288 نیوتنمتر گشتاور که به شتاب رسمی 8 ثانیهای ختم شده برای استفادههای معمول و خانوادگی کاملاً کافی خواهد بود. گیربکس 6 سرعته هیوندای هم عملکرد نرم و روانی دارد و با اینکه از نظر دقت و سرعت تعویضها به پای رقبای آلمانی و ژاپنی نمیرسد اما با تعویضهای نرم و روان جای گله و شکایت چندانی باقی نمیگذارد.
موتور هیوندای آزرا سیستم تعلیق نیز در جلو از نوع مکفرسون و عقب چنداتصالی است که به خوبی از پس جذب ضربات برمیآید، هرچند نرمی مجموعه تعلیق، فرمانپذیری خودرو را اندکی کاهش داده است. ضمناً گرنجور اتومبیل نسبتاً سنگینی است و وزن بیش از 1.6 تن آن تاحدودی روی شتاب اولیه و مصرف سوخت تاثیر منفی گذاشته. ترمزها نیز برای این جثه مقداری ضعیف به نظر میرسند و عملکرد متوسطی از خود نشان میدند. خلاصه مطلب اینکه گرنجور علیرغم تواناییهای حرکتی مناسب، برای مسابقات خیابانی طراحی نشده و بیشتر روی راحتی سرنشینان و خصلتهای لاکچری تاکید دارد.
امکانات و تجهیزات هیوندای آزرا گرنجور
حتی نسخههای پایه گرنجور هم از نظر سطح آپشن شرایط مطلوبی دارند، چه برسد به نمونههای به اصطلاح فول که قادرند از این حیث با خودروهای جدیدتر حاضر در بازارمان نیز رقابت کنند. در لیست تجهیزات گرنجور آپشنال، گزینههایی نظیر: کنترل کشش و پایداری الکترونیکی، ترمزهای ضد قفل با توزیع یکسان نیرو و سیستم ترمز کمکی، ترمز پارک برقی بهمراه اتوهلد، کنترل ترمز در پیچها، کنترل ایستایی در شیب، ایربگهای جلو، جانبی و پردهای، پشت سری فعال، سنسوهای پارک جلو و عقب، سامانه پایش فشار باد تایرها، کروز کنترل هوشمند، برفپاککن اتوماتیک مجهز به یخزدا، چراغهای تطبیقپذیر اتوماتیک، چراغشور، چراغ مشایعت، نورپردازی داخلی، فرمان الکتروهیدرولیک 4 حالته با قابلیت تنظیم برقی و حافظه، سیستم صوتی حرفهای اینفینیتی، نمایشگر لمسی مرکزی، دوربین دنده عقب، بلوتوث، ورود و استارت بدون کلید، تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله با دریچه مجزا برای سرنشینان عقب، بخارزدای اتوماتیک شیشهها، کول باکس، صندلیهای برقی جلو مجهز به گرمکن و تهویه، ماساژور صندلی راننده، گرمکن صندلی عقب، آینه الکتروکرومیک، سقف پانوراما با سانروف برقی و بسیاری موارد دیگر به چشم میخورند که با توجه به سن و سال ماشین واقعاً عالی است. ضمناً نسل پنج آزرا از آزمونهای سختگیرانه موسسه ایمنی IIHS امریکا نیز سربلند بیرون آمده و با کسب امتیاز G (خوب) خیالمان را از بابت ایمنی ماشین آسوده نموده است.
رقبای هیوندای آزرا گرنجور در بازار
کیا کادنزا و تویوتا آریون از نزدیکترین رقبای هیوندای گرنجور محسوب میشوند. نسل پنجم گرنجور از نظر کیفیت ساخت، دوام قطعات و شتاب یارای رقابت با تویوتا آریون را ندارد اما در عوض با طراحی کمی لوکستر، کابین شکیلتر و سطح تجهیزات به مراتب بالاتر میتواند طرفداران خاص خودش را داشته باشد.
کیا کادنزا یا هیوندای آزرا کادنزا هم از نظر تواناییهای حرکتی و هندلینگ برتر از نماینده هیوندای ظاهر میگردد اما از لحاظ کیفیت سواری و حس و حال لاکچری در پس آزرا قرار میگیرد. در این بین خودروهای دیگری نظیر رنو لتیتود، هوندا آکورد و تویوتا کمری نیز کم و بیش در همین حوالی قیمتی قرار دارند و هر یک با مزایا و معایب خود میتوانند نظر شما را تغییر دهند.