موضوعات داغ

ماشین لاماری هیبریدی

پس از رونمایی از لاماری هیبرید در سال 1402، این کراس‌اوور هیبرید از نیمه اول سال 1403 وارد بازار ایران شد. این خودرو، دومین محصول شرکت لاماری محسوب می‌شد، اما اخیراً یک نسخه سدان نیز با نام لاماری اکو توسط این زیربرند آرین موتور به بازار ایران معرفی شده است. لاماری ایما هیبرید با نام دانگ‌فنگ فورتینگ T5 HEV در بازار چین شناخته می‌شود که به لطف بهره‌مندی از سیستم هیبریدی، یکی از بهترین جایگزین‌ها برای خودروهای بنزینی و پرمصرف موجود در کوچه و خیابان‌های ایران است. این خودرو از نوع پلاگین هیبرید نبوده و بنابراین، نیازی به شارژ از طریق درگاه خارجی ندارد. لاماری هیبریدی یکی از معدود کراس‌اوورهای برقی – بنزینی بازار ایران است که فرصت بهره‌مندی از خودروهای پاک را برای مشتریان ایرانی به ارمغان می‌آورد.

160 km/h
حداکثر سرعت
5.3 liter/100km
مصرف سوخت
1493 cc
حجم موتور

مشخصات لاماری هیبریدی

کلاس بدنه
کراس اوور
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
نوع جعبه دنده
e-CVT
حداکثر توان
168 اسب بخار
تنفس موتور
توربوشارژ
تعداد سیلندر
4 سیلندر

فیلم بررسی لاماری هیبریدی

مزایا و معایب لاماری هیبریدی

مزایا

طراحی خوب، مصرف سوخت پایین، تکنولوژی بالا

معایب

قیمت بالا نسبت به رقبا، ظرفیت پایین باتری

بررسی لاماری هیبریدی

از دو سال پیش، تب خودروهای پاک و برقی بالاخره به بازار ایران هم رسید و این اتومبیل‌ها موفق شده‌اند تا خود را از قید و بند انحصار بازار رها کنند. تاکنون چند شرکت خودروساز از عرضه محصولات هیبریدی به بازار خبر داده بودند اما می‌توان گفت که لاماری ایما هیبرید، تقریباً جزو نخستین خودروهای پاک بازار داخلی به شمار می‌رود.

عکس لاماری هیبریدنمای سه رخ عقب لاماری هیبرید

همانند نسخه اصلی ماشین لاماری، ایما هیبرید نیز نسخه‌ای از دانگ فنگ T5 است که با نام فورتینگ T5 HEV شناخته می‌شود. این خودرو از نظر ابعاد و اندازه و حتی طراحی ظاهری، تفاوت خاصی با نسخه درون‌سوز ندارد، اما در بخش قوای فنی با تغییرات عمده‌ای مواجه شده است. علاوه برآن سطح امکانات ایمنی و رفاهی در لاماری ایما هیبرید افزایش یافته تا رضایت کاربران بیشتر از پیش جلب شود.

داخل لاماری هیبریدی

فضای داخل لاماری هیبرید تفاوت‌های اندکی با نسخه درون‌سوز دارد که این تفاوت‌ها به دلیل اضافه شدن آپشن‌های جدید ایجاد شده‌اند. برای مثال لاماری ایما هیبرید اکنون به سقف پانوراما به همراه سانروف مجهز است که نور بیشتری را به درون کابین هدایت می‌کند. این سقف شیشه‌ای به نورپردازی هم مجهز شده تا هنگام رانندگی، جلوه زیبایی به داخل خودرو ببخشد.

عکس داخل لاماری هیبریدنمای داخل لاماری هیبرید

کلاسترهای دوگانه 10.25 اینچی سر جای خودشان قرار دارند. اما تریم داخلی از مشکی ساده به سبز-مشکی تغییر یافته و اهرم تعویض دنده به سبک محصولات ب ام و، به صورت کریستالی طراحی شده است. همین ریزه‌کاری‌ها باعث شده تا لاماری ایما هیبرید، علاوه‌بر حفظ طراحی جذاب نسخه بنزینی، حس اسپرت‌تر و پرشتاب بودن خودرو را به سرنشینان القا کند.

طراحی لاماری هیبریدی

با نگاهی به ظاهر لاماری ایما هیبرید، به راحتی متوجه خواهید شد که این خودرو یک تیپ متفاوت از ایما اصلی است. تفاوت‌های ظاهری لاماری هیبریدی با نسخه درون‌سوز محدود هستند. بنابراین با خودرویی جدید مواجه نیستیم، بلکه تیپ دیگری از لاماری ایما به بازار ایران عرضه شده است. بزرگترین تفاوت مشهود لاماری ایما هیبرید و نسخه درون‌سوز، رینگ‌های پنج پره آلیاژی این خودرو هستند که طراحی جدیدی را به نمایش می‌گذارند. علاوه برآن جلوپنجره نسخه هیبرید نیز طراحی تازه‌ای دارد. این بخش با سپر خودرو ترکیب شده است که حاصل آن قطعه بزرگ مشکی‌رنگ در نمای جلو خودرو است. علاوه‌بر آن امضای طراحی لاماری ایما هیبرید را می‌توان در دو خط پویا و تهاجمی دید که از پایین سپر آغاز شده، به سمت جلوپنجره امتداد یافته‌اند و فرمی خیره‌کننده شبیه به شاخ‌های گوزن در لوگوی لاماری ایجاد کرده‌اند.

عکس ماشین لاماری هیبریدنمای سه رخ جلو لاماری هیبریدی

در نمای عقب لاماری ایما هیبرید نیز دیفیوزر بزرگی مشاهده می‌شود که بر حجم سپر خودرو افزوده است. خوشبختانه خروجی‌های دوگانه اگزوز همچنان سرجای خود قرار دارند و بنابراین، ذات اسپرت خودرو بدون تغییر باقی مانده است. ذکر این نکته اهمیت دارد که لاماری ایما هیبرید یک خودرو هیبریدی سنتی است، بنابراین بخش عمده وظایف حرکتی در این خودرو برعهده موتور بنزینی قرار دارد و موتور برقی وظیفه کمک‌رسانی یا کاهش مصرف سوخت و آلایندگی را برعهده خواهد داشت.

مشخصات لاماری هیبریدی

بزرگترین تفاوت لاماری ایما با لاماری هیبریدی، قوای فنی متفاوت این دو تیپ است. در بخش مشخصات فنی لاماری هیبرید به ترکیبی از دو پیشرانه برقی و بنزینی مجهز شده است. پیشرانه برقی در مواردی همچون رانندگی شهری نقش ویژه‌ای ایفا می‌کند، در حالی که پیشرانه بنزینی برای حرکت در جاده‌ها و اتوبان‌ها مناسب است. باید توجه داشت که لاماری ایما هیبرید یک خودرو هیبریدی معمولی است و بنابراین برخلاف خودروهای پلاگین هیبرید، همچنان موتور بنزینی نقش محرکه اصلی را ایفا می‌کند.

عکس موتور لاماری هیبریدموتور لاماری ایما هیبریدی

پیشرانه بنزینی لاماری ایما هیبرید از نوع 1.5 لیتری چهار سیلندر توربوشارژر است این موتور توسط پیشرانه برقی حمایت می‌شود؛ البته نمی‌توان از نهایت قدرت و گشتاور دو پیشرانه به طور همزمان استفاده کرد. حداکثر راندمان این خودرو حدود 174 اسب بخار قدرت و 300 نیوتن متر گشتاور خواهد بود. وظیفه انتقال قدرت در لاماری ایما هیبرید برعهده گیربکس هفت سرعته دوکلاچه قرار دارد. با توجه به گشتاور بیشتر نسخه هیبرید نسبت به نسخه درون‌سوز، و همچنین به لطف ارائه حداکثر گشتاور فوری موتور برقی، شتاب اولیه بهتری را از لاماری هیبریدی شاهد هستیم که حدود 8.1 ثانیه برآورده شده است. همچنین مصرف سوخت لاماری هیبریدی نیز به صورت ترکیبی برابر با 5.3 لیتر در 100 کیلومتر است که رقم مناسبی برای یک کراس‌اوور هیبریدی معمولی به حساب می‌آید.

ابعاد لاماری هیبرید

ابعاد لاماری ایما هیبرید برای علاقمندان به این ماشین، در جدول زیر قابل مشاهده است:

نوع بدنهکراس‌اوور
حجم پیشرانه1493 سی سی
حداکثر گشتاور300 نیوتن متر
طول4565 میلی‌متر
عرض1860 میلی‌متر
ارتفاع1690 میلی‌متر
فاصله محوری2715 میلی‌متر
تعداد سرنشین5 نفر
حجم صندوق عقب480 لیتر
حجم باک55 لیتر

مشخصات فنی لاماری هیبریدی

نام خودرو
لاماری هیبریدی
کشور سازنده
پرچم کشورچین
سال (طراحی)
2022
موتور
4 سیلندر 16 سوپاپه
حجم موتور
1493 سی سی
تنفس موتور
توربوشارژ
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت
168 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور
280 نیوتن متر در 1500 دور در دقیقه
جعبه دنده
e-CVT
حداکثر توان موتور برقی
174 اسب بخار
حداکثر گشتاور موتور برقی
300 نیوتن متر
نوع باطری
لیتیوم
ظرفیت باطری
2 کیلووات ساعت
شتاب 0 تا 100
8.1 ثانیه

نتیجه تست شتاب در خودروبانک

این خودرو در خودروبانک تست شده و نتایج عملکرد آن را با دستگاه VBOX می توانید در زیر بخوانید:

شتاب 0 تا 100 کیلومتر 8.15 ثانیه
شتاب 0 تا 100 کیلومتر (VBOX) 8.25 ثانیه
شتاب 0 تا 60 کیلومتر (VBOX) 4.16 ثانیه
شتاب ثانویه 30 تا 70 کیلومتر (VBOX) 2.94 ثانیه
شتاب ثانویه 50 تا 70 کیلومتر (VBOX) 1.57 ثانیه
100 متر -
200 متر -
1/8 مایل -
1/4 مایل -
حداکثر سرعت
160 کیلومتر در ساعت
وزن
1700 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر)
4565 طول - 1860 عرض - 1690 ارتفاع
فاصله بین دو محور
2715 میلیمتر

مصرف سوخت ماشین لاماری هیبریدی

  • داخل شهر
  • خارج از شهر
  • ترکیبی
  • حجم باک
  • استاندارد آلایندگی
  • میزان تولید CO2
  • استاندارد امنیت
  • -
  • -
  • 5.3 لیتر در هر صد کیلومتر
  • 55 لیتر
  • یورو 6
  • -

امکانات و تجهیزات لاماری هیبریدی

یکی از بزرگترین نقاط ضعف لاماری ایما در بازار ایران، کمبود امکانات رفاهی این خودرو در مقایسه با کراس‌اوورهای رقیب بود. حال آرین موتور با عرضه لاماری ایما هیبرید، این کمبود را با افزودن آپشن‌های جدید ایمنی و رفاهی برطرف کند.

امکانات لاماری هیبریدنمای داخلی لاماری ایما هیبریدی

از جمله آپشن‌های ایمنی و امکانات لاماری هیبرید می‌توان به مواردی همچون 6 کیسه هوا، سیستم‌های کنترل پایداری و کنترل کشش، دوربین و سنسور پارک عقب، دوربین 360 درجه، سانروف و سقف پانوراما، سیستم چندرسانه‌ای به همراه نمایشگر 10.25 اینچی لمسی، هشدار برخورد از جلو و سیستم ورود و استارت بدون کلید، ماساژور صندلی راننده، گرم‌کن و سردکن صندلی راننده به همراه گرم‌کن صندلی سرنشین جلو، کول‌باکس و نوربالای اتوماتیک اشاره کرد.

امکانات لاماری هیبریدی

کیسه هوا
6 کیسه هوا (جلو، جانبی جلو و پرده‌ای)
سیستم صوتی
صفحه نمایش 10.25 اینچی به همراه 6 عدد بلندگو
ترمز و پایداری
ABS - EBD - ASR - TCS - TRC - HBA - EBA - BA - HSA
دیگر امکانات
کروز کنترل، سقف شیشه ای، دوربین 360 درجه، سیستم هشدار بین خطوط، سیستم هشدار برخورد از جلو، سیستم ورود بدون کلید، نوربالای اتوماتیک، گرم‌کن و سردکن صندلی راننده و گرم‌کن صندلی سرنشین جلو، دوربین ثبت وقایع، دوربین 360 درجه

رقبای لاماری هیبریدی در بازار

نسخه اصلی لاماری ایما در بازار ایران با خودروهایی همچون فیدلیتی پرایم و فونیکس تیگو 7 پرو رقابت می‌کند. در حال حاضر نیز لاماری هیبرید، دقیقاً رقیب مستقیم تیگو 7 پرو E پلاس محسوب می‌شود. غیر از این محصولاتی همچون تیگو 8 پرو E پلاس، هاوال H6 و تویوتا کرولا کراس هیبرید نیز در دسته کراس‌اوورهای هیبریدی بازار قرار می‌گیرند که از لحاظ قیمتی، گران‌تر از نماینده لاماری هستند و توانایی رقابت با لاماری ایما هیبرید را دارند.

جدول مقایسه لاماری ایما هیبریدی با رقبا

برخی از رقبای لاماری هیبرید در جدول زیر آورده شده‌اند و می‌توانید مشخصات این خودروها را با یک‌دیگر مقایسه کنید:

نام ماشینکلاس بدنهحجم موتورتعداد سیلندرحداکثر توانحداکثر سرعتمصرف سوختتنفس موتور
لاماری ایما هیبریدیکراس‌اوور998 cc3 سیلندر112 اسب بخار172 km/h6.1 liter/100kmتوربوشارژ
تیگو 7 پرو e پلاسکراس اوور1498 cc4 سیلندر325 اسب بخار180 km/h5.8 liter/100kmتوربوشارژ
هاوال H6کراس اوور1499 cc4 سیلندر174 اسب بخار180 km/h5.2 liter/100kmتوربوشارژ
تیگو 8 E پلاسکراس اوور1498 cc4 سیلندر325 اسب بخار180 km/h6.5 liter/100kmتوربوشارژ
تویوتا کرولا کراس هیبریدکراس اوور1987 cc4 سیلندر200 اسب بخار180 km/h4.6 liter/100kmتنفس طبیعی

مقایسه لاماری هیبرید با تیگو 7 پرو E پلاس

لاماری ایما هیبریدی و تیگو 7 پرو E پلاس دو رقیبی به شمار می‌روند که شرایط شبیه به هم دارند. نسخه بنزینی هر دو خودرو با تفاوت‌های ظاهری محدود، حدود یک سال پیش از معرفی نسخه‌های هیبریدی وارد بازار شدند و هر دو خودرو در یک محدوده قیمتی به فروش می‌رسند. با این وجود تیگو 7 پرو E پلاس از نوع پلاگین هیبریدی است که ظرفیت باتری به مراتب بالاتر و موتور الکتریکی قدرتمندتری دارد، اما پس از اتمام باتری، نیاز است تا جهت استفاده از حداکثر راندمان خودرو، آن را توسط درگاه خارجی شارژ کرد. همین موضوع باعث می‌شود تا حداکثر قدرت و گشتاور تولیدی تیگو 7 پرو E پلاس در حد چشم‌گیری بالاتر از لاماری هیبرید باشد، اما در مقابل ماشین لاماری ایما از طراحی جذاب‌تری بهره می‌برد و قیمت آن، کمی پایین‌تر از نماینده فونیکس قرار می‌گیرد. با وجود بهبود وضعیت لاماری ایما هیبریدی از لحاظ آپشن، باز هم تیگو 7 پرو E پلاس یک سروگردن بالاتر از نسخه هیبرید لاماری قرار می‌گیرد. تیگو 7 پرو هیبریدی دارای امکاناتی همچون کروزکنترل تطبیقی، سردکن صندلی سرنشین جلو، گرم‌کن صندلی ردیف عقب و سیستم صوتی حرفه‌ای‌تر است که در لاماری هیبرید مشاهده نمی‌شود. همچنین از لحاظ کیفیت سواری نیز باید گفت که لاماری hev ترمزگیری ضعیف‌تری به نسبت تیگو 7 پرو E پلاس دارد که باز هم نمره منفی برای نماینده لاماری محسوب می‌شود.

قیمت و نمایندگی

  • قیمت
  • نمایندگی

فیلم لاماری هیبریدی

سوالات متداول

موتور لاماری هیبریدی چیست؟

موتور نصب شده روی لاماری هیبریدی از نوع 1.5 لیتری توربوشارژ بوده و در کنار موتور برقی می تواند تا 300 نیوتن متر گشتاور را تولید کند.

آیا چهره لاماری هیبریدی با بنزینی متفاوت است؟

بله، سپرهای جلو و عقب لاماری هیبریدی نسبت به لاماری بنزینی متفاوت است و همچنین در نمای داخلی، روکش صندلی‌ها تغییر کرده‌اند.

گیربکس لاماری ایما هیبرید چیست؟

جعبه دنده E-CVT وظیفه انتقال قدرت به چرخ‌های جلو لاماری ایما هیبریدی را برعهده دارد.

آیا لاماری هیبرید برای آفرود مناسب است؟

با توجه به سیستم انتقال قدرت تک دیفرانسیل و ارتفاع پایین این کراس‌اوور نسبت به زمین، نمی‌توان از لاماری ایما هیبریدی به عنوان یک خودروی آفرودی استفاده کرد.

آیا خودرو لاماری ایما هیبریدی سانروف دارد؟

بله، لاماری هیبرید از سانروف و سقف پانوراما بهره می‌‎برد.

ابعاد لاماری هیبرید چقدر است؟

این خودرو دارای ابعادی معادل 4565 میلی‌متر طول، 1860 میلی‌متر عرض و 1690 میلی‌متر ارتفاع است.

مصرف سوخت لاماری هیبریدی چقدر است؟

این خودرو به طور متوسط حدود 5.3 لیتر بنزین در هر 100 کیلومتر می‌سوزاند.

حجم صندوق عقب لاماری ایما هیبریدی چقدر است؟

ظرفیت صندوق عقب لاماری هیبرید به 480 لیتر می‌رسد.

حداکثر سرعت لاماری هیبرید چقدر است؟

بیشترین سرعت لاماری ایما هیبرید در شرایط استاندارد به 160 کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

نظرات کاربران

8 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1402/3/2
بهترین ماشین است
1402/3/17
سلام و عرض ادب و احترام ببخشید نمیشه از هر دو موتور باهم استفاده کرد فقط یکی قابل استفاده است و باید تعویض کنیم؟
1402/3/27
یه کپی کلی از لامبورگینی اوروس کردن
1402/11/21
ظاهرش نسبت به سایر مدل‌های دانگ فنگ، خوش‌تر و جلوه‌ی مدرن‌تری داره
1402/11/21
موتور هیبریدیش کارایی خوبی داره، که میتونه مصرف سوخت رو به حداقل برسونه و به نظرم بهترین نکته این ماشین هم همین مصرف سوختش هست
1402/11/21
مصرف سوخت مناسبی داره که میتونه خیلی توی هزینه‌های رانندگی کمک کنه، البته که قیمت بنزین توی ایران خیلی کمه
1402/12/10
عالیه
1403/12/1
اگر هیبرید مشکل درست شود بدون هیبرید ماسین با بنزین کار میکند