موضوعات داغ

ماشین سیتروئن C3

(3.5/5) 5,026 رای

سیتروئن C3 به عنوان یکی از آورده های برجام توانست به موفقیت های چشمگیری در مدت زمان کوتاهی دست پیدا کند و تولید این خودرو توسط سایپا و با همکاری سیتروئن فرانسه، باعث شد تا مشتریان از بابت خرید این خودرو خیالشان راحت باشد. اما با نقض برجام و بازگشت مجدد تحریم های بین المللی صنعت خودروسازی، سیتروئن هم مثل دیگر خودروسازان اروپایی و آسیایی فعالیت خود را در ایران متوقف کرد و به دنبال آن خودروی سیتروئن C3 هم که در مدت زمان کوتاهی توانست محبوبیت بسیار بالایی در بازار کشور بدست آورد و فروش خیلی خوبی داشته باشد، با مشکلاتی در تولید مواجه شد و رسما به کار خود در بازار ایران پایان دهد. با این حال سیتروئن C3 در بازار یکه تاز نبوده و نیست و رقابت نزدیکی با هم وطن خود یعنی رنو کپچر دارد و بیشتر مواقع با این خودرو مقایسه می شود که هرکدام مزیت و معایب خاص خود را دارند. هرچند در بحث ظاهری، تنها سلیقه مشتریان می تواند تعیین کننده نتیجه نهایی برای داشتن یک خودروی فرانسوی جمع و جور از بین رنو کپچر و سیتروئن C3 باشد.

0 km/h
حداکثر سرعت
6.7 liter/100km
مصرف سوخت
1598 cc
حجم موتور

مشخصات سیتروئن C3

کلاس بدنه
کراس اوور
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
نوع جعبه دنده
شش سرعته خودکار
حداکثر توان
163 اسب بخار
تنفس موتور
توربوشارژ
تعداد سیلندر
4 سیلندر

فیلم بررسی سیتروئن C3

مزایا و معایب سیتروئن C3

مزایا

طراحی متفاوت، پیشرانه بسیار خوب، گیربکس عالی

معایب

کمبود قطعات، نگهداری از توربوشارژ

بررسی سیتروئن C3

سیتروئن C3 در سال 2002 معرفی شد و در سگمنت کراس اوورهای جمع و جور B راهی بازارهای جهانی شد. این خودرو که همواره دیفرانسیل جلو بوده، تابحال در سه سگمنت عرضه شده که تنها سگمنت سوم که در سال 2016 معرفی شد، توسط سایپا-سیتروئن به ایران راه یافت. این خودرو روی پلتفرم PSA PF1 ساخته شده و جالب است بدانید که خودروهای دی اس 3 و پژو 208 و سیتروئن C4 کاکتوس هم روی همین پلتفرم ساخته شده اند.
موتورهای بکار رفته روی سیتروئن C3 دقیقاً 1.2 و 1.6 بنزینی و 1.5 و 1.6 لیتری دیزلی هستند. سیتروئن C3 در نسل سوم، تنها در ایران و اسلواکی تولید شده اند.

داخل سیتروئن C3

سیتروئن C3 دارای کابینی مدرن است که بسیاری از بخش ‌های آن با تصورات ذهنی مصرف ‌کنندگان همخوانی ندارد. به‌عنوان مثال نوع دستگیره درب‌ ها در این خودرو به ‌گونه ‌ای طراحی شده است که نمونه آن را در خودروهای امروزی کمتر می بینیم و بیشتر یادآور نمونه‌ های کلاسیک محصولات این شرکت است.
علاوه بر این کنسول میانی ساده که تنها با یک صفحه نمایشگر تمام لمسی به نمایش در آمده است، کار با آن را برای بسیاری از مصرف ‌کنندگان دشوار می ‌کند. زیرا تمامی تنظیمات مربوط به سیستم تهویه و سیستم اطلاعات و سرگرمی به این مجموعه منتقل شده و ممکن است دردسرساز باشند.

سیتروئن C3

از آنجایی که سیتروئن C3 به عنوان یک خودروی اقتصادی و ارزان قیمت در بازار اروپا عرضه می شود، به همین دلیل دارای متریال مرغوب و با کیفیتی نیست و نباید انتظار کیفیت ماشین های گران قیمت را داشته باشید، اما این موضوع بدان معنا هم نیست که فضای کابین با متریال بی ‌کیفیت پوشانده شده باشد. بلکه نسبت به قیمت فعلی این خودرو در بازار ایران چندان منطقی به نظر نمی رسد.
فضای درون کابین C3 برخلاف انتظار چندان بزرگ نیست و در قسمت عقب کابین با فضایی به شدت محدود مواجه هستیم. همچنین اگر صندلی ‌های جلو برای افراد قد بلند تنظیم شود، محدودیت فضای پا در قسمت عقب کابین دوچندان شده و دیگر قابل استفاده برای افراد بزرگسال نیست.

طراحی سیتروئن C3

اگر به محصولات مدرن سیتروئن در بازار جهانی علاقه مند باشید، احتمالا خوب می دانید که این شرکت خودروسازی اساسا به نوآوری های کاربردی علاقه فراوانی دارد. سیتروئن C3 نیز از این قاعده مستثنی نیست و می توان مهمترین نماد این تفکر را در ساخت ضربه گیر کاملا بزرگ و مشکی رنگ در نمای جانبی دانست که به لطف بالشتک های بادی قصد دارد تا بیش از هر خودرو دیگری، بدنه را از گزند تصادفات جزئی درون شهری حفظ نماید.

سیتروئن C3

استفاده از چنین قطعه ای در زمانی که بسیاری از خودروسازان اساسا زه های بدنه را حذف کرده اند، نشان می دهد که طراحان سیتروئن نه تنها علاقه ای به پیروی از الگوی دیگر خودروسازان ندارند، بلکه می خواهند تفکر کاربردی و شجاعانه خود را حتی با رنگی متضاد رنگ بدنه به رخ مشتریان بکشند.
به هرحال آنچه واضح است اینکه سیتروئن C3 کاملا مدرن طراحی شده است و در نمای جلو حتی چهره ای خشن نزدیک به خودروهای کراس اوور یا هاچ بک کراس های جذاب را به نمایش گذاشته است، در نمای جانبی نیز به لطف استفاده از بچه گلگیرهای مشکی رنگ همین رویه تکرار شده است.
با این حال در نمای عقب از خشونت طراحی C3 کاسته شده و با حذف شدن خروجی اگزوز و پنهان کردن آنان در زیر بدنه، شاهد یک هاچ بک نسبتا معصوم هستیم که البته این ظاهر می تواند مصداقی برای مثال معروف گرگی در لباس میش باشد.

مشخصات سیتروئن C3

بخش فنی یکی از بخش های تاثیرگذار در انتخاب مشتریان خواهد بود و اگر تصمیم به خرید سیتروئن C3 داشته باشید، یک موتور 1.6 لیتری توربوشارژر نصیبتان می شود که می تواند خروجی قدرت 163 اسب بخاری در محدوده 3000 دور بر دقیقه و حداکثر گشتاور 243 نیوتن متری در محدوده 4000 دور بر دقیقه تولید کند.
نیروی تولید شده تنها به کمک جعبه دنده 6 سرعته خودکار دریافت شده و تنها به چرخ های جلو ارسال می شود. استفاده از موتور 1.6 لیتری و جعبه دنده 6 سرعته خودکار با در نظر گرفتن حداقل وزن 1250 کیلوگرمی، باعث شده مصرف سوخت این خودرو در استفاده های ترکیبی شهر و بزرگراه، به حداقل 6.7 لیتر به ازای کارکرد 100 کیلومتر برسد.

سیتروئن C3

این خودرو همچنین با طول کلی 3996 میلی متر، عرض 1829 میلی متر، ارتفاع 1474 میلی متر و فاصله بین دو محور 2540 میلی متری ساخته شده است که در مقایسه با رقیب این خودرو در بازار کشور یعنی رنو کپچر، ابعاد و اندازه کوچک تر و فضای کابین کمتری هم برای سرنشینان خواهد داشت.

مشخصات فنی سیتروئن C3

نام خودرو
سیتروئن C3
کشور سازنده
پرچم کشورفرانسه
سال (طراحی)
2016
موتور
4 سیلندر 16 سوپاپه
حجم موتور
1598 سی سی
تنفس موتور
توربوشارژ
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت
163 اسب بخار در 3000 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور
243 نیوتن متر در 4000 دور در دقیقه
جعبه دنده
شش سرعته خودکار
شتاب 0 تا 100
-
حداکثر سرعت
-
وزن
1250 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر)
3996 طول - 1829 عرض - 1474 ارتفاع
فاصله بین دو محور
2540 میلیمتر

مصرف سوخت ماشین سیتروئن C3

  • داخل شهر
  • خارج از شهر
  • ترکیبی
  • حجم باک
  • استاندارد آلایندگی
  • میزان تولید CO2
  • استاندارد امنیت
  • -
  • -
  • 6.7 لیتر در هر صد کیلومتر
  • 45 لیتر
  • یورو 6
  • -

امکانات و تجهیزات سیتروئن C3

این‌ خودروها شاید در بازار کشور قیمت بسیار بالایی داشته باشند، اما گروهی که خودروی سیتروئن C3 در آن قرار گرفته در واقع نمونه‌ های ارزان‌ قیمت و اقتصادی بازار اروپا هستند که نمی ‌توان انتظار آپشن‌ های فراوانی برای آنان داشت.
البته سیتروئن C3 برخلاف پژو 2008 و برخی دیگر از خودروهای مونتاژی در سال های اخیر مانند سراتو سایپا، خیلی هم خودرو کم اپشنی نیست و حداقل های ضروری در این کلاس را به خریداران خوش ذوق خود ارائه می دهد، یک مانیتور لمسی در میانه داشبورد وظیفه تنظیم سیستم صوتی، سیستم تهویه و.. را بر عهده دارد که البته به دوربین دید عقب نیز مجهز است.

سیتروئن C3

از امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی موجود در سیتروئن C3 می توان به مواردی همچون سیستم کنترل پایداری، سامانه شروع حرکت در سربالایی، 6 عدد کیسه هوا، کروز کنترل، محدود کننده سرعت، سیستم ورود بدون کلید، استارت دکمه ‌ای، فرمان کمکی برقی، نمایشگر لمسی با قابلیت اتصال تلفن همراه، دوربین و سنسور پارک عقب، سنسور باد لاستیک TPMS ، سیستم تهویه خودکار، سنسور نور و باران، چراغ روشنایی مخصوص روز، کامپیوتر سفر، بلوتوث، تریم داخلی پارچه‌ ای، صندلی شش حالتی دستی راننده و راهنمای تعویض مسیر اشاره کرد.
لازم به ذکر است که خودروی سیتروئن C3 با دو تیپ به بازار کشور عرضه شده است و مهم ترین ویژگی تیپ دوم که با قیمت بیشتری هم به مشتریان عرضه می شود، تنها اضافه شدن گرمکن صندلی های جلو خواهد بود که همین یک مورد آپشن بکار رفته در خودرو چندین میلیون تومان به قیمت خودرو اضافه کرده است.

امکانات سیتروئن C3

کیسه هوا
کیسه هوای راننده و سرنشین جلو - کیسه هوای جانبی - کیسه هوای پرده ای
سیستم صوتی
نمایشگر لمسی 7 اینچی چند رسانه ای - شش عدد بلندگو
ترمز و پایداری
سیستم ترمز ضد قفل ABS چهارکاناله – EBD – ESP – ASR – EBA - HAC
دیگر امکانات
سیستم هشدار زمان استراحت راننده - سیستم کنترل فشار باد تایر - دزدگیر ضد سرقت پیشرفته - دوربین و سنسور پارک عقب خودرو با قابلیت نمایش فاصله - چراغ عقب هالوژن و 3 بعدی - آینه های جانبی با تنظیم برقی به همراه گرمکن – سیستم کنترل فشار باد لاستیک ها TPMS

رقبای سیتروئن C3 در بازار

در بازار کشور، رنو کپچر را به عنوان رقیبی برای سیتروئن C3 می دانند که در برخی ویژگی های خود عملکرد بهتری نسبت به رقیب داشته و یا گاهی اوقات بازنده رقابت خواهد بود. در مثالی می توان به پیشرانه محرک این دو خودرو اشاره کرد که برای سیتروئن C3 از موتور 1.6 لیتری توربوشارژر 163 اسب بخاری و جعبه دنده اتوماتیک 6 سرعته استفاده شده است.
در مقایسه با موتور 1.2 لیتری توربوشارژر 120 اسب بخاری رنو کپچر، در بخش موتوری خودروی سیتروئن C3 دست برتر را دارد، اما جعبه دنده رنو کپچر از نوع 6 سرعته دوکلاچه DCT بوده و می تواند عملکرد بهتری در بخش انتقال قدرت داشته باشد.
با این حال وقتی به ابعاد و اندازه این دو خودرو نگاه کنیم، رنو کپچر یک سر و گردن از خودروی سیتروئن C3 بالاتر است و با طول کلی 4122 میلی متری و فاصله بین دو محور 2606 میلی متری، می تواند فضای کابین بیشتری در اختیار سرنشینان قرار دهد.
از همه مهم تر فضای پای سرنشینان عقب خواهد بود که به لطف فاصله بیشتر بین محوری، رنو کپچر فضای بیشتری هم در اختیار سرنشینان عقب قرار می گیرد. علاوه بر این در قسمت بار هم رنو کپچر می تواند فضای بیشتری در اختیار کاربران خود قرار دهد.

قیمت و نمایندگی

  • قیمت
  • نمایندگی
  • 840,000,000 تومان - بروز رسانی در سه شنبه 13 آذر
  • سایپا

سوالات متداول

موتور سیتروئن C3 چیست؟

موتور سیتروئن C3 دقیقاً همان موتور پژو 2008 و دی اس 5 است و 1.6 لیتری توربوشارژ 4 سیلندر است که می تواند حداکثر 163 اسب بخار را تولید کند

سیتروئن C3 گزینه بهتری است یا پژو 2008؟

این دو خودرو دقیقاً از نظر فنی مشابه هستند و موتور و گیربکس آنها دقیقاً یکسان است. اما سیتروئن C3 در تیراژ بسیار کمتری به بازار ایران آمد اما از نظر کیفیتی از پژو 2008 بهتر است. در مقابل پژو 2008 در تیراژ بسیار بیشتری عرضه شد اما از نظر کیفیتی پایین تر از سیتروئن C3 است

نظرات کاربران

16 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1397/9/28
این ماشین فوق العاده است، جدای از بحث قیمتش واقعاً گزینه بهتری نسبت به 2008 است، کاش خودروبانک یک درگ بینشون بگیره
1397/10/1
این ماشین اصلا سرعت بالا رو نشون نمیده تو سرعت 210کیلومتر در ساعت انگار باسرعت 80کیلومتر در ساعت میره.
1397/11/17
یعنی ماشین نرمیه تو جاده.
1397/10/4
از بالا بودن آمپر دمای موتور میشه فهمید چه جور ماشینیه!! بعد از یک سال، حداقل یک واشر سرسیلندر (اگر خوش شانس باشید و کار به سرسیلندر و تعمیر اساسی موتور نکشه) باید خرج کنید.
1400/2/14
سلام دوست عزیز این خودرو موتور گرم هست برای اینکه بیشترین بازدهی رو داشته باشه همیشه در دمای بالا کار می‌کنه
1397/11/22
من نمیدونم مدیران سایپا باخودشون چه فکری میکنند یعنی هنوز متوجه نشدند کراس اور کوچک توی ایران بازار خوبی نداره شما که با سیترون قرارداد بستی c4قراداد اوکی میکردی این چی حالا هرچی بگی خیلی خوبه
1398/6/9
دوست عزیز این ماشین هاچبک هست نه کراس اور کوچک. پژو ۲۰۰۸ کراس اور کوچک هست.
1398/5/15
خدایی عجب ماشین بروز و خوبیه من خودم زانتیا دارم عین غده سرطانیه هر کاری می‌کنم فروش نمیره ازش متنفرم اصلا سوارش نمیشم.
1398/10/23
حرف الکی نزن من یه زانتیا ۸۸ دارم خداییش خاک لاستیکش میرزه به خانواده پژو و چینی زانتیا موتورش خیلی عالیه و نرمی و تعادلش تو جاده بی نظیر در ضمن رکورد زانتیا تو تست گوزن در جهان اول و هنوز هیچ ماشینی نتونسته رکورد زانتیا رو بشکنه برو ببین زانتیا واقعا excluseve رو بدنش که نوشته به معنی اختصاصی هست تو یا نداریش یا الکی میگی یا ماشینت تصادفی له هست وگرنه زانتیا واقعی داشته باشی اینو نمیگی
1398/6/14
خواهشن بی خود اظهار نظر ندید و تو سر خودرو نزنید همین اظهار نظرهای شما باعث شد من ضرر زیادی کنم خواهشن نظر ندید من نمیدونم چرا اصلا خودرو بانک از شما نظر میخواد
1398/6/16
چرا ضرر ؟؟والا یکی که مصرف کننده باشه نظر بده من خیلی طالبم بخرم خیلی ماشین باحالیه
1399/3/12
کی میگه زانتی خوبه
من با لیفان620 درگ باهاش درگ انداختم با اختلاف باخته
براچی از چیزی که داری الکی دفاع میکنی،؟؟
مجبوری مگه؟؟؟؟
1400/9/14
اصلا به فرض محال که شما گرفته باشی اونو از هیچ لحاظ چه از لحاظ نرمی و تعادل لیفان به گرد پای زانتیا هم نمیرسه
1400/11/23
این ماشین دو دیفرانسیل است
1401/6/9
این ماشین همین الان هم از بیشتر چینی های بازار سره من پژو 2008 دارم تعصب هم ندارم واقعا موتور این ماشین به صدتا چینی میارزه
1402/4/11
واقعا وقتي در مورد سرطان صحبت مي كنن ادم ياد زانتيا ميفته درسته كه تعادل خوبي داره و ارتفاع ماشين قابل تغييره ولي ديگه فقط واسه موزه ها مناسبن
1402/5/30
دوستان عزیز اشتباه نکنید این همون ماشینه که تو گرند تور تستش کردن که یه ماشین سگ جون و قوی و اعجاب انگیزه اول باهاش یه کشتی رو کشید بعد تو کوه ازش تست گرفت و جالبه با اینکه c3که داخل برنامه تحلیل میکرد موتورش نسخه 1.3لیتر بود پس شک نکنید در خرید این خودرو بجای ماشین های چینی اشغال این ماشین سگ جون بگیرین