موضوعات داغ

ماشین سایپا 131

(3.1/5) 138 رای

تاکنون نسخه‌های بسیاری از ماشین پراید زیر نظر شرکت سایپا تولید شده که از جمله آنها می‌توان به مدل استیشن یا همان سفری، لیفت‌بک یا 141، وانت یا 151 و نمونه فیس‌لیفت شده 132 اشاره کرد. اما از میان تمامی آنها، پراید 131 بیشترین شباهت را به پرایدهای صندوقدار کره‌ای دارد. البته در همان نگاه اول مشخص است که سپرها، چراغ‌های عقب، چراغ‌های راهنما، آینه‌های جانبی، قالپاق‌ها، لچکی عقب و برخی ریزه‌کاری‌های دیگر در این مدل دست‌خوش تغییر شده‌اند اما میزان تغییرات در حدی نیست که حس متفاوتی را به انسان منتقل کند. همچنین اصلاحات فنی مهم صورت گرفته هم شامل بهبود مقاومت شاسی و بالا رفتن حدودی سطح ایمنی و اضافه شدن امکاناتی نظیر ایربگ، ترمز ABS و همچنین ارتقاء موتور (از نظر قدرت و آلایندگی) بوده که در کنار برخی تغییرات کوچک دیگر، سایپا 131 را به نسخه‌ای کامل‌تر از نمونه اولیه تبدیل کرد. البته نباید از پراید غیرایمن و بی‌کیفیت انتظار یک خودروی به‌روز و بی‌دردسری را داشت. اتفاقاً به عقیده بسیاری افراد، نسخه‌های اولیه پراید از نظر سطح کیفیت متریال و مونتاژ، وضعیت بهتری داشتند. ضمن اینکه بیش از 30 سال از زمان اولین عرضه ماشین پراید در بازار ایران می‌گذرد و ارتقاء جزئی فوق برای این مدت زمان طولانی آن هم با در نظر گرفتن جهش تکنولوژی در این دوره به هیچ عنوان قابل قبول نیست. در واقع پیشرفت کند و لاک‎پشتی پراید باعث شد که هر سال چند گام از تولیدات روز عقب بماند تا در نهایت با توقف تولید پراید سایپا در سال 1399، این خودرو فاصله وحشتناکی با سایر خودروهای اقتصادی در سطح جهانی داشته باشد.

170 km/h
حداکثر سرعت
6.4 liter/100km
مصرف سوخت
1323 cc
حجم موتور

مشخصات سایپا 131

کلاس بدنه
سدان
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
نوع جعبه دنده
5 سرعته دستی
حداکثر توان
71 اسب بخار
تنفس موتور
تنفس طبیعی
تعداد سیلندر
4 سیلندر

فیلم بررسی سایپا 131

مزایا و معایب سایپا 131

مزایا

قیمت ارزان، هزینه نگهداری پایین، دسترسی مناسب به نمایندگی‌های خدماتی و قطعات یدکی در سراسر کشور، مصرف سوخت قابل قبول

معایب

کیفیت پایین ساخت، قدیمی بودن پلتفرم و پیشرانه، ایمنی، طراحی ساده و تکراری، مشخصات فنی ضعیف

بررسی سایپا 131

ماشین 131 سایپا یکی از نوادگان کیا پراید است که روی پلتفرم X100 توسعه یافته و به ادعای خودروساز داخلی نسبت به نمونه‌های قدیمی، ایمن‌تر شده است. همچنین از سال 1392 با معرفی نسخه یورو چهار این خودرو، سطح آلایندگی موتور هم بهبود قابل توجهی داشت؛ اما تمامی این تغییرات در سطحی نبودند که بتوانند پراید131 را به خودرویی مدرن و امروزی بدل کنند. این محصول برای سال‌های طولانی عنوان ارزان‌ترین گزینه صفر کیلومتر بازار را یدک کشید و در نهایت در سال 1399 از خط تولید سایپا خارج شد. مشخص است که علت اصلی استقبال بسیار خوب مشتریان از ماشین پراد مربوط به محدودیت‌های بازار داخل و بی‌رقیب بودن آن در این بازه قیمتی بود؛ اما با این حال مزیت‌های جانبی دیگر مانند دسترسی عالی به شبکه خدماتی و قطعات یدکی با قیمت مناسب، مصرف سوخت پایین، فضای قابل قبول کابین، قدرت مانور بالا در رانندگی‌های شهری نیز به موفقیت بیشتر نماینده سایپا یاری رساندند.

تصویر سایپا 131تصویر سایپا 131

البته این سری از ماشین های سایپا مشکلات پرشماری مانند ایمنی بسیار پایین با وجود اصلاحات پلتفرم X100، طراحی ساده و تکراری، امکانات حداقلی، ترمز و پایداری ضعیف و مشخصات فنی منسوخ پراید 131 باعث شد که نتوان از این خودرو به عنوان یک سدان کامل یاد کرد. البته در رانندگی داخل شهر و به خصوص برای استفاده‌های کاری، این مشکلات چندان مهم نیستند و در این قسمت نقاط قوت مورد اشاره نظیر هزینه نگهداری و مصرف سوخت پایین، خودرو پراید 131 را به گزینه‌ای ایده‌آل برای استفاده روزمره و یا مسافربری تبدیل کرده است.

داخل سایپا 131

با ورود به داخل پراید 131 با فضایی بی‌روح، پوشیده شده از پلاستیک خشک و صندلی‌های ساده روبرو می‌شوید که خلاقیت خاصی در آن دیده نمی‌شود. اتاق 131 از نظر سطح آپشن و کیفیت مونتاژ هم حرف چندانی برای گفتن ندارد و با ارائه حداقل‌ها، محیطی کاملاً اقتصادی را در اختیارتان قرار می‌دهد. البته از نظر دید به اطراف و جادار بودن می‌توان گفت که وضعیت قابل قبول است.

داخل پراید 131داخل پراید 131

در واقع با توجه به اینکه طول و عرض پراید کوتاه است، فضای صندلی عقب را برای سه نفر سرنشین بزرگسال تنگ کرده اما با این حال فضای پای بهتری در قیاس با خودروهایی امثال پژو 206 دارد. همچنین داشبورد مدل‌های بالاتر، فرم مدرن‌تری در قیاس با نمونه‌های قدیمی دارد و این قسمت در ترکیب با تودری‌های یکپارچه، ظاهر کلی اتاق را اندکی بهبود بخشیده‌ است.

طراحی سایپا 131

سایپا 131 برخلاف مدل 132 از ظاهر کلاسیک پراید بهره می‌برد و در قیاس با سایر مدل‌ها، شباهت بیشتری به نسخه‌های کره‌ای قدیمی دارد. شاید برای طرفداران ساپیا 132 سوال باشد که چرا خیلی‌ها همچنان ظاهر قدیمی و از مد افتاده 131 را به مدل فیس‌لیفت ترجیح می‌دهند که در جواب باید گفت، دلایلی مثل هارمونی خطوط بهتر و سپرهای فاقد رنگ در این نسخه باعث شده که برخی مشتریان این مدل را مناسب‌تر بدانند. خصوصاً افرادی که پراید سدان را برای استفاده‌های کاری انتخاب می‌کنند، سپرهای بدون رنگ یک مزیت بزرگ به حساب می‌آید، چرا که این مدل سپرها در تصادفات سپر به سپر ترافیکی که پای ثابت مسافربری در شهرهای شلوغ است، مقاوم‌تر هستند و در صورت خرابی هم با صرف هزینه پایین با نمونه جدید تعویض می‌شود. البته شاید رعایت همین نکات کوچک باعث شده که کلاس مدل 132 مقداری بالاتر برود و در نتیجه جوان‌ترها و خانم‌ها علاقه بیشتری به آن مدل نشان بدهند. در هر صورت پراید 131 با وجود تغییرات جزئی بدنه، همچنان از ظاهری بسیار شبیه به جد بزرگش بهره می‌برد و قدیمی بودن پلتفرم و طراحی خود را به وضوح نشان می‌دهد.

مشخصات سایپا 131

داخل کاپوت پراید 131 از ابتدا تاکنون بارها مورد بازنگری و اصلاحات قرار گرفته است؛ از جایگزینی سیستم سوخت‌رسانی کاربراتوری با انژکتور تا برنامه‌ریزی‌های مختلف ECU و اصلاحات ساختاری که در نهایت به بهبود نسبی قدرت و دسترسی به سطح آلایندگی یورو چهار منتهی شده است. در هر صورت موتور پراید 131 در آخرین نسخه‌های تولیدی از نوع M13 با 1.3 لیتر حجم، چهار عدد سیلندر و هشت سوپاپ تنها قادر به تولید 71 اسب بخار قدرت و 108 نیوتن‌متر گشتاور است که هرچند نسبت به نسخه قبلی خود بهبود یافته اما همچنان فاصله بسیار زیادی با تولیدات روز جهان از نظر بازدهی دارد. ضمن اینکه به اعتقاد بسیاری افراد، پیشرانه‌های جدید با وجود بهبود قدرت و سطح آلایندگی، دیگر آن دوام نسخه‌های ابتدایی را ندارند.

تصویر موتور پراید 131تصویر موتور پراید 131

اما در میان تمامی این نکات منفی، می‌توان به مزیت‌هایی هم اشاره کرد. اولین مورد اینکه مصرف بنزین پراید 131 به صورت ترکیبی 6.44 لیتر در هر 100 کیلومتر است که هزینه چندان زیادی از مالک خود طلب نمی‌کند. مورد دوم به حساسیت پایین موتور نسبت به کیفیت و عدد اکتان بنزین مربوط می‌شود چراکه این نکته برای شرایط خاص کشور ما یک امتیاز مثبت به حساب می‌آید. همچنین وفور قطعات یدکی و تعمیرکار ماهر در کنار قیمت قابل قبول آنها باعث شده که پراید به عنوان یک خودرو اقتصادی بسیار محبوب باشد. البته اگر قصد استفاده برون شهری داشته باشید باید دقت کنید که سایپا 131 همچون سایر تولیدات سری X100 از ترمز و پایداری چندان جالبی بهره نمی‌برد و با توجه به ضعف‌های ایمنی نمی‌تواند انتخاب مطمئنی محسوب شود. در مورد وزن خالص این خودرو هم باید گفت که وزن پراید 131 به 915 کیلوگرم می‌رسد که در سرعت‌های بالا می‌تواند باعث کاهش چسبندگی آن با زمین شود. بنابراین مصرف‌کنندگان پراید 131 باید در سرعت‌های بالا، دقت و تمرکز بیشتری روی رانندگی داشته باشند.

مشخصات فنی سایپا 131

نام خودرو
سایپا 131
کشور سازنده
پرچم کشورایران
سال (طراحی)
1367
موتور
4 سیلندر 8 سوپاپه
حجم موتور
1323 سی سی
تنفس موتور
تنفس طبیعی
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت
71 اسب بخار در 5250 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور
108 نیوتن متر در 2750 دور در دقیقه
جعبه دنده
5 سرعته دستی
شتاب 0 تا 100
14.5 ثانیه
حداکثر سرعت
170 کیلومتر در ساعت
وزن
915 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر)
3935 طول - 1605 عرض - 1455 ارتفاع
فاصله بین دو محور
2345 میلیمتر

مصرف سوخت ماشین سایپا 131

  • داخل شهر
  • خارج از شهر
  • ترکیبی
  • حجم باک
  • استاندارد آلایندگی
  • میزان تولید CO2
  • استاندارد امنیت
  • 9.5 لیتر در هر صد کیلومتر
  • 5.3 لیتر در هر صد کیلومتر
  • 6.4 لیتر در هر صد کیلومتر
  • 40 لیتر
  • یورو 4
  • -

امکانات و تجهیزات سایپا 131

سایپا 131 در زمان تولید، عنوان ارزان‌ترین خودرو صفر کیلومتر موجود در بازار را یدک می‌کشید؛ بنابراین طبیعی است که از نظر سطح آپشن هم در مقایسه با تمامی رقبا محدودیت‌های بیشتری داشته باشد. البته در طول این سال‌ها، نسخه‌های گوناگونی از این محصول با کدهای مختلف و سطح آپشن‌های متفاوت به بازار عرضه شده است اما در سال‌های آخر فقط تیپ SE با امکاناتی مانند تهويه مطبوع دستی، سيستم ضد سرقت (Immobilizer)، ترمز ABS، قفل مركزي، شيشه بالابر برقي درب‌هاي جلو، فرمان هیدرولیک، چراغ مه‌شكن عقب و كيسه هوا برای راننده و سرنشين جلو، تولید و به مشتریان تحویل می‌شد.

امکانات سایپا 131

کیسه هوا
كيسه هوای راننده و سرنشين جلو
سیستم صوتی
راديو CD با قابليت پخش MP3 + پورت USB
ترمز و پایداری
ABS
دیگر امکانات
تهويه مطبوع - سيستم ضد سرقت با كد متغير (Immobilizer) - قفل مركزی - شيشه بالابر برقی درب‌های جلو - آينه های جانبی تاشو با قابليت تنظيم از داخل - گرمكن شيشه عقب - فرمان با قابليت تنظيم ارتفاع

رقبای سایپا 131 در بازار

اصل موفقیت پراید بر قیمت ارزان و نبود رقبای قدر در این بازه استوار بوده و به همین دلیل به سختی می‌شود حریفی برای این ماشین معرفی کرد. با این حال اگر بتوانید اندکی بودجه خود را بالاتر ببرید، کوییک می‌تواند با توجه به قدرت موتور بیشتر، طراحی به‌روزتر و ایمنی مقداری بالاتر جایگزین مناسبی برای پراید 131 باشد. هرچند از نظر شعاع گردش فرمان و هزینه قطعات یدکی هنوز پراید دست برتر را در قیاس با برادرش کوییک دارد. در مورد گزینه‌های دست دوم قدیمی اما خودروهایی نظیر روآ یا RDi نیز وجود دارند که فضای کابین و صندوق بزرگ‌تر و ایمنی نسبتاً بهتری ارائه میکنند، اما در خصوص مصرف سوخت، استهلاک و قدرت مانور شهری باز هم پراید و محصولات رده اقتصادی سایپا انتخاب‌های بهتری به حساب می‌آیند.

قیمت و نمایندگی

  • قیمت
  • نمایندگی
  • 100,000,000 تومان - بروز رسانی در یکشنبه 4 آذر
  • سایپا

سوالات متداول

موتور سایپا 131 چیست؟

موتور پراید در طول این سال‌ها دست‌خوش تغییرات و اصلاحات زیادی شده است. ابتدا نسخه‌های اولیه کاربراتوری با نوع مجهز به انژکتور جایگزین شدند و پس از آن هم تغییرات دیگر به بهبود قدرت و وضعیت آلایندگی در سطح یورو چهار منتهی شد. البته بسیاری افراد معتقدند که پیشرانه‌های جدید از نظر دوام به پای نسخه‌های قدیمی نمی‌رسند. در هر صورت پیشرانه آخر با کد M13 همچنان از هشت سوپاپ بهره می‌برد و قادر است در بهترین حالت 71 اسب بخار قدرت و 108 نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. ضمناً حجم دقیق پیشرانه مورد استفاده 1323 سی‌سی است.

مصرف سوخت سایپا 131 چقدر است؟

مصرف سوخت پراید 131 در هر 100 کیلومتر رانندگی به صورت ترکیبی حدود 6.44 لیتر است که عدد قابل قبولی به نظر می‌رسد. به خصوص که پیشرانه قدیمی این خودرو نسبت به بنزین‌های بی‌کیفیت با اکتان پایین هم حساسیت چندانی نشان نمی‌دهد که این نکته برای بازار ایران یک مزیت محسوب می‌شود.

سایپا 131 از چه امکانات رفاهی و ایمنی بهره می‌برد؟

پراید 131 در زمان تولید، عنوان ارزان‌ترین خودرو صفر کیلومتر موجود در بازار را یدک می‌کشید؛ پس طبیعی است که از نظر سطح آپشن هم در مقایسه با تمامی رقبا محدودیت‌های بیشتری داشته باشد. البته در طول این سال‌ها نسخه‌های گوناگونی از این محصول با کدهای مختلف و سطح آپشن‌های متفاوت به بازار عرضه شده است اما در سال‌های آخر فقط تیپ SE با امکاناتی نظیر تهويه مطبوع دستی، سيستم ضد سرقت (Immobilizer)، ترمز ABS، قفل مركزي، شيشه بالابر برقي درب‌هاي جلو، فرمان هیدرولیک، چراغ مه‌شكن عقب و كيسه هوا برای راننده و سرنشين جلو، تولید و به مشتریان تحویل می‌شد.

پراید 131 چه تفاوتی با سایپا 132 دارد؟

بیشتر تفاوت‌ها مربوط به موارد ظاهری نظیر تفاوت در چراغ‌ها، سپرها، جلوپنجره، کاپوت و صندوق می‌شود. به طور کلی سایپا 132 ظاهر مدرن‌تری دارد اما در عوض 131 از فرم کلاسیک و هماهنگ‌تری برخوردار است. به خصوص که سپرهای فاقد رنگ مدل 131 برای استفاده به عنوان خودرو کار محبوبیت بیشتری ایجاد کرده اما در عوض 132 برای جوان‌تر‌ها و بانوان، استایل شکیل‌تری دارد.

نظرات کاربران

11 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1401/2/22
سلام
این خودرو بسیار عالیست و مردم آلمان آرزوی داشتن همچین خودروی با کیفیت و با امکاناتی را دارند .
امیدواریم مردم آلمان هم روزی بتوانند صاحب این خودروی با کیفیت و ارزان شوند .
1401/4/26
بله جناب، یزره به اون شرکت بنزت بگو از سایپا ما یاد بگیره اینهمه تکنولوژی عالی مثلا این ماشین با سرعت بیشتر از ۱۰۰ تا وزنش به ۱۰ کیلوگرم کاهش پیدا میکنه و بال در میاره و میره به سوی خدا یا انقدر محترمه اگه تصادف کنی ایربگش سر مراسم ختمت باز میشه! خدایی چیه این آلمانیا هی ماشین خودران و هزار یک جور آپشن بیان یه کم از ما ایرانیا یاد بگیرن...
1401/8/25
واقعا برای خودم تاسف میخورم که همچین ماشین های بی کیفیت و بدون امکانات تولید میکنم
باید از این خودرو با کیفیت الگو بگیریم و یک خودرو در آپشن بسازیم
1401/9/20
سلام یه ماشین لازم دارم
1401/11/15
سلام ادمین میدونم زیادسوال جواب نمیدی ولی توروخدا اینوجواب بده. همه جانوشته پرایدازسال ۹۳یورو۴شده وسایپامیگه موتوریورو۴ درسوپاپش مشکی رنگه ولی من مدل۹۶ دارم درسوپاپ فلزیه رنگ نقره ای الان این یورو ۴نیست بخاتر روغنش میپرسم میگن فرق میکنه
1403/6/24
اگر دوگانه فابریک باشه یورو نیست hp هستش رو خود موتور نوشته دیگه.
1402/1/12
پراید رو دست کم نگیرید همین پراید از تیمور لنگ‌ و چنگیز خان و هیتلر هم بیشتر آدم کشته
1402/2/2
سلام،این همه از نا امنی و بی کیفیتی این پراید بینوا گفتیم حداقل اینو هم بگیم همین خودرو بی کیفیت نون آور چند میلیون خانواره شما دوستان فکرشو بکنید طرف نه شغلی داره و نه سرمایه زیادی،بالافاصله میرفت با کمترین هزینه ی پراید میخرید و خرج خانوادشو در می اورد،البته در این تاریخ همین پرایدم صفر سال 99ش نزدیک 400 میلیون شده.متشکرم
1402/6/6
اون چیزی که زیاده تصادفاتشم زیاده ۶۰ در ۱۰۰ ایران پراید دارن پس یعنی هرکی تصادف کنه با پراید همه باید بگم نا امن بابا طرف ABS گزاشته روش فرمونش هیدرولیکی موتورش کم استهلاک دیگه چی میخوای
1402/10/18
خدایی قبول دارید کم مصرف ترین ارزان ترین و کم استهلاک هست
در شهر بدرد میخوره
1402/11/22
پراید ماشینی هست از سوزوکی هم بهتره البته با پارس ELX و زانتیا