بررسی کوییک G
همانطور که گفته شد کوییک فیسلیفت دندهای در دو نسخه s و g به بازار عرضه شده که در این بخش مدل فولآپشن یا همان g بررسی میشود. کوئیک g به نوعی کاملترین نسخه از کوییک دندهای در زمان عرضه به شمار میرفت و قادر بود از نظر سطح امکانات با خودروهای مقداری گرانتر از خود به رقابت بپردازد. از دیگر ویژگیهای مثبت این محصول میتوان به مواردی نظیر: فضای کابین جادارتر نسبت به پژو 206، هزینه نگهداری مناسب، گستردگی بسیار خوب مراکز خدماتی در سراسر کشور و بهبود نسبی ایمنی در قیاس با پراید اشاره کرد که تمامی این موارد در کنار ظاهر و کابین جدید و امکانات قابل قبول، نسخه G را به یکی از جذابترین خودروهای اقتصادی و ارزانقیمت بازار تبدیل کرده است. البته با توجه به مشخصات کوییک g همچون پیشرانه قدیمی M15، این خودرو از نظر بازدهی، شرایط چندان ایدهآلی ندارد و با ساختار هشت سوپاپه، عملکرد کاملاً متوسطی از خود نشان میدهد؛ همچنین تمامی تجهیزات اضافه شده روی نسخه g به خدمات رفاهی مربوط میشدند و برای بهبود ایمنی ماشین، مانند ایربگهای جانبی یا ESP اقدامی صورت نگرفته بود. به خصوص که خانواده تیبا و کوییک در سرعتهای بالاتر پایداری چندان خوبی از خود نشان نمیدهند و به سیستمهای کمکی الکترونیکی نیاز مبرم دارند. اما اخیراً با توجه به فشارهای سازمان استاندارد و لزوم رعایت استانداردهای 85گانه، تمامی خودروهای داخلی محبور به رعایت این استانداردها هستند که یکی از گزینههای آن، کنترل پایداری است. هرچند در سالهای گذشته به طور کلی این قبیل تجهیزات در سایر خودروهای این رده نیز روئیت نمیشوند و از این رو شاید نتوان به کوییک ایراد بزرگی وارد کرد. استفاده از متریال با کیفیت پایین نیز همواره پاشنه آشیل خودروهای شرکت سایپا بوده که متأسفانه در این خودرو نیز رویه گذشته ادامه یافته است. اگر به دنبال خودروهای جدیدتر سایپا هستید، پیشنهاد میکنیم به صفحه ماشین اطلس سایپا مراجعه کنید.
داخل کوییک G
با ورود به داخل کابین کویک جی ایکس با فضایی متفاوت نسبت به نسخه قبلی و حتی مدل S مواجه خواهید شد. فرمان دیکات به کلیدهای کنترل سیستم صوتی تجهیز شده و ترکیب آن با بخش نشانگرهای پشتآمپر اسپرت و پنل میانی جدید، کمک کرده تا فضای کلی مدرنتر از قبل دیده شود. دریچههای تهویه مرکزی به شکل گرد درآمدهاند و سیستم مالتیمدیا با نمایشگر هفت اینچ مرکزی نیز به بهبود حس و حال مدرنیته کابین یاری رسانده است. البته کیفیت متریال مورد استفاده داخل کابین همچنان ضعیف بوده اما استفاده از روکش چرمی برای صندلیها و تزئینات بیشتر داخل اتاق باعث شده که حداقل از لحاظ بصری، حس بهتری به سرنشینان منتقل شود. در سایر قسمتها شرایط مشابه با کوییک عادی بوده و ارگونومی کلی و همچنین فضای داخل کابین با توجه به محدوده قیمتی آن، قابل قبول است. به خصوص که کوییک روی صندلی عقب خود جای پا و سر بیشتری در قیاس به پژو 206 در اخیتار قرار میدهد که برای این کلاس بدنه راضیکننده است. البته ناگفته نماند که فضای صندوق عقب کوییک حدود 20 لیتر کوچکتر از نماینده پژو است اما همین 225 لیتر گنجایش فعلی هم برای کاربریهای روزمره یک هاچبک شهری کافی به نظر میرسد. متأسفانه به دلیل قطر و زاویه خاص ستون A و همچنین فرم آینههای جانبی، کوئیک جی ایکس در برخی زوایا نقاط کور دارد؛ اما به طور کلی محل قرارگیری راننده و ابعاد ماشین به شکلی است که میتوان در پشت فرمان از تسلط کافی برخوردار بود. برای مشاهده سایر نسخههای کوییک میتوانید به صفحه کوئیک s مراجعه کنید.
طراحی کوییک G
به طور کلی میتوان از کویک به عنوان یک فیسلیفت موفق روی تیبا 2 یاد کرد. چرا که تغییرات صورت گرفته روی ماشین کوییک به اندازهای بوده که به سختی میشود تشخیص داد با همان ساختار کلی بدنه تیبا سروکار داریم. به خصوص که استفاده از سپرهای اسپرت و اِلمانهای مختص محصولات کراساوور که امروزه به نوعی مد روز صنعت خودرو محسوب میشوند، باعث شده ظاهر کوییک تا حدودی مدرن و امروزی جلوه کند. اما نسخه فیسلیفت شده کوییک g تغییرات ظاهری اندکی را تجربه کرده و تنها با جلوپنجره، سپر جلویی جدید و نوارهای مشکی رنگی که چراغهای جلو را به مجموعه دیلایتها و مهشکنها پیوند دادهاند از مدل ساده قبلی تشخیص داده میشود. این طرح که با الهام از یوزپلنگ ایرانی روی صورت کوییک نقش بسته به بهبود ظاهر ماشین یاری رسانده و دماغه کوییک را مقداری اسپرتتر و خشنتر از قبل نشان میدهد. اما در سایر قسمتها تغییر خاصی حاصل نشده و به غیر از رینگهای اسپرت و شیشههای دودی بکار رفته، ظاهر ماشین مشابه کوییک معمولی است. برای مشاهده نسخه کوییک r پیشنهاد میشود به صفحه داخل کوییک r مراجعه کنید.
مشخصات کوییک G
نسخههای s و g با همان پیشرانه قدیمی تیبا یعنی M15 به تولید رسیدند، اما اخیراً در نسخههای جدیدتر کوییک، مثلاً کوییک جی ایکس انجین اصلاح شده M15I جای مدل قبلی را در زیر کاپوت گرفته است. پیشرانه جدید از نظر ساختار کلی، حجم و تعداد سوپاپ مشابه مدل قدیمی است اما در این بین اضافه شدن سیستم زمانبندی متغیر سوپاپ، بهبود در پاشش سوخت، تسهیل خروج دود و مواردی از این دست باعث شده تا ضمن افزایش قدرت و گشتاور پیشرانه، مصرف سوخت و لرزش، مقداری کمتر شود. پیشرانه قبلی توان تولید حداکثر 87 اسب بخار قدرت و 128 نیوتنمتر گشتاور را داشت که در نسخه جدید، حداکثر قدرت به 90 اسببخار و 137 نیوتنمتر افزایش یافته است؛ اما باز هم تناسب چندانی با ظاهر اسپرت این خودرو ندارند! البته به صورت کلی وجود مزیتهایی مثل دوام قابل قبول، دسترسی مناسب به قطعات یدکی، حساس نبودن به کیفیت و اکتان بنزینهای داخلی و هزینه نگهداری پایین در محصولات کوییک باعث شده که بسیاری افراد از موتور قدیمی این خودروها راضی باشند؛ هرچند مالک مجبور است با صدا و لرزش نسبتاً زیاد پیشرانه در دورهای بالا کنار بیاید. مصرف سوخت ترکیبی کوییک g نیز به صورت رسمی 7.14 لیتر در هر 100 کیلومتر اعلام شده، اما در عمل بعید به نظر میرسد که این عدد به دست آید و باید روی اعداد 8 لیتر تا 8.5 لیتر در هر 100 کیلومتر حساب باز کنیم. همچنین برای کوییک s و g از دریچه گاز برقی مشابه نسخه اتومات استفاده شده که از نظر برخی مشتریان، واکنش کندتری به دستورات راننده از خود نشان میدهد. از دیگر مشخصات فنی کوییک g میتوان به سیستم انتقال قدرت 5 سرعته دستی، سیستم تعلیق MacPherson جلو و Torsion Beam عقب، ترمزهای دیسکی جلو و کاسهای عقب و فرمان هیدرولیک اشاره کرد.
امکانات و تجهیزات کوییک G
سایپا کوییک G در زمان معرفی به عنوان نسخه فولآپشن کوییک فیسلیفت دندهای معرفی شد و در نتیجه از نظر سطح آپشن شرایط به مراتب بهتری از نسخه s یا کوییکهای قدیمی مدل پایه داشت. در واقع کوییک جی علاوه بر اینکه امکاناتی همچون سنسور دنده عقب، تهویه الکتریکی نیمه اتوماتیک، نشانگر تعویض دنده، چراغ روشنایی در روز، چراغ مشایعت، مهشکنهای جلو و عقب، دماسنج، کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو، ترمزهای مجهز به ABS و EBD، هشدار صوتی بستن کمربند ایمنی، شیشه بالابرهای برقی جلو و عقب، آینههای برقی، کامپیوتر سفری، سیستم ضد سرقت Immobilizer و ایزوفیکس را دارد، از گزینههای تکمیلی نظیر: سیستم مالتیمدیا با نمایشگر هفت اینچی، رهیاب ماهوارهای، دوربین دنده عقب، کلیدهای کنترلی سیستم صوتی روی فرمان، روکشهای چرم، نمایش فشار باد تایرها، سنسور نور، شیشههای دودی و رینگهای آلومینیومی نیز بهره میبرد. در نتیجه کویک g از لحاظ آپشن و امکانات ایمنی یکی از کاملترین خودروهای رده قیمتی خود و حتی ردههای قیمتی بالاتر به شمار میرود. برای مشاهده مشخصات سایر مدلهای کوییک میتوانید به صفحه کوییک آر پلاس مراجعه کنید.
کوییک G با توجه به سطح امکانات کاملتری که نسبت به برادرانش ارائه میکرد به عنوان گرانترین کوییک دندهای در زمان عرضه ارزشگذاری شده بود اما با توقف تولید این نسخه، هنوز هم به جز محصولات سایپا رقیب قیمتی چندانی پیش روی خود نمیبیند. در واقع حتی ارزانترین و کمآپشنترین پژو 206 بازار یعنی تیپ 2 نیز همچنان در بازار گرانتر از کوئیک g معامله میشود و از این رو اگر به امکانات جانبی علاقه داشته باشید، در دسترسترین گزینه همین نماینده سایپا خواهد بود. با این حال ممکن است برخی ترجیح دهند مدلهای ارزانتر کوییک را انتخاب و آپشنهای مورد نظرشان را به صورت موردی و افترمارکت روی ماشین نصب کنند تا مقداری در هزینهها صرفهجویی شود که در این صورت نسخههای ساده، r و s قابل خرید هستند.