بررسی اکستریم LX
اکسید LX که در بازار ما با نام اکستریم شناخته خواهد شد، از جمله خودروهایی است که همزمان با معرفی برند اکسید وارد بازار شدند. تولید این کراساوور کوچک و مجلل از سال 2019 میلادی و مدت کوتاهی پس از معرفی برند اکسید آغاز شد. اکسید LX پس از عرضه در چین، در بازارهای صادراتی نیز همچون روسیه و خاورمیانه نیز عرضه شد. این خودرو از سال 2019 تاکنون به تولید میرسد و طی این مدت تغییرات اندکی را تجربه کرده است.
اکستریم LX همانطور که اندکی قبل اشاره کردیم، اکستریم LX یک کراساوور کوچک به شمار میآید، از این رو ابعاد و اندازه آن با دیگر کراساوورهای کوچک چری همچون تیگو 7 پرو یا اومودا 5 (فونیکس FX) مشابه است. از نظر فنی نیز بین این خودرو مشابهتهایی وجود دارد. به عنوان مثال اکسید LX از پیشرانههای مشترک با تیگو 7 پرو و فونیکس FX استفاده میکند. چری به تازگی در چین نسخه قدرتمند این خودرو را تحت عنوان اکسید LX400 معرفی کرده است که از پیشرانه جدید این شرکت یعنی موتور دو لیتری توربوشارژر بهره میبرد. با این حال اکستریم LX در ایران و سایر بازارهای صادراتی با پیشرانه کوچکتری عرضه خواهد شد.
داخل اکستریم LX
طراحی فضای داخلی اکستریم LX نیز همانند ظاهر خارجی آن، از الگوهای آشنای به کار رفته در خودروهای ام وی ام و فونیکس بهره میبرد. نمایشگرهای دوبل به هم چسبیده و عریض بخش قابل توجهی از داشبورد خودرو را در اختیار دارند. یکی از این نمایشگرها برای نمایش اطلاعات حیاتی خودرو به کار میرود، در حالی که نمایشگر دیگر به نمایش اطلاعات سیستم سرگرمی اختصاص دارد.
اکستریم LX در قسمت میانی داشبورد، کنترلرهای سیستم تهویه قرار دارند. این کنترلرها با توجه به تیپ خودرو متغیر هستند. در برخی تیپها کنترلرها ترکیبی از دکمههای فیزیکی و لمسی را به نمایش میگذارند اما در تیپهای بالاتر این پنل به طور کامل لمسی عمل میکند. اندکی پایینتر نیز کنترلرهای مربوط به عملکرد خودرو و اهرم تعویض دنده روی کنسول میانی خودرو قرار گرفتهاند. اگر همچنان روی کنسول میانی به سمت بالا حرکت کنیم، پنل شارژر لمسی را نیز خواهیم دید. طراحان چری برای خلق فضای داخلی اکستریم LX، از تریم داخلی دو رنگ استفاده کردهاند که شامل رنگهای مشکی و قهوهای است. فرمان خودرو نیز فرم دیکات دارد اما برخلاف دیگر خودروهای اکسید، به صورت سه شاخه طراحی شده است. دکمههای فیزیکی زیادی در کابین مشاهده نمیشوند و اکثر تنظیمات به پنلهای لمسی سپرده شدهاند. اکستریم LX با دارا بودن فاصله بین محوری 2.67 متر، یک کراساوور کوچک به حساب میآید. البته به دلیل ارتفاع مناسب سقف، سرنشینان بزرگسال سواری راحتی را در این خودرو تجربه خواهند کرد. فضای صندوق بار این خودرو نیز 351 لیتر عنوان شده است که در صورت تا شدن صندلیهای عقب، به 1174 لیتر افزایش خواهد یافت.
طراحی اکستریم LX
اکستریم LX ظاهر آشنایی برای ما دارد و گویا این سبک از طراحی را در خودروهای دیگری نیز مشاهده کردهایم. این سبک از طراحی در محصولات جدید برند جک که با نام KMC در ایران عرضه میشوند نیز مشاهده شده است. اگر به نمای جلوی اکستریم LX و کی ام سی J7 نگاه کنید، شباهتهای بسیاری را میان ظاهر این دو خودرو خواهید یافت. در نمای جلو، این خودرو از جلوپنجرهای بهره میبرد که درون سپر خودرو ادغام شده است. ورودیهای هوای رادیاتور به صورت نامحسوس درون این جلوپنجره قرار گرفتهاند و به همین دلیل اکستریم LX نمایی شبیه به خودروهای برقی پیدا کرده است. در دو سمت جلوپنجره نیز چراغهای روشنایی اصلی قرار گرفتهاند که درون آنها چهار مربع کوچک قرار دارد.
اکستریم LX در نمای جانبی، اکستریم LX ظاهری کاملا اسپرت دارد. رینگهای 19 اینچی در مقایسه با ابعاد بدنه خودرو بزرگ به نظر میرسند و طراحی این قسمت نیز شبیه به یک گلوله است. این سبک از طراحی نیز برای مخاطبان آشنا است، چرا که مشابه آن را در نسل اول تیگو 7 دیدهایم. بخش عقب اکستریم LX، ظاهری همانند خودروهای جدید فونیکس دارد. به عنوان مثال طراحی چراغهای این خودرو به آریزو 6 پرو شباهت دارد. با این حال رگههایی از طراحی محصولات نسل قبل همچون چری تیگو 7 نسل اول را در بخش عقب میتوان مشاهده کرد. در قسمت پایین سپرها نیز خروجیهای دوگانه اگزوز قرار گرفتهاند که دهانه آنها از داخل سپر خودرو بیرون آمده است. در مجموع میتوان گفت که طراحی خارجی اکستریم LX، یک بازآفرینی اسپرت و زیباسازی شده از نسل اول تیگو 7 است.
مشخصات اکستریم LX
در بخش فنی، اکستریم LX به پیشرانه مشترک با دیگر کراساوورهای کوچک چری مجهز است. خوشبختانه این خودرو با موتور 1.6 لیتری توربوشارژر به بازار ایران میآید و نسخه ضعیفتر آن با موتور 1.5 لیتری به بازار ما عرضه نخواهد شد. پیشرانه 1.6 لیتری چهار سیلندر اکستریم LX پیش از این روی تیگو 8 پرو و فونیکس FX نصب شده است و در آینده روی تیگو 7 پرومکس و آریزو 6 جیتی نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت. حداکثر راندمان این موتور، 197 اسببخار قدرت و 290 نیوتنمتر گشتاور است.
اکستریم LX برای سیستم انتقال قدرت اکستریم LX، از گیربکس هفت سرعته اتوماتیک دوکلاچه استفاده شده است که در سایر خودروهای فونیکس نیز این گیربکس را دیدهایم. سیستم انتقال قدرت این کراساوور به صورت تک دیفرانسیل عمل میکند و تاکنون نسخه دو دیفرانسیل آن به بازار عرضه نشده است. مصرف سوخت ترکیبی اکستریم LX با مشخصات فنی گفته شده و وزن 1.5 تنی، حدود 7 لیتری در 100 کیلومتر پیمایش برآورد میشود. شتاب صفر تا صد این کراساوور لوکس نیز کمتر از 9 ثانیه اعلام شده است و حداکثر سرعت قابل دستیابی با آن نیز 200 کیلومتر بر ساعت خواهد بود. سیستم تعلیق اکستریم LX در جلو از نوع مرسوم مک فرسون و در عقب از نوع چنداتصاله یا مولتیلینک است. بنابراین سرنشینان سواری راحتی را در اکسید LX تجربه خواهند کرد. ترمزهای خودرو نیز در چهار چرخ از نوع دیسکی هستند. رینگهای 19 اینچی آلیاژی و سیستم فرمان برقی، بخش دیگری از مشخصات فنی این خودرو را تشکیل میدهند.
امکانات و تجهیزات اکستریم LX
مشتریان انتظار دارند تا با خرید اکستریم LX، طیف قابل توجهی از امکانات و تجهیزات در اختیار آنها قرار گیرد. در واقعیت نیز چنین اتفاقی رخ میدهد، چرا که اکستریم LX سطح امکانات بالاتری نسبت به اکثر کراساوورهای کوچک عرضه شده در بازار ایران دارد. در بخش ایمنی، اکستریم LX به شش کیسه هوا، سنسورهای پارک جلو و عقب، سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش، دستیار نگهدارنده خودرو در سربالایی و کنترل سرعت در سرازیری به همراه رادار نقطه کور مجهز است. این خودرو اخیرا به دستیارهای رانندگی خودران سطح دوم یا ADAS نیز مجهز شده است که قابلیت راندن نیمه خودکار خودرو در اتوبانها را برای راننده فراهم میکنند.
اکستریم LX تجهیزات رفاهی اکستریم LX نیز قابل قبول هستند و مشتری را از خرید کراساوور کوچک و لوکس برند اکستریم راضی نگه میدارند. سیستم صوتی سونی با 9 بلندگو، صندلیهای برقی مجهز به گرمکن، شارژر بیسیم فوق سریع، سیستم تهویه الکتریکی، اتولایت و دیلایت، سنسور باران، تریم چرمی کابین و فرمان، کنسول جلو و عقب، سانروف و سقف پانوراما از جمله امکانات رفاهی این خودرو به شمار میروند.