حمیدرضا اسلام، کار آفرین و از فعالان صنعت خودروسازی، در گفتوگویی با رسانههای تخصصی اظهار داشتند: فرآیند مونتاژ یک دستگاه کشنده در ایران، با توجه به سطح اتوماسیون خطوط تولید، عمق داخلیسازی قطعات و مقیاس تولید، ظرفیت قابلتوجهی در ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم نیروی انسانی دارد.
وی با استناد به تجربیات تولید خودرو سنگین موجود در کشور، افزود: در خطوط ساخت مونتاژ کشنده، بهطور متوسط حدودا 20 نفر بهصورت مستقیم برای هر دستگاه مشغول به کار هستند. این نیروها در بخشهایی چون ساخت بدنه، رنگ، مونتاژ شاسی و اکسل، تریم بدنه، تست ، پیش مونتاژها و ... فعالیت میکنند.
حمیدرضا اسلام همچنین به نقش نیروهای پشتیبان اشاره کرد و گفت: به ازای هر ۱ دستگاه کشنده، حدود 10 نفر نیروی پشتیبانی به صورت غیرمستقیم نیز در بخشهایی نظیر لجستیک، انبار، برنامهریزی تولید، مهندسی فرآیند، تعمیر و نگهداری و ایمنی درگیر فرآیند تولید هستند. در ضمن برای تولید این میزان، نیاز به حداقل 10 نفر نیروی ستادی میباشد.
او در پایان خاطرنشان کرد: «برآوردها نشان میدهد که برای تولید هر کشنده در ایران، بهطور میانگین حدود 2۰ نفر اشتغال مستقیم و در مجموع با نیروهای پشتیبان، نزدیک به 30 نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم وارد چرخه تولید میشوند. این ارقام، گواهی روشن از ظرفیت بالای اشتغالزایی در صنعت خودروسازی سنگین کشور است.
حمیدرضا اسلام به نقل از یکی از فعالان با سابقه حوزه حمل و نقل “ سیاستهای مالیاتی مانع توسعه شرکتهای بزرگ حملونقل میشود”
بررسیها نشان میدهد سیاستهای مالیاتی فعلی، مانعی جدی در مسیر رشد شرکتهای بزرگ حملونقل در کشور هستند. بر اساس این سیاستها، شرکتهای حملونقل موظف به پرداخت ۲۵ درصد از درآمد سالانه هر دستگاه خودرو بهعنوان مالیات هستند؛ در مقابل، در مدل خویشمالکی یا رانندهمحور، رانندگان تنها حدود ۵ درصد پس از کسر هزینه ها مالیات پرداخت میکنند. این تفاوت فاحش در نظام مالیاتی، انگیزهای برای تشکیل و توسعه شرکتهای بزرگ باقی نمیگذارد و فعالان این حوزه را به سمت مدلهای کوچکتر سوق میدهد.
با این حال، شرکت آوانسیر با ورود به این عرصه و اتخاذ رویکردی متفاوت، نقشآفرینی مثبتی داشته و شایسته تقدیر است.