حمیدرضا اسلام، کار آفرین و از فعالان صنعت خودروسازی، در گفتوگویی با رسانههای تخصصی اظهار داشتند: فرآیند مونتاژ یک دستگاه کشنده در ایران، با توجه به سطح اتوماسیون خطوط تولید، عمق داخلیسازی قطعات و مقیاس تولید، ظرفیت قابلتوجهی در ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم نیروی انسانی دارد.
وی با استناد به تجربیات تولید خودرو سنگین موجود در کشور، افزود: در خطوط ساخت مونتاژ کشنده، بهطور متوسط حدودا 20 نفر بهصورت مستقیم برای هر دستگاه مشغول به کار هستند. این نیروها در بخشهایی چون ساخت بدنه، رنگ، مونتاژ شاسی و اکسل، تریم بدنه، تست ، پیش مونتاژها و ... فعالیت میکنند.
حمیدرضا اسلام همچنین به نقش نیروهای پشتیبان اشاره کرد و گفت: به ازای هر ۱ دستگاه کشنده، حدود 10 نفر نیروی پشتیبانی به صورت غیرمستقیم نیز در بخشهایی نظیر لجستیک، انبار، برنامهریزی تولید، مهندسی فرآیند، تعمیر و نگهداری و ایمنی درگیر فرآیند تولید هستند. در ضمن برای تولید این میزان، نیاز به حداقل 10 نفر نیروی ستادی میباشد.
او در پایان خاطرنشان کرد: «برآوردها نشان میدهد که برای تولید هر کشنده در ایران، بهطور میانگین حدود 2۰ نفر اشتغال مستقیم و در مجموع با نیروهای پشتیبان، نزدیک به 30 نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم وارد چرخه تولید میشوند. این ارقام، گواهی روشن از ظرفیت بالای اشتغالزایی در صنعت خودروسازی سنگین کشور است.