موضوعات داغ

چه خسارت هایی تحت پوشش بیمه شخص ثالث نیست؟

عکس مطلب اول

به گزارش رئیس پلیس راه و شهرسازی کشور، با اتمام نوروز 1400، دست کم 21 هزار نفر از هموطنانمان در سراسر کشور، در اثر تصادفات رانندگی، دچار صدمات و جراحت‌های مختلف شده‌اند. در حالی که ایران به‌عنوان کشوری با نرخ بالای تصادفات جاده‌‌ای و شهری شناخته می‌شود، استفاده از بیمه‌های ضروری و غیرضروری می‌تواند تا اندازه چشم‌گیری از ضررهای مالی و خسارت‌های احتمالی بکاهد.

برای آنکه بتوانیم پیشبینی کاملی از میزان خسارات مالی داشته باشیم، در این مقاله با انواع پوشش های بیمه شخص ثالث، مهم‌ترین بیمه اتومبیل‌های شخصی آشنا می‌شویم. اگر تا انتهای این مقاله همراه ما باشید، پاسخ یکی از پرتکرارترین سوالات بیمه شخص ثالث یعنی «چه خسارت هایی تحت پوشش بیمه شخص ثالث نیست؟» را مطالعه خواهید کرد.

بیمه شخص ثالث چیست؟ ضروری‌ترین بیمه‌نامه وسایل نقلیه

بیمه شخص ثالث، یکی از مهم‌ترین بیمه‌نامه‌های خودرو است که در تصادفات و حوادث غیر قابل پیش‌بینی، برای جبران بخشی از صدمات واردشده به کمک رانندگان می‌آید. بیمه شخص ثالث برای پرداخت دیه یا نقص عضو سرنشینان بکار می‌رود و برخلاف بیمه بدنه ارتباط مستقیم با خودروی شما ندارد.

با این حال این بیمه‌نامه از سال 1347 در دسته بیمه‌های اجباری قرار گرفت و به محض سندزدن وسایل نقلیه، تهیه آن برای رانندگان الزامی خواهد بود.

نرخ بیمه شخص ثالث در سال 1401 چقدر است؟

هر ساله سطح پوشش بیمه شخص ثالث با توجه به میزان دیه یک مرد کامل در ماه‌های حرام سال، توسط بانک مرکزی اعلام می‌شود. در سال 1401 اگر در جریان تصادف، فردی دچار نقص عضو شود یا فوت کند، بیمه شخص ثالث می‌تواند مبلغ 600 الی 800 میلیون تومان (برای هر نفر) از دیه یا هزینه‌های درمانی شخص را با توجه به نظرات کارشناسان بیمه، پوشش دهد.

بیمه

خسارت هایی که تحت پوشش بیمه شخص ثالث نیستند

اما زمانی که برای خرید بیمه شخص ثالث اقدام می‌کنیم، ممکن است در شرایط خاصی، امکان استفاده از پوشش های بیمه شخص ثالث وجود نداشته باشد. وقوع این موارد معمولا نادر است و تعداد کمی از تصادفات شامل آن‌ها می‌شوند. با این حال هنگام خرید بیمه‌نامه‌هایی که مستقیما با پرداخت غرامت مالی همراه هستند مانند شخص ثالث، بیمه مهندسی، بیمه‌های مسئولیت و بیمه آتش‌سوزی، دانستن اینکه چه خسارت هایی تحت پوشش بیمه نیست، کمک زیادی به ما خواهد کرد.

1-خسارت‌های ناشی از شرایط غیر عادی

معمولا اکثر بیمه‌نامه‌ها، بندی تحت عنوان شرایط غیر عادی دارند که در آن، عدم پوشش صدمات جانی و مالی در شرایط جنگ، شورش و اعتصابات را شرح می‌دهند. همچنین در صورتی که صدمات واردشده در جریان وقوع حملات هسته‌ای یا تشعشعات رادیواکتیوی صورت بگیرد نیز، شرکت بیمه تعهدی در قبال پرداخت خسارات نخواهد داشت.

2-رانندگانی که گواهینامه ندارند

دومین موردی که چتر بیمه شخص ثالث را از روی سر شما باز می‌کند، عدم رعایت قانون رانندگی با گواهینامه است. در صورتی که گواهینامه نداشته باشید یا اعتبار آن به پایان رسیده باشد، مشمول پرداخت صدمات مالی توسط شرکت بیمه نخواهید شد.

3-تغییر کاربری وسیله نقلیه

تغییر کاربری یکی دیگر از عواملی‌ست که خسارات وارده را از پوشش بیمه خارج می‌کند. بنابراین در صورتی که ثابت شود حین مسافرکشی یا بارکشی با خودروی شخصی خود دچار سانحه شده‌اید، شرکت بیمه پرداخت غرامت را به عهده نخواهد گرفت.

4-خسارات ایجادشده حین ارتکاب جرم

جالب است بدانید اگر راننده حین ارتکاب جرم یا به قصد ارتکاب جرم از خودروی شخصی خود استفاده کرده و دچار سانحه شود، بیمه مسئولیتی در قبال پرداخت غرامت نخواهد داشت. در ادامه چند نمونه از این شرایط خاص را برای شما جمع‌آوری کرده‌ایم.

• خسارت‌های ناشی از سقط جنین عمدی

• خسارت‌های ناشی از تلاش برای خودکشی

• خسارت‌های ناشی از آسیب‌های عمدی

• خسارت‌های ناشی از فرار از پلیس

در صورت رخ دادن این شرایط خاص امکان استفاده از پوشش های بیمه شخص ثالث وجود نخواهد داشت.

5-سرقت خودرو؛ مهم‌ترین عامل عدم پوشش شرکت بیمه

اگر مایلید بدانید چه خسارت هایی تحت پوشش بیمه شخص ثالث نیست، استفاده از خودروهای سرقتی یکی دیگر از پاسخ‌های ما برای شما خواهد بود. اگر راننده گواهینامه نیز داشته باشد اما درحال استفاده از یک خودروی سرقتی دچار سانحه شود، شرکت بیمه پرداخت غرامات حادثه را به عهده نخواهد گرفت.

6-ایجاد سانحه با ظرفیت بیشتر از حد مجاز

اگر سانحه در حالتی رخ دهد که خودرو بیش از تعداد مجاز سرنشین داشته باشد، غرامت مالی فقط به میزان سرنشینان مجاز محاسبه خواهد شد. برای مثال اگر خودرویی با شش سرنشین تصادف کرده و تمام شش نفر کشته شوند، شرکت بیمه موظف است فقط دیه 5 نفر از سرنشینان را پرداخت کند.

7-خسارات ایجادشده در حالت عدم هوشیاری راننده

مورد هفتم، عدم هوشیاری راننده یا خروج او از حالت طبیعی است. درصورتی که راننده الکل یا مواد مخدر مصرف کرده باشد، با وجود مقصرشناخته‌نشدن او در سانحه رانندگی، همچنان مشمول دریافت حق بیمه نخواهد بود.

تخمین خسارت

8-خسارات وارده به خودرو مقصر

همچنین باید در نظر داشته باشید بر اساس قانون بیمه، خودرو مقصر یا مسبب حادثه، سرنشینان آن و تمامی اشیا موجود در آن به هیچ وجه تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار نخواهند گرفت. بنابراین، مواردی که در این مقاله بررسی کردیم فقط مربوط به خودرو‌های دیگر در یک سانحه رانندگی است.

بیمه آسماری؛ چتری به وسعت آرامش خیال شما

در این مطلب علاوه بر آشناشدن با مهم‌ترین و ضروری‌ترین بیمه خودرو، سعی کردیم با معرفی 8 حالت مختلف به سوال «چه خسارت هایی تحت پوشش بیمه شخص ثالث نیست؟» پاسخ دهیم.

تهیه بیمه از شرکت‌های بیمه‌نامه معتبر و حرفه‌ای، می‌تواند حین وقوع سوانح رانندگی و حوادث پیشبینی‌نشده، چتری از آسودگی را روی سر ما بگشاید. شرکت بیمه آسماری به کمک بیش از یکصدسال تجربه کارشناسان ترازاول این حوزه در سطح کشور، امنیت خاطر را در شرایط ناخوشایند برای شما فراهم می‌کند.

اگر مایلید جبران خسارت‌های احتمالی را به یکی از حرفه‌ای‌ترین مجموعه‌های فعال در سراسر کشور بسپارید، آسماری از طریق شماره تلفن 02143417 و آدرس سایت asmari-insurance.com همراه شما است.

این متن رپورتاژ آگهی است و خودروبانک دخالتی در محتوای آن ندارد

نظرات کاربران

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد