یکی از کارهایی که برای صرفه جویی در مصرف سوخت و هزینه ها و نیز دستیابی به حداکثر انرژی و توان موتور اتومبیل ها انجام می شود، ریمپ ای سی یو (ECU) است. ECU یا واحد کنترل موتور در واقع همان مغز موتور اتومبیل شما است. این قطعه قابلیت و عملکردی مشابه کامپیوتر داشته و عملکرد موتور را کنترل می کند. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید تنظیمات پیش فرض موجود در ای سی یو خودرو شما برای عملکرد مناسب، بهینه نیستند. کارخانه های تولیدکننده خودرو هنگام برنامه نویسی واحد کنترل موتور تنظیمات پیش فرض را به طور کلی پیکربندی می کنند و برای آن که خودرو شما عملکرد خوبی داشته باشد، باید آن را مطابق با شرایط خاص آب و هوایی، کیفیت سوخت و قوانین و مقررات کشور خود بهینه سازی کرده و سازگار کنید.
فرآیند تغییر تنظیمات و نرم افزار پیش فرض واحد کنترل موتور (ECU) و جایگزین کردن آن با نرم افزارهای دیگر که اغلب سفارشی سازی شده و بر اساس مشخصات خودرو و خواست مالک آن است را ریمپ گویند. البته این کار باید در چارچوب قوانین و مقررات هر کشوری انجام شود. با تغییر نقشه کامپیوتر خودرو می توانید بیشترین بهره عملکردی و اقتصادی را از اتومبیل خود به دست آورید. همچنین ریمپ کردن به شما کمک می کند تا با صرف هزینه اندک، علاوه بر ارتقای کارایی موتور اتومبیل خود، طول عمر آن را نیز افزایش دهید.
معایب ریمپ خودرو
ریمپ کردن و تغییر نرم افزار واحد کنترل موتور خودرو نیز مانند هر تغییرات دیگری در کنار تمام مزیت هایی که دارد، دارای برخی معایب نیز می باشد. اولین نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که ریمپ کردن یک کار تخصصی بوده و نباید آن را به افراد متفرقه که دانش و مهارت لازم را ندارند، بسپارید؛ چرا که این کار موجب آسیب رسیدن به خودرو شما شده و نه تنها عملکرد آن را بهبود نمی بخشد، بلکه همان عملکرد سابق را نیز مختل می کند.
مسئله بعدی که در مراکز متفرقه ممکن است با آن مواجه شوید، استفاده از ابزارها و نرم افزارهای ارزان قیمت، بی کیفیت و تقلبی است. این کار موجب افزایش آوانس جرقه زنی در شمع ها و تزریق سوخت بیشتر شده که در نهایت منجر به آسیب دیدن موتور خودرو می گردد.
یکی دیگر از مشکلاتی ممکن است در پروسه ریمپ کردن رخ دهد، به هم خوردن نسبت سوخ و اکسیژن و رد شدن در تست معاینه فنی است. بنا بر نسبت طلایی استوکیومتریک (AFR) بهترین حالت مخلوط سوخت و هوا زمانی اتفاق می افتد که 1 گرم سوخت با 14.7 گرم اکسیژن ترکیب شود. این نسبت در مراحل مختلف پروسه ریمپ کردن نباید تغییر کند. در صورت تغییر این نسب خودرو شما در تست معاینه فنی نیز مردود خواهد شد. نکته حائز اهمیت دیگر آن است که دمای موتور و آمپر آب نباید بیش از حد استاندارد کاهش یابد؛ زیرا موجب افزایش آلایندی خودرو می شود.
ریمپ ریمپ پژو پارس
پژو پارس یا پرشیا در حقیقت تغییر چهره یافته پژو 405 است که توسط ایرانخودرو به بازار عرضه شد. این خودرو با چهار موتور مختلفXU7 ، XU7/L4 ، TU5 و موتور TU5 تولید شده است که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. طبیعی است که ریمپ کردن ای سی یو هر کدام از این موتورها نیز نتیجه منحصر به فرد خود را داشته باشند. از جمله تغییراتی که پس از ریمپ کردن و تغییر نرم افزار موتور این خودرو رخ می دهد می توان به افزایش سرعت و شتاب اولیه، افزایش شتاب ثانویه، افزایش سرعت و قدرت، کاهش دمای کارکرد فن، رفع کپ حین حرکت، حذف محدودیت دور موتور و برداشتن کاتاف، کاهش مصرف سوخت و حذف لرزش خودرو در حالت درجا اشاره کرد. به انجام تمام موارد مذکور نیز فول ریمپ خودرو پژو پارس (پرشیا) گفته می شود.
ریمپ پژو 206
از دیگر خودروهای محبوب تولید داخل، خودرو پژو 206 است. این خودروها دارای موتور چهار سیلندر از سری TU هستند که نخستین بار حدود یه دهه پیش با خودرو Citroën AX به بازار معرفی شدند. مانند پژو پارس، ریمپ کردن هر کدام از خودروهای 206 تیپ 1 تا 6 نتایج متفاوتی داشته ولی در کل می توان گفت که همگی به ارتقا و بهبود عملکرد موتور کمک می کنند. خدماتی که برای ریمپ خودرو 206 ارائه می شود شامل افزایش سرعت و قدرت، افزایش سرعت و شتاب اولیه، افزایش شتاب ثانویه، رفع کپ اولیه، رفع کپ حین حرکت، کاهش دمای کارکرد فن، برداشتن کاتاف و حذف محدودیت دور موتور، کاهش مصرف سوخت و حذف لرزش خودرو در حالت درجا می باشد؛ مجموعه این خدمات نیز در فول ریمپ 206 انجام می شود.
ریمپ انواع خودرو در مرکز ریمپ و چیپ تیونینگ کاراک
مرکز ریمپ و چیپ تیونینگ کاراک با داشتن سال ها سابقه فعالیت در زمینه بهبود ای سی یو خودرو و بهره مندی از کارشناسانی مجرب و با تجربه خدمات مربوط به ریمپ و چیپ تیونینگ را با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت ارائه می دهد. در این مرکز ریمپ انواع خودروهای داخلی و خارجی مانند پژو 405، پژو 206، پژو 207، پرشیا، دنا، سمند، ال 90، تیبا، ساندرو، برلیانس، SPORTAGE، OPTIMA، CERATO، JAC S5 , S3 , J5 AT , J4 AT و ... انجام می شود.
از جمله اقدماتی که در این مرکز برای ریمپ خودرو 206 انجام می شود، کاهش مصرف سوخت و بهبود عملکرد و کارایی موتور از طریق اصلاح جرقه زنی شمع ها، اصلاح هوادهی دریچه گاز و اصلاح پاشش سوخت می باشد. پس از ریمپ خودرو 206 سوخت به صورت افشانه ای پاشیده و به خوبی با اکسیژن ترکیب می شود.
همچنین در این مرکز ریمپ پژو پارس در سه سطح صورت می گیرد؛ در Sage 1 ریمپ، با اعمال تغییراتی بر روی مصرف سوخت، نحوه جرقه زنی، نحوه کار سنسور اکسیژن و دریچه گاز، تا 12 درصد مصرف سوخت کاهش یافته و توان و گشتاور خودرو افزایش می یابد. این کار افزایش شتاب و سرعت اتومبیل را نیز تا 16 درصد افزایش می دهد. در Stage 2 ریمپ ای سی یو پژو پارس این تغییر نرم افزار و بهینه سازی خودرو بر روی موتور تقویت شده صورت می گیرد و توان موتور و گشتاور خودرو تا 20 درصد افزایش می یابد. البته باید این نکته را مد نظر داشته باشید که اگر خودروهایی که فاقد تقویت کننده های موتور مانند هدرز و کیت مکش هستند، آوانس و ریتارد را بدون استفاده از سوخت مناسب و استاندارد افزایش دهند، منجر به ناک (احتراق زودرس) و افزایش حرارت احتراق می شوند. در چنین وضعیتی مقدار انتقال گرما به ۱.۷ برابر رسیده و موجب آسیب رسیدن به پیستون، تخریب کاتالیزور و آب شدن یا آسیب رسیدن به سوپاپ ها می گردد. بنابراین سطح دوم ریمپ خودرو پرشیا باید بر روی خودروهایی که موتورشان را تقویت کرده اند، انجام شود. Stage 3 ریمپ مختص ماشین های مسابقه ای پژو پارس می باشد. برای این کار از برنامه ویژه و ریمپ ای سی یو بسیار حرفه ای با سوخت هایی نظیر C16 یا الکل استفاده می شود. این کار با اعمال تغییرات اساسی در جداول سوخت و جرقه موتور صورت گرفته و سبب می شود که حداکثر توان موتور حاصل شده و راندمان موتور خودرو به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
به طور کلی می توان گفت که اگر فرآیند ریمپ کردن به طور اصولی و توسط متخصص انجام شود، تاثیر منفی بر عملکرد خودرو نداشته و حتی می تواند عملکرد موتور را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد.
این متن رپورتاژ آگهی است و خودروبانک دخالتی در محتوای آن ندارد