سایپا رهام دیگر محصول وطنی خودروساز بزرگ، سایپا، پس از تیبا،
ساینا و
کوییک است. این
خودرو پیش از آن که به
نمایشگاه خودرو تهران 1397 بیاید، در نمایشگاه های خودرو مشهد و شیراز به معرض نمایش عموم گذاشته شده بود. مطابق اطلاعات بدست آمده، این خودرو با همکاری مشاوران چینی
سایپا ساخته شده و اشتراک آن با تویوتا یاریس، غیر قابل انکار است. شاید اگر تحریم های خودرویی رخ نمی دادند و همکاری سایپا با شرکای بین المللی خود ادامه می یافت، تاکنون شاهد عرضه سایپا رهام به بازار بودیم.
در یکی از اصلی ترین بخش های خودرو، یعنی پیشرانه، شاهد استفاده از پیشرانه 1.65 لیتری برلیانس هستیم که قادر به تولید 113 اسب بخار قدرت و 154 نیوتون متر گشتاور است. با توجه به سگمنتی که خودرو در آن قرار دارد، رقبای آن را اکثرا چینی های مجهز به موتورهای 1.5 لیتری تشکیل می دهند و از این نظر، سایپا رهام می تواند به راحتی رقبا را به چالش بکشد. جعبه دنده این خودرو نیز به صورت پنج سرعته دستی یا شش سرعته اتوماتیک و ساخت پانچ است. از این رو با یک برلیانس H330 در زیر کاپوت سر و کار داریم که البته در دید مشتری ایرانی، وجهه مطلوبی از خود بر جای گذاشته است. البته سایپا برنامه هایی را برای توسعه پیشرانه مخصوص به خود با همکاری AVL اتریش در دست اقدام دارد و در صورت موفقیت آمیز بودن پروژه رهام، موتور مشترک سایپایی – اتریشی با پیشرانه برلیانس جایگزین خواهد شد.
رهام
سبک طراحی خودرو، بسیار هماهنگ و مدرن بوده و از این نظر باید به سایپا آفرین گفت. در نمای جلو شاهد شباهت های فراوانی میان این خودرو و محصولات کیا و فورد هستیم که موجب شده تا خودرو ظاهری خشن و در عین حال دلنشین داشته باشد. این میزان خشونت و تهاجم، در نمای جانبی خودرو تقریبا به صفر رسیده و شاهد یک نمای کاملا ساده در قسمت جانبی سایپا رهام هستیم. علاوه بر آن، سایز رینگ و
لاستیک بهتر است کمی بزرگتر در نظر گرفته شود. در نمای پشتی، باز هم خودرو ظاهری جذاب دارد و چراغ ها بین گلگیر و درب صندوق عقب تقسیم شده اند که ظاهری جذاب را برای سایپا رهام پدید آورده است. استفاده از خطوط تند و تیز در طراحی عقب خودرو، می تواند گامی مهم در جلب جوانان نسبت به سایپا رهام باشد.به خصوص آن که شباهت این محصول با سه خودروی شناخته شده در بازار ایران، یعنی میتسوبیشی میراژ،
میتسوبیشی لنسر و
هیوندای اکسنت فراوان دیده است.
رهام
بر خلاف نمای خارجی خودرو، کابین سایپا رهام ساده و بدون جزییات کار شده و تلاش سایپا بر ایجاد یک طراحی مینیمال بوده است، هر چند به نظر می رسد در آن افراط کرده باشد، چرا که داشبورد بیش از حد صاف و یکنواخت به نظر می رسد. علاوه بر آن، جنس پلاستیک به کار رفته در داخل کابین نیز چندان مناسب نیست و بیشتر قطعات داشبورد، از جنس پلاستیک خشک ساخته شده اند. از این نظر ساپیا رهام نمی تواند در مقابل رقبای چینی خود حرفی برای گفتن داشته باشد، به همین دلیل سایپا این مشکل را با افزودن سطح بالایی از تجهیزات جبران کرده است که از آن جمله می توان به صفحه نمایش لمسی برای سیستم سرگرمی و کولر دیجیتالی اشاره کرد.
رهام
سیستم تعلیق این خودرو در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع میله پیچشی است و وزن خودرو نیز در حدود 1300 کیلوگرم می باشد، از این رو سایپا رهام یک سدان خانوادگی است که شتاب متوسطی دارد و سعی شده تا سواری آن مطلوب باشد. پیش تر، سایپا این خودرو را در کلاس های مختلفی معرفی می کرد که در بالا ترین سطح از امکانات و تجهیزات، این خودرو مجهز به شش کیسه هوا به همراه ترمز های ABS و EBD بود و مطابق ادعای سایپا، رهام می تواند در تست های ایمنی اروپایی، سه ستاره ایمنی را بدست آورد، هر چند تا کنون این خودرو مورد تست و بررسی مجموعه یورو انکپ قرار نگرفته است.
سایپا سلیقه آپشن پسند ایرانیان را می داند و از این رو سایپا رهام به امکانات مختلفی مجهز است که از آن جمله می توان به سان روف، صندلی چرمی، نمایشگر لمسی ۷ یا ۱۰ اینچ (بسته به تیپ خودرو)، سیستم پایش فشار باد لاستیک، کروز کنترل، فرمان برقی با سختی حساس به سرعت، کلیدهای کنترل روی فرمان، تهویه مطبوع خودکار، صندلی با قابلیت تنظیم ارتفاع، آینههای جانبی فلزی همراه با باز و بسته شدن اتوماتیک، سنسور پارک عقب، ورود و خروج بدون نیاز به کلید، استارت دکمهای و رینگهای اسپرت آلومینیومی اشاره کرد که در رده خودش، راضی کننده هستند.
در مورد قیمت رهام، پیش تر سخن از ارقام مختلفی به میان آمده بود که هیچ کدام به طور رسمی تایید نشده اند، اما از آنجایی که رهام یک خودرو ویژه قشر متوسط است، باید قیمت آن در حدی باشد که افراد اقشار متوسط، نظیر کارمندان، به راحتی توانایی خرید آن را داشته باشند.