موضوعات داغ

ماشین فوتون نیوفیس

(3.9/5) 69 رای

پیکاپ فوتون تونلند نماینده ایران خودرو در رقابت جذاب پیکاپ‌های چینی به شمار می‌رود. این پیکاپ از اواسط دهه 1390 خورشیدی در بازار حضور داشت و در ابتدا رقیبی برای دانگ فنگ ریچ و کاپرا بهمن موتور محسوب می‌شد. ابعاد بزرگتر این پیکاپ و اشتراک پلتفرم آن با تویوتا هایلوکس و همچنین قیمت بالاتر آن نسبت به رقبا، پیکاپ فوتون تونلند را در سطحی بالاتر از دو رقیب یاد شده نگه می‌داشت. با ورود رقبای جدید به بازار پیکاپ‌ها همچون آمیکو آسنا و کی ام سی T8، فوتون تونلند نیز بایستی خودش را ارتقا می‌داد تا بتواند هم پای پیکاپ‌های تازه نفس و مجهز رقابت کند. از این رو ایران خودرو دیزل تولید نسل اول تونلند را کنار گذاشت و نسخه فیس‌لیفت نسل اول را با نام پیکاپ فوتون تونلند دیزلی به بازار عرضه کرد. پیکاپ فوتون تونلند دیزلی با چهره جدید در جریان نمایشگاه‌های خودرو سال 1401 به نمایش درآمد. این پیکاپ علاوه بر چهره جدید، امکانات رفاهی و ایمنی بیشتری را نیز در خودش جای داده بود اما همچنان با گیربکس دستی به فروش می‌رسید. فروش این پیکاپ از نیمه اول سال 1401 آغاز شد.

158 km/h
حداکثر سرعت
0 liter/100km
مصرف سوخت
2776 cc
حجم موتور

مشخصات فوتون نیوفیس

کلاس بدنه
پیکاپ
انتقال نیرو
دو دیفرانسیل
نوع جعبه دنده
5 سرعته دستی
حداکثر توان
174 اسب بخار
تنفس موتور
توربو دیزل
تعداد سیلندر
4 سیلندر

فیلم بررسی فوتون نیوفیس

مزایا و معایب فوتون نیوفیس

مزایا

گشتاور بالا در دور پایین، فضای بار مناسب نسبت به رقبا، گستردگی خدمات، طراحی داخلی خوب

معایب

مشکل سوخت گیری دیزل، طراحی نسبتاً قدیمی نسبت به رقبا

بررسی فوتون نیوفیس

فوتون یکی از خودروسازان تجاری چین است که اکثر محصولات آن در رده خودروهای تجاری سنگین و نیمه سنگین به بازار عرضه می‌شوند. ایران خودرو دیزل پس از آن‌که در ابتدای دهه 1390 مورد تحریم قرار گرفت، به همکاری با برند فوتون علاقه پیدا کرد. حاصل این همکاری، کشنده فوتون و پیکاپ فوتون تونلند بودند.

فوتون نیوفیس

نخستین نسل از پیکاپ فوتون تونلند با دو پیشرانه دیزلی و بنزینی طی سال‌های 1393 تا 1399 توسط ایران خودرو دیزل به فروش رسید. فروش محدود و قیمت بالاتر این پیکاپ نسبت به سایر رقبا سبب شد تا مشتریان محدودی اقدام به خرید پیکاپ تونلند کنند. از ابتدای دهه 1400 و با ورود پیکاپ‌های رنگارنگ چینی به بازار ایران، بازی پیکاپ‌ها عوض شد. اکنون مشتریان به دنبال خودرویی کارآمد با امکانات یک شاسی‌بلند بودند. در نتیجه ایران خودرو تصمیم گرفت تا نسخه‌های فیس‌لیفت و اتوماتیک از پیکاپ تونلند را به بازار عرضه کند. فوتون تونلند یکی از معدود پیکاپ‌های بازار با پیشرانه دیزلی است و همین مساله می‌تواند به بازاریابی موفق آن کمک کند.

داخل فوتون نیوفیس

حجم تغییرات در نمای داخلی این خودرو نیز محدود بوده‌اند، هرچند نمی‌توان منکر شد که کابین فوتون تونلند دیزلی نسبت به نسخه اولیه زیباتر است. فرمان این خودرو به کلی تغییر کرده است و اکنون فرم زیباتری دارد. این فرمان ساده است اما طراحی بهتر آن و اضافه شدن دکمه‌های کنترلی، ظاهر جذاب‌تری را برای آن پدید آورده است. سیستم صوتی ساده در نسخه اصلی نیز با یک سیستم چندرسانه‌ای بهتر جایگزین شده است. فوتون تونلند دیزلی اکنون به نمایشگر مجهز است و خوشبختانه کنترل سیستم چندرسانه‌ای از طریق دکمه‌های فیزیکی صورت می‌گیرد. این کار استفاده از سیستم صوتی را برای کاربر راحت‌تر خواهد کرد.

فوتون نیوفیس

قطعات پلاستیکی نقره‌ای در نسخه اصلی جای خود را به قطعات مشکی براق داده‌اند. تریم کلی کابین فوتون تونلند دیزلی نیز مشکی است و به نظر می‌رسد قطعات کابین اکنون از کیفیت بیشتری نسبت به قبل برخوردارند.

طراحی فوتون نیوفیس

بزرگترین ایراد پیکاپ‌های چینی تا به امروز، سادگی بیش از حد ظاهر آن‌ها بوده است. نسل نخست فوتون تونلند نیز ظاهری بسیار ساده داشت، گویا با خودرویی متعلق به دهه 2000 روبرو هستیم. این روند در نسخه فیس‌لیفت تغییر یافت و با خودرویی زیباتر از گذشته روبرو شده‌ایم. مطابق اکثر فیس‌لیفت‌ها، بیشترین سهم تغییرات در فوتون تونلند دیزلی به نمای جلو خودرو اختصاص یافته است. جلوپنجره این خودرو از حالت V شکل به حالت صاف تغییر حالت داده است. چراغ‌های جلو نیز برآمده‌تر و کوچک‌تر شده‌اند. در قسمت زیرین سپر نیز چراغ‌های دی‌لایت و مه شکن قرار گرفته‌اند.

فوتون نیوفیس

نمای جانبی پیکاپ فوتون تونلند دیزلی ساده است، هرچند فرم درب‌ها به شکل منحنی درآمده و از سادگی افراطی آن اجتناب شده است. مساله آزاردهنده در نمای جانبی ابعاد رینگ و لاستیک خودرو هستند که اندکی کوچک به نظر می‌رسند. در نمای عقب فوتون تونلند دیزلی کمترین میزان تغییرات رخ داده‌اند و همان ظاهر نسخه اصلی را در نسخه فیس‌لیفت نیز مشاهده می‌کنیم. تنها الگوی چراغ‌ها در این بخش اندکی تغییر کرده است و سایر قسمت‌ها به همان سبک و سیاق گذشته باقی مانده‌اند.

مشخصات فوتون نیوفیس

نسل نخست فوتون تونلند با موتورهای بنزینی و دیزلی به تولید رسید اما نسخه فیس لیفت آن تنها با پیشرانه دیزلی به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد. موتور در نظر گرفته شده برای فوتون تونلند دیزلی از نوع 2.8 لیتری توربودیزل و ساخت کامینز است که حداکثر 174 اسب‌بخار قدرت و 360 نیوتن‌متر گشتاور آزاد می‌کند. انتقال قدرت در فوتون تونلند دیزلی از طریق گیربکس پنج سرعته دستی گتراگ صورت می‌گیرد. همانند نسخه اصلی، هر چهار چرخ این پیکاپ قابلیت تحرک دارند. دیفرانسیل فوتون تونلند دیزلی نیز در سه حالت تک دیفرانسیل، دو دیفرانسیل سبک و دو دیفرانسیل سنگین قابل انتخاب است.

فوتون نیوفیس

سیستم تعلیق فوتون تونلند دیزلی در جلو از نوع جناغی دوبل و عقب از نوع فنر تخت است. باک این پیکاپ 76 لیتر حجم دارد و مصرف ترکیبی این خودرو نیز 8.7 لیتر در صد کیلومتر اعلام شده است. پیشرانه دیزلی فوتون تونلند نیوفیس از استاندارد عدم آلایندگی یورو 5 پیروی می‌کند و فیلتر دوده یا DPF نیز دارد.

مشخصات فنی فوتون نیوفیس

نام خودرو
فوتون نیوفیس
کشور سازنده
پرچم کشورچین
سال (طراحی)
1401
موتور
4 سیلندر 16 سوپاپه
حجم موتور
2776 سی سی
تنفس موتور
توربو دیزل
انتقال نیرو
دو دیفرانسیل
حداکثر قدرت
174 اسب بخار در 3400 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور
360 نیوتن متر در 1600 دور در دقیقه
جعبه دنده
5 سرعته دستی
شتاب 0 تا 100
-
حداکثر سرعت
158 کیلومتر در ساعت
وزن
1940 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر)
5310 طول - 1880 عرض - 1870 ارتفاع
فاصله بین دو محور
3105 میلیمتر

مصرف سوخت ماشین فوتون نیوفیس

  • داخل شهر
  • خارج از شهر
  • ترکیبی
  • حجم باک
  • استاندارد آلایندگی
  • میزان تولید CO2
  • استاندارد امنیت
  • -
  • -
  • -
  • 76 لیتر
  • یورو 5
  • -

امکانات و تجهیزات فوتون نیوفیس

همان‌طور که در مقدمه مطلب اشاره کردیم، فوتون تونلند دیزلی از نظر امکانات و تجهیزات نسبت به نسخه اصلی ارتقا یافته است. از جمله امکانات فوتون تونلند دیزلی می‌توان به این موارد اشاره کرد: فرمان هیدرولیک، رینگ 17 اینچی آلومینیومی، کروز کنترل، کنترل پایداری، کنترل سرعت در سرازیری، دو کیسه هوا، دی‌لایت، چراغ‌های مه شکن، سنسور نور(اتولایت)، سنسور پارک عقب و دوربین عقب، سیستم صوتی مجهز به چهار بلندگو و نمایشگر 10 اینچی، خروجی برق 12 ولت، روکش چرمی صندلی‌ها و تنظیم دستی صندلی‌ها.

امکانات فوتون نیوفیس

کیسه هوا
کیسه هوا برای سرنشینان جلو
سیستم صوتی
صفحه نمایش 10 اینچی
ترمز و پایداری
ABS - ESP - EBD - HDC - ترمزهای جلو و عقب دیسکی
دیگر امکانات
رینگ های 17 اینچی، شیشه های برقی، سنسور دنده عقب، مجهز به سیستم LSD، سنسور نور، کروز کنترل، دوربین عقب، کلید بازیابی فیلتر DPF

رقبای فوتون نیوفیس در بازار

فوتون تونلند دیزلی در نیمه دوم سال 1401 با قیمت تقریبی 860 میلیون تومان به فروش می‌رسد. رقبای اصلی این خودرو در بازار آمیکو آسنا و کی ام سی T8 هستند. وجه تمایز پیکاپ فوتون تونلند فیس لیفت پیشرانه دیزلی آن است که در مقایسه با موتورهای بنزینی، دوام کاری بیشتری را به راننده اعطا می‌کند و برای انجام کارهای سنگین‌ مناسب‌تر است.

فوتون نیوفیسspan>

در حالی که فوتون تونلند پیش از فیس‌لیفت یک پیکاپ ساده محسوب می‌شد، نسخه فیس‌لیفت آن امکانات بیشتری را در خود جای داده است و می‌تواند پا به پای دو رقیب دیگر حرکت کند.

قیمت و نمایندگی

  • قیمت
  • نمایندگی

سوالات متداول

پیشرانه فوتون تونلند دیزلی چه مشخصاتی دارد؟

پیشرانه نصب شده روی فوتون تونلند دیزلی از نوع 2.8 لیتری توربو دیزل است. این پیشرانه حداکثر 174 اسب‌ بخار قدرت و 360 نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند

سیستم انتقال قدرت فوتون تونلند دیزلی از چه نوعی است؟

جعبه دنده پیکاپ فوتون تونلند نیوفیس از نوع پنج سرعته دستی است که قدرت را به هر دو دیفرانسیل ارسال می‌کند

عرضه فوتون تونلند دیزلی از چه زمانی آغاز شد؟

نسخه فیس لیفت پیکاپ فوتون از ابتدای سال 1401 در نمایشگاه‌های خودرو حضور یافت و پس از مدتی روانه بازار شد

آیا فوتون تونلند دیزلی برای آفرود مناسب است؟

پیکاپ فوتون تونلند دیزلی به پیشرانه دیزلی قدرتمند و سیستم انتقال قدرت چهارچرخ محرک مجهز است. از این رو می‌تواند گزینه مناسبی برای اجرای مانورهای آفرودی باشد. توصیه می‌شود برای استفاده این خودرو در آفرود حرفه‌ای، این پیکاپ را به تجهیزات بیشتری مجهز کنید

نظرات کاربران

8 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1401/8/25
حاجی اینارو از کجا میارن؟؟خداییش چطوری پیداشون میکنن؟؟
1402/1/29
بی نهایت جای یک دیزلی خوب حس میشد
طراحی موتور و دف توسط شرکت کامینس(به قول قدیمیا کومنز)
کابین نسبتا خوب ؛ سواری بهتر از سایر پیکاپ ها
از رقبا نمیتوان اسم برد چون رقیب دیزلی ندارد و بس
1402/2/7
من همین امشب نسخه بنزینیش رو خریدم و سوار شدم با دنده چهار190
تا روندمش ولی واقعا هیچی هایلوکس نمیشه چه برسه به نرمیش چه موتوری چه گیربکس اینو اصن کلاج میگیری صدا گیربکس میاد تا تو اتاق قشنگ هم واضحه یه هایلوکس کوتاه دارم مدل2007 دریفت عربی باهاش میزنیم تو دنده دو اصن صدا گیربکس نمیاد وقتی دنده میدی این خیلی اوضاش خرابه بهش فشار آوردی گیربکس می‌خواد عوض کنی تویتا اصلا هم خرج نداره فقط آب و روغن و بنزین میخواد‌ بنظرم پولتون رو بدید یه هایلوکس بخرید بهتره تا این ولی خب ترمزش خوبه یه چیز خوبش ترمزش بود ولی نرمیش اصلا به هایلوکس کوتاه نمیرسه
1403/5/17
با تویوتا مقایسه ش نکن .با دنده پنج و دورمونور سه هزار سرعت چند میرفتی؟
1402/3/30
من تعجب میکنم با پیکاپ افرودی حس مسابقه میگیرن
منکه تا حالا سوار هایلوکس نشدم الکی هم نمیگم سوار شدم بودجه اش نداشتم بعد از طرفی تا حالا سراغ ماشین دسته دوم نرفتم دیرتر خریدم ولی صفرشو خریدم

یکم تجهیزات افرودی فعلا بستم :
کیت ارتفاع آیرومن
کانوپی +چادر روی سقف + سایه بان کنار ماشین
لاستیک at برند مینروا چین انداختم لاستیکای خوبی ان رو ماشین سواریمم انداختم راضی ام ازش
صندلی های استوک لکسوس انداختم روش
دمپینگ کردم عایق صدا و دما اتاق و صدا برای موتور
ترمز هاشو تقویت کردم چون موتور هم تقویت شده باز
اسنورکل نصب کردم + عایق بندی موتور برای آب
سپر جلو فعلا افرودی انداختم تا بعد پولم جور شد عقب افرودی بندازم
حالا کار زیاد داره ولی فعلا کار راه می اندازه
من هر هفته پنج شنبه و جمعه میرم طبیعت دریا نمیرم جوج بزنم ، مسیرای خوب و خفن طبیعت گردی اعتیاد اوره واقعا

تا الان فکر کنم حدود ۷۸۰۰۰ تا باهاش رفتم تنها روغن ها و فیلتر هاش تعویض شدن موتور دیزل کامینز واقعا حرفه ای و خفنه فقط بدیش اینه همه جا گازوئیل نداره البته من ۱۰ تا گالن ۲۰ لیتری گرفتم برا مسافرت باک و گالن ها رو پر میکنم مشکل سوخت ندارم همیشه

ماشین خوبیه ، کسی شمارو مجبور نکرده این ماشین بخرید اگر باهاش حال نمیکنی نخر برو t8 بخر چمیدونم برو این کینگ لینگ تاگا تازه اومده اونو بخر یا برو کلوت بخر یا هایلوکس هرچی دوس داری هر ماشینی به نسبت خودش ماشین خوبیه مخصوصا فوتون توربو دیزل منکه دارمش عالیه خدماتش هم عالیه و قطعات به وفور نعمت هست فوتون دیزل خراب من تو نمایندگی ندیدم ماشین خودمم تا حالا خراب نشده
فوتون واقعا ماشین خیلی خوبیه فقط ملت مقاومت ذهنی دارن براش منم داشتم قبلا یواز پاتریوت و کاپرا ۲ داشتم و فکر نکنم فوتون مثل یواز زود بفروشم کاپرا که افرود خیلی سبک خوبه ، پاتریوت گشتاور عالی داشت شتاب نداشت ولی جایی که اکثرا ماشینا گیر میکردن یواز مثل آب خوردن ازش گذر میکرد یواز هم خرابی نداشت راضی بودم

کاپرا مناسب اون افرادی که ماشین نیمه افرودی اقتصادی میخوان خیلی عالیه قطعات ارزون ، وفور قطعات ، تعمیرکارای زیاد ، خدمات خوب بهمن ، برای شروع انتخاب خوبیه همونطور که من اولین ماشین آفرودیم کاپرا بود

زیاد خودتونو درگیر چه ماشینی بهتره کدوم بدتره نکنید گذر زمان اثبات میکنه کدوم بهتره یکی عشق هایلوکس داره میگه اون بهتره یکی t8 میپسنده میگه اون بهتره ته کلام نگاه نکن کی چی میگه اون ماشینی که دوسش داری بخر بهش عشق بده بهش برس برو باهاش افرود کن حال دنیارو ببر مهم نیست جعفر میگه فلان ، اصغر میگه بسار خودت چی میپسندی همونو بخر

روز و روزگارتون خوش
نور به راهتون
1402/5/28
سلام حسین عزیز، ممنون از کامنت خوبت. به نظرت کی.ام.سی خوبه یا تاگا؟ اونجوری ک گفتی از فوتون راضی هستی؟ میشه بیشتر راهنمایی کنی. ممنون
1402/6/13
تاگا کیفیت کابین و موتوریش قابل مقایسه با تی۸ نیست ، من نمایشگاه هردو ماشین رو از نزدیک دیدم ، ولی تاکا خیلی گرون هست، بنظرم بهترین انتخاب فوتون هست سریs
1402/6/26
سلام چطوری پیداشون کنیم