بررسی برلیانس H330
برلیانس H330 یک سدان کاملاً معمولی است؛ نه شتاب، سرعت یا آپشن خارقالعادهای دارد که شما را شگفتزده کند و نه با استهلاک بالا یا مصرف سوخت زیاد، آزارتان خواهد داد. در واقع این ماشین خوراک مصرفکنندگانی است که به دنبال یک خودرو ساده و بی دردسر میگردند. البته H330 آنقدرها هم ساده نیست که مثل تندر حوصلهتان را سر ببرد، بلکه با طراحی ظاهری خوب و آپشنهای نسبتاً کافی (در نسخه اتوماتیک) میتواند تا حدودی سرگرم کننده هم باشد. از نظر کیفیت سواری، ترمز و پایداری هم وضعیت متوسطی دارد که در مجموع شما را راضی نگاه خواهد داشت. هرچند امیدوار بودیم در نسخههای جدید سیستم کنترل پایداری الکترونیکی نیز به اتومبیل اضافه گردد که متاسفانه این اتفاق نیفتاده است. البته افزایش قیمت اخیر نسخههای جدید و قرار گرفتن در کنار رقبای قدر و آپشنال جدیدتر باعث شده که H330 به اندازه روزهای اولیه طرفدار نداشته باشد اما هنوز هم میتواند به عنوان یک خودرو جادار، شیک و کمآزار به ایفای نقش بپردازد و با پشتوانه قدرتمند پارس خودرو، خیالتان را از بابت وضعیت خدماتی آسوده سازد.
داخل برلیانس H330
با ورود به داخل کابین برلیانس H330 با طرحی معمولی روبرو میشویم که بدلیل سادگی خطوط و کیفیت پایین متریال مورد استفاده، نمیتواند جاذبههای قسمت بیرونی ماشین را تکرار نماید. البته در اینجا نکات مثبتی نظیر فریم اسپرت نشانگرهای پشت آمپر و حالت خمیده پایین کنسول میانی، اندکی از حس کسالت داخل کابین کاستهاند؛ همچنین وجود آپشنهای تکمیلی نظیر استارتر دکمهای و نمایشگر مرکزی در نسخههای اتوماتیک باعث شده داشبورد ماشین تا حدی رنگ و بوی مدرنیته هم به خود بگیرد.
داخل برلیانس H330 اما با تمامی این صحبتها همچنان نمیشود فضای داخلی H330 را هیجانانگیز و خلاقانه توصیف کرد. البته خیلی هم ناامید نشوید چراکه اینجا از نظر ارگونومی، دید به اطراف، دقت مونتاژ و فضای پا و سر اوضاع مناسب است و میتوان برای استفادههای خانوادگی روی نماینده برلیانس حساب باز کرد. بویژه که در این مدل صندوق عقب نسبتاً جاداری هم در نظر گرفته شده که قابلیت حمل بار کافی را دارد. صندلیها نیز در قیاس با امثال تندر پلاس از طراحی بهتری برخوردارند و حس راحتی بیشتری به سرنشینان منتقل مینمایند.
طراحی برلیانس H330
برلیانس H330 از آن دسته خودروهایی است که در خیابان خیلی جلب توجه نمیکند اما با ظاهر پخته و اصولی خود قادر است به راحتی شما را راضی نگاه دارد. قطعاً نسخه هاچبک (و بهتر از آن نسخه کراس) بدلیل فرم خاص قسمت انتهایی و سپر اسپرت جلوئی، میتواند گزینه جذابتری باشد اما اگر به دنبال یک خودرو خانوادگی با صندوق عقب بزرگتر باشید نسخه سدان هم بخش زیادی از جذابیتهای مدل هاچبک را برایتان تکرار خواهد نمود.
برلیانس H330 چراغهای خوش فرم جلو، جلوپنجره مشابه محصولات بامو، گلگیرهای برجسته و خطوط ساده اما منطقی بدنه از جمله نکات مثبت طراحی این ماشین به حساب میآیند. البته در قسمت عقبی مقداری از زیباییهای ظاهری کاسته میشود اما با این حال همچنان میتوانیم H330 را خودروئی خوشقیافه و متناسب بدانیم؛ هرچند باید قبول کرد که این ماشین از نظر ظاهری زیباترین گزینه این رده محسوب نمیشود.
مشخصات برلیانس H330
سری H300 برلیانس در ابتدا با یک پیشرانه ضعیف 1.5 لیتری به بازارمان معرفی شد که با 103 اسب بخار قدرت و 138 نیوتنمتر گشتاور، عملکرد چندان خوبی از خود نشان نمیداد. بخصوص در نسخه اتوماتیک ضرائب سبک گیربکس 4 سرعته، به شتابگیری کند و کشش ضعیف ماشین منتهی شده بود. اما خوشبختانه پارسخودرو با درک این ایراد، پیشرانه قویتر 1.65 لیتری را جایگزین مدل قبلی نمود. نسخه جدید با 114 اسب بخار قدرت و 154 نیوتن متر گشتاور، دیگر مشکلات سری قبلی را ندارد و با توجه به قدرت بالاتر و اصلاح ضرائب گیربکس حتی در سربالاییها نیز کارآمدتر ظاهر میشود. هرچند همچنان نمیشود حتی از نسخه جدید هم به عنوان خودرویی چالاک و سریع یاد کرد. در خصوص جعبهدنده هم باید تاکید کرد نسخه 5 سرعته دستی هماهنگی بهتری با پیشرانه دارد اما نمونه 4 سرعته اتوماتیک هم علیرغم تعداد کمتر دندهها و افت شتاب در قیاس با مدل منوال، از نکات مثبتی همچون نرمی در هنگام تعویض دندهها بهره میبرد.
موتور برلیانس H330 از دیگر مشخصات فنی برلیانس H330 میتوان به مواردی نظیر فرمان نرم مجهز به سیستم کمکی برقی و سیستم تعلیق مک فرسون جلو و نیمه مستقل میلپیچشی عقب اشاره نمود که کیفیت سواری و هندلینگ قابل قبولی برای خودرو مهیا ساختهاند، هرچند در خصوص هندلینگ بدلیل عدم وجود سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، نمیتوان بیگدار به آب زد.
امکانات و تجهیزات برلیانس H330
شاید در روزهای ابتدای معرفی برلیانس، وجود گزینههای ابتدایی نظیر سانروف میتوانست به عنوان یک برگ برنده محسوب شود اما با پیشرفت امکانات رفاهی خودروهای امروزی دیگر نمیشود H330 را (حتی در نسخه اتومات) یک خودرو آپشنال دانست. در واقع این محصول از امکاناتی نظیر: کیسه هوا برای راننده و سرنشین کناری، ترمزهای مجهز به ABS و EBD، سانروف برقی، سنسور دنده عقب، نمایشگر مرکزی بهمراه سیستم رهیاب ماهوارهای، قابلیت تنظیم نور چراغ جلو، سیستم ورود و استارت بدون کلید، کامپیوتر سفری و مواردی از این دست بهره میبرد که کاملترین لیست این رده قیمتی به حساب نمیآید. ضمناً مدلهای منوال با حذف بسیاری از گزینهها نظیر سانروف، سیستم کیلس، سامانه مالتیمدیا و ترمزهای دیسکی عقب عملاً به خودروهایی کم آپشن تبدیل شدهاند.
همچنین تست معتبری برای سنجش ایمنی برلیانس H330 در دسترس قرار ندارد و به همین دلیل نمیتوان در مورد میزان امنیت این محصول با قطعیت نظر داد. این در شرایطی است که برخی از رقبای این ماشین (نظیر بسترن B30) هر 5 ستاره موسسه CNCAP را در کارنامه خود دارند و از این نظر خیال مشتریان را تا حدود زیادی آسوده نمودهاند.
رقبای برلیانس H330 در بازار
از میان رقبای برلیانسH330 میتوان به دناپلاس اتوماتیک توربو اشاره نمود. خودرویی که با شتاب بهتر، آپشنهای بیشتر و برخی قطعات یدکی ارزانتر میتواند انتخاب جذابی به حساب آید هرچند در این بین استهلاک بالاتر و دردسرهای نگهداری از پیشرانههای توربو ممکن است نظر شما را به سمت خرید H330 بازگرداند. بخصوص که نماینده برلیانس هم ارزانتر است و هم از مصرف سوخت کمتری برخوردار میباشد. بسترن B30 نیز یکی دیگر از گزینههاست که آن هم برچسب قیمتی گرانتری در قیاس با نماینده برلیانس دارد اما در عوض فضای کابین بیشتر و آپشنهایی نظیر کنترل پایداری الکترونیکی را در کنار 5 ستاره ایمنی موسسه CNCAP به شما ارزانی میدارد که نماینده برلیانس از آنها بهرهای نبرده است.
اگر هم به دنبال یک انتخاب کاملاً بیدردسر باشید میتوانید روی تندر پلاس اتوماتیک فکر کنید چراکه این محصول از نظر جانسخت بودن یک سر و گردن بالاتر از گزینههای قبلی ظاهر میشود، هرچند از نظر طراحی (بخصوص داخل کابین) و آپشن حرف چندانی در برابر رقبای خود نخواهد داشت. البته با بودجه کمتر میتوان نیمنگاهی هم به جک J4 داشت که هرچند از نظر سطح آپشنهای رفاهی خودرو کاملی نیست و با موتور کوچک 1.5 لیتری و گیربکس CVT روی کاغذ گزینه جذابی به نظر نمیرسد اما بواسطه قیمت مناسبتر، کیفیت ساخت و ایمنی قابل قبول (5 ستاره CNCAP) میتواند انتخاب معقولی به حساب آید. بخصوص که از نظر تواناییهای حرکتی هم به نسبت حجم موتور رفتار قابل قبولی دارد. البته این را هم در نظر داشته باشید که H330 مقداری جادارتر از J4 است.