بررسی نیسان کیکس
نیسان کیکس خودرویی جوان در سبد محصولات خودروساز ژاپنی محسوب میشود. نیسان تصمیم گرفت تا به جای تولید خودرویی برای جایگزینی نیسان جوک، یک برادر کوچکتر و ارزانتر از آن را تولید کند. این خودرو نیسان کیکس نام گرفت و در سال 2016 به مشتریان نیسان در سراسر جهان معرفی شد.
نیسان کیکس تاکنون تنها یک نسل از نیسان کیکس به بازار عرضه شده است. با این حال مطابق رسم صنعت خودروسازی جهان، نیسان کیکس در میانه عمر خود یک فیسلیفت را تجربه کرد. این خودرو در سال 2021 مورد جراحی چهره قرار گرفت که حاصل آن القای حس تهاجمی بیشتر به نمای جلو نیسان کیکس بود. نیسان کیکس خودرویی برای بازار کشورهای در حال توسعه است. از این رو تولید در سایتهای غیرژاپنی نیسان جریان دارد. نیسان کیکس در چین، برزیل، مکزیک، تایوان و تایلند به تولید میرسد.
داخل نیسان کیکس
طراحی داخلی نیسان کیکس، ساده و کاربردی است. کابین این خودرو شباهت بسیاری به فضای داخلی نسل قبل نیسان جوک دارد که نسخههایی از آن در بازار کشورمان موجود هستند. بنابراین یافتن شباهت میان طراحی داخلی کیکس و جوک کار سختی نیست. مطابق انتظار ما از یک خودرو اقتصادی، سرتاسر کابین نیسان کیکس از پلاستیک مشکیرنگ ساخته شده است که اقتصادی بودن این خودرو را به ما یادآور میشود. کلاستر خودرو نیز از نوع آنالوگ است و تنها یک کامپیوتر سفری کوچک در میانه آن قرار دارد. با این حال نیسان سطح امکانات کیکس را بیش از حد تنزل نداده است، چرا که سیستم صوتی Bose به همراه نمایشگر را در این خودرو خواهید یافت.
نیسان کیکس تعدد کنترلرهای فیزیکی در کابین کیکس، به کاربر کمک میکند تا تسلط بیشتری بر ابزارها هنگام رانندگی داشته باشد. فاصله محوری کیکس نیز 2.6 متر است که این خودرو را در رده کراساوورهای جمعوجور بازار قرار میدهد. حجم قسمت بار کیکس نیز قابلیت افزایش به بیش از 700 لیتر را دارد، البته به شرطی که صندلیهای ردیف عقب را بخوابانید.
طراحی نیسان کیکس
همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم، نیسان کیکس در سال 2021 فیسلیفت را تجربه کرد. نسخههای وارد شده به ایران نیز از نوع فیسلیفت هستند. فیسلیفت نیسان کیکس تغییرات بسیاری را در نمای جلو این خودرو ایجاد کرده است. از جمله این تغییرات میتوان به حذف قاب کرومی جلوپنجره خودرو اشاره کرد. این قاب V شکل که امضای طراحی خودروهای نیسان محسوب میشود، اکنون با قطعهای مشکی رنگ جایگزین شده است تا جلوپنجره خودرو را به صورت یکپارچه نشان دهد.
نیسان کیکس خوشبختانه بر خلاف نیسان ایکس تریل، چراغهای روشنایی اصلی سرجای خودشان قرار دارند و به نواحی جانبی سپرها منتقل نشدهاند. چراغهای مهشکن نیز در نواحی جانبی سپرها قرار گرفتهاند. نمای جانبی نیسان کیکس، شباهت بسیاری به یک خودرو هاچبک دارد که این شباهت ناشی از ابعاد کوچک نیسان کیکس است. همچنین سقف و ستونهای خودرو مشکیرنگ هستند که ترکیب آنها با رنگ بدنه روشن، جلوه اسپرت خودرو را افزایش میدهد. رینگهای خودرو نیز در برخی تیپها مشکیرنگ هستند. در نمای عقب، نیسان کیکس از الگوهای طراحی مشابه نیسان جوک استفاده میکند که این تشابه در طراحی چراغها به خوبی قابل تشخیص است. سبک طراحی درب پنجم خودرو که به یک شش ضلعی بزرگ شباهت دارد، باعث شده است تا ظاهر نیسان کیکس نسبت به خودروهای اقتصادی همرده متمایز باشد.
مشخصات نیسان کیکس
نیسان کیکس خودرویی اقتصادی و مختص به بازار کشورهای در حال توسعه است. از این رو پیشرانهای کوچک، کم استهلاک و البته با قدرت متوسط دارد. زیر کاپوت نیسان کیکس، پیشرانه 1.5 لیتری تنفس طبیعی چهار سیلندر از سری موتورهای خانواده HR نیسان قرار دارد. این پیشرانه حداکثر 122 اسببخار قدرت و 143 نیوتنمتر گشتاور آزاد میکند که ارقام مناسبی برای یک موتور کوچک و تنفس طبیعی هستند. البته باید توجه داشت که این پیشرانه از استاندارد عدم آلایندگی یورو 6 پیروی میکند و برای فعالیت صحیح به سوخت باکیفیت نیاز دارد.
نیسان کیکس در بخش انتقال قدرت، از گیربکس اتوماتیک CVT برای نیسان کیکس استفاده شده است که نشانهای از اقتصادی بودن این خودرو است. همچنین سیستم انتقال قدرت این خودرو به صورت دیفرانسیل جلو عمل میکند، بنابراین نباید انتظار بیراهه نوردی را از این خودرو داشته باشید. مصرف سوخت اندک، بزرگترین مزیت یک کراساوور جمعوجور برای مصرفکنندگان در کشورهای رو به توسعه محسوب میشود. نیسان کیکس نیز با ثبت مصرف سوخت ترکیبی 6.58 لیتر به ازای صد کیلومتر، عملکرد قابل قبولی را از خود به نمایش میگذارد. البته حجم باک سوخت این خودرو که 41 لیتر است، برای مصرفکنندگان ایرانی ناکافی خواهد بود. سیستم تعلیق نیسان کیکس در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع میله پیچشی است، بنابراین لازم است تا هنگام عبور از پیچهای تند جوانب احتیاط را رعایت کنید. ترمزهای خودرو نیز در چهار چرخ از نوع دیسکی هستند. خوشبختانه فرمان خودرو از نوع برقی است و پمپ روغن فشار مضاعف به موتور خودرو وارد نمیکند. رینگهای خودرو نیز از نوع آلومینیومی هستند که تایرهایی با پهنای 205 میلیمتر و فاق 55 میلیمتر روی آن سوار میشوند.
امکانات و تجهیزات نیسان کیکس
نیسان کیکس به عنوان یک محصول اقتصادی، با امکاناتی معقول و در حد استاندارد جهانی به دست مشتریان میرسد. با توجه به محدوده قیمت این خودرو در بازار جهانی، عدم بهرهمندی از سیستم رانندگی خودران نیسان قابل انتظار است. با این حال سایر امکانات ایمنی را در این خودرو خواهید یافت. شش کیسه هوا، سیستمهای ترمز ABS و EBD، سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل حرکت خودرو در سربالایی، هشدار برخورد از عقب، ترمز اضطراری الکترونیکی، سیستم ضد لغزش خودرو، سیستم کنترل دینامیک خودرو و سیستم ترمز کمکی الکترونیکی از جمله تجهیزات ایمنی نیسان کیکس به شمار میآیند.
نیسان کیکس در بخش تجهیزات رفاهی نیز نیسان کیکس میتواند انتظارات کاربران را برآورده کند. سیستم صوتی Bose به همراه 8 بلندگو و نمایشگر، دوربین دید عقب به همراه سنسور پارک، دوربین 360 درجه، کروز کنترل، برف پاککنهای حساس به سرعت، سیستم ورود و استارت بدون کلید، حالات رانندگی اکو و اسپرت، سانروف برقی، باربند، تریم چرمی کابین و سیستم پایش فشار باد تایرها از جمله امکانات نیسان کیکس به شمار میآیند.
رقبای نیسان کیکس در بازار
نیسان کیکس در بازار ایران کار دشواری را پیش رو خواهد داشت. اعمال عوارض سنگین واردات خودرو باعث خواهد شد تا قیمت نیسان کیکس در بازار ما فراتر از انتظار اولیه کاربران تعیین شود. در نتیجه این خودرو با کراساوورهای کوچک مونتاژی رقابت میکند که نسبت به این خودرو ارزانتر، مجهزتر و قویتر هستند. بنابراین تنها مشتریانی که نسبت به برند خودرو حساسیت دارند و علاقمند به خرید خودرو خارجی هستند، نیسان کیکس را برای مصرف انتخاب خواهند کرد. در بخش خودروهای وارداتی نیز چند رقیب آماده به چالش کشیدن نیسان کیکس هستند. نخستین رقیب این خودرو کیا سلتوس است که محصول وارداتی کوشا خودرو به حساب میآید. هیوندای کرتا و هیوندای کنا نیز دو رقیب دیگر نیسان کیکس خواهند بود که توسط کرمان موتور به دست مشتریان ایرانی میرسند. البته رقبای ژاپنی کیکس همانند تویوتا کرولا کراس شانس حضور در بازار ما را نخواهند داشت و همین مساله میتواند به بهبود وضعیت کیکس در ایران کمک کند.