موضوعات داغ

ماشین تیارا پرایم

(3.6/5) 38 رای

شرکت مکث موتور که از زیرمجموعه‌های گروه ماموت به حساب می‌آید، تصمیم گرفته است تا برای سال جدید نسخه به‌روزرسانی شده از مکث تیارا را به بازار عرضه کند. این خودرو مکث تیارا پرایم نام دارد و نسخه کاملا متفاوتی نسبت به تیارا قبلی به حساب می‌آید. طراحی ظاهری این نسخه نسبت به نسل نخست مکث تیارا کاملا عوض شده است و علاوه برآن آپشن‌های بیشتری را در این خودرو خواهیم دید. مکث موتور نخستین بار از تیارا پرایم به صورت عمومی در نمایشگاه خودرو تهران 1402 رونمایی کرد. انتظار داریم تا این خودرو طی مدت کوتاهی وارد بازار شود و به رقابت با کراس‌اوورهای کوچک دیگر بپردازد. تغییر سبک طراحی تیارا پرایم باعث شده است تا این خودرو از یک مینی‌ون، به یک کراس‌اوور تغییر پیدا کند. این موضوع تاثیر قابل توجهی بر فروش این خودرو در بازار آزاد خواهد داشت.

200 km/h
حداکثر سرعت
7.4 liter/100km
مصرف سوخت
1498 cc
حجم موتور

مشخصات تیارا پرایم

کلاس بدنه
کراس اوور
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
نوع جعبه دنده
7 سرعته دوکلاچه
حداکثر توان
188 اسب بخار
تنفس موتور
توربوشارژ
تعداد سیلندر
4 سیلندر

فیلم بررسی تیارا پرایم

مزایا و معایب تیارا پرایم

مزایا

طراحی بروز، امکانات خوب، پیشرانه پرقدرت

معایب

گستردگی خدمات پس از فروش، بازار دست دوم ضعیف

بررسی تیارا پرایم

نسخه اولیه مکث تیارا که در سال 1401 وارد بازار ایران شد، در واقع کراس‌اوور از برند بایک با نام بایک X5 یا بایک روژیانگ X5 بود که در بازار ایران با نام مکث تیارا عرضه شد. این خودرو حضور کوتاهی در خط تولید مکث موتور داشت و تنها پس از یک‌سال، مکث موتور تصمیم به جایگزینی این خودرو گرفت. خودرویی که به عنوان جایگزین آن انتخاب شده است، بایک X7‌ یا بایک بیجینگ X7 نام دارد. همان‌طور که متوجه شده‌اید، نسل جدید تیارا نیز محصولی از زیرمجموعه بایک به حساب می‌آید. بنابراین برخلاف سایر محصولات مونتاژی، این بار با یک تغییر گسترده روبرو هستیم چرا که مدل خودرو به طور کامل تغییر کرده است.

تیارا پرایم

بایک بیجینگ X7‌ یا به طور کوتاه بایک X7، محصولی جدید به حساب می‌آید. این خودرو برای نخستین بار در سال 2020 میلادی به مشتریان چینی معرفی شد و از آن زمان تاکنون در این کشور عرضه می‌شود. همانند بسیاری از خودروهای چینی، بایک X7 نیز در بخش کراس‌اوورهای کوچک به تولید می‌رسد. بایک در سال 2023 و میانه عمر مدل X7، این مدل را مورد فیس‌لیفت قرار داد. نسخه‌هایی از این خودرو که به بازار ایران راه یافته‌اند نیز از نسخه‌های فیس‌لیفت هستند. تیارا پرایم پس از ورود به بازار ایران، رقیبی قدرتمند برای کراس‌اوورهای نیمه‌لوکس مونتاژی خواهد بود.

داخل تیارا پرایم

درون کابین تیارا پرایم، الگوهای طراحی روز یعنی دو نمایشگر به هم چسبیده را می‌بینیم که به صورت سرتاسری بالای داشبورد نصب شده‌اند. پنل کنترل سیستم تهویه نیز از نوع لمسی است که ابعاد بزرگی دارد تا کار کردن با آن هنگام حرکت راحت باشد. نکته مثبت در مورد طراحی داخلی تیارا پرایم نسبت به نسخه قبلی این خودرو، افزایش سطح مواد به کار رفته در ساخت کابین است. همچنین دریچه‌های سیستم تهویه طراحی جدیدی دارند.

تیارا پرایم

تریم داخلی تیارا پرایم از ترکیب سه رنگ تشکیل شده است که شامل رنگ‌های مشکی، نقره‌ای و مارون هستند. کنسول میانی خودرو نیز طراحی جالبی دارد، گویا طراحان این قطعه را به صورت جداگانه روی کابین نصب کرده‌اند. فرمان خودرو نیز ابعاد بزرگی دارد و دکمه‌های کنترلی مختلف روی آن قرار گرفته‌اند. همان‌طور که در قسمت قبل اشاره کردیم، کابین تیارا پرایم ظرفیت کافی برای چهار سرنشین بزرگسال و لوازم آن‌ها را دارد.

طراحی تیارا پرایم

طراحی خارجی تیارا پرایم در مقایسه با نسل نخست آن به طور کامل دگرگون شده است. خطوط تیز جای خود را به خطوط منحنی داده‌اند و خودرو از فرم مینی‌ون گونه خارج شده است. سقف خودرو در بخش عقب نیز با شیب ملایم به سمت پایین حرکت می‌کند که باعث شده است تا تیارا پرایم فرم تخم مرغی خودروهای مدرن را پیدا کند. چراغ‌های خودرو هم در بخش جلو و هم در بخش عقب توسط یک نوار از LED‌ها به هم متصل شده‌اند. استفاده از این الگو به صورت همزمان در نمای جلو و عقب خودرو،‌ باعث شده است تا یک طراحی هماهنگ را در تمامی بخش‌ها شاهد باشیم. همچنین در بخش جلوی خودرو از الگوی جدید جلوپنجره استفاده شده است که این قطعه را درون سپر خودرو ادغام می‌کند.

تیارا پرایم

یکی دیگر از جذابیت‌های تیارا پرایم، وجود خروجی‌های اگزوز چهارگانه در بخش عقب خودرو است. این اگزوزها به صورت مجموعه‌های دوتایی قرار گرفته‌اند. نمای جانبی تیارا پرایم نیز ظاهری موج‌گونه را به نمایش می‌گذارد. در واقع اگر از نمای جانبی به خودرو نگاه کنید، فرم گلوله مانند را در بخش جانبی خواهید دید. طراحان بایک برای گلگیرهای عقب خودرو نیز یک حجم فانتزی در نظر گرفته‌اند. همچنین شیشه‌های خودرو با فریم مشکی رنگ آن ترکیب شده است تا جذابیت ظاهر خارجی خودرو دو چندان شود. از نظر ابعاد و اندازه نیز تیارا پرایم تفاوت چندانی با نسل قبلی خود ندارد. ابعاد این خودرو شامل 4.7 متر طول، 1.89 متر عرض و 1.7 متر ارتفاع هستند. فاصله بین دو محور تیارا پرایم نیز 2.8 متر خواهد بود که نوید یک کابین جادار را برای سرنشینان می‌دهد.

مشخصات تیارا پرایم

زیر کاپوت تیارا پرایم همانند نسخه قبلی، یک پیشرانه 1.5 لیتری چهارسیلندر توربوشارژر قرار دارد. البته این پیشرانه در تیارا پرایم راندمان بیشتری نسبت به مدل قبلی تولید می‌کند. حداکثر راندمان تولیدی پیشرانه تیارا پرایم، 188 اسب‌بخار قدرت و 305 نیوتن‌متر گشتاور است. این خودرو با گیربکس هفت سرعته دوکلاچه تر یا WDCT‌ به دست مشتریان ایرانی خواهد رسید. همان‌گونه که انتظار داریم، انتقال قدرت در این خودرو تنها به دیفرانسیل جلو انجام می‌شود.

تیارا پرایم

شتاب صفر تا صد رسمی تیارا پرایم با مشخصات فنی یاد شده و وزن 1.5 تنی، حدود 7.8 ثانیه عنوان شده است که انتظار داریم در شرایط واقعی این رقم بیشتر باشد. حداکثر سرعت این خودرو نیز 200 کیلومتربرساعت خواهد بود. باک سوخت تیارا پرایم نیز 60 لیتر ظرفیت دارد که رقم مناسبی برای یک کراس‌اوور کوچک محسوب می‌شود. پیشرانه این خودرو از استاندارد عدم آلایندگی یورو 6 پیروی می‌کند، بنابراین برای پر کردن باک آن به سوخت باکیفیت نیاز خواهید داشت. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو نیز 7.4 لیتر در صد کیلومتر عنوان شده است. تیارا پرایم در بخش سیستم تعلیق نیز عملکرد مطلوبی دارد. سیستم تعلیق این کراس‌اوور در جلو از نوع مک‌فرسون و در عقب از نوع مولتی‌لینک است. بنابراین قابلیت دفع ضربات وارده به کابین آن از سیستم تعلیق میله پیچشی بیشتر خواهد بود.

مشخصات فنی تیارا پرایم

نام خودرو
تیارا پرایم
کشور سازنده
پرچم کشورچین
سال (طراحی)
2022
موتور
4 سیلندر 16 سوپاپه
حجم موتور
1498 سی سی
تنفس موتور
توربوشارژ
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت
188 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور
305 نیوتن متر در 1500 دور در دقیقه
جعبه دنده
7 سرعته دوکلاچه
شتاب 0 تا 100
7.8 ثانیه
حداکثر سرعت
200 کیلومتر در ساعت
وزن
1550 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر)
4745 طول - 1892 عرض - 1715 ارتفاع
فاصله بین دو محور
2800 میلیمتر

مصرف سوخت ماشین تیارا پرایم

  • داخل شهر
  • خارج از شهر
  • ترکیبی
  • حجم باک
  • استاندارد آلایندگی
  • میزان تولید CO2
  • استاندارد امنیت
  • -
  • -
  • 7.4 لیتر در هر صد کیلومتر
  • 60 لیتر
  • یورو 6
  • -

امکانات و تجهیزات تیارا پرایم

تیارا پرایم در بخش امکانات و تجهیزات نیز نسبت به نسخه قبلی بهبودهایی را تجربه کرده است. در بخش ایمنی، تیارا پرایم به شش کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش، دستیار حفظ ایستایی در سربالایی و کنترل سرعت در سرازیری و ترمز اضطراری خودکار مجهز است. همچنین تیارا پرایم پنج ستاره ایمنی را از انکپ چین دریافت کرده است. تیارا پرایم براساس مد روز توسعه یافته است و از این رو به دستیارهای خودران سطح دوم مجهز خواهد بود. این دستیارها شامل کروز کنترل تطبیقی، سیستم جلوگیری از برخورد جلو، رادار حرکت بین خطوط و هشدار خروج از خط، رادار نقطه کور و دستیار پارک می‌شوند.

تیارا پرایم

در بخش تجهیزات رفاهی نیز تیارا پرایم عملکرد مطلوبی را از خود برجای می‌گذارد. دوربین عقب و دوربین 360 درجه، سنسور پارک جلو و عقب، سنسور نور و باران، تریم چرمی کابین سیستم صوتی به همراه نمایشگر، کلاستر دیجیتالی، صندلی‌های برقی جلو به همراه گرمکن و سردکن، ماساژور صندلی‌های جلو، سانروف و سقف پانوراما، سیستم تهویه مطبوع دوکاناله و دستگیره‌های مخفی درب‌ها از جمله تجهیزات رفاهی کراس‌اوور مکث موتور به شمار می‌آیند.

امکانات تیارا پرایم

کیسه هوا
کیسه هوا برای سرنشینان جلو، کیسه هوای جانبی
سیستم صوتی
صفحه نمایش 10.25 اینچی
ترمز و پایداری
ABS - EBD - BA - TCS - ESP - HSA - HDC
دیگر امکانات
دوربین 360 درجه، سیستم کنترل فشار باد لاستیک ها TPMS، ترمز پارک برقی، سنسور پارک در جلو و عقب، سنسور نور و باران، سیستم ورود بدون کلید، دکمه استارت، کروز کنترل، کلاستر 10.1 اینچی

رقبای تیارا پرایم در بازار

نسل نخست مکث تیارا ظاهری همانند یک مینی‌ون داشت، از این رو رقابت برای آن در بازار ایران دشوار بود. اما نسل دوم این خودرو یعنی تیارا پرایم به طور کامل یک کراس‌اوور محسوب می‌شود و تاحدودی روحیه اسپرت و مدرن دارد. بنابراین کار برای این خودرو در بازار ایران آسان‌تر خواهد بود، هرچند رقبای بسیاری به انتظار تیارا پرایم نشسته‌اند. به طور کلی کراس‌اوورهای کوچک و نیمه لوکس را می‌توان به عنوان رقبای تیارا پرایم برشمرد. دو خودرو به طور خاص رقیب جدی‌تری برای تیارا پرایم محسوب می‌شوند. این خودروها لاماری ایما X‌ و تیگو 7 پرو پرمیوم هستند. هر دو خودرو نسخه‌های آپشنال در کلاس خود به حساب می‌آیند و می‌توانند از نظر امکانات رفاهی با تیارا پرایم رقابت کنند. همچنین لاماری ایما X‌ قادر است تا تیارا پرایم را در بخش فنی به چالش بکشد. دیگر خودرویی که شانس رقابت با تیارا پرایم را دارد، هایما 8S‌ ایران خودرو است. رقابت اصلی میان تیارا پرایم و هایما 8S، در بخش عملکرد فنی خواهد بود.

قیمت و نمایندگی

  • قیمت
  • نمایندگی

سوالات متداول

تیارا پرایم با چه موتوری به بازار ایران عرضه می شود؟

تیارا پرایم به موتور 1.5 لیتری توربوشارژ 188 اسب بخاری و گیربکس 7 سرعته دوکلاچه مجهز است و تمام نیرو به چرخ های جلو منتقل می شوند

تیارا پرایم چه امکاناتی دارد؟

تیارا پرایم به آپشن هایی نظیر صفحه نمایش 10.25 اینچی، کلاستر دیجیتالی، سیستم ورود بدون کلید، دکمه استارت، سیستم کنترل پایداری ESP، سیستم کنترل فشار باد لاستیک ها TPMS مجهز است

نظرات کاربران

1 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1403/8/20
من تیارا پرایم خریدم خیلی راضیم. با کیفیت است. زیباست. از نظر آپشن، کامل است و هیچ چیز کم ندارد. سواری نرم دارد. داخل کابین خیلی کم صداست. کابین جادار است. شتاب خوبی دارد. مصرف سوخت مناسب است. از بین ماشین های رده قیمتی 2 میلیارد از همه بهتر است.