بررسی فردا SX5 پلاس
شرکت خودروسازی فردا موتورز پس از سالها مونتاژ محصولات مختلف، تصمیم گرفت تا در سال 1400 با نام و نشان اختصاصی خودش وارد بازار شود. دو محصول نخست این شرکت فردا SX5 و فردا SX6 بودند که در سال 1400 به بازار عرضه شدند. از بین این دو محصول، فردا SX5 موفق شد تا حضور ادامهداری در خط تولید این شرکت داشته باشد و اندک اندک مشتریان ایرانی شناخت مناسبی از این خودرو پیدا کردند. فردا SX5 در واقع دانگ فنگ X5 است که در چین توسط یکی از برندهای زیرمجموعه این ابرشرکت به تولید میرسد. فردا SX5 کراساوور متمایزی در بازار ایران به شمار میرود. این خودرو از نظر امکانات رفاهی و ایمنی با خودروهای گرانتر رقابت میکند اما از نظر قوای فنی، به موتور تنفس طبیعی متکی است. این پیشرانه با وجود استهلاک کمتر نسبت به موتورهای توربو، راندمان کمتری را نیز تولید میکرد. به همین دلیل در بازخوردهای مشتریان همواره از شتاب و کشش متوسط این خودرو به عنوان یک نقطه ضعف یاد میشد. فرداموتورز نیز برای برطرف کردن این نقطه ضعف، فردا SX5 پلاس را با موتور 1.5 لیتری توربوشارژر در سال 1401 به بازار فرستاد.
داخل فردا SX5 پلاس
فردا موتورز طی نیمه دوم سال 1401 نسخههای جدیدی از فردا SX5 را با آپشنهای بیشتر به بازار عرضه کرده است که داشبورد آنها مقداری با نسخههای اولیه تفاوت دارد. طراحی داخلی فردا SX5 پلاس نیز از همین الگوها پیروی میکند.
فردا SX5 پلاس برای مثال نمایشگر این خودرو با نمونه بزرگتر جایگزین شده است که از سیستم عامل اندروید بهره میبرد و کیفیت روکش صندلیها نیز بهبود یافته است. به جز این موارد، سایر بخشهای کابین فردا SX5 پلاس شبیه به نسخه اصلی است و تفاوتی در آن مشاهده نمیشود.
طراحی فردا SX5 پلاس
از نظر طراحی خارجی، تفاوت خاصی میان فردا SX5 پلاس و نسخه ساده آن مشاهده نمیشود. بنابراین انتظار داریم تا تفاوت میان دو تیپ این دو خودرو به برچسبهای بدنه خلاصه شوند. این مساله ممکن است برای مشتریان ایرانی اندکی عجیب باشد اما باید بدانید که نسخه اصلی این خودرو در چین از ابتدا با موتورهای 1.6 لیتری تنفس طبیعی و 1.5 لیتری توربوشارژر در دسترس مشتریان بوده است و تیپهای آن تفاوت ظاهری چندانی با یکدیگر ندارند.
فردا SX5 پلاس اگر از این مساله بگذریم، طراحی خارجی فردا SX5 پلاس معقول و منطقی است و میتوان گفت که ظاهر خارجی این خودرو حد وسط بین طراحی اسپرت و محافظه کارانه را رعایت کرده است. قسمتهای مختلف این خودرو با یکدیگر هماهنگی خاصی دارند و از الگوهای فانتزی در ظاهر آن خبری نیست. بزرگترین تغییر ظاهر خارجی فردا SX5 پلاس نسبت به نسخه عادی، رینگهای جدید آن هستند که از طرح پنج پره دوبل بهره میبرند.
مشخصات فردا SX5 پلاس
بزرگترین تغییر فردا SX5 پلاس نسبت به نسخه عادی را باید زیر کاپوت این خودرو جستجو کرد، جایی که پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژر جایگزین موتور 1.6 لیتری تنفس طبیعی شده است. این پیشرانه از خانواده موتورهای میتسوبیشی است که با کد 4A91T شناخته میشود. حداکثر راندمان این پیشرانه 150 اسب بخار قدرت و 200 نیوتن متر گشتاور است که ارقام مناسبی برای یک کراساوور کوچک هستند. با این حال تغییری در قسمت انتقال قدرت رخ نداده است و همچنان گیربکس اتوماتیک CVT وظیفه انتقال قدرت به محور جلو خودرو را برعهده دارد. مصرف سوخت ترکیبی فردا SX5 پلاس نیز نسبت به نسخه تنفس طبیعی اندکی بیشتر است و به حدود 7.4 لیتر در صد کیلومتر بالغ میشود.
امکانات و تجهیزات فردا SX5 پلاس
در بخش تجهیزات، فردا SX5 پلاس از امکانات مشابه با نسخه بهینه شده سری تنفس طبیعی بهرهمند است. از جمله تجهیزات این خودرو میتوان به موارد زیر اشاره کرد: سیستم چندرسانهای به همراه نمایشگر لمسی با سیستم عامل اندروید، وای فای، رینگهای آلیاژی 17 اینچی، کنترل پایداری، کروز کنترل، کنترل ایستایی در سربالایی، سنسور پارک و دوربین عقب، دو کیسه هوا، فرمان برقی، تریم چرمی کابین، سانروف، سیستم تهویه دیجیتال و آینه جانبی تاشو برقی.
رقبای فردا SX5 پلاس در بازار
فردا موتورز در اسفندماه 1401 فروش فردا SX5 پلاس را با قیمت یک میلیارد و 350 میلیون تومان آغاز کرد. رقبای اصلی فردا SX5 پلاس در بازار ایران بسیار هستند که از جمله آنها میتوان به ام وی ام تیگو 7 (نسل اول تیگو 7)، جک S5 نیوفیس و ام وی ام X55 پرو اشاره کرد. قیمت فردا SX5 پلاس نسبت به این رقبا بیشتر است و همین مساله سبب خواهد شد تا رقابت برای محصول فردا موتورز دشوار شود. با این حال اگر این شرکت بتواند شرایط فروش مناسبی را برای محصولش در نظر بگیرد، شانس موفقیت آن در برابر رقبای رنگارنگ افزایش خواهد یافت.