بررسی سوزوکی جیمنی 5 در
سوزوکی جیمنی یک شاسیبلند کوچک با عملکرد قابل قبول است که به خاطر قابلیتهای آفرود خارقالعاده، طراحی جذاب و قیمت مناسب، در سراسر جهان محبوبیت زیادی پیدا کرده است. این خودرو که در سال 1970 معرفی شد، در طول سالها تغییرات کمی داشته و اصالت خود را حفظ کرده است. نسل اول سوزوکی جیمنی (LJ10) در سال 1970 با موتور 2 سیلندر 800 سیسی و سیستم چهارچرخ محرک عرضه شد. این خودرو به سرعت به خاطر قابلیتهای آفرود و قیمت مناسب، در بین کشاورزان، جنگلبانان و سایر افرادی که به یک خودروی قدرتمند و کوچک نیاز داشتند، محبوب شد. در سال 1981، نسل دوم سوزوکی جیمنی (SJ30) با موتور یک لیتری و گیربکس 5 سرعته دستی معرفی شد. این نسل از جیمنی نیز به موفقیت نسل قبلی خود ادامه داد و در بسیاری از کشورهای جهان به فروش رسید.
سوزوکی جیمنی 5 در در سال 1998، نسل سوم سوزوکی جیمنی (JB33) با موتور 1.3 لیتری و امکانات رفاهی بیشتر معرفی شد. این نسل از جیمنی به دلیل طراحی مدرنتر و امکانات رفاهی بیشتر، مورد استقبال خانوادهها نیز قرار گرفت. در سال 2018، نسل چهارم سوزوکی جیمنی (JB74) با موتور 1.5 لیتری و سیستم ایمنی و امکانات رفاهی بیشتر معرفی شد. این نسل از جیمنی با حفظ قابلیتهای آفرود قوی خود، از نظر طراحی و امکانات رفاهی نیز به روز شده بود. سرانجام در سال 2023 سوزوکی از نسخه 5 درب جیمنی رونمایی کرد. این نسخه که به طور رسمی "جیمنی لانگ" نامیده میشود، 30 سانتیمتر طول و 10 سانتیمتر فاصله بین دو محور بیشتر از نسخه 3 درب دارد. این افزایش طول، فضای بیشتری را برای سرنشینان عقب و فضای بار فراهم کرده است.
داخل سوزوکی جیمنی 5 در
طراحی کابین سوزوکی جیمنی برخلاف طراحی ظاهری بدنه از المانهای مدرنتری برخوردار است اما با این حال باز هم شاهد همان طرح کلاسیک هستیم که به تبعیت از خودروهای آفرودی مشهور نظیر تویوتا لندکروزر سری 79 توسعه پیدا کرده است. به عبارت ساده کابین سوزوکی جیمنی با حفظ اصالت کلاسیک خود، برای سهم خواهی بیشتر از بازار، به تجهیزات به روزتری مجهز شده که علاوهبر ایجاد فضایی لذتبخش برای سرنشینان، ایمنی و رفاه را به همراه خواهد داشت. داشبورد سوزوکی جیمنی از متریال اقتصادی با جنس پلاستیک فشرده ساخته شده که شاید از نظر برخی مصرفکنندگان چندان خوشایند نباشدو. اما باید این نکته را مدنظر داشت که هدف از طراحی و توسعه سوزوکی جیمنی، لذت از رانندگی خارج از جاده با کمترین میزان دخالت سیستامهای الکترونیکی است. در همین راستا پنلهای کنترلی نصب شده روی کنسول میانی داشبورد نیز غالبا به صورت آنالوگ و دستی هستند که همین موضوع برای رانندگان حرفهای خوشایند است.
سوزوکی جیمنی 5 در شایان ذکر است نسخه فول آپشن سوزوکی جیمنی مجهز به نمایشگر لمسی 7 و 9 اینچی است که در قسمت فوقانی داشبورد قرار گرفته است. همچنین دکمههای کنترلی روی فرمان از دیگر مواردی است که سبب شده کابین سوزوکی جیمنی نسبت به گذشته کمی متحول شده و پیشرفتهتر به نظر برسد. اکنون که نسخه پنج درب سوزوکی جیمنی به صورت رسمی معرفی و عرضه شده است، فضای کابین این شاسیبلند کوچک و جمع و جور افزایش یافته و فضای بیشتری را در اختیار سرنشینان خصوصا بخش عقب کابین میگذارد. یکی از ویژگیهای جالب توجه در کابین سوزوکی جیمنیف فرم صندلیهاست که قابلیت خواباندن به صورت یکپارچه داشته که میتواند فضای مناسبی را جهت کمپین و خوابیدن سرنشینان در سفرهای آفرودی و کمپین مهیا کند. فضای بارد در این خودرو به صورت استاندارد حدود 208 لیتر بوده که در صورت خواباندت صندلیهای ردیف عقب، گنجایش این قسمت از کابین به 322 لیتر افزایش پیدا خواهد کرد.
طراحی سوزوکی جیمنی 5 در
یکی از ویژگیهای منحصر بفرد سوزوکی جیمنی، طراحی مکعبی و جعبهای ان است که به عنوان هویت اصلی این محصول شناخته میشود. در واقع سوزوکی جیمنی از همان ابتدا تاکنون کمترین تغییرات را در بخش طراحی ظاهری تجربه کرده است. سوزوکی جیمنی در ابتدا به عنوان نسخه کپی شده آسیایی جیپ پا به میدان گذاشت و رفته رفته ظاهر این محصول تغییراتی پیدا کرد و اکنون ظاهری شبیه به مرسدس بنز G کلاس پیدا کرده و در بسیاری از کشورها از آن به عنوان G کلاس ارزان قیمت یاد میکنند.
سوزوکی جیمنی 5 در سادگی در طراحی این خودرو مهمترین المانی است که در جای جای بدنه و کابین قابل مشاهده است. در نمای جلو سوزوکی جیمنی چراغهای دایرهای در طرفین جلوپنجره مستطیلی شکل با خطوط عمودی تعبیه شدهاند که ظاهری کلاسیک را به نمایش گذاشتهاند. همچنین سپر کوتاه با دریچه ورودی هوا مشبک از دیگر ویژگیهای این قسمت به شمار میرود. اما در نمای جانبی میتوان به خوبی فرم جعبهای و مستطیلی شکل بدنه سوزوکی جیمنی را مشاهده کرد. نسخه پنج درب سوزوکی جیمنی طولی معادل 3985 میلی متر دارد. فاصله بین دو محور این مدل به 2590 میلی متر افزایش یافته که 340 میلی متر بیشتر از نسخه سه درب است. سوزوکی جیمنی پنج درب عرض و ارتفاعی به ترتیب معادل 1645 و 1720 میلی متر دارد که از این جهت دقیقا با نسخه سه درب برابر است. همچنین در نمای عقب هم میتوان شباهت با مرسدس بنزG کلاس را طراحی درب صندوق، چراغها و فرم کلی سپر نیز مشاهده کرد. وجود لاستیک زاپاس روی در صندوق نیز از دیگر مواردی است که در سوزوکی جیمنی پنج درب وجود دارد. طبق اطلاعات مندرج در کاتالوگ رسمی سوزوکی جیمنی پنج درب که توسط شرکت راسا موتور منتشر شده است، زاویه ورود، زاویه شکست و زاویه خروج این خودرو به ترتیب 36، 24 و 50 درجه است که برای یک خودروی آفرودی اعداد قابل توجهی به نظر میرسد.
مشخصات سوزوکی جیمنی 5 در
رایجترین پیشرانهای که برای سوزوکی جیمنی در نظر گرفته شده است، موتور چهار سیلندر 1.5 لیتری تنفس است که قادر به تولید نیرویی معادل 101 اسببخار و حداکثر گشتاور 130 نیوتن متر است. شاید در نگاه نخست اعداد خروجی این موتور برای یک خودروی آفرودی بسیار کم و ناچیز به نظر برسد، اما زمانی که وزن خالص و ابعاد خودرو را مورد بررسی قرار میدهیم، متوجه خواهیم شد که سوزوکی جیمنی در عمل چندان ضعیف هم نخواهد بود. گفتنی است وزن خالص سوزوکی جیمنی پنج درب حدود 1100 کیلوگرم است که با توجه به جثه و ابعادی که ئدارد، مناسب به نظر میرسد. شتاب صفر تا صد این شاسیبلند کوچک ژاپنی حدود 15.1 ثانیه و سیکل ترکیبی مصرف سوخت آن 6.8 لیتر در هر 100 کیلومتر اعلام شده است. همچنین ظرفیت باک این خودرو 40 لیتر است.
سوزوکی جیمنی 5 در نیروی تولید شده موتور در سوزوکی جیمنی توسط دو نوع جعبهدنده 5 سرعته دستی و 4 سرعته اتوماتیک به هر دو محور انتقال مییابد که به نظر میرسد راسا موتور نسخه دنده اتوماتیک را برای بازار ایران در نظر گرفته است. سیستم انتقال نیرو در این خودرو به صورت دو دیفرانسیل (All Grip Pro) با قابلیت انتخاب حالتهای 2H، 4H و 4L است. همچنین سیستم قفل محور محرک در سطوح لغزنده از طریق ترمز (Brake LSD) از دیگر ویژگیهای سوزوکی جیمنی است. یکی از نکات فنی جالب جیمنی، سیستم تعلیق این خودرو است. هر دو محور سوزوکی جیمنی در جلو و عقب از سیستم تعلیق سه اتصاله صلب به همراه میله پیچشی استفاده میکنند. استفاده از این سیستم تعلیق کارآمد و ارزان، باعث افزایش قابلیت بیراهه نوردی جیمنی شده است. ترمزهای این خودرو نیز در جلو از نوع دیسکی و در عقب از نوع کاسهای هستند. شایان ذکر است نسخه وارداتی توسط شرکت راسا موتور نیز به همین پیشرانه مجهز خواهد بود.
امکانات و تجهیزات سوزوکی جیمنی 5 در
سوزوکی جیمنی ذاتا یک خودروی اقتصادی و ارزان قیمت در بازارهای جهانی است که بیشتر تمرکز خود را روی عملکرد معطوف کرده است. بر این اساس انتظار چندانی از بابت تجهیزات رفاهی و آپشن از این خودرو نمیرود. اما با این وجود نسل جدید سوزوکی جیمنی از حداقل امکانات رفاهی و ایمنی برخوردار بوده که میتواند رضایت خریداران را به همراه داشته باشد. از جمله تجهیزات و امکانات رفاهی این خودرو میتوان به مواردی از قبیل تریم داخلی چرمی، چراغهای اصلی LED با قابلیت تنظیم ارتفاع، چراغ شوی جلو، سنسور نور، سنسور باران، سیستم صوتی به همراه نمایشگر، بلوتوث تلفن همراه، کلاستر دیجیتال به همراه کامپیوتر سفری، سیستم تهویه اتوماتیک، آینههای جانبی برقی، خروجی برق 12 ولت، تنظیم دستی صندلی راننده در 4 جهت، فرمان چرم دوزی شده با دکمههای کنترلی تنظیم ارتفاع، دوربین دنده عقب و چراغهای مهشکن اشاره کرد.
سوزوکی جیمنی 5 در همچنین از تجهیزات ایمنی این خودرو میتوان به مواردی از قبیل چهار کیسه هوا، سیستم ضد سرقت ایموبلایزر، سیستم کنترل پایداری (ESP)، سیستم کنترل حرکت در سربالایی (HAC)، سیستم کنترل حرکت در سراشیبی (DAC) و سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD) اشاره کرد.
رقبای سوزوکی جیمنی 5 در در بازار
از آنجایی که سوزوکی جیمنی یک خودروی شاشی مستقل نردبانی یا به اصطلاح SUV است، هیچ رقیب مستقیمی در سگمنت خود در بازار ایران ندارد. با توجه به اینکه در بازار هند و سایر کشورها رقبای مستقیم این خودرو ماهیندرا THAR، Force Gurkha، لادا نیوا و تاتا موتورز هستند، هیچ یک از این محصولات به بازار ایران راه پیدا نکردند و سوزوکی جیمنی تنها گزینه در این سگمنت خواهد بود.
سوزوکی جیمنی 5 در البته با توجه به قابلیتهای آفرودی و سیستم انتقال قدرت دو دیفرانسیل در این خودرو، میتوان گفت که اتنواع پیکاپهای چینی دو دیفرانسیل موجود در بازار ایران، از رقبای غیر مستقیم سوزوکی جیمنی هستند که باید رقابت آنها در مسیرهای خراج از جاده و بیراهه نوردی مشاهده کرد. البته باید به این موضوع نیز توجه داشت که جیمنی از تمامی پیکاپهای چینی بازار ضعیفتر است و از امکانات رفاهی کمتری برخوردار است.
تمایز سوزوکی جیمنی 5 در نسبت به رقبا
یکی از مهمترین ویژگیها و مزایای سوزوکی جیمنی، قابلیت آفرودی است که این شاسیبلند کوچک دارد. در واقع سوزوکی جیمنی با ابعاد جمع و جور و وزن کم و با وجود پیشرانه نه چندان قوی و تنفس طبیعی که دارد، از پس اکثر ناهمواریهای مسیرهای خارج از جادهای بر میآید که همین موضوع باعث شهرت و محبوبیت ان در بازارهای جهانی شده است. همچنین یکی دیگر از ویژگیهای سوزوکی جیمنی، نوع سیستم تعلیق و شاسی است که نسبت به سایر گزینههای موجود در بازار آن را خاص و متمایز میکند. سیستم تعلیق از نوع تعلیق فنر پیچشی است و به سیستم انتقال قدرت از نوع دیفرانسیل یک پارچه مجهز شده است. ساختار شاسی سوزوکی جیمنی به صورت مستقل نردبانی است که در طراحی و ساخت آن از فناوری و اتصالات مدرن بهره گرفتهاند.
سوزوکی جیمنی 5 در از طرفی دیفرانسیل مرکزی سوزوکی جیمنی قابلیت انتخاب حالات مختلف تک دیفرانسیل عقب، دو دیفرانسیل سبک و دو دیفرانسیل سنگین را داشته که همین موضوع قابلیتهای حرکتی بیشتری را برای آن فراهم میسازد. بنابراین سوزوکی جیمنی 5 در یکی از گزینههای مناسب جهت سفرهای آفرودی است که علاو.هبر ویژگیها و قابلیتهای نامبرده، فضای بیشتری را نسبت به نسخه سه درب، در کابین در اختیار سرنشینان قرار میدهد.
شرایط استفاده از سوزوکی جیمنی 5 در
از آنجایی که سوزوکی جیمنی به پیشرانه 1.5 لیتری تنفس طبیعی مجهز است، دیگر دغدغه و نگرانی بابت کیفیت نا مرغوب سوخت در این خودرو چندان مطرح نمیباشد. همچنین ساختار فنی پیشرانه این خودرو به گونهای است که از پیچیدگی زیادی برخوردار نبوده و مشکل چندانی بابت نگهداشت آن وجود ندارد. همچنین از آنجا که شرکت راسا موتور علاوهبر سوزوکی جیمنی، سایر مدلهای سوزوکی نظیر سیاز، بالنو، گرند ویتارا و فرانکس را در سبد محصولات خود دارد، تدابیر ویژهای را جهت تامین قطعات و ارائه خدمات پس از فروش را برای این برند اندیشیده که همین موضوع میتواند اطمینان خاطر را برای خریداران به همراه داشته باشد. قابلیت آفرودی سوزوکی جیمنی سبب شده تا بسیاری از شرکتهای افتر مارکت انواع تجهیزات و قطعات مورد نیاز جهت تقویت قابلیت آفرودی را ارائه کنند که همین موضوع باعث میشود تا دارندگان این خودرو دغدغهای بابت این موضوع نداشته باشند. از طرفی در بازارهای جهانی انواع کیت تغییر چهره برای این خودرو وجود دارد که با نصب آن ظاهر سوزوکی جیمنی بسیار شبیه به مرسدس بنز G کلاس میشود. بنابراین انتظار میرود با ورود رسمی این خودرو به بازار شاهد چنین اقداماتی از سوی دارندگان آن باشیم.
تغییرات سوزوکی جیمنی 5 در نسبت به مدل قبلی
همان طور که می دانیم سوزوکی جیمنی یکی از خودروهایی است که در طول حیات خود کمترین میزان تغییرات را به خود دیده است. هرچند که به لحاظ طراحی تغییرات اندکی در بخش ظاهری و داخلی را تجربه کرده است. اما به لحاظ ساختار کلی کمترین تغییرات در این خودرو صورت گرفته است. سوزوکی جیمنی در ابتدا به عنوان نسخه کپی شده آسیایی جیپ پا به میدان گذاشت و رفته رفته ظاهر این محصول تغییراتی پیدا کرد و اکنون ظاهری شبیه به مرسدس بنز G کلاس پیدا کرده و در بسیاری از کشورها از آن به عنوان G کلاس ارزان قیمت یاد میکنند. طراحی کابین سوزوکی جیمنی برخلاف طراحی ظاهری بدنه از المانهای مدرنتری برخوردار است اما با این حال باز هم شاهد همان طرح کلاسیک هستیم که به تبعیت از خودروهای آفرودی مشهور نظیر تویوتا لندکروزر سری 79 توسعه پیدا کرده است. به عبارت ساده کابین سوزوکی جیمنی با حفظ اصالت کلاسیک خود، برای سهم خواهی بیشتر از بازار، به تجهیزات به روزتری مجهز شده که علاوهبر ایجاد فضایی لذتبخش برای سرنشینان، ایمنی و رفاه را به همراه خواهد داشت.