بررسی سوزوکی بالنو
سوزوکی بالنو از جمله خودروهای قدیمی حاضر در سبد محصولات این شرکت به شمار میآید. تولید سوزوکی بالنو به عنوان یک سدان کوچک از سال 1996 آغاز شد. هدف سوزوکی از عرضه بالنو، حضور قویتر در بازار کشورهای آسیا، استرالیا و اقیانوسیه بود. سوزوکی بالنو در نسل بعدی خود کوچکتر شد و در قالب یک سدان جمعجور به بازار عرضه شد. البته سوزوکی به طور همزمان نسخههای هاچبک بالنو را نیز وارد بازار کرد.
سوزوکی بالنو با پایان دهه اول قرن بیست و یکم، سوزوکی بالنو نیز دستخوش تغییرات بسیاری شد. این خودرو به یک هاچبک تبدیل شد و دیگر خبری از عرضه بالنو با فرم سدان نبود. همچنین سوزوکی این هاچبک کوچک را علاوه بر آسیا، در بازار اروپا نیز عرضه کرد. آخرین نسل سوزوکی بالنو که اکنون شاهد عرضه آن به بازار ایران هستیم، خودرویی کاملا جدید به حساب میآید و از سال 2022 وارد بازار خودرو جهان شده است. این خودرو نسل پنجم بالنو به حساب میآید. نسخههای عرضه شده از سوزوکی بالنو به ایران، ساخت هند هستند. سوزوکی خطوط تولید گستردهای در هند دارد و با همکاری شرکای هندی خود، مدلهای مختلفی را در این کشور به تولید میرساند. این مدلها به طور همزمان برای مصارف داخلی و صادرات آماده میشوند. این خودرو فروش قابل توجهی را در کشورهای در حال توسعه کسب کرده است و اکنون آماده جلب نظر مشتریان ایرانی است.
داخل سوزوکی بالنو
فضای داخلی سوزوکی بالنو از استانداردهای کلاس هاچبک پیروی میکند، بنابراین محیطی کوچک با انبوهی از تجهیزات را در کابین این خودرو خواهید دید. تریم داخلی این خودرو دورنگ است که به نظر میرسد در اکثر نسخهها از ترکیب رنگی مشکی و آبی تشکیل شده باشد. فرمان خودرو نیز فرم دیکات دارد که قسمت پایین آن نقرهای رنگ است و انبوهی از دکمههای کنترلی روی آن قرار گرفتهاند. داشبورد خودرو نیز طرح سه تکه دارد که هر قسمت آن از یک رنگ تشکیل شده است. بخش میانی داشبورد سوزوکی بالنو از رنگ نقرهای مشابه قسمت پایین فرمان بهره میبرد.
سوزوکی بالنو صفحه نمایش سیستم سرگرمی تا حدودی جداگانه از سایر اجزای کابین قرار گرفته است و دریچههای سیستم تهویه نیز زیر آن قرار دارند. سوزوکی بالنو با دارا بودن فاصله بین دومحور 2.5 متر، یک خودرو کاملا جمعوجور به حساب میآید. البته صندوق عقب این خودرو 318 لیتر است که به نظر کافی میرسد. همچنین برای دسترسی به فضای بیشتر، میتوانید صندلیهای ردیف عقب را به صورت 60/40 تا کنید.
طراحی سوزوکی بالنو
سوزوکی بالنو در هند به تولید میرسد اما ظاهر آن به وضوح نمایانگر یک خودرو ژاپنی است. طراحی قسمت جلو این خودرو به محصولات تویوتا و نیسان شباهت دارد، هرچند که سوزوکی از زبان طراحی اختصاصی خود برای خودروهایش بهره میبرد. برای طراحی چراغهای این خودرو در قسمت بالا از خطوط خمیده و در قسمت پایین از خطوط تیز استفاده شده است. خطوط طراحی چراغهای و جلوپنجره در یکدیگر ادغام شدهاند که حاصل آنها مجموعهای یکپارچه است. البته مهشکنهای خودرو ظاهر ساده و گرد دارند تا فراموش نکنیم با یک خودرو اقتصادی روبرو هستیم! نمای جانبی سوزوکی بالنو مطابق انتظاری که از یک خودرو اقتصادی داریم، ساده طراحی شده است. البته یک فرورفتگی بزرگ در قسمت پایین دربها وجود دارد که باعث میشود تا ظاهر این خودرو بیش از حد اقتصادی نباشد.
سوزوکی بالنو در نمای عقب سوزوکی بالنو با ظاهری آشنا مواجه میشویم. طراحی چراغهای عقب این خودرو به طور کامل شبیه به خودروهای رنو است. استفاده از این الگوی طراحی باعث شده است تا ظاهر بخش عقب خودرو مدرن به نظر برسد. خوشبختانه خبری از خروجیهای اگزوز تقلبی در سپر عقب بالنو نیست. درب صندوق خودرو نیز ارتفاع قابل توجهی از سطح زمین دارد که باعث میشود تا در برخوردهای کوچک، این قسمت آسیب نبیند.
مشخصات سوزوکی بالنو
سوزوکی بالنو یک هاچبک کوچک به حساب میآید، از این رو نباید توقع پیشرانهای حجیم را زیر کاپوت آن داشته باشید. قدرت بالنو توسط موتور 1.5 لیتری چهارسیلندر تنفس طبیعی تامین میشود. این پیشرانه حداکثر 105 اسببخار قدرت و 138 نیوتنمتر گشتاور آزاد میکند. به نظر میرسد سوزوکی سیاز و سوزوکی بالنو از یک پیشرانه بهره میبرند. در بخش انتقال قدرت، شاهد استفاده از گیربکس چهارسرعته اتوماتیک هستیم که بازهم این مورد با سوزوکی سیاز مشترک است. این گیربکس قدرت و گشتاور را به دیفرانسیل جلو انتقال میدهد.
سوزوکی بالنو شتاب صفر تا صد رسمی سوزوکی بالنو معادل 11 ثانیه اعلام شده است که برای خودرویی با وزن یک تن راضیکننده خواهد بود. مصرف سوخت ترکیبی سوزوکی بالنو بزرگترین مزیت این خودرو به شمار میرود. بالنو در سیکل ترکیبی به ازای صد کیلومتر پیمایش، 5.4 لیتر بنزین میسوزاند. باک سوخت این خودرو نیز 37 لیتر حجم دارد، بنابراین برد سوزوکی بالنو حدود 685 کیلومتر خواهد بود. سیستم تعلیق سوزوکی بالنو همانند پیشرانه این خودرو ساده است. سیستم تعلیق مکفرسون در جلو و میله پیچشی نیمه مستقل در عقب، وظیفه دفع و جذب ضربات وارده به اتاق خودرو را برعهده دارند. از این نظر میتوان گفت که سوزوکی بالنو در وضعیت مشابهی نسبت به پژو 206، پژو 207 و رانا قرار دارد. ترمزهای این خودرو نیز در جلو از نوع دیسکی و در عقب از نوع کاسهای هستند.
امکانات و تجهیزات سوزوکی بالنو
سوزوکی بالنو در بخش امکانات و تجهیزات عملکردی استاندارد و البته اقتصادی دارد. تجهیزات ایمنی مورد نیاز را در این خودرو خواهید یافت اما امکانات رفاهی آن به اندازه خودروهای رنگارنگ چینی متنوع نیستند. دو کیسه هوا، سیستمهای ترمز ABS و EBD به همراه سیستم کنترل پایداری تجهیزات ایمنی این خودرو را تشکیل میدهند.
سوزوکی بالنو در بخش امکانات رفاهی نیز شاهد نصب این موارد هستیم: کروز کنترل، سیستم صوتی به همراه شش بلندگو و نمایشگر 9 اینچی اندرویدی، سیستم ورود و استارت بدون کلید، سنسور پارک عقب، سنسور باران، سیستم تهویه اتوماتیک به همراه دریچه برای ردیف عقب، فرمان دیکات به همراه دکمههای کنترلی، پورت شارژر، آینههای جانبی تاشونده برقی، دوربین عقب و دوربین 360 درجه، تریم چرمی کابین و رینگهای آلیاژی 16 اینچی.
رقبای سوزوکی بالنو در بازار
سوزوکی بالنو از جمله خودروهای اقتصادی در بازار جهانی محسوب میشود. بنابراین انتظار داریم با وجود تمامی تعرفهها و پرداختهای قانونی، قیمت این خودرو کمتر از 1.5 میلیارد تومان باشد. در این محدوده قیمتی رقیب صفرکیلومتر از کلاس هاچبک برای سوزوکی بالنو وجود ندارد. بنابراین میتوان نسخههای کارکرده مزدا 2، هیوندای i20 و کیا ریو را به عنوان رقبای بالنو در نظر گرفت. البته عرضه کیا ریو جدید با فرم هاچبک میتواند شرایط بازار را تغییر دهد. علاوه بر هاچبکهای وارداتی دست دوم، سوزوکی بالنو باید با محصول محبوب ایران خودرو یعنی پژو 207 اتوماتیک نیز رقابت کند. این خودرو به دلیل بهرهمندی از پیشرانه قویتر، گیربکس شش سرعته و همچنین امکانات بیشتر میتواند رقیبی جدی برای بالنو باشد. البته باید توجه داشت که قیمت پژو 207 اتوماتیک نسبت به سوزوکی بالنو ارزانتر است. در سوی مقابل بالنو با تاکید بر کیفیت خود میتواند نظر مثبت مصرفکنندگان را به سمت خود جلب نماید. در کنار انواع هاچبکهای صفرکیلومتر داخلی و کارکرده خارجی، رقبای دیگری نیز برای سوزوکی بالنو در بازار ایران قابل ذکر هستند. هاچبک کراسهای چینی همچون ام وی ام X22 پرو و ام وی ام X33 کراس، رقبای دیگر سوزوکی بالنو به حساب میآیند. این خودروها از نظر مشخصات فنی شباهت بسیاری به سوزوکی بالنو دارند و رقابت میان آنها در بحث کیفیت ساخت و همچنین امکانات رفاهی و ایمنی خواهد بود.