بررسی سوزوکی سیاز
سوزوکی سیاز یک سدان اقتصادی و فوق کوچک از این برند ژاپنی است که با هدف تحت تاثیر قرار دادن مشتریان ساکن کشورهای در حال توسعه ساخته شده است. نسل نخست سوزوکی سیاز از سال 2014 تا 2019 روی خط تولید قرار داشت. پس از آن نسل دوم این خودرو وارد بازار شد که نسخههای وارداتی به بازار ایران نیز متعلق به نسل دوم این خودرو هستند.
سوزوکی سیاز از آنجایی که سوزوکی سیاز برای بازارهای در حال توسعه عرضه شده است، تولید آن نیز در همین کشورها انجام میشود. این خودرو در هند، چین، الجزایر، تایلند و میانمار به تولید میرسد. همچنین براساس همکاری میان سوزوکی و تویوتا، سیاز در برخی بازارها همچون مصر با نام تویوتا بلتا عرضه میشود. واردات و عرضه سوزوکی سیاز به بازار ایران را شرکت راساموتور خاورمیانه برعهده دارد. این شرکت از نامهای جدید در حوزه واردات خودرو است و قصد دارد تا با ارائه محصولاتی محبوب از برندهای معتبر، نظر علاقمندان به خودروهای وارداتی را جلب کند. سوزوکی سیاز و گک GS3 دو محصول وارداتی این شرکت تاکنون هستند و امکان دارد در آینده شاهد عرضه سوزوکی جیمنی محبوب از سوی این شرکت نیز باشیم.
داخل سوزوکی سیاز
نمای داخلی سوزوکی سیاز نیز همانند ظاهر خارجی آن، ساده اما شکیل و مناسب طراحی شده است. طراحان برای جلوگیری از سادگی کابین، الگوهای چندضلعی را برای طراحی دکمهها و دریچههای خروجی سیستم تهویه در نظر گرفتهاند. با این حال کابین خودرو به طور کامل از رنگ مشکی تشکیل شده است. داشبورد خودرو جنسی از پلاستیک دارد اما روکش صندلیها چرم مصنوعی است.
سوزوکی سیاز فرمان خودرو طرح سادهای دارد و دکمههای کنترلی روی آن قرار گرفتهاند. کلاستر خودرو از نوع آنالوگ است و تنها یک کامپیوتر سفری کوچک در میانه آن قرار دارد. در میانه داشبورد خودرو نیز سیستم چندرسانهای به همراه سیستم تهویه خودرو قرار گرفتهاند. نسخههای وارداتی بازار ایران از نمایشگر و سیستم تهویه اتوماتیک بهره میبرند که باعث شده است تا نمای کابین این خودرو جذابیت بیشتری برای مشتریان داشته باشد. سوزوکی سیاز با دارا بودن فاصله محوری 2.65 متر، خودرویی جادار در کلاس خودش به حساب میآید.
طراحی سوزوکی سیاز
سوزوکی سیاز خودرویی مقرون به صرفه محسوب میشود اما این مساله باعث نشده است تا طراحان محصول زیبایی را به مصرفکنندگان ارائه ندهند. طراحی این خودرو ساده و زیبا است که میتواند نظر مثبت اکثر مشتریان را به خود جلب کند. در نمای جلو، این خودرو از زبان طراحی مشترک خودروهای سوزوکی استفاده میکند که باعث میشود تا ظاهر این خودرو جذابیت داشته باشد. در نسل دوم سوزوکی سیاز، جلوپنجره کرومی با جلوپنجره مشبک مشکیرنگ تعویض شده است و خطوط کرومی به نواحی جانبی جلوپنجره و سپر منتقل شدهاند. مهشکنهای خودرو نیز در محل استاندارد آن یعنی نواحی جانبی سپرها قرار گرفتهاند.
سوزوکی سیاز نمای جانبی سوزوکی سیاز تا حدودی ساده ارزیابی میشود اما یک حجم فانتزی کوچک در قسمت پایین دربها باعث شده است تا این خودرو بیش از حد ساده به نظر نرسد. همچنین در بخش جانبی خودرو شاهد یک فرم گلولهای شکل هستیم که خودرو را آیرودینامیک جلوه میدهند. طراحان سوزوکی برای خلق ظاهر بخش عقب این خودرو از دیگر خودروهای ژاپنی نظیر هوندا سیویک بهره گرفتهاند. چراغهای این خودرو به صورت دوتکه طراحی شدهاند و بخشی از آنها روی درب صندوق خودرو قرار گرفته است. دو مهشکن نیز در نواحی جانبی سپرها قرار گرفتهاند که یک قاب کرومی نیز برای آنها در نظر گرفته شده است. خوشبختانه از خروجیهای اگزوز دوگانه تقلبی در این خودرو خبری نیست تا ظاهر خودرو خدشهدار نشود.
مشخصات سوزوکی سیاز
در بخش پیشرانه و گیربکس، سوزوکی سیاز عملکردی کاملا اقتصادی را به نمایش میگذارد. این خودرو از ترکیب موتور 1.5 لیتری تنفس طبیعی به همراه گیربکس اتوماتیک چهارسرعته استفاده میکند که ذات مقرون به صرفه این خودرو را به نمایش میگذارند. البته این ترکیب برای استفاده کاربران معمولی کفایت میکند اما نباید انتظار عملکرد حیرتآوری را از این خودرو داشته باشید. پیشرانه 1.5 لیتری چهارسیلندر سوزوکی سیاز از سیستم تنفس طبیعی بهره میبرد و به همین دلیل راندمان معمولی را در اختیار راننده قرار میدهد. از سوی دیگر این پیشرانه سازگاری بهتری با سوخت کمکیفیت خواهد داشت. حداکثر راندمان پیشرانه سیاز، 103 اسببخار قدرت و 138 نیوتنمتر گشتاور است که ارقام قابل قبولی برای این موتور کمحجم هستند.
سوزوکی سیاز همانطور که اندکی قبل اشاره کردیم، گیربکس چهارسرعته اتوماتیک وظیفه انتقال قدرت را در سدان جمعوجور سوزوکی برعهده دارد. گیربکسهای چهارسرعته به دلیل تعداد دنده کم، در سرعتهای بالا مشکلساز هستند. به همین دلیل در سوزوکی سیاز حالت اووردرایو نیز برای این گیربکس در نظر گرفته شده است. با فعال کردن این حالت هنگام رانندگی در اتوبانها و جادههای برونشهری، دور موتور خودرو کاهش مییابد تا فشار کمتری به پیشرانه وارد شود. شتاب صفر تا صد سوزوکی سیاز با مشخصات فنی اقتصادیاش، حدود 14 ثانیه برآورد میشود. با این حال هدف از ساخت سیاز دستیابی به شتاب خارقالعاده نبوده است. این خودرو با ثبت رکورد مصرف سوخت شش لیتر به ازای صد کیلومتر، عملکردی اقتصادی را از خود به نمایش میگذارد. سیستم تعلیق سوزوکی سیاز در جلو از نوع مکفرسون و در عقب از نوع میله پیچشی است. ترمزهای این خودرو نیز در جلو از نوع دیسکی و در عقب از نوع کاسهای هستند. در نهایت باید به رینگهای خودرو اشاره کرد که از نوع آلیاژی 16 اینچی خواهند بود.
امکانات و تجهیزات سوزوکی سیاز
عملکرد سوزوکی سیاز در بخش تجهیزات رفاهی و ایمنی نیز همانند بخش فنی آن، اقتصادی است. این خودرو به دو کیسه هوا، سیستم ترمز ضدقفل و توزیع نیروی ترمز، سیستم کنترل پایداری و سیستم کنترل ایستایی در سربالایی مجهز شده است. علاوه برآن سوزوکی سیاز چهار ستاره ایمنی از انکپ آسیایی را نیز دریافت کرده است.
سوزوکی سیاز درون کابین سیاز، حداقل تجهیزات مورد نیاز برای یک خودرو امروزی را دریافت خواهید کرد. سیستم ورود و استارت بدون کلید، سنسور نور، سیستم صوتی به همراه نمایشگر، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک به همراه دریچه تهویه برای ردیف عقب، آینههای جانبی تاشو برقی، کامپیوتر سفری، کلاستر آنالوگ، سنسور پارک عقب، مهشکن جلو و عقب و تریم چرمی کابین امکانات رفاهی این خودرو اقتصادی را تشکیل میدهند.
رقبای سوزوکی سیاز در بازار
سوزوکی سیاز یاد و خاطره خودروهایی همچون رنو سیمبل را برای ما زنده میکند. این خودروها در کلاس خودشان عملکرد قابل قبولی دارند و برای اکثر مصرفکنندگان گزینه مناسبی به شمار میآیند. با این حال عوارض سنگین واردات مانع از آن میشوند که این خودروها با قیمت مناسبی به دست مصرفکنندگان برسند. در نتیجه قیمت تمام شده این خودرو بیشتر از انتظار مشتریان خواهد بود. به همین دلیل خودروهای اقتصادی با برندهای معتبر نمیتوانند به فروش بالایی در بازار ایران دست یابند.
سوزوکی سیاز رقبای اصلی سوزوکی سیاز در ایران، دیگر محصولات جمعوجور و وارداتی بازار خواهند بود. هیوندای اکسنت از کرمان موتور و کیا پگاس از کوشا خودرو، دو رقیب اصلی سوزوکی سیاز در این رده خواهند بود. پس از عرضه هر سه محصول به بازار ایران، رقابت و مقایسه میان این سه خودرو جذابیت بیشتری برای مشتریان خواهد داشت.