بررسی سانگ یانگ تیوولی
سانگ یانگ تیوولی یک کراس اوور کامپکت محصول شرکت سانگ یانگ کره جنوبی است که در سال ۲۰۱۵ به بازار معرفی شد. این خودرو در مدل ۲۰۱۶ به بازار ایران نیز راه پیدا کرد و توسط شرکت رامک خودرو به طور گستردهای به بازار عرضه شد. رامک خودرو از همان ابتدا توانست با تاکید بر طراحی جدید، امکانات خوب و تبلیغات گسترده تیوولی را تبدیل به یک موفقیت بزرگ کند به طوری که شکستهای تمام خودروهای پیشین سانگ یانگ، با ورود تیوولی به بازار جبران شد. تیوولی ابتدا بین سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ در بازار عرضه شد و سپس در سال ۲۰۱۸ مدل فیس لیفت شده آن با نام آرمور به بازار عرضه شد که تغییرات جزیی را در مقایسه با قبل نشان میدهد. سانگ یانگ تیوولی با اینکه یک خودروی کراس اوور محسوب میشود ولی چندان نمیتوان آن را شاسی بلند دانست و مانند رنو ساندرو تنها یک ظاهر شاسی بلند را ارائه میدهد و ابعادی در حد یک خودروی هاچ بک دارد. سانگ یانگ تیوولی توانست در سال ۲۰۱۵ به عنوان خودروی سال کره جنوبی نیز شناخته شود و این افتخاری برای این محصول است.
داخل سانگ یانگ تیوولی
طراحی خوب و قابل قبول در داخل خودرو نیز ادامه دارد و با ورود به کابین تیوولی متوجه خواهید شد که این خودرو در مقایسه با رقیبی همچون رنو کپچر یک پله بالاتر است. داشبورد کشیده خودرو طرحی به سبک خودروهای هیوندای یا به یاد میآورد و وجود نمایشگر LCD در بخش بالایی آن نیز ظاهری مدرن به داشبورد بخشیده است. طراحی سایر قسمتها مانند غربیلک فرمان، پشت آمپرها و صندلیها نیز خوب است. از نظر فضای داخلی، سانگ یانگ تیوولی خودرویی جادار است و برای مثال فضای داخلی بیشتری در مقایسه با رنو کپچر یا رنو ساندرو در اختیار میگذارد. سرنشینان چه از نظر فضای سر و چه از نظر فضای پا در این خودرو مشکلی ندارند. راحتی صندلیها نیز قابل قبول و بهتر از برخی رقباست. در سمت مقابل صندوق عقب تیوولی چندان بزرگ نیست و این رامیتوان به عنوان یک نقطه ضعف بیان کرد. کیفیت مواد بکار رفته در کابین هم متوسط و مانند دیگر خودروهای این کلاس است ولی وجود تودوزی چرمی و فرمان چرمی در انتقال حس لوکس بودن تاثیر خوبی دارد که این مورد برای مثال در پژو ۲۰۰۸ دیده نمیشود.
طراحی سانگ یانگ تیوولی
تیوولی از زبان طراحی کاملا متفاوت با دیگر محصولات سانگ یانگ برخوردار است. طراحی این خودرو جعبهای مانند و بیشتر مبتنی بر خطوط صاف و زوایای تیز است و کمتر انحنایی در آن به چشم میخورد. نمای خارجی از بخشهایی است که کمترین انتقاد را میتوان به آن وارد کرد و بدون شک یکی از جذابیتهای تیوولی برای خریدارانش همین نمای ظاهری است. چراغهای روشنایی در روز نیز به صورت یکپارچه درون چراغهای اصلی قرار دارند که خوب کار شده است. رینگهای تیوولی نیز چه در مدلهای پایه و چه در مدلهای فول طراحی زیبایی دارند و میتوان به آنها نمره بالایی داد. سقف خودرو به دو صورت قابل انتخاب است. در مدلهای عادی که سانروف وجود دارد سقف خودرو هم رنگ بدنه است ولی در مدلهای اسپرت که فاقد سانروف هستند میتوان سقف مشکی سفارش داد. در قسمت عقب نیز طراحی خودرو با چراغهای بزرگ عمودی و نوشته تیوولی روی صندوق عقب حالتی مانند خودروهای اس یو وی ایجاد کرده است. طراحی تیوولی طوری است که خودرو را بزرگتر از آنچه در واقعیت است نشان میدهد ولی ابعاد خودرو در واقعیت کاملا جمع و جور و مناسب برای استفاده شهری است. طول، عرض و ارتفاع تیوولی به ترتیب ۴.۲، ۱.۸ و ۱.۶ متر هستند.
مشخصات سانگ یانگ تیوولی
زیر کاپوت سانگ یانگ تیوولی از یک موتور ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی ۴ سیلندر استفاده شده است که ۱۲۸ اسب بخار قدرت و ۱۶۰ نیوتن متر گشتاور دارد. نیروی موتور با کمک گیربکس ۶ دنده خودکار ساخت آیسن ژاپن به محور جلو ارسال میشود. این کراس اوور کامپکت میتواند در ۱۲.۵ ثانیه سرعت خود را از حالت سکون به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند. حداکثر سرعت سانگ یانگ تیوولی نیز ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت است. موتور تیوولی مصرف سوخت پایینی دارد به طوری که در سیکل ترکیبی در هر ۱۰۰ کیلومتر تنها ۷.۵ لیتر بنزین مصرف میکند. میتوان با اطمینان گفت که موتور تنفس طبیعی سانگ یانگ در مقایسه با برخی رقبای اروپایی و چینی که توربوشارژر دار هستند از هزینه نگهداری و دردسر کمتری برخوردار است.
امکانات و تجهیزات سانگ یانگ تیوولی
تیوولی از مجهزترین خودروهای کراس اوور کامپکت در بازار کشور است. از نظر امکانات رفاهی، در کابین این خودرو مواردی مانند فرمان سه حالته (با سه حالت اکو، وینتر و پاور)، تودوزی چرمی، فرمان چرمی با کلیدهای کنترلی، کروز کنترل، سنسورهای پارک جلو و عقب، سنسور فشار باد تایر گرمکن صندلیهای جلو، سنسور باران، فرمان برقی، سنسور نور، نمایشگر ۷ اینچی لمسی، سیستم صوتی با ۶ بلندگو، دوربین دید عقب، سیستم ورود و استارت بدون کلید، سیستم تهویه دیجیتال با خروجی برای سرنشینان عقب، تنظیم دستی برای صندلیهای جلو، ایزوفیکس، آینه وسط الکتروکرومیک و آینههای جانبی برقی گرمکن دار با قابلیت تاشوندگی برقی دیده میشوند. در بخش ایمنی نیز تیوولی با داشتن ۶ عدد کیسه هوا، سیستم ضد واژگونی، سیستم کنترل پایداری، کمربندهای ایمنی پیش کشنده، سیستم کنترل کشش و سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز خودرویی ایمن و قابل اطمینان است.
رقبای سانگ یانگ تیوولی در بازار
رقبای اصلی سانگ یانگ تیوولی پژو ۲۰۰۸، نیسان جوک، رنو کپچر و کیا سول هستند. از بین این گزینهها کیا سول کم فروشترین مدل بوده و نمونههای صفر کیلومتر آن نیز در بازار موجود نیست. رنو کپچر نزدیکترین رقیب تیوولی است. کپچر نیز خودرویی مدرن، ایمن و زیباست و از موتور قویتری هم استفاده میکند که به کمک توربوشارژر مصرف کمتری نیز دارد. در سمت مقابل، رنو کپچر دارای امکانات کمتری است و از سویی وضعیت خدمات پس از فروش آن نیز تعریفی ندارد. همچنین میتوان متصور بود که گیربکس دوبل کلاچ و موتور توربوی کپچر هزینه بالاتری در نگهداری در مقایسه با سانگ یانگ داشته باشند. از سوی دیگر رنو کپچر خودروی چندان راحتی هم نیست و سواری کاملا معمولی دارد. دیگر رقیب تیوولی که جدیدتر نیز است پژو ۲۰۰۸ است. این کراس اوور کامپکت فرانسوی گرچه از نظر امکانات رفاهی خیلی ضعیف است و حتی از سانروف و تودوزی چرمی نیز برخوردار نیست. در عوض پژو ۲۰۰۸ با داشتن موتور ۱.۶ لیتری توربو قدرتمند خود و شتاب زیر ۹ ثانیه میتوان توجه دوستداران خودروهای سریع را به خود جلب کند چون توانایی رقابت با خودروهای شش سیلندر را نیز دارد. دیگر رقیب جدی و جدید تیوولی نیسان جوک است که البته تیپ مدلهای تنفس طبیعی آن از نظر قیمتی میتوانند با سانگ یانگ مقایسه شوند. جوک هم از یک موتور ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی استفاده میکند که به یک گیربکس CVT کوپل شده است. نیسان جوک هم فضای داخلی مشابهی دارد ولی لذت رانندگی چندانی ندارد. سواری آن نیز کاملا معمولی است. ظاهر نیسان جوک گرچه برای برخی کاربران جذابیت زیادی دارد ولی باید اعتراف کرد که تیوولی طراحی با مقبولیت بیشتری دارد.