بررسی سامسونگ QM6
سامسونگ QM6 جزو معدود خودروهای غیر چینی است که به زودی توسط شرکت سروش دیزل به بازار ایران راه پیدا خواهد کرد. این محصول در واقع همان رنو کولئوس است که پیش از این نیز طی سالهایی که واردات خودرو به کشور بلامانع بود، توانست به صورت گسترده وارد بازار شود و سهم عمدهای بازار کراساوورهای وارداتی را از آن خود کند. سامسونگ QM6 در حقیقت نسل دوم رنو کولئوس (کد اتاق HC) است که از سال 2017 با انقلابی در طراحی و تکنولوژی جایگزین نسل اول خود شد که چندان مورد استقبال قرار نگرفته بود. در واقع کولئوس را باید یکی از نقاط عطف در تاریخ رنو دانست که به واسطه همکاری مشترک این خودروساز فرانسوی با شریک تجاری ژاپنی خود یعنی نیسان دانست.
سامسونگ QM6 سامسونگ QM6 بر مبنای پلتفرم مشترک با نیسان X-Trail توسعه یافته و اکنون با تغییراتی جزئی نسبت به قبل، با ظاهری جذابتر به بازارهای هدف عرضه میشود. حال با آمدن سامسونگ QM6 به بازار ایران، فضای رقابتی جذابی میان این کراساوور فرانسوی کرهای با سایر کراساوورهای کرهای، ژاپنی و حتی چینی شکل خواهد گرفت. به عنوان مثال یکی از جدیترین رقبای سامسونگ QM6، تویوتا راوفور جدید است که به زودی با تحولی در طراحی و امکانات به دست مصرف کنندگان ایرانی خواهد رسید. بنابراین با شروع عرضه هر دوی این خودروها شاهد رقابتی جذاب در این سگمنت خواهیم بود. شایان ذکر است سامسونگ QM6 به واسطه سابقه حضور نسل دوم کولئوس در ایران، شانس موفقیت زیادی دارد، چرا که کولئوس به عنوان یک کراساوور اروپایی جذاب در بین ایرانیان شناخته میشود.
داخل سامسونگ QM6
با ورود به کابین سامسونگ QM6 دقیقا با فضایی مشابه با رنو کولئوس مواجه خواهید شد که فقط نشان تجاری رنو از روی مرکزی غربیلک فرمان جای خود را به لوگوی سامسونگ داده است. در سایر بخشهای کابین تفاوت خاصی میان سامسونگ QM6 با رنو نسل دوم کولئوس مشاهده نمیشود. نمایشگر لمسی عمودی دقیقا مشابه با کولئوس در کنسول میانی داشبورد قرار گرفته و وظیفه کنترل سیستم اطلاعرسانی - سرگرمی را برعهده دارد. همچنین پشتیبانی از اندروید اتو و اپل کارپلی از دیگر مشخصههای بارز آن است که میتواند بسیار مورد توجه قرار بگیرد. علاوهبر این نمایشگر دیجیتالی پشت فرمان نیز تفاوتی نسبت به قبل نداشته و با همان ترکیب گذشته ایفای نقش میکند. تودوزی، طراحی صندلیها و رودریها نیز به همان شکل در جای خود باقی ماندهاند. اما باید منتظر ماند و دید که سامسونگ QM6 عرضه شده توسط شرکت سروش دیزل با کدام تریم تودوزی و رنگبندی به دست خریداران ایرانی خواهد رسید. گفتنی است نمونه به نمایش در آمده در اتو اکسپو تهران 1402، دارای تریم چرمی مشکی رنگ با دوخت قرمز بود. همچنین تزئینات طرح چوب در بخشهایی از داشبورد و رودریهای سامسونگ QM6 خودنمایی میکنند که نسبت به رنو کولئوس فعلی کمی متفاوت به نظر میرسند.
سامسونگ QM6 با توجه به ابعاد منتشر شده در کاتالوگ سامسونگ QM6 توسط شرکت سروش دیزل، فاصله بین دو محور این کراساوور فرانسوی الاصل برابر با ۲۷۰۵ میلیمتر است که فضای کافی برای سرنشینان خودرو به ویژه قسمت عقب کابین فراهم ساخته است. همچنین فضای بار این کراساوور بدون خواباندن صندلیهای عقب گنجایشی برابر با 624 لیتر دارد که در صورت خواباندن صندلیهای عقب، این فضا به 1690 لیتر افزایش پیدا میکند. بنابراین میتوان گفت که سامسونگ QM6 یکی از گزینههای جذاب برای خانوادههای 5 نفره محسوب میشود که میتوانند در سفرهای طولانی از آن لذت ببرند.
طراحی سامسونگ QM6
همانطور که گفته شد سامسونگ QM6 یا همان رنو کولئوس، پلقفرمی مشترک با نیسان ایکس تریل دارد. اما به لطف سرپرستی لورنس وَن دِن اَكر هلندی به عنوان سرپرست تیم طراحی رنو، کمترین میزان مشابهت با همتای ژاپنی آن مشاهده میشود. مهمترین المان در طراحی نسل جدید محصولات رنو، فرم خاص چراغهای جلو و عقب است که در این خودرو نیز مشابه رنو تلیسمان در سامسونگ QM6 یا همان رنو کولیوس نیز به کار رفتهاند. البته در این خودرو شاهد بازنگری در طراحی سپر جلو به خصوص دریچههای ورودی هوا به موتور و جلوپنجره هستیم. همچنین لیپ نقرهای نصب شده در قسمت زیرین سپر از حالت ساده نمونه قبلی به طرحی اسپرت و تهاجمی تغییر یافته و چهرهای جذاب را برای سامسونگ QM6 پدید آورده است.
سامسونگ QM6 اما در نمای جانبی تفاوت چندانی میان سامسونگ QM6 و رنو کولئوسهای وارداتی فعلی در بازار ایران مشاهده نمیشود. تنها تفاوت در این بخش رینگهای 19 اینچی جدیدی است که با ظاهری اسپرت و جذاب به صورت دایموندکات زیر خودرو قرار گرفتهاند. در سایر جزئیات از جمله نوار کرومی قسمت زیرین درها و آبشش تزئینی روی گلگیرهای جلو، تمامی المانها دقیقا با نمونه قبلی برابری میکند. در نمای عقب نیز تفاوتهای جزئی در گرافیک چراغهای عقب و دیفیوزر نقرهای رنگ نصب شده در پایین سپر مشاهده نمیشود. هرچند که لوگوی رنو در مرکز در صندوق هم جای خود را به نشان تجاری سامسونگ داده و دیگر شاهد نصب لوگوتایپ کولئوس در این قسمت نیستیم. با این وجود به دلیل استفاده از طرح اسپرت و جذاب دیفیوزر در نظر گرفته شده برای سامسونگ QM6، شاهد خودرویی گیراتر و جذابتر نسبت به رنو کولئوسهای موجود در بازار ایران هستیم. اما عدم وجود خروجیهای اگزوز واقعی در این بخش از نکات منفی است که میتوانست جذابیت سامسونگ QM6 را دوچندان کند.
مشخصات سامسونگ QM6
با بررسی مشخصات فنی منتشر شده در کاتالوگ رسمی سامسونگ QM6 در مییابیم که بزرگترین تفاوت این محصول با رنو کولئوس حاضر در بازار ایران، مشخصات فنی پیشرانه و سیستم انتقال نیرو است. در واقع سامسونگ QM6 برای تامین نیروی پیشران خود از یک موتور 2 لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی بهره میگیرد که قادر است نیرویی معادل 150 اسببخار در 6000 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور 200 نیوتن متر در 4400 دور در دقیقه را تولید کند. این نیرو از طریق جعبهدنده اتوماتیک از نوع CVT به چرخهای جلو انتقال مییابد.
سامسونگ QM6 این در حالی است که پیش از این رنو کولئوس وارد شده به بازار ایران به موتور ۲.۵ لیتری با توان ۱۷۱ اسببخار و حداکثر گشتاور ۲۳۳ نیوتن متر مجهز است. اما نکته قابل توجه سیستم انتقال نیروی دو دیفرانسیل است که متاسفانه سامسونگ QM6 زا آن برخوردار نیست. شایان ذکر است پیشرانه به کار رفته در سامسونگ QM6 از نظر آلایندگی وضعیت مناسبی دارد، زیرا استاندارد آلایندگی یورو ۶ را پاس کرده است. همچنین طبق اعلام کمپانی سازنده، سیکل ترکیبی مصرف سوخت آن 8.9 لیتر در هر 100 کیلومتر پیمایش اعلام شده است که با توجه به ابعاد و وزن کلی 1525 کیلوگرمی آن، عدد قابل قبولی به نظر میرسد. سیستم تعلیق به کار رفته در سامسونگ QM6 درمحور جلو از نوع مکفرسون مستقل و در محور عقب هم از تعلیق مولتی لینک مستقل استفاده شده است.
امکانات و تجهیزات سامسونگ QM6
طبق اطلاعات اولیه بدست آمده، شرکت سروش دیزل قصد دارد مجهزترین و فولترین نسخه سامسونگ QM6 را به بازار ایران عرضه کند. این موضوع نوید رقابتی جذاب میان این خودرو با سایر گزینههای همرده در بازار را خواهد داد. بر این اساس میتوان به برخی از مهمترین امکانات و تجهیزات رفاهی و ایمنی این خودرو از جمله سیستم صوتی با کیفیت از برند مطرح Bose با قابلیت پشتیبانی از اپل کارپلی و اندورید اتو، سیستم سرگرمی به همراه نمایشگر لمسی عمودی، دو پورت USB روی داشبورد، دو پورت USB اختصاصی برای سرنشینان عقب،
سامسونگ QM6 سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک به همراه دریچههای تهویه ردیف عقب، گرمکن و سردکن تمامی صندلیها، سیستم هشدار نقاط کور، سیستم هشدار خروج از بین خطوط، سیستم کمکی پارک، ترمز اضطراری، نوربالای خودکار، کروز کنترل تطبیقی، سیستم هشدار برخورد از جلو، سیستم هشدار خستگی و عدم تمرکز راننده، دوربین ۳۶۰ درجه، اتوپارک و قابلیت قفل خودکار درها هنگام دور شدن راننده از خودرو اشاره کرد.
رقبای سامسونگ QM6 در بازار
با مروری بر مشخصات فنی، امکانات رفاهی و ایمنی و ویژگیهای سامسونگ QM6 و همچنین بررسی شرایط گزینههای موجود در بازار ایران میتوان دریافت که این خودرو رقبای سرسختی را پیش روی خود خواهد داشت. از مهمترین رقبای سامسونگ QM6 در شرایط فعلی بازار ایران میتوان به نسل جدید تویوتا RAV4 و نیسان ایکس تریل اشاره کرد. وجه اشتراک هر سه این خودروها این است که هر سه غیر چینی هستد و سابقه زیادی در بازار ایران دارند. از آنجایی که سامسونگ QM6 همان نسل دوم رنو کولئوس است، از پلتفرم مشترک با نیسان ایکس تریل برخوردار است که همین موضوع میتواند مقایسه و رقابت این دو خودرو را جذابتر از سایر گزینهها کند. همچنین وجود امکانات رفاهی و ایمنی بیشتر در سامسونگ QM6 برگ برندهای است که نسبت به نیسان ایکس تریل و تویوتا راوفور وجود دارد. شایان ذکر است خودروهای وارداتی دیگری نظیر هیوندای توسان 2023 و کیا اسپورتیج 2023 از دیگر گزینههایی هستد که با توجه به شرایط فعلی بازار و عدم تنوع در این سگمنت، میتوان از آنها به نوعی از رقبای سامسونگ QM6 نیز یاد کرد.
تمایز سامسونگ QM6 نسبت به رقبا
در مقام مقایسه سامسونگ QM6 با سایر رقبای یاد شده، میتوان به امکانات و تجهیزات رفاهی و ایمنی متعددی که این خودرو از آنها برخوردار است یاد کرد. چرا که این روزها با رونق گرفتن بازار خودروهای چینی و تنوع بخشی این دسته از محصولات، آپشن و امکانات رفاهی به یکی از پارامترهای تاثیرگذار در انتخاب خریداران تبدیل شده است. بنابراین خریداران خودرو در کنار بررسی اصالت و برند محصول، نیم نگاهی هم به لیست آپشنهای مدنظر خود دارند. لذا سامسونگ QM6 در این بخش میتواند از شانس بالایی برخودار باشد.
سامسونگ QM6 به طور مثال وجود سیستمهای کمکی راننده متعدد در این خودرو یکی از مزیتهایی است که در سایر گزینهها ممکن است به این میزان نباشد. همچنین وجود آپشنهای رفاهی نظیر سیستم گرمکن و سردکن تمامی صندلیها برای سرنشنیان جلو عقب از دیگر مواردی است که در هیچ یک از رقبای سامسنوگ QM6 مشاهده نمیشود. اما با نگاهی به مشخصات فنی و ویژگیهای این خودرو در خواهیم یافت که سامسونگ QM6 به دلیل بهرهمندی از موتور ضعیفتر نسبت به رقبا و همچنین عدم وجود سیستم انتقال قدرت دو دیفرانسیل، پس از سایر رقبا در ردههای بعدی جای خواهد گرفت. همچنین به دلیل آنکه رنو کولئوس در گذشته با موتوری قویتر و سیستم دو دیفرانسیل به بازار ایران عرضه شده، اکنون عدم وجود این ویژگیها میتواند در انتخاب خریداران تاثیرگذار باشد.
شرایط استفاده از سامسونگ QM6
سامسونگ QM6 با توجه به سایز و ابعادی که دارد، در رده کراساوورهای نیتا بزرگی جای میگیرد که مناسب کاربری خانوادگی است. این خودرو در گذشته به دلیل آنکه تحت نشان تجاری رنو با مشخصات فنی قابل قبولتری به بازار ایران راه پیدا کرده بود، از قابلیتهای حرکتی بیشتری نیز برخوردار بود. چرا که سیستم حرکتی چهار چرخ محرک به همراه مودهای رانندگی متنوع، این امکان را به دارندگان رنو کولئوس میداد که از سفرهای خارج از جادهای و طبیعت گردی نیز لذت ببرند. اما اکنون چون سامسونگ QM6 دارای پیشرانه 2 لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی با توان 150 اسببخاری است و این نیرو فقط به چرخهای جلو منتقل میشود، دیگر نمیتوان از آن انتظار داشت که در مسیرهای خارج از جاده و بیراهه نوردی هم مدعی ظاهر شود. بنابراین ممکن است. از طرفی عدم حساسیت موتور تنفس طبیعی به کار رفته در این خودرو به نوع و کیفیت سوخت و همچنین سازگاری با شرایط ایران، یکی از مزایای سامسونگ QM6 است که میتواند تا حدودی از دغدغههای خریداران نسبت به نگهداری خودروهای به روز کاهش دهد. اما این بدان معنا نیست که سامسونگ QM6 چون به پیشرانه تنفس طبیعی مجهز است نیازی به انجام سرویسهای دورهای منظم ندارد. بلکه انجام به موقع سرویسهای دورهای خودرو و بازبینی سیستمهای مختلف خودرو از جمله مجموعههای مکانیکی موتور و گیربکس، مجموعه قطعات الکترونیک، سیستم ترمز و ...میتواند در بازه زمانی طولانی مدت، عمر مفید قطعات و مجموعههای محتلف خودرو را افزایش دهد. طبق اطلاعات موجود در کاتالوگ رسمی سروش دیزل، ابعاد سامسونگ QM6به ترتیب برای طول، عرض و ارتفاع برابر با ۴۶۷۵، ۱۸۵۴ و ۱۶۷۰ میلیمتر است. همچنین فاصله بین دو محور این خودرو برابر با ۲۷۰۵ میلیمتر است که فضای کافی برای سرنشینان خودرو به ویژه قسمت عقب کابین فراهم ساخته است. همچنین فضای بار این کراساوور بدون خواباندن صندلیهای عقب گنجایشی برابر با 624 لیتر دارد که در صورت خواباندن صندلیهای عقب، این فضا به 1690 لیتر افزایش پیدا میکند. بنابراین میتوان گفت که سامسونگ QM6 یکی از گزینههای جذاب برای خانوادههای 5 نفره محسوب میشود که میتوانند در سفرهای طولانی از آن لذت ببرند.
تغییرات سامسونگ QM6 نسبت به مدل قبلی
همانطور که پیشتر گفته شد، سامسونگ QM6 همان نسل دوم رنو کولئوس است که سابقه حضور در بازار ایران را دارد. اما نسل قبلی این خودرو نیز با نام QM5 شناخته میشد که در حال حاضر نمونه فعلی تغییرات گسترده و وسیعی را نسبت به آن تجربه کرده است. همچنین سامسونگ QM6 نسبت به رنو کولئوسهای موجودر در بازار ایران نیز تغییرات اندکی را به خصوص در طراحی ظاهری تجربه کرده است. در این خودرو شاهد بازنگری در طراحی سپر جلو به خصوص دریچههای ورودی هوا به موتور و جلوپنجره هستیم. همچنین لیپ نقرهای نصب شده در قسمت زیرین سپر از حالت ساده نمونه قبلی به طرحی اسپرت و تهاجمی تغییر یافته و چهرهای جذاب را برای سامسونگ QM6 پدید آورده است. اما در نمای جانبی تفاوت چندانی میان سامسونگ QM6 و رنو کولئوسهای وارداتی فعلی در بازار ایران مشاهده نمیشود. تنها تفاوت در این بخش رینگهای 19 اینچی جدیدی است که با ظاهری اسپرت و جذاب به صورت دایموندکات زیر خودرو قرار گرفتهاند. در نمای عقب نیز تفاوتهای جزئی در گرافیک چراغهای عقب و دیفیوزر نقرهای رنگ نصب شده در پایین سپر مشاهده نمیشود. در داخل کابین نیز فقط نشان تجاری رنو از روی مرکزی غربیلک فرمان جای خود را به لوگوی سامسونگ داده است. در سایر بخشهای کابین تفاوت خاصی میان سامسونگ QM6 با رنو نسل دوم کولئوس مشاهده نمیشود. نمایشگر لمسی عمودی دقیقا مشابه با کولئوس در کنسول میانی داشبورد قرار گرفته است. همچنین تزئینات طرح چوب در بخشهایی از داشبورد و رودریهای سامسونگ QM6 خودنمایی میکنند که نسبت به رنو کولئوس فعلی کمی متفاوت به نظر میرسند.