بررسی زوتی DL5
زوتی DL5 یکی از محصولات شاخص این شرکت است که در سال 2016 میلادی معرفی شد. طراحی این خودرو نیز مربوط به همان دوره است و بنابراین با خودرویی به روز از نظر طراحی مواجه نیستیم. زوتی T300 به عنوان یک کراساوور کوچک، همواره نقش پررنگی در سبد محصولات زوتی ایفا کرده است، تا حدی که این شرکت پس از نجات تصمیم گرفت تا فعالیت خود را با زوتی T300 آغاز کند.
زوتی DL5 زوتی DL5 در چین و سایر بازارهای صادراتی با پیشرانههای متفاوتی عرضه میشود و قیمتهای متفاوتی دارد. مطابق شنیدهها پارس خودرو تصمیم دارد تا نسخه توربوشارژر این خودرو را به بازار ایران عرضه کند، خودرویی که در صورت قیمتگذاری صحیح میتواند موفقیت برلیانس H330 را در ایران تکرار کند.
داخل زوتی DL5
طراحی داخلی زوتی DL5 نسبت به طراحی خارجی آن زیباتر و به روز تر است. داشبورد این خودرو از چند مجموعه تشکیل شده است که تضاد جالبی را با یکدیگر ایجاد میکنند. نمایشگر سیستم سرگرمی، دکمههای کنترلی و فلاشر، مجموعه پنل ابزار و دریچه سیستم تهویه راننده در قالب یک مجموعه بخش اصلی داشبورد را تشکیل میدهند. سایر بخشهای کابین همچون سیستم تهویه یا دکمههای کنترل چراغها و سیستم پایداری نیز درون مجموعههای مجزا از یکدیگر قرار گرفتهاند. بنابراین مدت کوتاهی پس از رانندگی با زوتی T300، محل نصب هر قطعه را خواهید آموخت.
زوتی T300 تیپ بالارده زوتی DL5 به طرح دو رنگ کابین مجهز است و در برخی قسمتهای آن روکش چرم مصنوعی را میبینیم. وجود یک کابین باکیفیت در محصولی نه چندان گرانقیمت برای مشتریان خوشایند خواهد بود. فاصله بین دو محور این خودرو نیز 2610 میلیمتر اعلام شده است که با توجه به سقف بلند آن، جای کافی برای چهار سرنشین در این خودرو وجود خواهد داشت.
طراحی زوتی DL5
طراحی خارجی زوتی T300 به معنای کامل یک خودرو چینی را نمایان میکند، چرا که ظاهر این کراساوور شباهت بی حد و حصری به دیگر محصولات چینی مشابه همچون لیفان X60 دارد. چراغهای تیز، جلوپنجره شش ضلعی و چراغهای مه شکن بزرگ از جمله مشخصههای بارز طراحی زوتی T300 در نمای جلو هستند. در نمای جانبی ظاهری مشابه کراساوورهای کوچک همچون نیسان جوک را میبینیم. در این بخش طراحان با اضافه کردن ضربه گیرهای پلاستیکی و نوار کرومی، سعی کردهاند تا از سادگی افراطی جلوگیری به عمل آورند. رینگهای 16 اینچی نیز طراحی جالبی دارند اما مطابق رویه سنتی چینیها، کمی کوچکتر از ابعاد اصلی خودرو هستند.
زوتی T300 در نمای عقب نیز بار دیگر استانداردهایی از طراحی خودروهای چینی را میبینیم. چراغهای منتظم و درب پنجم یک تکه ظاهری همانند فیدلیتی را به نمایش میگذارند. خوشبختانه برخلاف بسیاری دیگر از خودروهای چینی، خروجیهای اگزوز تقلبی در این قسمت مشاهده نمیشود.
مشخصات زوتی DL5
در قسمتهای قبل اشاره کردیم که زوتی DL5 با سه نسخه از مشخصات فنی به بازار عرضه شده است. از بین این سه ترکیب، پارس خودرو قویترین و بهترین ترکیب ممکن یعنی موتور 1.5 لیتری توربوشارژر به همراه گیربکس CVT را برای کراساوور زوتی انتخاب کرده است.
زوتی DL5 پیشرانه 1.5 لیتری زوتی DL5 حداکثر 145 اسب بخار قدرت و 205 نیوتن متر گشتاور آزاد میکند. گیربکس CVT نیز وظیفه انتقال قدرت به دیفرانسیل جلو را برعهده دارد. وزن خالص این کراساوور نیز حدود 1.5 تن است که رقم مرسومی در بین کراساوورهای اقتصادی چینی محسوب میشود. بنابراین انتظار داریم تا زوتی T300 شتاب و کشش قابل قبولی را به عنوان یک محصول نه چندان گرانقیمت به نمایش بگذارد.
امکانات و تجهیزات زوتی DL5
بالاترین تیپ زوتی T300 به امکانات رفاهی و ایمنی مناسبی مجهز است که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد: سیستم صوتی به همراه نمایشگر با پشتیبانی از بلوتوث و مسیریاب، کروز کنترل، کیسه هوای راننده و سرنشین، پاور ویندوز، سانروف، سیستم تهویه دیجیتال، سیستم ورود و استارت بدون کلید، رینگهای آلومینیومی، تریم چرمی کابین و ترمزهای دیسکی برای چهار چرخ. زوتی T300 موفق به کسب پنج ستاره ایمنی از انکپ چین نیز شده است.
قیمت زوتی T300 در بازار جهانی با توجه به تیپ و نوع موتور، بین 9 الی 11 هزار دلار است. در صورتی که پارس خودرو بتواند قیمت زوتی T300 را در محدوده کمتر از 700 میلیون تومان تعیین کند، این خودرو به رقیب جدی کراساوورهایی همچون ام وی ام X55 پرو، هایما S7 پلاس و جک S5 تبدیل خواهد شد. زوتی T300 در سطحی بین کراساوورهای کامپکت همچون ام وی ام X22 پرو و کراساوورهای کوچک مجهز نظیر ام وی ام ایکس 55 پرو قرار گرفته است و در صورت قیمتگذاری صحیح و عرضه گسترده، میتواند سهم مناسبی از بازار را در اختیار داشته باشد. در غیر این صورت با یک کراساوور شکست خورده دیگر از زوتی مواجه خواهیم بود که به صف دامای X7 و کوپا T210 میپیوندد.