بررسی لئو MX8
نخستین تجربه ایرانیان از لئو MX8، به زمستان 1401 باز میگردد. در این زمان شرکت ایستا موتور ارس از محصول جدید خود در جریان نمایشگاه خودرو تبریز رونمایی کرد. بسیاری توقع داشتند این خودرو نیز یک شاسی بلند چینی باشد اما پس از مواجه شدن با برند ژاپنی قطعات فنی آن، نسبت به آن علاقه پیدا کردند. این خودرو در واقع نسخهای از نیسان ترا است. نیسان ترا خودرویی مخصوص بازار چین است که با همکاری مشترک نیسان و دانگ فنگ به تولید میرسد. البته لئو MX8 شباهت کامل با نیسان ترا ندارد، چرا که برخی قسمتهای آن توسط تولیدکننده داخلی تغییر کردهاند. برای مثال پیشرانه این خودرو از برند دیگری انتخاب شده است. با این حال اکثر قطعات آن با دو محصول شناخته شده نیسان یعنی نیسان ترا و نیسان ناوارا مشترک هستند.
لئو MX8 عرضه لئو MX8 در شرایطی که بازار تشنه خودروهای دو دیفرانسیل آفرودی است، یک برگ برنده را در اختیار شرکت سازنده این خودرو قرار میدهد. رکستون G4، رکستون امپرور و دایون Y5 سه خودرویی هستند که پیش از لئو MX8 در کلاس شاسیبلندهای آفرودی روانه بازار شدند اما به دلیل عرضه محدود چندان موفق نبودهاند. حال باید منتظر ماند و دید آیا لئو MX8 میتواند برخلاف محصولات یاد شده رویه موفقی را در پیش بگیرد یا خیر.
داخل لئو MX8
در فضای داخلی لئو MX8، از کابین دانگ فنگ پالاتزو استفاده شده است. طراحی کابین این دو خودرو کاملا به یکدیگر شباهت دارد که وجه تمایز آن ساده بودن و کاربردی بودن داشبورد خودرو است. یک نمایشگر بزرگ در بخش میانی کابین قرار گرفته است که تنظیمات سیستم سرگرمی از طریق آن انجام میشوند. کنسول میانی خودرو نیز بزرگ و عریض است که دکمهها و اهرمهای کنترلی متفاوتی روی آن قرار گرفتهاند.
لئو MX8 نسخههای به نمایش درآمده از لئو MX8، از تریم سه رنگ بهره میبرند که شامل کرم روشن، مشکی و قهوهای تیره است. این ترکیب رنگ کابین باعث میشود تا لئو MX8 در مقایسه با رقبای خود قدرتمند ظاهر شود. لئو MX8 یک خودرو پنج نفره است و بنابراین صندلیهای بلا استفاده ردیف سوم را در آن نمیبینیم. نکته قابل توجه کابین این خودرو، ارتفاع بلندتر صندلیهای ردیف عقب نسبت به ردیف جلو است. این سبک از چیدمان صندلیها در نیسان رونیز به کار گرفته شده بود. رونیز یکی از محصولات نیسان بود که به صورت انحصاری در بازار چین عرضه میشد. بنابراین عجیب نیست که دانگ فنگ پالاتزو یا همان لئو MX8 را رونیز جدید لقب دادهاند.
طراحی لئو MX8
طراحی ظاهری لئو MX8، در واقع همان نیسان ترا یا دانگ فنگ پالاتزو است. تنها بخشهای متفاوت این خودرو در مقایسه با نسخه فیسلیفت نیسان ترا، لوگو شرکت سازنده و نام خودرو هستند. جلوپنجره V شکل خودروهای نیسان که امضای طراحی این شرکت است، در بخش جلو لئو MX8 مشاهده میشود. البته برای کاهش تاثیر نیسان، حاشیههای کرومی این جلوپنجره حذف شدهاند. با این حال اگر لئو MX8 را کنار یکی از محصولات جدید نیسان قرار دهید، مشابهت در طراحی چراغها را به وضوح خواهید دید.
لئو MX8 نمای جانبی لئو MX8 ساده است اما یک حجم فانتزی به همراه خطوط منحنی در بخش عقب، باعث شدهاند تا حس عضلانی بودن خودرو تقویت شود. ارتفاع خودرو از سطح زمین بسیار بالا است و رینگهای 18 اینچی خودرو نیز فضای قابل توجهی برای جابجا شدن در اختیار دارند. اگر از نمای جانبی به لئو MX8 نگاه کنید، شباهت بسیار زیادی میان این خودرو و دیگر شاسیبلند آفرودی بازار یعنی تویوتا پرادو را خواهید دید. در نمای عقب لئو MX8 نیز چراغهایی به سبک تویوتا لندکروزر سری 200 را میبینیم که در ترکیب با کرومکاری درب پنجم و سپر حجیم، ظاهر ماجراجویانه این خودرو را تکمیل کردهاند.
مشخصات لئو MX8
در بخش مشخصات فنی لئو MX8، شاهد یک اثر دیگر ژاپنی هستیم. البته این پیشرانه به جای برند نیسان، از متحد این شرکت یعنی میتسوبیشی انتخاب شده است. این پیشرانه از نوع دولیتری توربوشارژر با تزریق مستقیم است که با کد 4K31 شناخته میشود. حداکثر راندمان پیشرانه ژاپنی لئو MX8 نیز معادل 228 اسب بخار قدرت و 360 نیوتنمتر گشتاور است که برای وزن دو تنی خودرو در رانندگی معمول، کافی به نظر میرسند. با این حال ممکن است علاقمندان به مانورهای آفرودی، این پیشرانه را برای دستیابی به سطوح بالاتر قدرت تقویت کنند. در بخش انتقال قدرت، از جعبه دنده هشت سرعته اتوماتیک ZF استفاده شده است که در حالت استاندارد، قدرت و گشتاور را به دیفرانسیل عقب خودرو منتقل میکند. برای دسترسی به حالت چهار چرخ محرک در لئو MX8، بایستی با استفاده از کنترلر مخصوص وضعیت انتقال قدرت را در حالت دو دیفرانسیل سبک یا دو دیفرانسیل سنگین قرار دهید. این حالات انتقال قدرت تنها در وضعیتی که نیاز به عبور از مسیرهای دشوار دارید کارا هستند و در رانندگی عادی استفاده از وضعیت دیفرانسیل عقب کفایت میکند.
لئو MX8 از آنجایی که لئو MX8 یک شاسیبلند آفرودی است، حالات رانندگی مختلفی برای آن در نظر گرفته شده است. از جمله این حالات میتوان به نرمال، اسپرت، برف، شن، گل و لای، اکو و حالت هوشمند اشاره کرد. برای انتخاب این حالات، یک کلید در کنسول میانی خودرو تعبیه شده است. مصرف ترکیبی لئو MX8 نیز 7.4 لیتر در صد کیلومتر عنوان شده است که با توجه به باک سوخت 78 لیتری خودرو، میتواند راننده را در مسافتهای طولانی همراهی کند. ترمزهای لئو MX8 در چهار چرخ از نوع دیسکی هستند. همچنین سیستم تعلیق این خودرو در جلو از نوع دابل ویشبون و در عقب از نوع چند اتصاله یا مولتی لینک است.
امکانات و تجهیزات لئو MX8
لئو MX8 برای رقابت با شاسیبلندهای کارکرده خارجی ژاپنی و کرهای موجود در بازار ایران، بایستی به انواع آپشنهای مورد نیاز مشتریان مجهز شده باشد. شرکت سازنده نیز این نیاز را درک کرده است و از این رو میتوان انواع تجهیزات رفاهی و ایمنی خودروهای روز جهان را در لئو MX8 یافت. البته نباید انتظار یک کراساوور لوکس را از لئو MX8 داشته باشید، چرا که این خودرو برای عبور از مسیرهای صعبالعبور طراحی شده است. این خودرو در قالب تیپهای آفرود و آنرود به بازار عرضه خواهد شد که آپشنهای تیپ آنرود بیشتر از تیپ آفرودی است.
لئو MX8 از جمله آپشنهای لئو MX8، میتوان به این موارد اشاره کرد: هفت کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری، سامانه پیشگیری از واژگونی و رادار خط خوان و نقطه کور، دسته دنده الکتریکی، تنظیم حالت رانندگی، سانروف، تنظیم وضعیت انتقال قدرت به چرخها، فرمان کمکی برقی، نمایشگر لمسی، دوربین عقب و دوربین ۳۶۰ درجه، صندلیهای برقی جلو، تهویه اتوماتیک، نور بالای اتوماتیک، سامانه استارت استاپ اتوماتیک، کروز کنترل، استارت دکمهای، ترمز پارک برقی، اتوهلد، سامانه کنترل حرکت در سراشیبی، سنسور نور، اپل کار پلی و اندروید اتو.
در نگاه نخست، رقبای لئو MX8 در بازار کم تعداد هستند. با این حال اگر به جستجوی دقیق خود ادامه دهیم، رقبای بسیاری را برای این خودرو خواهیم یافت. فونیکس تیگو 8 پرومکس در حال حاضر عمده رقیب این خودرو به حساب میآید. البته تیگو 8 پرومکس یک کراساوور شهری با سیستم تمام چرخ محرک است و نمیتواند عملکرد آفرود حرفهای را از خود به نمایش بگذارد. خودروهای آفرودی کارکرده کرهای و ژاپنی، رقبای جدی لئو MX8 در بازار ایران خواهند بود. سانگ یانگ رکستون، تویوتا پرادو و تویوتا FJ کروزر را میتوان از جمله رقبای لئو MX8 در ایران دانست. همچنین دایون Y5 که در تعداد محدود روانه بازار شده است نیز یکی دیگر از رقبای جدی لئو MX8 به شمار میآید. برگ برنده لئو MX8 در نبرد با رقبایش، طراحی زیبای خارجی و داخلی در کنار اصالت ژاپنی بخشهای مختلف فنی است. همچنین این خودرو در حال حاضر یکی از معدود شاسی بلندهای آفرودی صفرکیلومتر بازار به حساب میآید، از این رو مشتریان علاقمند به خودروهای صفرکیلومتر میل قابل توجهی برای خرید لئو MX8 خواهند داشت.