بررسی KMC T9
شرکت چینی جک از میانه دهه 2010، وارد حوزه تولید خودروهای تجاری سبک شد. پیکاپهای این شرکت با حرف T مشخص میشوند. بنابراین در کنار حرف J برای سدانها و هاچبکها و حرف S برای کراساوورها، حرف T نیز به پیکاپها اختصاص یافت. نخستین محصول این برند چینی در حوزه خودروهای تجاری، پیکاپ جک T6 بود که یک خودرو تجاری کوچک به حساب میآید. پس از مدتی جک محصولی جدید و بزرگتر را روانه بازار کرد و آن را جک T8 نامید. این خودرو مورد توجه کرمان موتور قرار گرفت و با نام KMC T8 به بازار ایران عرضه شد. واکنش مثبت بازار داخلی و بازارهای صادراتی نسبت به پیکاپهای جک، باعث شد تا این خودرو محصول جدیدی را نیز در این بخش عرضه کند. این خودرو جک T9 نام گرفت که البته با لقب هانتر یا شکارچی نیز شناخته میشود. جک T9 در سال 2022 میلادی برای نخستین بار معرفی شد و از سال 2023 در بازار چین عرضه شده است. بنابراین با خودرویی کاملا جدید و به روز مواجه هستیم که در شرایط کمبود تنوع بازار، میتواند نظر مثبت مخاطبین ایرانی را به خود جلب کند. کی ام سی T9 از نظر مشخصات فنی شباهت بسیاری به کی ام سی T8 دارد اما یک مزیت بزرگ این دو پیکاپ را از یکدیگر متمایز میکند. کی ام سی T9 به گیربکس اتوماتیک مجهز است و رقیبی برای پیکاپهای چینی اتوماتیک در بازار ایران خواهد بود. همین مزیت باعث میشود تا این خودرو یک کلاس بالاتر از جک T8 به رقابت با سایر گزینهها بپردازد.
داخل KMC T9
همانند ظاهر خارجی، طراحی داخلی KMC T9 نیز در مقایسه با دو پیکاپ قبلی این برند تغییر کرده است. وجود یک صفحه نمایش بزرگ و عمودی در کابین این خودرو، باعث شده است تا کابین جک T9 و بهمن G9 شباهت قابل توجهی به یکدیگر داشته باشند. اهرم تعویض دنده این خودرو همانند کراساوورها و سدانها طراحی شده است. بنابراین طراحان این پیکاپ بیشتر از کارا بودن، بر لوکس بودن تمرکز داشتهاند. پنل ابزار خودرو نیز از نوع دیجیتالی است و دریچههای بزرگ سیستم تهویه، باعث میشوند تا پرتاب باد مناسبی را در فصول گرم و سرد تجربه کنید.
KMC T9 فاصله بین دو محور KMC T9، برابر با 3110 میلیمتر است. بنابراین کابین و قسمت بار این خودرو اندکی از جک T8 بزرگتر خواهد بود. تریم کابین این خودرو چرمی است و فرمان دی کات خودرو نیز به گرمکن مجهز است. کنسول میانی خودرو نیز به سبک پیکاپهای کوچک و متوسط آمریکایی طراحی شده است. این کنسول ابعاد بزرگی دارد و دو صندلی ردیف جلو را به صورت کلی از یکدیگر جدا میکند. با وجود تمرکز بر لوکس بودن این محصول و استفاده از مواد باکیفیت در ساخت کابین، همچنان کی ام سی T9 یک پیکاپ است. از این رو جایگاههای متعددی برای قرار دادن اشیا و ابزارهای شما در نقاط مختلف کابین تعبیه شده است.
طراحی KMC T9
KMC T9 به عنوان نسخه بزرگتر و قویتر جک T8، از اصول طراحی جدیدتری در مقایسه با برادر کوچکتر خود بهره میبرد. برای مثال در بخش جلویی این خودرو، چراغهای روشنایی اصلی به نواحی جانبی منتقل شدهاند و چراغهای روی کاپوت در نقش دیلایت ایفای نقش میکنند. جلوپنجره این خودرو نیز به صورت یک مشبک مشکی رنگ بزرگ طراحی شده است و برخلاف نسخه قبلی، از قطعات مشکیرنگ به جای قطعات کرومی در آن استفاده شده است.
KMC T9 نمای جانبی KMC T9 مطابق انتظاری که از یک پیکاپ داریم، ساده و کاربردی طراحی شده است. البته طراحان جک سعی کردهاند با افزودن چند خط و همچین قطعات تزیینی از سادگی آن بکاهند. طرح رینگهای خودرو نیز به محصولات پیکاپ و شاسی بلند هیوندای شباهت دارد. در نمای عقب جک T9، یک بازآفرینی از پیکاپهای آمریکایی را میبینیم که نسبت به جک T8، آمریکاییتر شده است! سپر عقب این خودرو ارتفاع قابل توجهی از سطح زمین دارد و زاویه خروج مناسبی را برای عبور از مسیرهای دشوار فراهم میکند. طراحان جک برای جلوگیری از آسیبهای سطحی، دورتادور این پیکاپ را با محافظهای پلاستیکی پوشاندهاند.
مشخصات KMC T9
KMC T9 نسخه ارتقا یافته و به روز شده کی ام سی T8 به حساب میآید، از این رو به طور همزمان اشتراکات و تفاوتهایی میان این دو پیکاپ وجود دارد. نخستین بخش مشترک این دو پیکاپ، پیشرانه آنها است. کی ام سی T9 به موتور دولیتری توربوشارژری مجهز است که هم اکنون روی KMC T8 مورد استفاده قرار میگیرد. این پیشرانه علاوه بر توربوشارژر، از سیستم تزریق مستقیم سوخت یا GDi نیز بهره میبرد و نسبت به جک T8 بهبودهایی را تجربه کرده است. حداکثر راندمان این پیشرانه 221 اسب بخار قدرت و 390 نیوتن متر گشتاور است. در بخش انتقال قدرت، گیربکس دستی جای خود را به گیربکس اتوماتیک ZF داده است که هشت دنده را در اختیار راننده قرار میدهد. این گیربکس به جعبه انتقال یا ترنسفر کیس مجهز است که از طریق آن قدرت و گشتاور را به هر چهار چرخ منتقل میکند. همانند اکثر پیکاپها، KMC T9 در حالت عادی دیفرانسیل عقب است و تنها هنگام عبور از مسیرهای آفرودی بایستی سیستم دو دیفرانسیل سبک یا سنگین آن را فعال کنید. این پیکاپ به قفل دیفرانسیل نیز مجهز است که برای گذر از مسیرهای دشوار، راهگشا خواهد بود. مصرف سوخت ترکیبی جک T9 برابر با 9.5 لیتر در صد کیلومتر عنوان شده است. البته باید توجه داشته باشید که پیشرانه مدرن و کارآمد این پیکاپ از استاندارد عدم آلایندگی یورو 6 پیروی میکند و به سوخت باکیفیت نیاز دارد.
همانگونه که در مقدمه مطلب اشاره کردیم، KMC T9 نسخهای بزرگتر و مجهزتر از KMC T8 به حساب میآید. بنابراین در بخش آپشنها و امکانات نیز توقع بهبود را از این خودرو داریم. در حال حاضر نصب برخی آپشنها روی جک T9 قطعی هستند، هرچند ممکن است در آینده تیپهای متفاوتی از کی ام سی T9 به بازار عرضه شود که امکانات متفاوتی را به مشتری ارائه میدهند. از جمله تجهیزات و امکانات KMC T9 میتوان به این موارد اشاره کرد: هفت کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش، ترمزهای دیسکی به همراه ABS و EBD، ترمز اضطراری، کروز کنترل تطبیقی، سیستم هشدار برخورد از جلو، رادار بین خطوط، رادار نقطه کور، سنسور پارک و دوربین عقب، دوربین 360 درجه، شارژر وایرلس، تنظیم برقی صندلیهای جلو به همراه گرمکن، آینههای برقی تاشو به همراه گرمکن، سیستم سرگرمی به همراه نمایشگر، سیستم ورود و استارت بدون کلید، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک و سانروف.
رقبای اصلی KMC T9 در بازار ایران را پیکاپهای مونتاژی اتوماتیک از برندهای چینی تشکیل میدهند. این پیکاپها یا به تازگی وارد بازار شدهاند یا همانند کی ام سی T9 در آستانه ورود به بازار هستند. مکث کلوت اتوماتیک، فوتون تونلند اتوماتیک و بهمن G9 از جمله رقبای اصلی KMC T9 در بازار خودرو ایران خواهند بود. جک T9 در مقایسه با رقبای یاد شده، از مزیت سابقه خوبی برخوردار است که به لطف جک T8 در اختیار این پیکاپ قرار دارد. بنابراین مشتریان با اطمینان خاطر به سمت این خودرو خواهند آمد، چرا که کی ام سی T8 جواب خود را در بازار ایران پس داده است. علاوه بر سابقه خوب KMC T8 که به کمک برادر بزرگتر آن یعنی KMC T9 خواهد آمد، این پیکاپ از مزیت فروش اقساطی نیز برخوردار است. عرضه کی ام سی T9 با روش اقساطی امکان خرید این پیکاپ را برای گروه بیشتری از مشتریان فراهم میکند. در نتیجه همه شرایط برای موفقیت سریع جک T9 در بازار آماده است و تنها بازاریابی موفق میتواند پازل موفقیت این پیکاپ در بازار ایران را تکمیل کند.