نوشته: امیر حسین صادقی
عکس: مصطفی حسنبیگی
مقدمه
بازار پیکاپهای دو کابین (یا به قول خودمان وانتهای دو کابین) در کشورمان بر خلاف بازارهایی همچون آمریکای شمالی از رونق مناسبی برخوردار نیست و اگر نگاهی به لیست این خودروها بیاندازید شاید در بین آنها فقط تویوتا هایلوکس و نیسان پیکاپ (که البته مدل موجود در کشورمان نیز کمی قدیمی است) خودروهای شناخته شده این لیست به حساب میآیند و بقیه آنها نیز خودروهای ناشناخته شدهی چینی هستند. ما امروز تصمیم گرفتیم به سراغ معروفترین و گرانترین این دست از خودروها در بازار کشور برویم تا از نزدیک بیشتر با آن آشنا شویم. تویوتا هایلوکس در هفت نسل به تولید رسیده که نسل کنونی آن از سال 2005 میلادی تولید میشود و در این مدت دو فیسلیفت برای سالهای 2008 و 2011 و یک بروزرسانی برای سال 2012 نیز روی آن پیاده شده است.
طراحی ظاهری
هایلوکس از طراحی قابل قبول و هماهنگی برخوردار میباشد که البته مانند اکثر محصولات تویوتا از طراحی محافظهکارانه سود میبرد. در نمای جلو، جلوپنجره مشکی رنگ که اطراف آن توسط نوار کرومی احاطه شده جلب توجه میکند. در کنار آن چراغهای مستطیل شکل جلو که تا روی گلگیر امتداد یا فتهاند، قرار دارند، در طرفین درپوش موتور از خطوطی استفاده شده که باعث پویاتر شدن نمای جلوی هایلوکس شدهاند. سپر نیز از فرمی عضلانی و هماهنگ با پیکره کلی خودرو شکل گرفته که این مجموعه در کنار هم تناسب قابل قبولی به جلوی هایلوکس دادهاند.
در نمای جانبی اولین موردی که جلب توجه میکند رکابهای خودرو میباشد که علاوه بر راحتتر کردن ورود و خروج سرنشینان به هر چه زیباتر شدن این نما نیز کمک کردهاند.
دستگیرهها و آینهها نیز از جنس کروم میباشند، در این بین رینگهای کوچک با پیکرهی کلی خودرو هماهنگ نیستند که به زیبایی این قسمت کمی لطمه وارد کردهاند. نمای عقب نیز مانند هر وانت بار دیگری از طراحی ساده و فاقد هر گونه هیجانی شکل گرفته است.
طراحی داخلی
دربهای خودرو را باز کرده و به لطف رکابهای زیر دربها و همچنین وجود دستگیره در ستون A به راحتی وارد خودرو میشویم. طراحی داشبورد در حین سادگی، زیبا و قابل قبول میباشد ضمن این که مدل مورد آزمایش با تریم مشکی و قرمز خود طراحی داخلی هایلوکس را زیباتر و البته جذابتر از آنچه هست نشان میدهد.
کیلومتر شمارها نیز از طرحی زیبا با چاشنی اسپرت برخوردار هستند. در کنسول میانی به ترتیب از بالا به پایین ساعت، صفحه نمایشگر سیستم صوتی و ادوات سیستم تهویه مطبوع به همراه کلید فلاشر قرار دارند که کار با آنها راحت بوده که نشان از رعایت اصول ارگونومی در داخل کابین دارد.
صندلیهای هایلوکس راحت هستند و به خوبی بدن سرنشینان را در پیچها در بر میگیرند و صندلیهای عقب نیز نسبت به یک وانت بار قابل قبول بوده و مانند نیسان پیکاپ و کاپرا چندان سخت و آزاردهنده نیست. هایلوکس از فضای خوب و مناسبی هم در جلو و هم در عقب برخوردار میباشد و دارای تجهیزات رفاهی و ایمنی نظیر دو کیسه هوا، سیستم صوتی همراه با مانیتور (به صورت سفارشی)، شیشهها و آینههای برقی، فرمان هیدرولیک بشکن و تلسکوپی و سیستم ترمز ABS به همراه EBD دارد که برای یک وانتبار قابل قبول بوده ولی برای یک خودرو 160 میلیونی چندان مناسب نمیباشد!
تجربه رانندگی
هایلوکس دارای یک پیشرانه 4 سیلندر خطی به حجم 2700 سیسی میباشد. این پیشرانه که به تکنولوژی متغیر باز و بسته شدن سوپاپ (DUAL VVTI) مجهز میباشد، میتواند حداکثر قدرت و گشتاور به ترتیب 158 اسببخار در 5200 دور در دقیقه و 241 نیوتنمتر گشتاور در 3500 دور در دقیقه را ایجاد کند. وظیفه انتقال قدرت موتور به هر دو محور جلو و عقب نیز توسط گیربکس 5 سرعته دستی میباشد و میانگین مصرف سوخت این وانتبار ژاپنی نیز 11.1 لیتر است.
پشت فرمان نشسته و اتومبیل را استارت میزنیم. پیشرانه به راحتی روشن میشود و عملکرد نرمی دارد، به لطف عایقبندی مناسب در حالت در جا صدای پیشرانه به داخل کابین نفوذ نمیکند ولی با افزایش دور موتور به بالای 3000 دور، کمی صدا به داخل نفوذ کرده اما چندان آزاردهنده نیست.
کلاچ نرم هایلوکس را گرفته و دنده را در یک میگذاریم و شروع به حرکت میکنیم. شتاب خودرو نسبت به یک پیکاپ خوب بوده و خودرو چندان کند نیست البته درست است که نباید از یک پیکاپ انتظار شتاب بالایی را داشت اما هایلوکس در این زمینه نیز چندان شما را ناامید نمیکند. گیربکس نیز عملکرد خوب و روانی دارد و به خوبی با پیشرانه هماهنگ است. دید جلو و اطراف خودرو خوب و قابل قبول میباشد و آینهها نیز دید مناسبی را در اختیار راننده قرار داده و به خوبی نقاط کور را پوشش میدهند.
سیستم تعلیق هایلوکس در جلو از نوع دوبل جناغی و در عقب مانند اکثر پیکاپها از نوع شمش میباشد که این مجموعه در کنار هم کیفیت سواری قابل قبولی به هایلوکس بخشیده و در مسیرهای ناهموار از تکانهای آزاردهنده این کلاس خودرویی خبری نیست.
البته نکتهای که در این زمینه باید گفت این است که به علت اینکه هایلوکس یک وانتبار است قسمت عقب آن بسیار سبک میباشد و همین مورد سبب میشود که در عبور از پیچهای معمولی احتیاط را رعایت کنیم زیرا عقب خودرو به راحتی از مسیر حرکت خارج می شود!
سیستم فرمان نرم بوده و از عملکرد مناسبی برخوردار میباشد و اطلاعات مسیر حرکت را به خوبی به دستان راننده منتقل میکند. اتومبیل را به مکان ناهموار برده و آن را در حالت 4L گذاشته و شروع به عبور از روی ناهمواری میکنیم که در این جا اتومبیل به لطف گشتاور مناسب و انتقال نیرو به دو دیفرانسیل و ارتفاع مناسب از زمین قابل قبول است و راننده را ناامید نمیکند. سیستم ترمز نیز از عملکرد قابل قبولی برخودار است در مجموع باید گفت تویوتا هایلوکس به عنوان یک پیکاپ خودرویی خوب و مناسب میباشد اما متاسفانه در بازار کشور قیمتی فراتر از انتظار یافته زیرا وقتی با رقمی در حدود 160 میلیون تومان میتوان خودروهایی به مراتب بهتر با تجهیزات بیشتر خرید چرا باید چنین مبلغی برای یک پیکاپ با تجهیزات حداقل پرداخت!
اگر شما نیز خودرویی دارید و مایل به همکاری با سایت خودرو بانک هستید به کمک این صفحه با ما تماس بگیرید.
برای مشاهده لیست مشخصات فنی و امکانات تویوتا هایلوکس به این صفحه مراجعه کنید.
در پایان از نمایشگاه اتومبیل حاجی پور تشکر میکنیم که با ما در تهیه این گزارش همکاری کردند.