موضوعات داغ

تویوتا bZ4X یک کراس‌اوور الکتریکی است که به عنوان اولین مدل از سری "bZ" تویوتا طراحی شده و هدف آن ارائه یک خودروی تمام‌برقی با ترکیبی از فناوری پیشرفته، برد مسافتی بالا و عملکرد پایدار است. این خودرو روی پلتفرم e-TNGA توسعه یافته که به طور اختصاصی برای خودروهای الکتریکی طراحی شده و امکان توزیع بهینه وزن، فضای داخلی بیشتر و بهبود هندلینگ را فراهم می‌کند.

در بخش طراحی، تویوتا bZ4X چهره‌ای مدرن و آینده‌نگر دارد. چراغ‌های جلو باریک و کشیده هستند و جلوپنجره‌ی بسته، نمایی خاص به خودرو بخشیده است. خط سقف شیب‌دار و استفاده از قطعات مشکی در برخی قسمت‌های بدنه، ظاهری شبیه به خودروهای اسپرت و کوپه ایجاد کرده است. طراحی آیرودینامیک به بهبود کارایی و افزایش برد خودرو کمک می‌کند. در داخل کابین، نمایشگر دیجیتال 7 اینچی پشت فرمان، نمایشگر لمسی مرکزی 12.3 اینچی با سیستم اطلاعات سرگرمی جدید تویوتا، اتصال بی‌سیم به اپل کارپلی و Android Auto و کنترل‌های لمسی به چشم می‌خورند. کنسول میانی طراحی مینیمالی دارد و فضای داخلی جادار، راحتی بیشتری را برای سرنشینان فراهم می‌کند.

این خودرو در دو نسخه محور جلو (FWD) و دو محور (AWD) عرضه می‌شود اما در بازار ایران فعلاً نسخه تک محور عرضه خواهد شد. مدل دیفرانسیل جلو دارای یک موتور الکتریکی با توان 201 اسب بخار و گشتاور 266 نیوتن‌متر است که شتاب صفر تا صد کیلومتر بر ساعت آن حدود 7.5 ثانیه می‌باشد. مدل دو محور که توسط سوبارو توسعه یافته، از دو موتور الکتریکی با مجموع توان 214 اسب بخار و گشتاور 337 نیوتن‌متر بهره می‌برد و شتاب نسبتاً بهتری نسبت به نسخه FWD دارد.

بسته به نسخه، باتری این خودرو ظرفیت 71.4 یا 72.8 کیلووات‌ساعت دارد و می‌تواند با یک بار شارژ بین 400 تا 500 کیلومتر را طی کند. این اعداد بر اساس استانداردهای WLTP ارائه شده‌اند و در شرایط واقعی ممکن است متفاوت باشند. در شهری مثل تهران، طبق تست ما می‌توانید تا حدود 300 کیلومتر را پیمایش داشته باشید. برای شارژ، این خودرو از سیستم شارژ سریع DC با توان حداکثر 150 کیلووات پشتیبانی می‌کند که امکان شارژ 80 درصد باتری را در حدود 30 دقیقه فراهم می‌کند. همچنین قابلیت شارژ AC با توان 6.6 کیلووات نیز برای شارژ خانگی و ایستگاه‌های شارژ عمومی فراهم شده است. یکی از ویژگی‌های خاص این خودرو، امکان نصب پنل خورشیدی روی سقف است که به شارژ جزئی باتری کمک کرده و در طول سال حدود 1800 کیلومتر برد اضافه می‌کند.

تویوتا bZ4X از نظر ایمنی به جدیدترین سیستم‌های کمک‌راننده مجهز است که شامل سیستم پیشگیری از تصادف، کروز کنترل تطبیقی، دستیار حفظ خودرو در بین خطوط، هشدار نقاط کور، و سیستم کمکی پارک می‌شود. سیستم تعلیق مک‌فرسون در جلو و دوبل جناقی در عقب باعث می‌شود که خودرو سواری نرم و پایداری در جاده داشته باشد.

از نظر فضای بار، حجم صندوق عقب این خودرو حدود 452 لیتر است که برای یک کراس‌اوور سایز متوسط مناسب محسوب می‌شود. صندلی‌های عقب به صورت تاشو طراحی شده‌اند تا امکان افزایش فضای بار فراهم شود. با توجه به اینکه bZ4X فاقد موتور احتراق داخلی است، فضای اضافی در زیر کاپوت جلو ایجاد شده، اما برخلاف برخی خودروهای الکتریکی مانند تسلا، فاقد محفظه بار در قسمت جلو است.

تویوتا این خودرو را در بازارهای جهانی عرضه کرده و رقبای اصلی آن شامل تسلا Model Y، هیوندای Ioniq5، کیا EV6 و فولکس‌واگن ID.4 هستند که البته در بازار ایران و با توجه به شرایط این خودرو در بازار آزاد، باید خودروی آئودی Q5 e-tron را نیز به آن اضافه کنیم.

نظرات کاربران

0 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد