گروه صنعتی ایرانخودرو صبح روز چهارشنبه 22 آذر ماه 1402 طی مراسمی تعدادی از خودروهای کلاسیک پیکان را با همکاری فدراسیون اتومبیلرانی با هدف تقابل و رویارویی جدیدترین و قدیمیترین محصول تولیدی این شرکت در محوطه کارخانه گرد هم آورد.
در این مراسم تعدادی از خاصترین نمونههای پیکان موجود در کشور اعم از مدلهای وارداتی، تولیدی، اتوماتیک فرمان راست، وانت و استیشن حضور داشتند. در واقع پیکان نخستین محصول تولیدی با تیراژ بالاس که از سالهای پیش از انقلاب اسلامی پا به خط تولید شرکت ایران ناسونال گذاشت. به همین خاطر گروه صنعتی ایران خودرو طی این مراسم جدیدترین محصول خود یعنی ریرا برقی را در کنار این محصول نوستالژیک به نمایش درآورد.
شایان ذکر است که این رویارویی با برگزاری مسابقه نمادین درگ میان ریرا برقی و برخی از پیکانهای حاضر در این مراسم، کمی متفاوت برگزار شد. هرچند که این مسابقات درگ نمادین بوده و خودروی ریرا پیش از رسیدن به خط پایان توقف کرده تا پیکان به احترام این سابقه طولانی ابتدا از خط پایان عبور کند. علاوهبر ریرا برقی نیز دنا پلاس جوانان نیز در این مراسم حضور داشت که رقابت درگ نمادینی نیز میان این محصول جدید با پیکان برگزار شد.
ماشین پیکان نگاهی به تاریخچه پیکان
پیکان به عنوان نخستین محصول تولیدی گروه صنعتی ایران خودرو از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۸۴ با نام پیشین ایرانناسیونال تولید شد. این محصول در واقع فیسلیفتی از خودرو هیلمنهانتر است. تولید این سدان تا سال 1357 در ایرانخودرو ادامه داشت. پس از انقلاب اسلامی، تولید پیکان کاهش یافت تا جایی که در اواخر دهه ۱۳۶۰ به مرز توقف تولید رسید. با اینحال با تولید قطعات در داخل کشور حیات پیکان تا سال ۱۳۸۴ ادامه پیدا کرد و وانت پیکان نیز تا سال ۱۳۹۳ تولید شد و تیراژ این خودرو در زمان توقف تولید به بیش از ۲ میلیون دستگاه رسیده بود.
در ادامه ادغام برخی از قطعات پژو با پیکان سبب شد تا تولید آن نیز چندسالی ادامه پیدا کند. به طوری که در سالهای ۱۳۸۲ و ۱۳۸۳ سقف پژویی نیز به این محصول اضافه شد. همچنین استفاده از غربیلک فرمان و صفحه پشت آمپر پژو نیز در این محصول توجه خریداران را به خود جلب کرد.
ریرا برقی نگاهی به مشخصات فنی ریرا برقی
ریرا برقی را میتوان یکی از جدیدترین و پیشرفتهترین محصولات تولیدی گروه صنعتی ایران خودرو دانست که چندی پیش در نمایشگاه تحول صنعت خودرو به صورت رسمی رونمایی و معرفی شد. از جمله تفاوتهای ظاهری ریرا برقی با نسخه بنزینی میتوان به به قسمت جلوی خودرو اشاره کرد که در نسخه برقی، مسیر گردش هوا در قسمت جلو پنجرهای بسته شده و به صورت یکپارچه طراحی شده است. همچنین به دلیل حذف موتور بنزینی، خروجی اگزوز در نسخه برقی دیده نمیشود. سایر بخشها بدون تغییر باقی مانده و دقیقا مشابه نمونه بنزینی است.
نسخه برقی خودروی ری را با استفاده از موتور برقی با حداکثر توان ۱۶۱ اسب بخار (معادل ۱۲۰ کیلووات) و گشتاور ۳۰۰ نیوتن متر روانه بازار کرده است. ظرفیت باتریهای این خودرو ۵۳ کیلووات ساعت اعلام شده که با استفاده از شارژرهای خانگی در مدت زمان حدود ۱۰ ساعت به طور کامل شارژ میشوند.
یکی از مشخصات مهم در خودروهای برقی، میزان عملکرد آنها با یکبار شارژ است. بر اساس استاندارد NEDC، ری را برقی قادر است تا ۴۲۰ کیلومتر را با یکبار شارژ طی کند که رقم قابل قبولی بهشمار میرود؛ البته باید توجه داشت که این ارقام بر اساس شرایط آزمایشگاهی استاندارد اعلام میشوند و عملکرد واقعی خودرو احتمالاً کمتر از این مقدار خواهد بود.
از جمله امکانات این خودرو میتوان به سیستم کنترل کشش، سیستم کنترل پایداری، سیستم کمک حرکت در سربالایی، سیستم کنترل حرکت در سراشیبی، سیستم ترمز دستی الکتریکی، دوربین دید عقب ۳۶۰ درجه، سنسورهای پارک جلو و عقب، صفحه نمایش لمسی ۱۲ اینچ، سیستم کروز کنترل و محدودکننده سرعت، نظارت بر فشار باد لاستیکها، آینههای جانبی برقی، گرمکن صندلیها و ... اشاره کرد.