بسته به تعریفی که هر شخص یا سازمان از مفهوم کشور ارایه میکند، امروزه حدود 200 کشور در سراسر جهان اعلام موجودیت کردهاند. بسیاری از کشورهای جهان هیچگونه صنعت خودروسازی ندارند و یا آنکه به پایگاهی برای تولید محصولات برندهای دیگر کشورها تبدیل شدهاند. به همین دلیل تعداد کشورهایی که به عنوان تولیدکنندگان واقعی اتومبیل شناخته میشوند، بسیار محدود خواهد بود. تولیدکنندگان خودرو در هر کشور مدلهای منحصر به فردی را ارایه کردهاند که به عنوان نمادی از آن ملت شناخته میشود. در این مطلب نگاهی به خودروهای هر ملت خواهیم داشت، که در بین سایر مردم جهان به شناسنامه آن کشور تبدیل شدهاند.
فرانسه: سیتروئن 2CV
سیتروئن 2CV در ابتدای معرفی به بازار خودرویی ضعیف و عجیب به نظر میرسید اما پس از عرضه به یک موفقیت تجاری و عامل شهرت سیتروئن و فرانسه تبدیل شد. سیتروئن 2CV خودرویی مناسب برای افرادی است که قصد ندارند مبلغ زیادی را بابت نگهداری از خودرو هزینه کنند و تنها به یک اتومبیل برای انجام امور خود نیاز دارند.
سیتروئن 2CV پیش از جنگ جهانی دوم طراحی شد و در طول دوره اشغال فرانسه از چشم نازیها دور ماند. پس از جنگ و در سال 1948، تولید این خودرو آغاز شد و تا سال 1990 روی خط تولید قرار داشت. سیتروئن 2CV یکی از مشهورترین خودروهای ساخته شده توسط سیتروئن و یکی از بادوام ترین اتومبیلهای جهان است.
سیتروئن 2CVآلمان: فولکس واگن بیتل
فولکس واگن بیتل خودرویی ارزان، محبوب و قابل اعتماد است که در تمامی نقاط جهان شناخته میشود. این خودرو پیش از جنگ جهانی دوم و طبق دستور آدولف هیتلر ساخته شد، پس از جنگ جهانی دوم از تهدید فراموشی نجات پیدا کرد، به ناجی صنعت خودروسازی آلمان تبدیل شد و بعدها به عنوان نماد جنبش هیپی در ایالات متحده به شهرت دست یافت.
بیش از بیست میلیون دستگاه از فولکس واگن بیتل تا سال 1972 به تولید رسیدند و بیتل موفق شد در زمینه تیراژ بر فورد مدل T برتری پیدا کند. بدون بیتل امپراطوری فعلی فولکس واگن وجود نداشت، قلمرویی که شامل برندهای آئودی، اشکودا، لامبورگینی و بوگاتی میشود.
فولکس واگن بیتلایتالیا: فیات 500
فیات 500 که در ابتدا با لقب Nuova یا جدید شناخته میشد، در سال 1957 معرفی شد. فیات 500 خودرویی کوچک، کند و بسیار ساده بود که در دوران پس از جنگ جهانی دوم برای خریداران اروپایی یک موهبت محسوب میشد. فیات 500 حدود هجده سال روی خط تولید قرار داشت و در این مدت چهار میلیون دستگاه از این خودرو فروخته شد.
خودروهای بسیاری نیز براساس فیات 500 در سایر کشورهای جهان به تولید رسیدند که میزان فروش آنها در این آمار لحاظ نشده است. فیات 500 آنقدر افسانهای بود که شرکت سازنده تصمیم گرفت تا نسخه جدید این خودرو را با همان نام در سال 2007 معرفی کند که به اندازه نسخه کلاسیک موفق بوده است.
فیات 500انگلستان: مینی
برخلاف خودروهای ایتالیا، آلمان و فرانسه که مشخصات فنی نسبتا ضعیفی را در کنار قیمت مقرون به صرفه ارایه میدادند، خودرو ملت انگلستان یعنی مینی آنقدر قدرت داشت که به عنوان خودرویی مطرح در مسابقات اتومبیلرانی مورد استفاده قرار گیرد. مینی برای نخستین بار در سال 1959 به تولید رسید و تا سال 2000 روی خط مونتاژ قرار داشت. کمتر خودرویی در جهان همانند مینی موفق شده تا ترکیب قیمت مقرون به صرفه، سادگی فنی، شتاب و قدرت قابل قبول و شهرت در بین سلبریتیها را همزمان ارائه کند.
مینیایالات متحده: فورد مدل T
فورد مدل T در سال 1999 به عنوان خودرو قرن بیستم شناخته شد، چرا که این اتومبیل پایه و اساس هر آنچه از صنعت خودروسازی به شکل امروزی میشناسیم را بنیان نهاد. اهمیت فورد مدل T در ذات مردمی این خودرو نهفته است، اتومبیلی که انحصار مالکیت خودرو را از چنگ اشراف درآورد و برای مردم عادی امکان استفاده از اتومبیل را فراهم کرد. طبق تخمینهای مختلف، تا پایان دوره مونتاژ فورد مدل T یعنی سال 1927، بیش از پانزده میلیون دستگاه از این خودرو به تولید رسیده است.
فورد مدل Tکره جنوبی: هیوندای پونی
شرکتهای خودروسازی کرهای امروزه در سطح جهان به شهرت قابل توجهی دست یافتهاند که نقطه آغاز این شهرت هیوندای پونی بوده است. قسمتهای فنی این خودرو توسط میتسوبیشی تامین شده است و طراحی آن نیز توسط موسسه معروف ایتال دیزاین صورت گرفت و تنها لوگو هیوندای در این خودرو به عنوان نماد صنعت خودروسازی کره حضور داشت. با این حال هیوندای پونی آنقدر در سطح جهان موفق بود که به کانادا، آمریکای جنوبی و اروپا صادر شد. روند صادرات خودرویی که با هیوندای پونی آغاز شده بود در دهههای بعدی نیز ادامه یافت و خودروسازان کرهای به بازیگران بزرگی در سطح جهان تبدیل شدند.
هیوندای پونیرومانی: داچیا ساندرو
شرکت خودروسازی رومانیایی داچیا فعالیت خود را در سال 1968 میلادی با مونتاژ رنو 8 آغاز کرد و اکنون کاملا در مالکیت رنو قرار دارد. داچیا به واسطه عرضه خودروهای ارزان قیمت مدرن شهرت دارد و معروفترین محصول آن در سطح جهانی، داچیا ساندرو است. هاچبک ساندرو در حال حاضر ارزانترین مدل عرضه شده توسط شرکت داچیا است و عنوان هفتمین خودرو پرفروش قاره اروپا را در اختیار دارد.
داچیا ساندروژاپن: تویوتا کرولا
تویوتا کرولا یکی از پرفروشترین خودروها در سطح جهان است و تاکنون 50 میلیون دستگاه از این خودرو به فروش رسیده است. تویوتا کرولا از دهه 1960 میلادی به تولید میرسد و نسلهای متفاوتی از این خودرو به بازار عرضه شدهاند که هرکدام از آنها با دیگری متفاوت است.
تویوتا کرولا داستان موفقیت یک خودرو را به سبک ژاپنی بیان میکند. نسل جدید این خودرو در سال 2019 به بازار عرضه شد و کمتر از یکسال بعد به پدیده فروش نیم سال اول 2020 تبدیل شد.
تویوتا کرولاچین: Qoros 3
با وجود پیشرفتهای شگرف خودروسازان چینی، آنها همواره به چند عامل مشترک شهرت دارند. تولید خودروهای کم کیفیت و ناایمن و کپی برداری از محصولات موفق و برندهای معتبر دو نشانه اصلی در اغلب خودروهای چینی هستند. Qoros 3 با هدف زیرپا گذاشتن این باورها به بازار عرضه شد و به اندازه کافی مطلوب بود تا به عنوان نمادی موفق از صنعت خودروسازی چین شناخته شود.
Qoros 3 خودرویی زیبا و مدرن بود و هیچگونه نشانهای از کپی برداری در آن دیده نمیشد. علاوه برآن Qoros 3 موفق شد تا در آزمون تصادف موسسه یورو انکپ پنج ستاره ایمنی کسب کند. نکته جالب در خصوص Qoros 3 ایمنی بالای آن بود، به طوری که طبق اعلام موسسه یورو انکپ Qoros 3 امنترین اتومبیل تست شده توسط این موسسه در سال 2018 بوده است.
Qoros 3