موضوعات داغ

آمیکو ۲۶۳۱ محصول جدید ارس خودرو دیزل: نماد کیفیت

عکس مطلب اول

سه مزیت برتر2631؛ کیفیت، کیفیت و کیفیت

رونمایی از تولید انبوه محصول جدید ارس خودرو دیزل (آمیکو) ۲۶۳۱ در شرایطی است که موج جدیدی از واردات خودروهای سنگین دست دوم به کشور آغاز شده و به گفته شهرام فداکار مدیرعامل ارس خودرو دیزل، خودروهای دیزلی به امنیت ملی نیز ارتباط پیدا کرده است.

مراسم رونمایی از تولید انبوه محصول جدید ارس خودرو دیزل (آمیکو) ۲۶۳۱

مراسم رونمایی از تولید انبوه محصول جدید ارس خودرو دیزل (آمیکو) ۲۶۳۱

شهرام فداکار مدیرعامل ارس خودرو دیزل (آمیکو) در ابتدا به این موضوع اشاره کرد که تولید انبوه کمپرسی ۲۶۳۱ محصول جدید آمیکو درحالی آغاز شده که علاوه‌بر رقبای داخلی با رقبای وارداتی به خصوص دست دوم ها که اخیرا موج جدید ورود آنها به ایران شروع شده مواجه است و در این باره گفت:

محصول جدید ارس خودرودیزل (آمیکو) ۲۶۳۱ سه مزیت رقابتی دارد. اول کیفیت، دوم کیفیت، سوم هم کیفیت. تنها مزیت رقابتی این سه است. درخصوص واردات نیزمعتقد هستم از نظر رقابت به تولیدکننده‌های داخلی ظلم شده است منظور تنها گروه آمیکو نیست، بلکه به نظر به همه شرکت‌های تولیدکننده ظلم شده است. این بحث یک سوی ماجرا است. سوی دیگرش کیفیت آنها است که نمی‌تواند نظر خریداران را جلب کرده وکارایی مدنظر را داشته باشد.

مراسم رونمایی از تولید انبوه محصول جدید ارس خودرو دیزل (آمیکو) ۲۶۳۱

مراسم رونمایی از تولید انبوه محصول جدید ارس خودرو دیزل (آمیکو) ۲۶۳۱

مراسم رونمایی از تولید انبوه محصول جدید ارس خودرو دیزل (آمیکو) ۲۶۳۱

او در ادامه به این پرسش که به چه علت برخی از این خودروهای دست دوم از برندهای خوشنام هستند، این‌گونه پاسخ داد:

بله، اما با این حال خودروهای وارداتی نمی‌توانند برای مصرف‌کننده داخلی کیفیت مورد انتظار را داشته باشند. چرا آنها از نظر اقلیمی به عنوان مثال برای شرایط اروپا تولید شده‌اند. وقتی که در شرایط آب وهوایی ایران قرار می‌گیرد، طبیعتا آن کیفیت مورد انتظار را ندارد؛ تاکید می‌کنم و نمی‌گویم خودروهای باکیفیتی نیستند، فقط کیفیت مورد انتظار را ندارد. کما این‌که اگر ما هم یک خودرویی با شرایط اقلیمی کشور تولید و به کشوری مانند روسیه صادر کنیم، نمی‌توانند کیفیت مدنظر آن‌ها را ارائه کنند. طبیعتا این رویه درباره خودروهای وارداتی دست دوم نیز صادق است. نکته بعدی بحث خدمات پس از فروش است. هر چند اعلام می‌کنند که این خودروها تحت پوشش خدمات بعد از فروش هستند، اما واقعیت این است که نمی‌توانند تحت شرایط خدمات بعد از فروش قرار بگیرند. به‌عنوان مثال، اگر خودرو بنزی بود که پیش‌تر در ایران تولید شده بود، به‌طور طبیعی شرایط تعمیرات، نگهداری را داشتند و همچنین افراد آموزش‌های لازم را نیز دیده بودند. ولی محصولات وارداتی شامل آن دسته از خودروهایی نیستند که این گونه باشند و طبیعتا امکانات و شرایط لازم را نیز ندارند.

شهرام فداکار همچنین تاکید کرد که عدم آموزش باعث می‌شود آن‌طور که باید و شاید، نتوانند خدمات مورد نیاز را پشتیبانی کنند و افزود:

نکته دیگر بحث قطعات یدکی است. آیا قطعات یدکی خودروهای دست دوم وارداتی به آن میزانی که بتواند این خودروها را تامین کند وجود دارد؟ این درحالی است که با توجه به شرایط فعلی قطعات یدکی خودروها قدیمی‌تر چندان در بازار موجود نیست، چه برسد به محصولات جدیدتر. الان یکی از این ماشین‌ها تصادف کند، اتاقش را چه کسی می‌خواهد عوض کند؟ چه کسی و با چه روشی می خواهد به کشور مبدا پول حواله کند. فرض کنیم که مشکل حواله هم حل شد. چگونه می‌خواهد وارد کند؟ بنابراین شاید خودروهای دست دوم وارداتی بخش از نیاز بازار را برطرف کرده و پوشش بدهند، اما در درازمدت برای مشتری‌ها مشکلات زیادی به وجود می‌آورند.

پرسش دیگری که شهرام فداکار به آن پاسخ داد، این بود که آیا محصولات داخلی یا ۲۶۳۱ این مشکلات را ندارند؟ او در این باره گفت:

اگر کسی یک مقدار دورنگری داشته باشد، وارد چرخه خرید خودروهای دست دوم نمی‌شود .درباره محصول جدید آمیکو ۲۶۳۱ هم قاطعانه بیان می‌کنم که این مشکلات را ندارد. چرا که در این جا یک مساله بسیار مهم مطرح وجود دارد که آن بحث خرید تخصصی است. من در یک‌سری زمینه‌ اصلا تخصص ندارم. به‌عنوان یخچال فریزر بخرم. وقتی می‌روم این محصول را از بازار امارات به اینجا می‌آورم تازه متوجه می‌شوم که اشتباه کرده‌ام. نه این‌که کسی سر من کلاه گذاشته باشد، مساله این است که خرید تخصصی را بلد نیستم، سرم کلاه می‌رود. اما آن کسی که متخصص است، می‌رود و بهترین محصول را خریداری می‌کند. آیا در این شرایط و بازار رقابتی مشتری تخصصی‌تر خرید می‌کند یا تولیدکننده؟ وقتی آمیکو اجزای موردنیاز تولید یک خودرو را جمع می‌کند تا یک خودرو تولید کند، مطمئنا مطالعات و بررسی‌های بسیار دقیق و موشکافانه‌ای توسط متخصصین شرکت صورت گرفته است. چرا که تولیدکننده دل سوز مملکت وهمچنین امکانات خود هست، اما برای تولیدکننده خارجی فرقی نمی‌کند و صرفا فروش محصول مهم است. بنابراین محصولی که آمیکو تولید می کند منطبق با بازار وکیفیت مد نظر و همچنین در شان نام و نشان آن است. ضمن این‌که با تولید یک محصول جدید باکیفیت که تمام دغدغه مشتری را برطرف می‌کند، علاوه‌بر وفادارسازی مشتری سهم بیشتری نیز از بازار کسب می‌کند و زمینه برای حضور محصولات جدیدتر نیز فراهم می شود. بنابراین همانطور که اشاره شد، ۲۶۳۱ سه مزیت نسبی دارد؛ کیفیت، کیفیت و کیفیت.

مراسم رونمایی از تولید انبوه محصول جدید ارس خودرو دیزل (آمیکو) ۲۶۳۱

مراسم رونمایی از تولید انبوه محصول جدید ارس خودرو دیزل (آمیکو) ۲۶۳۱

او همچنین در رابطه با شکل‌گیری ایده، طرح و اجرای تولید محصول جدید آمیکو ۲۶۳۱ تصریح کرد که این محصول در واقع با خودروی ۲۶۳۱ نسل اول از سال ۹۲ شروع شد که از همان ابتدا این محصول مورد توجه قرار گرفت و این امر باعث شد حرکت به سمت تغییرات و بهینه‌تر کردن آن آغاز شود. او خاطرنشان کرد که یکی از مهم‌ترین تغییرات ایتن محصول افزایش قدرت موتور بوده که به ۳۳۰ اسب بخار رسید. وی ادامه داد:

مشتریان و بازار از این محصول نیز خیلی استقبال کردند و فروش خیلی خوبی داشت. حدود یک سال و نیم پیش مجدد دوباره این محصول ارتقاء پیدا کرد و به ۴۰۰ اسب بخار رسید. ضمن اینکه تغییرات و بهینه‌سازی بسیار مهمی نیز در سایر اجزای این خودرو صورت گرفت که از میان آنها می‌توان به تقویت شاسی و افزایش توان، کاهش مصرف سوخت، کاهش آلایندگی و افزایش سطح استانداردها اشاره کرد. به بیان دیگر این خودرو همان است که از ابتدا بود ولی در خلال این سال‌ها ۲۶۳۱ از یورو دو به یورو پنج پلاس رسیده است.

او در ادامه به علل مهمی اشاره کرد که یک شرکت همواره سعی می‌کند محصولات خود را ارتقای محصول داده و رقابت را سخت‌تر کند.

او اظهار کرد که در این رابطه یک بخش دیدگاه‌های خرد و یک بخش دیدگاه‌ها کلان وجود دارد که بعضا بخشی از آن مغفول می ماند؛ وقتی ما در یک کسب وکار هستیم، ناخودآگاه فقط به آن توجه می‌کنیم. این باعث می‌شود امکانات مختلفی که این کسب‌وکار دارد را بعضی وقت‌ها اصلا فراموش ‌کنیم و توجه نکنیم که سطح بالاتری به نام سرمایه‌گذار هم وجود دارد. در واقع این پرسش مطرح می‌شود که چرا یک سرمایه‌گذار به جای این‌که برود در کشاورزی یا سایر بخش‌ها سرمایه‌گذاری کند یا به تجارت بپردازد، در خودرو سرمایه‌گذاری کرده است؟ چگونه بررسی کرده است؟ چه مزیت‌هایی را دیده است؟ این دیدگاه بالاتراز کسب‌وکار است. شاید بعضا فکر کنیم که بعضی‌ها تخصصشان در حوزه‌ای است که ورود کرده‌اند. اما اگر مطالعه و دقت داشته باشیم، متوجه می‌شویم که اتفاقا بعضی‌ها تخصصشان در حوزه‌های دیگر است و این زمینه را انتخاب می‌کنند.

در حاشیه این مراسم یکی از خبرنگاران خطاب به شهرام فداکار عنوان کرد که این مسائل مطرح شده با دغدغه ملی و مملکت کاملا منافات دارد. او ادامه داد که سرمایه‌گذار برای کسب سود در حوزه‌های مختلف ورود می‌کند.سرمایه‌گذار اصطلاحا ترسو است و جایی که سودی وجود نداشته باشد، ورود نمی‌کند.بنابراین آیا بحث سودآوری یک مسئله شخصی است و یک حرکت ملی به شمار نمی‌آید؟

این یک عمل یک کار کاملا ملی و دقیقا مبتنی بر یک دیدگاه ملی است، نه یک دیدگاه غیرملی .

او در پاسخ بیان کرد همینطور که به درستی اشاره شد، سرمایه‌گذار به‌شدت از ریسک فراری است و سرمایه‌گذار به دنبال سود است. این کاملا طبیعی است. اگر کسی بخواهد کار ملی کند، می‌آید زمینه سرمایه‌گذاری فراهم می‌کند تا سرمایه‌گذاری که دنبال سود است، جای دیگر نرود. بنابراین اگر بنده، جنابعالی و بقیه کسانی که در این مملکت داریم کار می‌کنیم، زمینه سرمایه‌گذاری بیشتر را فراهم کنیم، اصلا یک کار ضدملی نکرده‌ایم، بلکه دقیقا یک کار ملی است. من که می‌آیم به‌عنوان یک سرمایه‌گذار در منطقه‌ای سرمایه گذاری می‌کنم، حتما زمینه‌هایی دیده‌ام و بررسی‌هایی نیز صورت گرفته است؛ چرا به منطقه جلفا می‌آیم؟ به نقاط دیگر نمی روم؟ این درست است که حتما برایم یک مزیت نسبی به وجود آمده، اما در این میان آن کسی که این فضا و شرایط را در منطقه آزاد به وجود آورده، کار ملی کرده است یا یک کار غیرملی؟ ضمن اینکه معتقد هستم واقعا افرادی که سرمایه‌گذاری می‌کنند، به‌مراتب از افراد عادی باهوش‌تر هستند و به همان میزان نیز دیدگاه کلان‌تری دارند. اصولا حرف‌کشیدن و نکته‌گرفتن از این افراد کار فوق‌العاده سختی است، چون بسیار باهوش‌اند، چون بسیار دقیق‌اند و دیدگاه بلندمدت خیلی خوبی را دارند. او افزود:

من یک صحبتی را از مرحوم تقی‌زاده شنیدم، شنیدم که همیشه می‌گفتند من سرمایه‌دار نیستم، من سرمایه‌گذارم. این خیلی نکته مهمی است؛ سرمایه‌گذار با سرمایه‌دار خیلی فرق می‌کند. آدم‌هایی که اینقدر باهوش هستند که می‌آیند یک سرمایه کوچک سرمایه‌گذاری می‌کنند و سود حاصل از آن را به بخش دیگری هدایت می‌کنند و کسب‌وکارهای بیشتری تولید می‌کنند دقیقا دارند کاری ملی انجام می‌دهند. به بیان دیگر یک کسب‌وکار جدیدتر ایجاد می‌کنند و هم باعث ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم بیشتر، افزایش درآمد منطقه، کاهش مهاجرت به شهرهای بزرگ می‌شوند. ضمن اینکه باعث توسعه صنعتی و ایجاد ارزش افزوده در صنعت وحفظ سرمایه در کشور نیز می‌شوند و این‌ها آدم‌هایی هستند که هم خیلی باید از آن‌ها نکته یاد گرفت و هم اینکه افرادی هستند که دغدغه ملی دارند.

نظرات کاربران

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد