به نظر می رسد یک خودروساز ژاپنی دیگر به خاطر دور زدن قوانین مربوط به آزمایشات مصرف سوخت و آلایندگی خودروها در کشور ژاپن تحت بازرسی دقیق قرار گرفته است. بر اساس گزارش جدیدی از نشریه Nikkei Asian Review، اکنون شرکت مزدا به خاطر انجام آزمایشات غلط در زمینه مصرف سوخت و آلایندگی مورد سوءظن قرار گرفته است.
بر اساس گزارش این نشریه، این آزمایشات مشکوک روی نمونه هایی از خودروهای تولید شده انجام شد که طی فرآیند تضمین کیفیت انتخاب شده بودند. مزدا گزارشاتی به وزارت کشور، زیر ساخت ها و حمل و نقل در ژاپن ارائه داده است. دولت ژاپن این یافته ها را به صورت علنی منتشر خواهد کرد. شرکت سوزوکی نیز به خاطر دور زدن قوانین مورد سوءظن قرار گرفته است.
طی چند سال گذشته، تعدادی از خودروسازان ژاپنی در آزمایشات مصرف سوخت و آلایندگی تقلب کرده اند که شوکی به صنعت خودروی ژاپن وارد کرده است. این جریان در سال 2016 با تقلب میتسوبیشی و سوزوکی آغاز شد. بعد از این ماجرا به دستور دولت ژاپن، خودروسازان شخصا شروع به بازرسی شرکت های خود در زمینه اجرای استانداردهای مطابق با قوانین مصرف سوخت و آلایندگی کردند. مزدا در حین این بازرسی اجباری داخلی، تقلب های مربوط به خود را کشف کرد.
نیسان و سوبارو نیز در این بازرسی اجباری متوجه شدند که در اطلاعات مربوط به آزمایشات مصرف سوخت و آلایندگی در شرکت های آنها نیز تقلب صورت گرفته است. در ماه ژوئن، سوبارو مجبور شد یکی از گزارشات قبلی خود در مورد تعداد خودروهای نمونه ای که تحت تاثیر این تقلب قرار گرفته بودند را اصلاح کند. به روز رسانی این گزارش حاکی از آن بود که تعداد خودروهایی که تحت تاثیر تقلب قرار گرفته بودند تقریبا دو برابر قبل بود. این موضوع باعث شد مدیرعامل سوبارو زودتر از موعد از سمت خود برکنار شود. ماه گذشته نیسان به تقلب خود اعتراف کرد. سوبارو و نیسان از بازرسین فاقد صلاحیت لازم در بازرسی نهایی خودروها استفاده کرده بودند که منجر به تقلب شده بود. ممکن است نیسان بیش از 30 سال در حال تقلب بوده باشد!
مزدا 3
مزدا CX-5
از زمان رسوایی آلایندگی فولکس واگن، دولت ها خودروسازان و داده های مربوط به آزمایشات مصرف سوخت و آلایندگی آنها را مورد بازرسی قرار دادند. این بازرسی اضافه باعث تاخیر در رونمایی برخی از خودروها شده یا خودروسازان را مجبور کرده است تا خودروهای دیزلی جدید خود را از بازار بعضی کشورها خارج کنند. اضافه شدن مزدا به فهرست رو به رشد خودروسازان متقلب، مایوس کننده است. بر اساس گزارش نشریه Nikkei Asian حتی شرکت یاماها موتور نیز به خاطر تقلب مورد سوءظن قرار گرفته است.
طبق آخرین گزارش، مزدا اعلام کرده است که ما در آزمایشات مربوط به آلایندگی تقلب نکردیم ولی اشتباهاتی رخ داده است.