موضوعات داغ

ماشین تیارا

شرکت مکث موتور که به نوعی مسئول عرضه خودروهای آسیایی گروه صنعتی ماموت‌‌خودرو به حساب می‌آید به تازگی از یک کراس‌اوور جدید 7 نفره پرده برداشته تا بلکه بتواند سهمی از بازار پررونق شاسی‌بلندهای غیرآفرودی را بدست آورد. خودرو مورد نظر تولید Ruixiang چین (زیرمجموعه تازه تاسیس کمپانی بایک) است و در سرزمین اصلی با نام X5 شناخته می‌شود؛ البته بنا به سیاست‌های جدید خودروسازان وطنی این محصول هم با یک اسم ایرانی یعنی "تیارا" در کشورمان به فروش خواهد رسید. تیارا یک کراس‌اوور کاملاً خانوادگی است و با توجه به فضای نسبتاً جادار داخلی، امکانات رفاهی و ایمنی متعدد و ظاهر مناسبش از پتانسل کافی برای موفقیت برخوردار می‌باشد؛ اما نکته اینجاست که رقبای بسیار زیادی در این سگمنت حضور دارند که کار را برای نماینده مکث‌موتور دشوار خواهند ساخت؛ از این رو باید دید شرکت وطنی می‌تواند با قیمت‌گذاری منطقی محصول خود را در بازار جا بیندازد یا خیر.

180 km/h
حداکثر سرعت
7 liter/100km
مصرف سوخت
1499 cc
حجم موتور

مشخصات تیارا

کلاس بدنه
کراس اوور
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
نوع جعبه دنده
6 سرعته خودکار
حداکثر توان
155 اسب بخار
تنفس موتور
توربوشارژ
تعداد سیلندر
4 سیلندر

فیلم بررسی تیارا

مزایا و معایب تیارا

مزایا

امکانات جانبی مناسب، کابین جادار 7 نفره، طراحی قابل‌قبول

معایب

حساسیت پیشرانه توربو به کیفیت سوخت، قدرت متوسط نسبت به وزن

بررسی تیارا

بایک رویژیانگ X5 خودرو نسبتاً جدیدی است که در سال 2021 در بازار چین معرفی شده. این کراس‌اوور ابعادی بزرگ‌تر از متوسط دارد و در تیپ‌های مختلف 5 و 7 نفره با آپشن‌های متنوع در سرزمین اژدها تولید می‌شود. خبر خوب این است که مکث‌موتور یکی از بهترین نسخه‌ها یعنی 7 نفره اتوماتیک تقریباً فول را برای بازار ایران در نظر گرفته که با این شرایط میتوان نسبت به موفقیت تیارا امیدوار بود. بخصوص که این محصول ظاهر قابل‌قبول و کابین جاداری هم دارد و در پارامترهایی مثل مصرف سوخت و کیفیت متریال نیز در سطح سایر رقبایش ظاهر می‌شود. البته نماینده مکث‌موتور از نظر توانایی‌های حرکتی یک خودرو کاملاً معمولی است زیرا پیشرانه 1.5 لیتری توربو آن فقط 155 اسب‌بخار قدرت و 215 نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند و این اعداد برای وزن 1610 کیلوگرمی ماشین چندان ایده‌آل به نظر نمی‌رسند. با این حال دسترسی به حداکثر گشتاور از دورهای پایین (2000 RPM) و گیربکس 6 سرعته اتوماتیک باعث شده‌اند با مشکل کشش یا کندی حاد روبرو نباشیم و بتوانیم برای استفاده‌های عادی و خانوادگی روی تیارا حساب باز کنیم. سیستم تعلیق ماشین هم نسبتاً ساده است که ترکیب این قضیه با مرکز ثقل بالا و ساختار دیفرانسیل‌جلو، فرمان‌‎پذیری خودرو را تضعیف نموده اما باز هم با یادآوری کاربری‌های یک خودرو خانوادگی، نگرانی‌هایمان برطرف می‌شوند چراکه اصلاً قرار نیست با این ماشین بصورت اسپرت رانندگی کنیم؛ تازه در این بین سیستم‌های کمکی امنیتی نظیر ESP نیز حاضر و آماده هستند تا کنترل خودرو به این راحتی‌ها از دست خارج نشود. تیارا جدا از آپشن‌های ایمنی مناسب، از امکانات رفاهی زیادی از قبیل: ترمز پارک برقی، اتوهلد، درب صندوق عقب برقی، دوربین 360 درجه، دوربین ثبت وقایع و سقف پانوراما نیز بهره می‌برد که برای خودرویی در این سطح راضی‌کننده است.

مکث موتور تیارا

با تمامی این اوصاف همه چیز به قیمت نهایی تیارا بستگی خواهد داشت. اگر مکث‌موتور بتواند رویژیانگ X5 را با قیمت معقول و امکانات رفاهی و ایمنی که وعده داده به دست مصرف‌کننده برساند، می‌شود امیدوار بود که رقابت نزدیکی میان کراس‌اوورهای این رده بوجود آید، در غیر این صورت احتمالاً مشتریان به سمت خودروهای باسابقه‌تر و شناخته شده‌تر بازار داخل متمایل خواهند شد.

داخل تیارا

با ورود به داخل کابین با فضایی نسبتاً شیک روبرو می‌شویم که در آن مدرنیته با سنت پیوند داده شده‌ است. مثلاً دریچه‌های تهویه از طراحی ساده‌ای برخوردارند و اهرم دنده و بسیاری از کلیدهای داخلی به خودروهای قدیمی‌تر شباهت دارند؛ با این حال وجود ترمز دستی برقی، نمایشگر عریض مرکزی و نشانگرهای تمام دیجیتال پشت‌آمپر ثابت می‌کنند که تیارا از نظر تکنولوژی هم خودرو دست و پا بسته‌ای نیست و در بحث تجددگرایی حرف‌هایی برای گفتن خواهد داشت. بخصوص که بالای سرمان هم یک سقف پانوراما داریم و تزئینات کرومی‌رنگ بکار رفته، به زیبایی کابین افزوده‌اند. البته کیفیت متریال داخلی متوسط است و در بسیاری از قسمت‌ها شاهد استفاده از پلاستیک معمولی هستیم، اما با در نظر گرفتن رقبای قیمتی نمی‌شود ایراد چندانی به این بخش وارد نمود. در خصوص فضاسازی هم باید گفت که در ردیف‌های اول و دوم، جای پا و سر مناسبی برای سرنشینان در نظر گرفته شده اما به رسم همیشگی کراس‌اوورهای سایز متوسط، ردیف سوم فقط برای کودکان گنجایش دارد و تازه در صورت استفاده از این بخش، محفظه صندوق به شدت کوچک می‌شود؛ هرچند می‌توانید با خواباندن صندلی‌های ردیف سوم یا حتی دوم به فضای بسیار مناسبی دسترسی داشته باشید که برای حمل اجسام بزرگ نیز کارآمد است. راستی از لحاظ ارگونومی هم وضعیت ماشین مناسب ارزیابی شد. خوشبختانه برای اکثر تجهیزات، کلیدهای جداگانه فیزیکی درنظر گرفته شده که کار با آنها ساده‌تر از صفحات لمسی و طرح‌های مینیمالیستی که این روزها مد شده می‌باشد. هرجا هم کمبودی برای دید پیرامونی وجود داشته به لطف دوربین‌ها جبران گشته است.

داخل تیارا

در یک جمع‌بندی کلی باید گفت: درست است که تیارا اتاقی اشرافی را به شما هدیه نمی‌کند اما از لحاظ کاربردی شرایط خوبی دارد و با ارائه یک فضای امن و نسبتاً راحت، حس خوبی به راننده و سرنشینان هدیه می‌دهد.

طراحی تیارا

تیارا برخلاف نام دخترانه‌اش، ظاهری خشن و مردانه دارد و با این حالت جعبه‌ای شکل بدنه تصویری شبیه به شاسی‌بلندهای واقعی را به نمایش گذاشته است. در بخش دماغه شاهد یک جلوپنجره بسیار بزرگ با خطوط عمودی هستیم که ضمن القاء حس قدرت، تا حدودی ما را به یاد محصولات بورگوارد می‌اندازد؛ در دو سمت این جلوپنجره عظیم، چراغ‌های کشیده با زمینه مشکی و هواکش‌های تزئینی سپر خودنمایی می‌کنند. البته با گذر از این زاویه و رسیدن به نیم‌رخ ماشین مقداری از میزان جذابیت‌های ظاهری کاسته می‌شود چراکه اینجا چرخ‌ها به نسبت ابعاد خودرو تا حدودی کوچک به نظر می‌رسند و فرم ساده شیشه‌ها و درب‌ها نیز ظاهری معمولی به خودرو بخشیده‌اند.

مکث موتور تیارا

هرچند در این بین دو خط برجسته وجود دارند که در امتداد خودرو اوج می‌گیرند تا اندکی حس پویایی چاشنی کار شود. اما در قسمت انتهایی اوضاع مجدداً بهبود می‌یابد. در این بخش چراغ‌های کشیده که با یک نوار کرومی به هم متصل شده‌اند و سپری اسپرت که به سراگزوزهای (البته غیرواقعی) مزین شده بیش از هر چیز جلب توجه می‌کنند. خطوط تند و تیز بکار رفته روی صندوق و بالچه فوقانی هم توانسته‌اند حال و هوای بخش عقبی خودرو را با ظاهر اسپرت دماغه هماهنگ نمایند. به طور کلی می‌شود از تیارا به عنوان کراس‌اووری خوش‌قیافه یاد نمود اما باید اعتراف کرد که محصولات جذاب‌تری هم در این سگمنت داریم.

مشخصات تیارا

با گشودن درب موتور تیارا با یک پیشرانه 1.5 لیتری 16 سوپاپ با کد TLE4G15D مواجه می‌شویم که قادر است به کمک پرخوران از نوع توربوشارژر 155 اسب بخار قدرت (دور موتور 5600) و 215 نیوتن‌متر گشتاور (از دور موتور 2000 الی 4000) تولید نماید. این اعداد و ارقام هرچند نسبت به حجم موتور قابل‌قبول به نظر میرسند اما بدون شک برای جثه بزرگ و وزن سنگین ماشین عالی نخواهند بود. البته این محصول یک کراس‌اوور خانوادگی است و همین که قدرت کافی برای عبور از سربالایی‌ها و سبقت‌گیری‌های جاده‌ای را در اختیارمان قرار داده کافی خواهد بود ولی در هر صورت نباید انتظار شتاب خارق‌العاده‌ای از تیارا داشته باشید. وظیفه انتقال قدرت هم بر عهده یک جعبه‌دنده 6 سرعته دستی قرار گرفته که طبق معمول اکثر کراس‌اوورهای چینی نیرو را فقط به چرخ‌های جلویی منتقل می‌کند. سیستم تعلیق ماشین هم در جلو از نوع مک‌فرسون و عقب نیمه‌مستقل میله پیچشی است. از دیگر مشخصات تیارا مکث موتور می‌توان به مصرف سوخت ترکیبی 7.5 لیتر در هر صد کیلومتر و حداکثر سرعت 180 کیلومتر بر ساعت اشاره نمود.

مشخصات فنی تیارا

نام خودرو
تیارا
کشور سازنده
پرچم کشورچین
سال (طراحی)
2021
موتور
4 سیلندر 16 سوپاپه
حجم موتور
1499 سی سی
تنفس موتور
توربوشارژ
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت
155 اسب بخار در 5600 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور
215 نیوتن متر در 2000 دور در دقیقه
جعبه دنده
6 سرعته خودکار
شتاب 0 تا 100
-

نتیجه تست شتاب در خودروبانک

این خودرو در خودروبانک تست شده و نتایج عملکرد آن را با دستگاه VBOX می توانید در زیر بخوانید:

شتاب 0 تا 100 کیلومتر 12 ثانیه
شتاب 0 تا 100 کیلومتر (VBOX) -
شتاب 0 تا 60 کیلومتر (VBOX) -
شتاب ثانویه 30 تا 70 کیلومتر (VBOX) -
شتاب ثانویه 50 تا 70 کیلومتر (VBOX) -
100 متر -
200 متر -
1/8 مایل -
1/4 مایل -
حداکثر سرعت
180 کیلومتر در ساعت
وزن
1610 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر)
4788 طول - 1875 عرض - 1730 ارتفاع
فاصله بین دو محور
2815 میلیمتر

مصرف سوخت ماشین تیارا

  • داخل شهر
  • خارج از شهر
  • ترکیبی
  • حجم باک
  • استاندارد آلایندگی
  • میزان تولید CO2
  • استاندارد امنیت
  • -
  • -
  • 7 لیتر در هر صد کیلومتر
  • 55 لیتر
  • یورو 6
  • -

امکانات و تجهیزات تیارا

قرار است تیارا با امکانات رفاهی نظیر: ترمز پارک برقی EPB مجهز به اتوهلد، سیستم ورود و استارت بدون کلید، درب صندوق برقی با سامانه محافظت برخورد با مانع، سقف پانوراما با پرده جمع‌شونده برقی و سانروف، سنسور نور، رینگ‌های 18 اینچی آلومینیومی، نمایشگر 12.3 اینچی پشت‌آمپر، سیستم مالتی‌مدیا مجهز به صفحه نمایش 10.25 اینچی بهمراه موس برای تنظیمات داخلی و 6 عدد بلندگو، دوربین 360 درجه، دوربین ثبت وقایع در هنگام رانندگی، تهویه مطبوع اتوماتیک با نشانگر دیجیتال و دریچه جداگانه برای سرنشینان عقب، آینه داخلی الکتروکرومیک، تنظیم برقی صندلی راننده در 6 جهت و گرمکن صندلی‌های جلو روانه بازار گردد. همچنین در بخش تجهیزات امنیتی هم گزینه‌های بسیاری شامل: ترمزهای ضد قفل ABS مجهز به EBD و سیستم کمکی BA، کنترل پایداری الکترونیکی خودرو ESP، سیستم نمایش تصویری نقطه کور، 6 کیسه هوا (راننده و سرنشین کناری بهمراه جانبی و پرده‌ای) و کمربند ایمنی سه نقطه‌ای ردیف سوم وجود دارند که در مجموع امکانات مناسبی به نظر می‌رسند.

آپشن تیارا

البته مکث‌موتور در صفحه مشخصات خودرو هشدار داده که ممکن است تجهیزات نهایی خودرویی که به دست مشتری می‌رسد با آنچه فعلاً اعلام شده اندکی مغایرت داشته باشد.

امکانات تیارا

کیسه هوا
کیسه هوای سرنشینان جلو، جانبی و پرده ای (مجموعاً 6 کیسه هوا)
سیستم صوتی
صفحه نمایش 10.25 اینچی - دارای 6 بلندگو
ترمز و پایداری
ABS - EBD - BA - ESP
دیگر امکانات
ترمز پارک برقی - اتوهلد - سنسور نقطه کور - سقف پانوراما - سیستم ورود بدون کلید - استارت دکمه ای - درب برقی صندوق عقب - سنسور نور - رینگ های 18 اینچی - پشت آمپر دیجیتالی 12.3 اینچی - آینه های الکتروکرومیک - تنظیم برقی صندلی در 6 حالت - گرمکن صندلی های جلو - دوربین 360 درجه - دوربین ثبت وقایع

رقبای تیارا در بازار

در این سگمنت خودروهای بسیار زیادی نظیر: فونیکس تیگو 7 پرو، فیدلیتی پرایم، دیگنیتی پرایم، کی‌ام‌سی K7 و.. حضور دارند که هر کدام می‌توانند کار را برای نماینده مکث‌موتور دشوار سازند.

تیارا

با این حال تیارا در صورت قیمت‌گذاری صحیح، تداوم در عرضه و از همه مهم‌تر خدمات پس از فروش شایسته میتواند به موفقیت در این رقابت دشوار امیدوار باشد. بخصوص که از اکثر رقبایش بزرگ‌تر است و ترکیب این قضیه با امکانات قابل‌قبول ماشین، احتمالاً نظر خانواده‌های پرجمعیت را جلب خواهد نمود.

قیمت و نمایندگی

  • قیمت
  • نمایندگی

فیلم تیارا

سوالات متداول

نام اصلی تیارا مکث موتور چیست؟

این محصول تولید یکی از زیرمجموعه‌های بایک چین یعنی رویژیانگ می‌باشد و با نام X5 در سرزمین مادری شناخته می‌شود.

پیشرانه تیارا چه مشخصاتی دارد؟

با گشودن درب موتور تیارا با یک پیشرانه 1.5 لیتری 16 سوپاپ با کد TLE4G15D مواجه می‌شویم که قادر است به کمک پرخوران از نوع توربوشارژر 155 اسب بخار قدرت (دور موتور 5600) و 215 نیوتن‌متر گشتاور (از دور موتور 2000 الی 4000) تولید نماید

سیستم انتقال قدرت تیارا از چه نوعی است؟

وظیفه انتقال قدرت تیارا بر عهده یک جعبه‌دنده 6 سرعته دستی قرار گرفته که طبق معمول اکثر کراس‌اوورهای چینی، نیرو را فقط به چرخ‌های جلویی منتقل می‌کند

آیا تیارا برای آفرود گزینه مناسبی است؟

خیر؛ تیارا مکث‌موتور یک کراس‌اوور تک دیفرانسیل با شاسی یکپارچه است و از این رو برای بیراهه‌نوردی‌ گزینه مناسبی نمی‌باشد

نظرات کاربران

16 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1401/4/29
این ماشین رو من تو نمایشگاه سوار شدم . از بدترین ماشینهای چینی نمایشگاه بود . واقعا بد بود.
1401/5/8
سلام از ترمزها چییی نبود کاسه ای یا دیسکی یا......یا من ندیدم
علت اصرار بر تربو شارز و موتور ۱۵۰۰ چیه
خداوکیلی بگویید
اپشن زیاد
وزن سنگین
قدرت موتور با کمک و زور و فشار بالا میره
بعد چ ب سر موتور میاد
من میدونم نمیخونید ولی مردم گناه دارند
1401/5/14
با سلام
چین یه موتور تولید میکنه و این رو به تمام شرکتهاش میده اگر خوب دقت کنیم میبینیم موتور 1500 سی سی توربو شارژ که روی تمام خودروها سوار شده یه وجه مشترک دارن فقط اسم خودروها عوض شده اونم برای گول زدن مشتری
1402/11/2
من خودم ماشین چینی دارم خیلی هم راضیم صد شرف داره به ماشین های اشغال ایرانی که میرید میخرید اتفاقا شما باید چشمهاتو باز کنی برادر من که میری تارا اتومات ۱ میلیارد میخری اونم نه کیفیت داره نه اپشن داره همین اراجیف و فکرها رو دارید که این خودرو سازهای ایرانی رو پر رو کردید هر چی اشغال درست میکنن میدن دست مردم گربه دستش به گوشت نمیرسه میگه پیف پیف بو میده اطلاعات ندارید حرف مفتم نزنید ایران مگه خودش چندتا موتور داره که این حرفا رو میزنید
1401/10/23
روز روزگاری چینیها برای خرید ماشین از ما تو صف بودن کالاهای که چین تولید میکرد فرغون وبیل ودسته بیل بود الان منه ایرانی باید سوار همچنین ماشینهای ات واشغال چینی با پول میلیاردی بشم
1401/11/2
چرا فکر میکنی خودرو های چینی آشغال هستند واقعا چرا خودتو به دکتر نشان بده چشم که داری ز اگر موتوری بسازند با 200 اسب بخار و حجم 500 سی سی باید بهشان آفرین گفت نه آنکه به عقل ناقص تکیه کرد و گفت به موتور فشار میاد عاقل باش
1401/11/11
اگر فکر میکنی که خودروهای چینی چیزی جز آشغال هستن باید خودت رو به دکتر نشون بدی. قیمت این زباله های صنعتی زیر پونزده هزار دلار هست که میلیاردی وارد بازار شده و امثال شما ها دامن زدید به قیمت. توی دنیا خودروهای ژاپنی و کره ای به عنوان ماشین معمولی دم دستی داره استفاده میشه. حالا چینی باکیفیته؟
1402/3/31
سلام این شرکت بی وجدان وطمعه خون الان برای اولویت پاییز باقیمت1380000000تومان دعوت مانه ارسال کرده
در صورتی که قیمت خودرو زمستان 1401مبلغ989000000تومان بوده
خدا وکیلی پول نفت بحساب این دزدان نریزید
1402/4/29
سلام نمیدونم چرا بعضیها انقدر از خودرو چینی بدی میگن. شاید چون ندارن اینو میگن
1402/5/28
به دلیل نقص در سوخت‌رسانی احتمال آتش سوزی دارد
1402/6/31
سلام خدمت بزرگواران
دوستانی که اطلاعات از خودرو دارند ، من چند سوال دارم و ممنون میشم جواب بدید! چون من هیچ اطلاعاتی ندارم.
چرا چینی ها همه موتوراشون 1.5 لیتری هست؟ کلا یه توربو میزارند خلاص؟ این موتور بهش زور نمیاد؟
این موتورهای 1.5 چینی توربو دار در تمامی محصولات یکی هست؟ یعنی فیلدلیتی ، دیگنیتی ، تیارا و بقیه 1.5 لیتری های چینی موتورهاشون یکیه و لوازمشون بهم میخوره یا فرق داره؟
1402/7/23
من داشتم ..دیگه ندارم ...دیگه هم نمی خوام داشته باشم ..
1402/8/14
بسیار ماشین جادار و پر آبشن و با کیفیتی است، موتور به نسبت وزن بدنه تقریبا خوبه ولی میشد گمی قوی‌تر باشه، صندلی‌ها عالی، امکانات عالی، سواری عالی، اتاق نرم و بی صدا
1402/8/24
دوستان من یه تیارا خریدم، بسیار راضی و خوشحالم، بسیار جادار و نرم و کم‌مصرفه، خدماتش هم بدک نبوده تا الان، امکانات و آبش‌های خوبی داره، از فیدیلیتی و تیگو سون و هایماs7، کمی بزرگتره، بدنه محکم‌تری نسبت به سایر محصولات چینی رایج در ایران داره، بازه قیمتی هم فعلا با این اوضاع خراب بدک نیست،
1402/10/23
قبل از تیارا من t5 فردا موتور داشتم یه مدت کوتاه هم فیدیلیتی ۷نفره به جرات میگم از هردوتای آنها بهتره
1403/3/29
سلام.من از سال ۱۴۰۱دارم.رانندگی با این ماشین حس خوب وخاص بودن به راننده میده.عملکرد نسبتا خوبی داره نسبت به گیربکس cvt ودابل کلاچ ها گیربکس atداره وتعویض دنده نرم انجام‌میشه وصدای تقه نداره.نمایندگی فروش وخدمات پس از فروش ۲۸ تا درکل کشور داره ودرحال افزایش نمایندگی هست.ضمنا .کیفیت متریال خوب و نسبت به رقبا کمی بالاتره.تا سرعت ۱۸۰ رو میره.از نظر قدرت موتور مثل سایر همرده هاش تیگو۷پرو فیدلیتی ودیگنیتی وجک وt5 وkmc k7 شتاب عالی نداره وهمه اینها از موتور ۱۵۰۰این خودروهاست که نیاز به افزایش حجم موتور آنها داره.تیارا خودروی جادار وخاص وشیک وطراحی جدیدتری از اکثر رقبا داره.وقیمت مناسبتر وپایین تر از رقبا و با ارزش هست.از نظر کیفیت متریال چرم پلاستیک ورنگ وقطعات و...از خودروهای ایرانی خیلی بالاتر وارزش خرید داره و آپشن وحتی تیارا پرایم تولید وتست شده وتا ۲ماه آینده نیز به بازار وارد میشه.(تجربه داشتن ورانندگی اسپورتیج ۲۰۱۴ وجک s5 اتومات ۳سال.kmc k7 وتوسان ۲۰۱۴ و خودروهای دیگر )امیدورام‌تونسته باشم کمکی جهت خرید شما کرده باشم.موفق وسلامت باشید.