بررسی رنو تالیسمان
تلیسمان به نوعی خوشقیافهترین محصول رنو است که تاکنون به کشورمان وارد شده، اما این تنها برگ برندهاش محسوب نمیشود بلکه نکات پرشمار دیگری هم وجود دارند که میتوانند شما را برای خرید این سدان نیمه لوکس مجاب نمایند. پیشرانه قدرتمند پرشتاب و کممصرف، امنیت بسیار خوب، آپشنهای کافی و لذت رانندگی مناسب بخشی از این مزایا به حساب میآیند. تازه نماینده رنو بدلیل واردات محدود، وجهه متفاوتی در قیاس با محصولات کرهای بازارمان دارد و این قضیه برای افراد تنوع طلب و آنهایی که به دنبال خودرویی خاص هستند جالب توجه خواهد بود. با این حال نباید از مشکلاتش هم غافل شد. اولین و مهمترین مورد پیشرانه توربو با بوست نسبتاً بالاست که حساسیت بیشتری (در برابر رقبای تنفس طبیعی) به کیفیت بنزین از خود نشان میدهد و این یعنی دردسر و هزینه نگهداری بالاتر. جدا از آن، مدلهای وارد شده به کشور از سیستم تعلیق نیمهمستقل برای عقب استفاده نمودهاند که ترکیب آن با لاستیکهای فاقکوتاه به سواری تقریباً خشک (بخصوص برای سرنشینان عقب) منتهی شده است. البته ارگونومی مطلوب صندلیها و سکوت قابل قبول کابین در کنار جذابیتهای داخلی، تاحدودی روی این نقطه ضعف سرپوش گذاشتهاند اما به این حال هنوز هم نمیشود نماینده رنو را از نظر راحتی با خودورهایی نظیر تویوتا کمری مقایسه نمود.
داخل رنو تالیسمان
با ورود به داخل کابین با فضایی نسبتاً متفاوت با طراحی بیرونی مواجه میشویم. در چهره ظاهری تلیسمان خشونت و جاذبههای اسپرتی پررنگتر دیده میشوند اما اینجا در داخل اتاق بیشتر روی ویژگیهای لوکس و مدرن تاکید شده است. البته فرم غربیلک فرمان و نشانگرهای پشت آمپر مقداری شور و هیجان را هم چاشنی کار نمودهاند اما کنسول خلوت میانی که با یک نمایشگر عمودی بزرگ پوشیده شده در کنار خطوط ساده و منطقی داشبورد، ما را به یاد خودروهای لاکچری ولوو میاندازند. از نظر ارگونومی هم میتوان گفت همه چیز به خوبی سر جای خود قرار گرفته، هرچند عادت کردن به تنظیمات نمایشگر مرکزی به مقداری زمان نیاز خواهد داشت. در واقع میتوان گفت که کار با کلیدهای زمخت عادی (حداقل در سرعتهای بالاتر) راحتتر از صفحات لمسی است..
داخل رنو تالیسمان البته رنو سعی نموده با یک برنامهریزی به اصطلاح کاربرپسند، این مشکل را هم کمرنگ نماید. همچنین وجود آپشنهای پرشمار از قبیل سیستم هدآپ، سقف پانوراما و ماساژور در کنار کیفیت قابل قبول اکثر قسمتها کمک کرده که حس بهتری در داخل کابین داشته باشیم. از نظر فضاسازی هم روی صندلیهای جلو اوضاع عالی است اما صندلی عقب تلیسمان در قیاس با برخی رقبا، فضای کمتری در اختیارتان قرار خواهد داد؛ هرچند این قضیه آنقدرها حاد نیست که بخواهید نگرانش باشید. در خصوص صندوق عقب هم محفظهای بزرگ و کارآمد در نظر گرفته شده که برای سفرهای خانوادگی عالی به نظر میرسد.
طراحی رنو تالیسمان
تلیسمان بر اساس زبان طراحی جدید محصولات رنو خلق شده و از این رو به نسبت اجدادش چهره بسیار بهتری دارد. در واقع میتوان گفت نقطه ضعف اصلی خودروهای لوکس و نیمهلوکس رنو که ظاهر معمولی آنها بود، این بار برطرف شده و با محصولی زیبا و شیک طرف هستیم. اگر میخواهید بدانید زیبایی تا چه اندازه مهم است میتوانید نگاهی به بازار فروش محصولاتی نظیر رنو لتیتود و کیا اپیروس بیندازید؛ خودروهایی که در باطن جزء بهترینهای رده خودشان هستند اما بدلیل ظاهر متوسط، به راحتی از رقبای ضعیفتر (اما جذابتر) شکست میخورند! اما رنو دیگر قصد ندارد اشتباهات گذشته را تکرار کند و این بار با ساخت خودرویی زیبا توانسته دل ماشیندوستان را بدست آورد.
طراحی رنو تالیسمان چراغهای کشیده، سپرهای اسپرت و خطوط اتوکشیده جانبی در تلفیق با حجمدهی منطقی که روی کاپوت و گلگیرها کار شده، همگی دست به دست هم دادهاند تا با خودرویی جسور و اسپرت طرف باشیم. کرومکاری برخی قسمتها و لوگو درشت رنو هم نشان از تلاش طراحان برای تاکید بر خصلتهای لوکس خودرو داشتهاند و خلاصه مطلب اینکه تلیسمان از هر زاویهای چشم را نوازش میدهد.
مشخصات رنو تالیسمان
با گشودن درب کاپوت رنو تلیسمان با یک پیشرانه کوچک 4 سیلندر 16 سوپاپ 1.6 لیتری مواجه میشویم که به کمک پرخوران از نوع توربوشارژر توانسته به قدرت مناسبی معادل 190 اسب بخار و گشتاور بسیار خوب در سطح 260 نیوتنمتر دست یابد. این اعداد و ارقام برای وزن نه چندان زیاد (حدود 1444 کیلوگرم) تلیسمان عالی به نظر میرسند. برای انتقال قدرت هم از یک جعبهدنده 7 سرعته مدرن دو کلاچه استفاده شده و ترکیب تمامی اینها با هم به شتاب صفر تا صد رسمی بسیار خوب 7.7 ثانیهای منتهی خواهد گشت. تازه این شتاب خوب با یک با مصرف سوخت معقول (6.2 لیتر در هر صد کیلومتر برای رانندگی ترکیبی) همراه است که نشان از پرفورمنس بالای انجین یورو 6 رنو دارد.
موتور رنو تالیسمان اما در سمت دیگر ماجرا نکات منفی پدیدار میگردند. اولین مورد اینکه موتور پیشرفته تلیسمان به بنزین مرغوب و دقت بالاتر در بحث نگهداری نیاز دارد، همچنین گیربکس دوکلاچهاش نیز در ترافیکهای شهر کوهپایهای همچون تهران زودتر از انواع ساده دچار استهلاک خواهد گشت. نتیجه اینکه رنو تلیسمان در مقایسه با خودورهای تنفس طبیعی بازار مثل کیا اپتیما و هیوندای سوناتا، دردسرهای نگهداری بیشتری به شما تحمیل خواهد نمود. شاید به همین دلیل است که نماینده رنو علیرغم تواناییهای حرکتی برتر، در بازار دست دومها سختتر از این رقبا به پول نقد تبدیل میگردد.
امکانات و تجهیزات رنو تالیسمان
درست است که رنو تلیسمان وارد شده به کشور از نوع مونتاژ کره میباشد و در نتیجه از برخی آپشنها نظیر سیستم 4Control (فرمانپذیری تمامی چرخها) بهرهای نبرده؛ اما با این حال نسخه فول یا همان E3 لیست کاملی از امکانات رفاهی و ایمنی را در اختیارمان قرار داده که انصافاً راضیکننده است. از جمله این آپشنها میتوان به مواردی نظیر: ترمزهای ضدقفل بهمراه ترمز کمکی و سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، سامانه ضد لغزش، ترمز دستی برقی، امکان انتخاب حالتهای مختلف رانندگی، کیسه هوا جلو برای راننده و سرنشین کناری بهمراه ایربگهای جانبی و پردهای، برفپاککن هوشمند، چراغهای اتوماتیک، کارت هندزفری، صندوقپران هوشمند با حسگر حرکتی، سیستم نمایش سربالا، سیستم صوتی قدرتمند Bose با 13 بلندگو بهراه سیستم مالتی مدیا R-link2 و نمایشگر 8.7 اینچی، کول باکس، چراغ های LED جلو، دوربین دنده عقب، سقف پانوراما، سامانه هشدار نقطه کور یا همان رادار جانبی، سیستم کمکی پارک، گرمکن و تهویه صندلیهای جلو بهمراه گرمکن عقب و نشانگر فشار باد تایرها اشاره نمود. البته آپشنهایی نظیر: سنسورهای پارک جلو، رادار نقطه کور، نمایشگر HUD، حسگر حرکتی صندوقپران ، گرمکن و تهویه صندلیها، ماساژور و سیستم صوتی BOSE از روی مدل E2 حذف شدهاند.
همچنین دریافت 5 ستاره ایمنی از موسسه Euro-NCAP نشان از ایمنی قابل قبول این محصول دارد.
رقبای رنو تالیسمان در بازار
در این رده قیمتی سدانهای نیمهلوکس زیادی وجود دارند که میتوانند تلیسمان را به دردسر بیندازند؛ کرهایهایی نظیر کیا اپتیما و هیوندای سوناتا تنفس طبیعی، خودروهای بسیار محبوبی در کشورمان به حساب میآیند که بواسطه حضور طولانی در بازار شناختهشدهتر از نماینده رنو هستند و با شرایط خدماتی مناسب، استهلاک قابل قبول و بازار دست دوم عالی میتوانند انتخابهای منطقی به نظر برسند. هرچند اگر شتاب بهتر و مصرف سوخت کمتر و لذت رانندگی بالاتر برایتان اولویت داشته باشد محبورید دردسرهای پیشرانه توربو تلیسمان را به جان بخرید و گزینه فرانسوی را برگزینید؛
رنو تالیسمان در این بین یک رقیب هموطن بنام پژو 508 هم برای تلیسمان وجود دارد. خودرویی که همزمان با نماینده رنو به بازارمان راه یافت اما بدلیل عرضه بسیار محدود، فرصتی برای عرض اندام مناسب پیدا نکرد. پژو 508 از نظر شتاب و آپشنهای جانبی در پس نماینده رنو قرار میگیرد اما در عوض قادر است با قیمت ارزانتر، سواری نرمتر و اتاق جادارتری در اختیارتان قرار دهد. هرچند تلیسمان از نظر فراوانی قطعات و بازار دست دوم هم وضعیت به نسبت بهتری از محصول پژو دارد. ضمناً اگر طرفدار خودروهای هیبریدی باشید، هیوندای سوناتا هیبرید هم جایگزین مناسبی برای تلیسمان خواهد بود، البته به شرطی که پیچیدگی فنی و خرابی احتمالی باطریها در شرایط تحریمی فعلی شما را به دردسر نیندازد.