بررسی جک J5 اتوماتیک
جک J5 در ابتدا با موتور 1.5 لیتری و جعبه دنده دستی راهی بازار شد، اما کمی بعد نسخه اتوماتیک آن با پیشرانه قوی تر 1.8 لیتری و با قیمت خوبی وارد بازار شد و توانست به فروش بسیار خوبی هم دست پیدا کند. در واقع قلب تپنده جک J5 اتوماتیک ساخته شرکت میتسوبیشی خواهد بود که علاوه بر اعتبار بخشیدن به این برند چینی، می تواند با خروجی قدرت 140 اسب بخاری و گشتاور 165 نیوتن متری عملکرد خیلی خوبی ارائه داده و نیازهای ابتدای کاربران خود را به خوبی پاسخ دهد. از رقبای این خودرو در بازار هم می توان به خودروی ام وی ام 550 یا خودروی بسترن B30F اشاره کرد که تقریبا خروجی قدرتی برابر با جک J5 اتوماتیک دارند.
داخل جک J5 اتوماتیک
در مقایسه با خودروهای داخلی و یا حتی رقبای هموطنش در بازار، فضای داخل کابین جک J5 اتوماتیک جذابیت و پویایی بالایی دارد و می تواند سرنشینان داخل کابین را کاملا راضی نگه دارد. علاوه بر این با اضافه شدن یک صفحه نمایشگر سیستم سرگرمی به کنسول مرکزی، جذابیت این خودرو دوچندان شده و بزرگ ترین نقطه ضعف نسخه دسته برطرف شده است. علاوه بر این، یک غربیلک فرمان جدید هم مقابل راننده قرار گرفته و بر روی آن کلیدهای کنترل کننده سیستم صوتی اضافه شده است تا دسترسی راننده سریع تر و آسان تر باشد. به غیر از موارد ذکر شده، تقریبا دیگر بخش های کابین دست نخورده باقی مانده و یا تغییرات جزیی نسبت به نسخه دستی داشته اند و با این وجود، همچنان طراوت و جذابیت خود را حفظ کرده و در مقایسه با رقبای موجود در بازار هم حرف های خوبی برای گفتن دارد.
طراحی جک J5 اتوماتیک
با این وجود که حدود 10 سالی از طراحی و معرفی جک J5 می گذرد، اما طراحی ظاهری این خودرو و چهره اخم کرده آن همچنان جذابیت خود را حفظ کرده و در مقایسه با خودروهای داخلی و یا برخی چینی های موجود در کشور از طراحی خوب و جذابی برخوردار است. جالب است بدانید که در مسیر توسعه این خودرو و شکل گیری چهره آن، شرکت معروف پینین فارنا هم دست داشته و محصول سدان شرکت خودروسازی جک با همکاری این شرکت معروف ایتالیایی طراحی شده است. در سایت رسمی پینین فارینا در حالی که شرکت های چینی زیادی مدعی همکاری با این طراح بزرگ و مطرح ایتالیایی هستند، اما جالب است بدانید که تنها نام JAC در بخش جوایز و افتخارات این شرکت به چشم می خورد و طراحی جک J5 نیز باوجود اینکه سال ها از معرفی و استفاده آن می گذرد، اما هنوز هم می تواند برای عموم سلیقه ها جذاب و گیرا باشد.
مشخصات جک J5 اتوماتیک
جک J5 اتوماتیک طول کلی 4590 میلی متر، عرض 1765 میلی متر، ارتفاع 1465 میلی متر و فاصله بین دو محور 2710 میلی متر دارد که با تمامی تجهیزات خود به وزن حدودا 1355 کیلوگرمی رسیده و برای حرکت دادن آن یک پیشرانه 1.8 لیتری تنفس طبیعی به خدمت گرفته شده است. همانطور که گفتیم، برای تامین نیروی مورد نیاز این خودروی بیش از 1.3 تنی، پیشرانه چهار سیلندر 1.8 لیتری تنفس طبیعی مورد استفاده قرار گرفته است که در محدوده 6500 دور بر دقیقه توانایی تولید قدرت خوب 140 اسب بخاری و در محدوده 5000 دور بر دقیقه نیز می تواند خروجی گشتاور 165 نیوتن متری تولید کند. به صورت ترکیبی، پیشرانه تنفس طبیعی جک J5 اتوماتیک می تواند مصرف سوخت 7.6 لیتری به ازای کارکرد 100 کیلومتری طبق اعلام شرکت سازنده داشته باشد، هرچند این میزان سوخت مصرفی برای پیشرانه یورو 4 بوده و در شرایط کاملا استاندارد خودرو و جاده بدست آمده است که در استفاده های واقعی مصرف سوخت بالاتری تجربه خواهید کرد.
امکانات و تجهیزات جک J5 اتوماتیک
در بخش ایمنی جک J5 اتوماتیک دو عدد کیسه هوای ایمنی راننده و سرنشین جلو و همچنین سیستم ترمز دیسکی دوجداره در جلو با قابلیت تهویه و خنک شوندگی دارد که تنها به سیستم های ABS و EBD مجهز شده است. اما در بخش امکانات رفاهی و تجهیزات کاربردی می توان به موارد خوبی اشاره کرد که ارزش خرید این سدان چینی را بالاتر می برد. از امکانات جک J5 اتوماتیک می توان به سیستم خودکار تهویه مطبوع، رینگ ۱۶ اینچی اسپرت آلومینیومی، چراغ های مه شکن جلو و عقب، چراغ های هالوژنی جلو و عقب، شیشه بالابر جلو و عقب برقی، آینه های برقی جانبی، روکش چرمی صندلی ها و فرمان، صندلی جلو با قابلیت تنظیم در ۸ جهت، آینه های جانبی دارای گرمکن، سنسور نور برای روشن و خاموش شدن چراغ ها، سیستم نظارت بر فشار باد لاستیک ها، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، سانروف و خروجی سیستم تهویه مطبوع برای سرنشینان عقب اشاره کرد.
رقبای جک J5 اتوماتیک در بازار
جک J5 را باید یکی از موفق ترین سدان های چینی بازار ایران لقب داد که با طراحی قابل قبول خود در اواسط دهه 90 خورشیدی توسط کرمان موتور وارد بازار کشور شد. اما پس از مدت کوتاهی نسخه اتوماتیک جک J5 راهی بازار شد و با پیشرانه قوی تر و عملکرد بهتر خود توانست سهم فروش خوبی از بازار کشور داشته باشد و در مقابل محصولاتی همچون پژو پارس اتوماتیک، ام وی ام 550 و بسترن B30F قرار گرفت که چینی های ذکر شده تقریبا خروجی قدرتی برابر با جک J5 اتوماتیک دارند. علاوه بر این، نسخه اتوماتیک جک J5 را می توان در بازار کشور رقیبی برای رنو ساندرو اتوماتیک دانست، این درحالیست که جک J5 اتوماتیک پیشرانه بزرگ تری داشته و می تواند 35 اسب بخار قدرت بیشتر و حدود 25 نیوتن متر گشتاور بیشتری تولید کند، اما در مقابل رنو ساندرو اتوماتیک بیشتر از 200 کیلوگرم وزن کمتری نسبت به خودروی سدان جک J5 اتوماتیک دارد که باعث جبران خروجی قدرت و گشتاور کمتر آن خواهد شد.